İleti Sayısı: 802
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
8
27-11-2015, 11:23
(Son Düzenleme: 22-04-2017, 07:55, Düzenleyen: Lothebork.)
Bu bölümde konu açmaya değmeyecek ufak ipuçlarını, kullandığınız yada bildiğiniz yöntemleri ve exploit'leri paylaşıyoruz.
Konu kuralları:
1.Exploit kullanılması ya da kullanılmaması gibi tartışmalara girmeyelim.Unutmayın ki bilmek ile kullanmak arasında dağlar kadar fark var. Oyundur fazla takılmayın ve kişilerin tercihlerine saygı gösterin.
2.Konu altına gönderilecek mesajlarda anlatılan yöntem hangi oyun versiyonu için çalıştığı kesinlikle yazılmalıdır.
Kurulabilen Devletlerle 1444 tarihinde başlayabilmek
Çalıştığı versiyon : 1.13.2
Achivement: Alınabilir
Ironman: Oynanabilir
Yapılışı: http://imgur.com/a/WMmuv
-USA,Persia,GBR,Russia,Germany gibi tarihi olarak kurulan tüm devletlerle 1444 yılında ironman olarak oynayabilirsiniz.
1.Kurmak istediğiniz ülkenin yaşadığı tarihi seçip (örn:1820) o ülke sınırları içinde bir custom nation oluşturun. Costum nation özellikleri ile hiç uğraşmayın fakat istediğiniz toprakları ekleyin.
2.Delete butonuna basın, açılır pencereye hiç dokunmayın yani ama ok tuşuna basmayın.
3.Fare ile oyun tarihine tıklayıp oyun başlangıç tarihini 1820'den 1444'e getirin.
4. Açılır penceredeki ok butonuna basın,tamamsınız :)
•
İleti Sayısı: 4,728
Imperium:
52
•
İleti Sayısı: 775
Imperium:
6
•
Imperium:
8
Hile yok (E) Bildiğimiz uçağı düşen Rusya. Save game bile yollayabilirim :D (E)
Altta da ABD var isteyene (B) :*
•
Imperium:
52
Nasıl yaptın onu anlat hele =)
•
Imperium:
52
Vay be, Ironman lobisi karanlık günler geçiriyor şu sıralar :Cry :Cry
•
İleti Sayısı: 2,843
Imperium:
15
27-11-2015, 19:19
(Son Düzenleme: 27-11-2015, 19:21, Düzenleyen: jax61.)
hiçbir anlamı yok...oyunu oyun gibi oynayıp önümüze baksak nasıl olur.. bunlar sadece boş beyhude çabalar..bu tür uğraşlar oyunun keyfini oynanabilirliğini kaçırmaktan başka bir işe yaramıyor..1444 de rusyayı kuran bir adam daha 1600 e gelmeden muhtemelen oyunu kapatıp 1444de kurulan amerikaya geçecektir..ironman lobisinin amacı oyunu hilesiz dürüstçe oynamaktır..yoksa bu tür hileleri yapmak için ille de ironmanda nasıl hile yapılır gibi uğraşlara girmeye gerek yok.. hile yapacak adam her şekilde zaten bunu yapabilir.. ironman bir nebze olsun bu uğraşları en aza indirmeye yarıyor.. bu yüzden ironman diyoruz..
Imperium:
6
27-11-2015, 19:34
(Son Düzenleme: 27-11-2015, 21:34, Düzenleyen: fff7.)
(27-11-2015, 19:19)jax61 : hiçbir anlamı yok...oyunu oyun gibi oynayıp önümüze baksak nasıl olur.. bunlar sadece boş beyhude çabalar..bu tür uğraşlar oyunun keyfini oynanabilirliğini kaçırmaktan başka bir işe yaramıyor..1444 de rusyayı kuran bir adam daha 1600 e gelmeden muhtemelen oyunu kapatıp 1444de kurulan amerikaya geçecektir..ironman lobisinin amacı oyunu hilesiz dürüstçe oynamaktır..yoksa bu tür hileleri yapmak için ille de ironmanda nasıl hile yapılır gibi uğraşlara girmeye gerek yok.. hile yapacak adam her şekilde zaten bunu yapabilir.. ironman bir nebze olsun bu uğraşları en aza indirmeye yarıyor.. bu yüzden ironman diyoruz..
•
Imperium:
8
27-11-2015, 20:04
(Son Düzenleme: 27-11-2015, 21:05, Düzenleyen: fff7.)
Savaşta Fortların Üzerinden Geçme
Çalıştığı versiyon : 1.13
1.Birkaç devletle birlikte savaşta olduğunuz zaman bir tanesiyle barış yapın ama ordunuz bu devletin üzerinde olsun.
2.Barış yapınca ordunuz exile olacak. Bu noktada barış yapacağınız devletin geçiş izinlerine dikkat edin exile olamayabilirsiniz.Amaç exile olmak.
3.Exile olan orduyu shift basılı tutarak kendi şehirlerinizden birine gönderin ardından düşmanın başkentine gönderin.Bunu yaparken shit'e basılı tutun.
4.Ordununuz fortlara takılmadan seçtiğiniz bölgeye gidecektir.
Ironman oyunda devlet değiştirme
1.Save dosyanızı winrar yada benzeri bir sıkıştırma dosyasıyla açın.(yada masaüstüne çıkarıp yapın)
2.Arşiv içindeki meta adlı dosyayı not defteri notepad++ gibi bir text editörle açın.
3.player="FRA" yazan yeri istediğiniz ülkenin ismiyle değiştirin.Örneğin "CAS"
4.Kaydedip arşiv değişikliğine onay verin ya da masaüstünde yaptıysanız değişiklikleri geri aynı arşive gönderin.
Aşağıdaki 1 üye fff7 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye fff7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Defterdar
Imperium:
52
Hayır, bakmamalıyım, bakmamalıyım :Cry
•
Imperium:
8
27-11-2015, 21:16
(Son Düzenleme: 28-11-2015, 22:46, Düzenleyen: fff7.)
Ironman player bonusu, easy ai ve lucky nation kapalı oynayabilmek
https://www.youtube.com/watch?v=FEFWqZUDkEY
1.Ironman seçip oyuna başlayacağınız ülkeyi seçin. Oyna butonuna basın.
2.Ironaman kayıt dosyası ismini yazdığımız menü açılınca bu açılır pencereyi olduğ gibi bırakıp sol aşşağı köşeden geri (back) butonuna basın.
3. Pencere açıkken oyunun giriş bölümüne döneceksiniz.Tekrar sigleplayer butonuna basın.
4.Oynayacağınız ülkeyi tekrar seçin eğer seçilmiyorsa sol alttaki options butonuna basıp istediğiniz ayarları yapın fakat bazıları değişmeyecek onları sonra değiştireceğiz.Ülkenizi tekrar seçin.
5.Şimdi açılır pencereyle ilgilenebilirsiniz. Oyunun kayıt dosyası ismini yazıp oyuna başlayın.
6.Oyun açılınca kaydedip ana menüye geri dönün.
7.Oyununuzu saved games sekmesinden tekrar seçip sol alttaki options tuşuna basın.
8.Şimdi istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.Player bonusu, easy ai ve lucky nation kapalı ayarlarını yapabilirsiniz.
9.Ayarları yaptıktan sonra oyuna tekrar girin ve kayıt edin.Tamamsınız.
Ironman oyuna iyi komutanla başlamak
http://imgur.com/a999/uYr95
Tamamen expolit olan kısmı.
1.Ironman oyuna başlayın ve tarihi hiç ilerlemeden kralınızı komutan olarak atayın.Eğer halihazırda komutansa exploit işlemeyebilir.
2.Ana menüye dönün ve normal bir oyun daha açın(ironman değil) ama iyi general çıkarabilecek bir ülke olsun.Kralı halihazırda komutan olan ülkeleri seçmeyin.
2,5.Ülke seçmek yerine costum nation açabilirsiniz.Costum nation puanını very easy (800p) getirin ve kralı 6-6-6 ve heir 6-6-6 ayarlayın. Kral 20 yaşında varis 15 yaşında olsun.Ülke özelliklerinin en üstteki ilk ikisine land leader schok +2 ve land leader fire +2 olarak ayarlayın.
3.Oyunu başlatın. Kralı ve varisini komutan yapın kaydedip çıkın.
4.Ana menüde saved games'ten ironman olmayan fake oyununuz seçin. Sonra ironman oyununuza tıkladığınız an yüklenmesini beklemeden seri bir şekilde play tuşuna oyun açılana kadar basın.Basılı tutmayın tıklayın seri bir şekilde.
5.Komutanız değiştiğini göreceksiniz.Aynısı varisi içinde uygulanabilir.
Ülke formlayarak Imperial Authority kazanamak
-denenmedi-
HRE imparatoruyken ülke formlarsanız hre eklemiş olduğunuz şehirlerin hepsi geri çıkıyor. Onları tekrar ekleyerek IA'nızı katlayabilirsiniz.Hatta westphalia-scandinavia ülkelerini sıra sıra formlayıp maksimum IA elde edebilirsiniz.
•
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
Ben bile bu kadar exploit kullanmadım :D
•
Imperium:
6
@ Awake
bir fikrinizi alalım bu konu için ben daha fazla dayanamıyacağım
•
Imperium:
52
Mesut bana bir şeyler oluyor :)
Bu konuya denk geldim mi elim ile gözlerimi kapatıyorum :Cry
@ fff7 Johan bile bilmiyordur bunları :D
•
İleti Sayısı: 313
Imperium:
2
•
Imperium:
8
27-11-2015, 23:20
(Son Düzenleme: 27-11-2015, 23:21, Düzenleyen: fff7.)
Beyler hepsi alıntı. Nette gördüğünüz yok ya dedirten imparatorluklar böyle çıkıyor ortaya. Bilgilenelim :P :D
Masum olanları yazıyorum cheat engine gibi çok aşırı olanları yazmıyorum daha :) Oyun dışında save game değişiklikleri gibi değişiklikleri olabilidiğince yazmamaya çalışıyorum.
@ ferevon
Bende kullanmıyorum ama açıp deniyorum orası ayrı işim gereği bug tespiti hayatımın parçası oldu :D
Aşağıdaki 1 üye fff7 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye fff7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
Imperium:
6
sayende eu4 oynamıyorum tsk
Imperium:
8
27-11-2015, 23:28
(Son Düzenleme: 28-11-2015, 11:58, Düzenleyen: fff7.)
(27-11-2015, 23:22)Fire : sayende eu4 oynamıyorum tsk 1.14 çıkınca çoğu patchlenir bunların. Konuyu bu kadar geç açmamın nedenlerinden biri de bu.
•
Imperium:
52
Çabuk 1.14 gelmeden :Cry :Cry :Cry
Imperium:
8
28-11-2015, 12:34
(Son Düzenleme: 28-11-2015, 12:59, Düzenleyen: fff7.)
Fransa gibi büyük devletleri yıkmak
Çalıştığı sürüm:1.13 ve eskiler
Büyük bir devleti parçalayıp tıkmak istiyorsanız Örn:Fransa
1.Fransa ile müttefik olun ama evlilik yapmayın.(çok gerekirse evlilik yapabilirsiniz.)
2.Burgundy yada herhangi bir büyük toprağı olan ve Fransa ile sınırı olan bir devlete savaş açıp Fransa'yı savaşa çağırın.
3.Fransa alabildiğince toprak verin aggressive expansion yükselsin.Savaştan sonra Fransa ile müttefikliği bitirin.
4.Koalisyon kurulup Fransa'ya savaş açılacaktır.Bu savaşa katılmayın(eğer hala Fransa ile müttefikseniz) ve savaşı yakından takip ederken Fransa üzerine olabildiğince claim atın.
5.Fransa yenilince savaşınızı açın ordusu falan olmayacaktır.Güzelce parçalayın claimlerinizi alın.Afiyet olsun.
Barışı 15 yıldan 5 yılda düşürmek (Proclaim-Revoke guarantee trick)
Çalıştığı sürüm:1.13
Öncelikle belirteyim ülkelerin diplomatik ekranında bug var.Truce sülerine üstteki truce simgesinden bakmanız gerek.
1.Rival olmayan bir devletle savaştınız ve toprak aldığınızda barış süresi normalde 15 yıl.
2.Savaştan sonra Proclaim guarantee ve ardından vakit kaybetmeden(diplomasi yapabileceğiniz ilk anda) Revoke guarantee yaparsanız barış süresi 5 yıla düşer.
3.Ülke ekranında yazan barış süresi değişmiyor orada bug var ama sağ üstte barış bayrağının üzerinde fare ile beklerseniz 5 yıla düştüğünü görürsünüz.Doğru olanı budur.
Core bedellerini düşürmek (Overseas Trick)
Çalıştığı sürüm:1.13
Öncelikle deniz aşırı şehirler (overseas provinces) nedir? Normal şehirerden ne gibi farkları var onları anlamak için:
http://www.eu4wiki.com/Province#Overseas_provinces
Kıtalar:http://www.eu4wiki.com/images/d/dd/Continent_map.png
Normal şehirlerden farkları:
1.Lokal otonomi min. %75 ve vergi,üretim ve askeri üretim oldukça az.
2.Şehirler otomatik olarak kolonilere verilir.Eğer koloni yoksa CORE ADM BEDELİ YARISINA DÜŞER. %50 DAHA AZ ADM.
3.KÜLTÜR DEĞİŞTİRME %80 DAHA UCUZ.%80 DAHA AZ DIP.
4.Paralı asker basılamaz.
Yapılışı:
Örn:Osmanlı
1.Kıtalar haritasında Avrupa ile Asya sınırını bulup bu sınırlara vasal yerleştiriyorsunuz.
2.Asyada kalan tüm şehirler overseas oluyor.Afiyet olsun.
•
|