İleti Sayısı: 387
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Oyun launcherında 1.5.6 görünüyor bende ama forumda 1.6 Vitruvius, 2.0 Marius gibi başlıklar var, bunlar daha gelmediler sanırım doğru mudur? Ne zaman çıkacaklar?
•
Imperium:
0
Flood olacak kusura bakmayın, nüfus gruplarının (ör: freeman) mutluluğuna nereden bakabilirim ve bunu nasıl yükseltebilirim?
•
İleti Sayısı: 26,421
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
1.6 ve 2.0 henüz çıkmadı, çıkış tarihleri de henüz duyurulmadı.
Nüfusların mutluluğu topraktan toprağa değişiyor, Pops kısmında yüzde olarak gözüküyor olması lazım.
•
Imperium:
0
Migration'a nasıl başlayabilirim ve merkezileşmeyi nasıl güçlendirebilirim?
•
İleti Sayısı: 112
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
Merkezileşme yasalarla artıyor.
Aşağıdaki 1 üye Kronos nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Kronos nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cennaro
Imperium:
0
28-12-2020, 14:05
(Son Düzenleme: 28-12-2020, 14:15, Düzenleyen: cennaro.)
Nasıl succession support kazanabilirim?
Diğer rakiplerimin ss'unu nasıl azaltabilirim?
Diğer klanın retinue ordusunun giderleri devlet kasasından mı ödeniyor?
Benim karakterim şef seçilmezse oyun bitiyor mu?
Migration Klanlıktan feodal krallığa geçmek için merkezileşmek şart mı?
•
İleti Sayısı: 3,990
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
53
(28-12-2020, 14:05)cennaro : Nasıl succession support kazanabilirim?
Migration Klanlıktan feodal krallığa geçmek için merkezileşmek şart mı? - Doğrudan destek isteme seçeneği var diplomasi ekranında, haricen aranı iyi tutabilirsin.
- Yine diplomasi ekranında "rezil etme" benzeri bir seçenek vardı, onu kullanabilirsin.
- Klan askerlerinin gideri klan şeflerine aittir, yani hayır.
- Oyun karakter bazlı değil yönetim bazlı. Başa kim geçerse onunla devam ediyorsun.
- Evet şart.
Aşağıdaki 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cennaro
Imperium:
0
(28-12-2020, 14:36)elefsar : (28-12-2020, 14:05)cennaro : Nasıl succession support kazanabilirim?
Migration Klanlıktan feodal krallığa geçmek için merkezileşmek şart mı? - Doğrudan destek isteme seçeneği var diplomasi ekranında, haricen aranı iyi tutabilirsin.
- Yine diplomasi ekranında "rezil etme" benzeri bir seçenek vardı, onu kullanabilirsin.
- Klan askerlerinin gideri klan şeflerine aittir, yani hayır.
- Oyun karakter bazlı değil yönetim bazlı. Başa kim geçerse onunla devam ediyorsun.
- Evet şart.
Teşekkür ederim, desteği kimden isteyeceğim, herkesin diplomasi ekranına baktım ilgili butonu bulamadım.
•
Imperium:
53
(28-12-2020, 15:43)cennaro : Teşekkür ederim, desteği kimden isteyeceğim, herkesin diplomasi ekranına baktım ilgili butonu bulamadım.
Herkesde olmuyor zaten. Yukarıda uyarı olarak gelmesi lazım, x şahsı varisi desteklemiyor diye. Ona tıklayarak kimlerin desteğini alman gerektiğini öğrenebilirsin.
Aşağıdaki 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cennaro
Imperium:
0
Reformu yaptım Settled Tribe oldum. Bir tane daha reform var onu da yapınca monarşiye geçebilecek miyim? Hayır ise nasıl geçebilirim?
•
Imperium:
53
(28-12-2020, 21:55)cennaro : Reformu yaptım Settled Tribe oldum. Bir tane daha reform var onu da yapınca monarşiye geçebilecek miyim? Hayır ise nasıl geçebilirim?
Monarşi şartı için yanlış hatırlamıyorsam başkent civilization seviyesini 50 ve üzeri yapmak gerekiyordu.
• cennaro
İleti Sayısı: 1,166
Imperium:
2
Monarşi için şehir gelişmişliği 50 olucak ve reformlardan aktif etmen gereken bazı yasalar olabilir bakmanı tavsiye ediyorum şu yeni sürüm gelsin bende başlıyacam tekrar en son iskenderin devletini kurmuştum güzel günlerdi.
Hail the Omnissiah! He is the God in the Machine, the Source of All Knowledge
Aşağıdaki 1 üye gLo1NN nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye gLo1NN nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cennaro
Imperium:
0
Government ekranındaki encourage tribal migration ile şehir ekranlarındaki migration arasında ne fark var?
•
Imperium:
53
(29-12-2020, 22:34)cennaro : Government ekranındaki encourage tribal migration ile şehir ekranlarındaki migration arasında ne fark var?
Göçe teşvik pop azaltıyor ve merkezileşmeyi düşürüyor, daha çok medeniyet yerine hard tribal reformları kasanlar için kullanışlı. Şehirlerdeki göç ise bir şehrinden başka bir şehrine nüfus aktarmanı sağlıyor. Bu da daha çok üretim ve vergi için nüfuslar üzerinden mikro ayarlamalar yapmamızı sağlıyor. Böylece bir şehirdeki binaları da nüfus özelinde inşa edebiliyorsun.
• cennaro
İleti Sayısı: 173
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
Yeni çıkan yamayla birlikte oynanabilir olacağını düşünüyor musunuz ? Oyunu almamı tavsiye eder misiniz ?
•
Imperium:
2
Ben oynanabilir olacağını düşünüyorum en azından bir süre.
Aşağıdaki 1 üye gLo1NN nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye gLo1NN nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Jokzilla
İleti Sayısı: 173
Imperium:
0
Siyasi nüfuz harcayarak istikrarı nasıl arttırabilirim?
Arayüzde asker üretmeyi bulamıyorum. Şehirlere tıklayıp da bulamıyorum. Nereden yapacağım ?
Aşağıdaki 1 üye Jokzilla nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Jokzilla nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• gLo1NN
Imperium:
2
Siyasi nüfus din bölümünden ayin kurban vererek yapılıyor. asker üretimi ise ck 3 deki gibi oldu artık belli bir ordun var eyaletinde sen onu istediğin zaman topluyor istemediğin zaman disband edebiliyorsun profesyonel askerlik için ise kanun ve araştırmaları yapman lazım.
• Jokzilla
İleti Sayısı: 101
Imperium:
0
Bu oyunu daha önce hiç izlemedim,incrlemdim (Paradox oyunlarından sadece EU4 oynadım şimdiye kadar) Oyun indirimde şuan 15 TL galiba almalı mıyım önerir misiniz? (+ - ileri nelerdir?)
•
İleti Sayısı: 727
Imperium:
7
(17-02-2021, 15:19)esatdemir098 : Bu oyunu daha önce hiç izlemedim,incrlemdim (Paradox oyunlarından sadece EU4 oynadım şimdiye kadar) Oyun indirimde şuan 15 TL galiba almalı mıyım önerir misiniz? (+ - ileri nelerdir?)
Yeni ve büyük bir güncelleme geldi, ben daha o güncelleme ile oyunu oynamadım. Boş şeyler dışında fazla yenilik getirdiklerini sanmıyorum. Bu yüzden bence almamalısın. 15 liraya daha güzel oyunlar alabilirsin.
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "
•
|