Breton İmparatorluğu
769 yılında Bretonya bölgesinde tek bir kalenin kontu olarak başladığımız maceramızda ilk olarak Bretonya bölgesindeki diğer kontlara üstün geldik ve kadim Breton Krallarının hanedanı olan Breizh hanedanını hakettiği konuma bir adım daha yaklaştırdık. Şarlman'ın zamansız ölümü, Frenk İmparatorluğu'nun kolaylıkla dağılmasına sebep oldu. Bu da yetmezmiş gibi Katolikliğin dört bir köşesinde başta Waldensianlar, Lollardlar ve Fraticelli'ler olmak üzere çok sayıda sapkınlık belirdi ve Avrupa din odaklı bir huzursuzluğun içine girdi.
Bu esnada Bretonlar Britanya adasını, 'evlerini' yeniden fethetmek için hazırlıklara başlamış ve Cornwall'a çıkartma yapmıştı. Bu esnada zaten bölünmüş Fransa topraklarının başına Bizans İmparatorluğunda valilik yapan bir hanedanın geçmiş olması ve Endülüs Müslümanlarının Akitanya Krallığına saldırarak Toulouse düklüğünün bölgelerini ele geçirmesi, Avrupa'da Katoliklik için tehlike çanlarının çalmasına sebebiyet verdi.
Gidişat böyleyken "Britanya'ya Geri Dönme" odaklı bir askeri seferin olası olmadığını anlayan Bretonyalılar, Avrupa'da Katolikliğe karşı güçlerle mücadele etmeye başladı. İlk olarak Akitanya Krallığı'nı ele geçiren Kral Mormach, kendisini Bretonya ve Akitanya Kralı ilan etti. Papalık tarafından ilan edilen haçlı seferiyle Müslümanlar Akitanya'dan atıldı ve Güney Fransa'da Breton hakimiyeti ilk defa kuruldu. Bu esnada Akitanya Krallığı ile birlikte elde edilen Almanya'daki topraklara bağımsızlıkları verildi.
Kral Mormach'tan Kral Tudur arasında hem Bretonya hem de Akitanya topraklarında büyük bir istikrarsızlık oluştu, yine bu süre zarfında Cornwall'da çıkan büyük çaplı bir Waldensian isyanı sonucu Cornwall'dan geri çekilmek zorunda kalındı, bu süre zarfında Müslümanlar Endülüs'teki otoritesini güçlendirirken, Waldensianlar kendilerine Bavyera topraklarında bir üs edindi, Slavlar dinlerini reformlayıp kutsal savaşlar ilan etmeye başladı ve daha da kötüsü Fransa'nın yanı sıra İtalya da Ortodoksların hakimiyetine geçti ve Papalık yerinden edildi.
Bu istikrarsızlık süresi Kral Tudur'un başa geçmesiyle sona erdi. Kral Tudur Bretonya Krallığında idari çok sayıda reform yapılmasını sağladı, Bretonya tahtına Breizh hanesinden kadınların da geçebilmesine yönelik yasa çıkarttı. Tudur'un ölümü sonrası Bretonya ve Akitanya toprakları Tudur'un iki oğlunca paylaşıldı, bu paylaşım sonrası Müslümanlar Akitanya'ya savaş ilan ederek bölgeyi tekrardan ele geçirdiler, yetmezmiş gibi Burgonya Dükalığına da ilerlediler. Kral Medivh, sadece Provence ve birkaç kalesi kalmış Akitanya Kralı kardeşinden ünvanını savaş yoluyla geri alsa da, savaşçı bir Kral olan Medivh zamansız bir biçimde savaş alanında hayatını kaybetti.
Budic, Medivh'in gayrimeşru çocuğuydu ve Medivh'in ölümünden kısa bir süre önce meşrulaştırılmıştı. Kral Budic döneminde sadece Akitanya Müslümanlardan geri alınmakla kalınmadı, aynı zamanda Fransa'dan da Ortodokslar kovuldu ve Katolik düzen geri getirildi. Budic döneminde ilk defa Avrupa'da Şarlman'ın dönemine yakın bir güç elde eden Bretonlar, kendi imparatorluklarını ilan ettiler ve bu yeni kurulan Breton İmparatorluğu'nun ilk İmparatoru da Budic oldu. Bu İmparatorluk güneyde komşu olduğu Müslümanlar, doğudaki Slavlar ve Ortodokslar ve özellikle ülkenin içindeki çok sayıda sapkın gruplara karşı Katolikliği savunmayı amaçlıyordu. Bu amacın ilk göstergesi olarak Bavyera bölgesinden Waldensianlar kovuldu ve Budic Bavyera Kralı olarak taç giydi.
Kral Budic'in en büyük oğlunun hastalık sonucu ölmesiyle ülke 2. çocuk İmparator Gregor'a kaldı, deli olduğu söylentileri olan İmparator Gregor, kısa süreli hükümdarlığı içerisinde İtalya Krallığı'nı Breton İmparatorluğu'na dahil etti, ancak erkek bir çocuk yapamadan çok erken yaşta hayatını kaybetti. Gregor'un ölümü üzerine İmparatorluk, Bretonya ve Bavyera ünvanları kadın varisi desteklediği için İmparatoriçe Avenie'e kalırken; Fransa, Akitanya ve İtalya ünvanları Breizh hanesinin uzak bir kolundaki ailenin erkek üyelerine kaldı. Şimdilerde İmparatoriçe Avenie'nin elinde bu zamana kadar hiçbir Breton Kralın olmadığı kadar ciddi bir askeri güç var (55K), ancak Fransa, Akitanya ve İtalya Krallık ünvanlarının ailenin başka üyelerine kaybedilmiş olması İmparatorluğun iç dinamiklerini olumsuz etkileyebilecek bir gelişme.
LONG LIVE THE EMPRESS
769'dan beri Breton Hükümdarları