[MP] Victoria 2 - Multiplayer: Temmuz 2019
#41
Ah, keşke gelseydim. 

Takipteyim bu arada.
Ara
Cevapla
#42
Britanya İmparatorluğu olarak tüm yurttaşlarımıza ve Dünya kamoyuna duyurumuzdur;

Britanya temelsiz bir ülke değildir. Britanya tüm anakaramızda ki, kolonilerimizde ki, kuklarımızda ki vatandaşların kanlarıyla kurulmuştur. Ülkemiz insanların 15 yıllık yoğun bir savaş dönemi yaşamıştır. Savaşımızın sebebi izzet-i nefsimizi müdafaadır. Fransa ve Hollanda hükümetlerinin tüm yıkıcı diplomasisine karşı, yapıcı bir tutum izledik. Mısır'daki nüfuz faaliyetlerimizin Fransız entelijansı ve diplomatları tarafından sonlandırılması bu savaşın fitilini ateşlemiştir. Savaşın toplamında Britanya'nın kaybettiği asker sayısı 130 bindir. Fransız tarafı bir bu kadar kayıp vermiştir. İrlandalı donanma bakanımızın hatalı yönlendirmeleri savaşın kaybında ana unsur olmuştur. Bu sırada Hindistan'da isyanlar çıkmış fakat bu isyanlar bölgede ki 39 binlik askeri kuvvetimiz tarafından bastırılmıştır. Milli gelirimiz savaş döneminde aylık hasılatı artarak aylık 120 bin sterline çıkmıştır. Savaş sırasında elde ettiğimiz gelir miktarı 14 milyon sterlindir. Savaşın akabinde Dünya'nın en büyük ve en güçlü ordusunu kurma planlarıyla intikam andı içtik. İrlandalı halkın bölge İngilizler'ine zulmü ve Fransızlara yardımları Kraliçemiz Victoria tarafından cezalandırılacktır. Dünya'da değişen dengeler dahilinde ileri ki yılların mücadele içinde süreceği görülmektedir. Ordu ve Donanma reformlarımız sürecek müttefiklerimize güven, düşmanlarımıza korku verecektir.

Hedeflerimiz;
1- İrlanda geri alınacak.
2- Fransız karşıtı politika Dünya çapında sürecek.
3- Kıta Avrupasında politikasızlık güdülecek, etkin tarafsızlık uygulanacak.
4- Almanya teşebbüsleri, Güney almanlarının self determinasyonu takribinde desteklenecek.
5- Kolonileştirme hız kazanacak.
6- 5 yıl içinde milli gelirimiz 30 milyon sterline çıkarılacak.
7- 5 yıl içinde aylık gelirimiz 400 bin sterline çıkarılacak.
8- Avrupa'da müttefik arayışımız olmayacak.

Britanya İmparatorluğu ve hükümetinin tüm kamoyuna bildirgesidir.

''Kraliçelerimizin saltanatları her zaman ses getirmiştir. Tarihimizin en yüce dönemleri onların hükmü altında gerçekleşmiştir.'' - Winston Churchill
[+] 2 üye MarshallPaşa nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#43
14 yıl süren İngiltere-Fransa savaşının bilançosu..

Screenshot_286.png
[+] 1 üye ReistiLs nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#44
odENO7.png

Napolyon'un izinde ilerleyip, Viyana Kongresi'nde kurulmak istenen statükoyu yıkmak, Avrupa'ya huzur getirmek her Fransız'ın can vereceği bir gaye olmuştur ve olacaktır. -Louis Philippe I
 
Viyana Kongresi'nde Fransızlar'a dayatılan barış anlaşmasının yanında Avrupa'da "Güç Dengesi" nin korunması, Birleşik Krallık'ın ve Rusya İmparatorluğu'nun önüne geçilmesini engelleyen bir oluşumdan başka bir şey değildir. Bu iki devlet daha güçsüz komşularına ne yapacaklarını emir verircesine iletmekten başka bir şekilde hareket etmemektedirler. Bu mevcut durumda, Avrupa'nın potansiyel gücünün "içsel savaşlarla" engellenmesi söz konusudur. Louis Philippe, bu durumdan kurtulmak için "sınırlandırılan" Hollanda ve Prusya ile birlikte hareket etmeye karar vermiş; ve esas düşmanlarının Avrupa ile işi olmayan Rusya ve Birleşik Krallık'a karşı bu devletleri desteklemiştir.
 
Mısır'ın nüfuza alınmasıdan sonra, Osmanlı İmparatorluğu, kendinden kopan bu asi beyliğin Anadoluya kadar uzanan haksız topraklarını geri almak için mücadele verirken Fransız İmparatorluğu onlara izin vermiş, maddi yardımlarda bulunarak savaş yüklerini azaltmaya çalışmıştır.
 
Buna rağmen Mısır topraklarını kendi egemenliğindeymiş gibi savunan Birleşik Krallık Osmanlı İmparatorluğu'na tehtitler yağdırmakla kalmamış, bir de üstüne yetmezmiş gibi haince bir şekilde şanlı Fransız İmparatorluğuna savaş ilan etmiştir. Analizde görüldüğü gibi bir milyon insanın hayatına erkenden son veren bu karar tamamen asılsız, haksız bir saldırganlıktan başka bir şey değildir. Dünya kamuoyunda büyük bir yankı uyandıran bu saldırı, Fransa'nın haklı olduğunu gören ve bu ilerleyişe dur demek isteyen bir çok devletin de desteği ile savuşturulmuştur. Birleşik Krallık dünyada tamamen izole bir konumdadır.
 
Savaş sırasında Avrupa'nın "bütünlüğü" için yapılan çalışmalar devam etmiş. Hollanda'nın "el konulan" toprak bütünlüğü sağlanmış. Kurulan Kuzey Alman Federasyonu'na yönelik iyi niyet jesti olarak Alsas Loren toprakları geri iade edilmiştir. Umudumuz bu devletlerin kendilerini ezmek isteyen Asyalı ve Ada zorbalarına karşı birlikte hareket etmeleri, "Avrupa" yı gururlandırmalarıdır.
 
Avusturya İmparatorluğu'nun bulunduğu konum itibari ile yoğun derecede kozmopolit bir yapıya sahip olmaları bizleri tedirgin etmekte ve toprak bütünlüklerini korumak bizim için ehemmiyet etmektedir. Uzak Doğuda manda kurmaları, hali hazırda var olan karışıklıkların üstüne eklenebileceğinden dolayı tedirginliğimizi belirtmek zorundayız.
 
Osmanlı İmparatorluğu da maalesef iç huzursuzluklarla boğuşmakta. Devletin yürüttüğü yanlış politikalar uluslararası kamuoyunda büyük sorunlara yol açıp bu şanlı devletin adeta bir "barbar" olarak görülmeye başlanmasından dolayı üzüntüdeyiz. Kaybolan prestijleri, bizim gözümüzde önemli değil. Desteğimizi ve korumamızı onlardan esirgemeyeceğiz.
 
Japonya, Avrupa merkezli olmayan ve gerçek anlamda "medenileşmiş" diyebileceğimiz ilk medeniyettir. Bu aydınlanmanın kendilerine getirdiği bir çok olumlu sonuç vardır. İlk olarak kendilerini tebrik etmekte, onları asyayı aydınlatacak bir ışık olarak görmekteyiz. Bu "onursal" Avrupalıları, steplerden oraya kadar uzanan "gerçek" barbarlardan korumak için desteğimizi uzatmak istiyoruz. Uzak Doğuda geriye kalan medenileşmemiş kavimlerin günümüze ayak uydurması için kurulacak düzende önce diplomatik yollarla Avrupa ile uzlaşmasını ve bu bölgede çatışmanın önüne geçilmesini sağlayacak  olan yakın zamanda yapılması planlanan Marsilya kongresine davet ediyoruz.
 
Kapanış olarak muzaffer olduğumuz savaşta hayatlarını kaybeden sayısız erkeğin çabalarının boşa olmadığını ilan etmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Ada yağmacılarının kontrol ettiği İrlanda'nın özgürlüğünü kazanmasının yanı sıra, tahta geçtiğinden beri zorba bir şekilde hem kendi vatandaşlarını hem de dünyanın geri kalanındaki egemen devletleri ezen Birleşik Krallık'ta, halkın bu duruma sessiz kalmayıp Kraliçe Elizabet'i tahttan indirip demokrasi ilan etmeleri bizler için umut teşkil etmektedir. Nefs-i müdafaa diyerek savaş açmanın haksızlığı, savaşın gidişatının olumsuz yönde ilerlemesini İrlanda'lılara yıkılması, intikam peşinde yanıp tutuşmanın, daha fazla kanın boşa dökülmesinin ilanı hoş bir duyum değildir. 

Umuyoruz ki yapılan son çağrı devrik kraliçenin bir taraftarları tarafından yapılmıştır. 
 
Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik

BO8b8L.png
Fransa'nın denizlerin hakimiyetine kavuşması anısına
[+] 3 üye Kaanka nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#45
Fransayla hiçbir olayım olmadı direk beni düşman ilan edip Kuzey almanyaya peşkeş çekmesini anlamlandıramıyorum.
Ara
Cevapla
#46
Rusya'nın, Osmanlı İmparatorluğu'nun zayıflığından yararlanıp doğudaki Hristiyanlarin koruyuculuğunu bizden çalması ve bu süreçte Birleşik Krallık ile ortak hareket etmesi bizim için casus belli düzeyinde bir durumdur. Bu iki ülke arasında anlaşmazlık olmaması gibi bir durum söz konusu değildir.
Ara
Cevapla
#47
Bu hafta katılamadım ama önümüzdeki hafta katılabilir miyim ?
Ara
Cevapla
#48
(21-07-2019, 14:13)Kaanka : Rusya'nın, Osmanlı İmparatorluğu'nun zayıflığından yararlanıp doğudaki Hristiyanlarin koruyuculuğunu bizden çalması ve bu süreçte Birleşik Krallık ile ortak hareket etmesi bizim için casus belli düzeyinde bir durumdur. Bu iki ülke arasında anlaşmazlık olmaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Rusya ile ortak çıkar arayışımız kalmamıştır.
Ara
Cevapla
#49
Imparator Meiji'den Avrupali guclere yapilan acik cagriyi bildirmekten onur duyuyorum.

"Avrupa'nin buyuk devletlerinin kendi aralarindaki her turlu karmasadan uzak durdugumuzu ilan ederek tarafsizligimizi deklare ediyorum yalniz uzak dogu meselelerine mudahil olmalari mustesnadir. Uzak dogu Japonyanin yasam bolgesidir. Bizim size duydugumuz saygiya mukabil aynisiyla karsilik vermenizi diliyorum.

Uzak dogunun ilkel halklarini etki altina almaya calisan ve hatta isgal eden guclere hareketlerini gozden gecirmelerini oneriyorum. Lutfen uzak sularda macera aramayiniz. Kelimelerimin tehdit olarak algilanmasindan buyuk uzuntu duyarim, birlikte yasamanin guvenli yollarini bulmak icin elimden geleni yapacagim."
[+] 2 üye yafeshan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#50
@Selene evet.
Ara
Cevapla
#51
Asya'daki genişlememin tek sebebi ihtiyacım olan tropikal ağaçlardan elde edeceğim odunlardır. Bunu sağladıktan sonra Asya üzerinde başka bir amaca yönelik harekete geçmeyeceğim. Bu konuda Asya devletleri ile müzakere yapıp anlaşabileceğimize inanıyorum.

Avrupa'da ise İtalya milletlerini etkim altında tutup Anakara'da ne İtalya'ya, ne Almanya'ya, ne de Rusya'ya karşı bir girişimim olmayacak. Avusturya'yı bir arada tutmaktan başka bir amacım bulunmamakta.
Ara
Cevapla
#52
ABD dağılmış tüh tüh, bu akşam toplayacağım ülkeyi
Ara
Cevapla
#53
yGVv07.png



Marsilya Konferansı
1 Ocak 1960
 
Davet Edilen Ülkeler
 
Fransa İmparatorluğu - Organizatör
Avusturya İmparatorluğu
Hollanda İmparatorluğu
Japonya İmparatorluğu
Büyük Britanya
Kuzey Alman Federasyonu - Gözlemci
 
 
Konferansın amacı, Uzak Doğu'da oluşabilecek potansiyel çıkarların çatışmasını önlemek. Bölgede düzen ve asayişin sükunet içerisinde, sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesini sağlamaktır.
 
 
Madde 1)
Bu gayede bir araya gelen devletler, eğer bu konferans olumlu sonuçlanırsa, bölgede meydana gelecek iç ve dış çatışmalarda haksız hareket eden devlete karşı birlikte hareket edeceklerdir.
 
Madde 2)
Konferansta imza atan devletlerde meydana gelebilecek devrimler ile yönetimin değişmesi durumunda, bu devletlerin yeni hükümetlerinin anlaşmaya sadık kalıp-kalmayacaklarını beyan etme zorunluluğu vardır.
 
Gündem
 
*Pasifikte halihazırda var olan İmparatorluk topraklarının ve mandaların korunması.
*Sınırların haritadan bakıldığında "göze batmayan" bir şekilde düzenlenmesi.
*Medeniyetleşmemiş devletlerin manda ile himaye altına alınması ve modern çağa entegre edilmesi.
 
Teklif
 
1) Halihazırda Hindiçin bölgesinde bulunan Avusturya İmparatorluğu'nun toprakları'nın Siyam'ın tamamının feth edilmesi ile düzenli bir şekile geçmesi.
 
2) Fransız İmparatorluğu'nun Hindiçin bölgesinin doğu kısmını mandası altına alması. Burada mevcut olan Avusturya nüfuzunun "tropik ağaç" arzı için mevcut olmasından dolayı yine aynı kaynağa sahip olan Johore bölgesindeki Fransız nüfuzula takas edilmesi.
 
3) Japonya İmparatorluğu'nun stratejik öneme sahip olan Farmosa adasını kontrolü altına alması ve bu bölgeyi manda ile yönetmeye başlaması.
 
4) Hollanda İmparatorluğu'nun Endonezyadaki topraklarını Atjeh'in ve Bali'nin manda altına alınmasıyla düzenli bir hale sokması.
 
5) Brunei adasının kuzey kısmının Hollanda İmparatorluğu'nun ileride onların kolonisi olacak şekilde izin verilmesi.
 
6) Büyük Britanya'nın Yeni Zellanda adasındaki haklarının kabul görmesi ve burada koloniciliğe başvurulmaması.
 
7) Büyük Britanya'dan kopan Hindistan sultanlıklarının gündem maddesi olan "sınırların göze batmayan bir şekilde" düzenlenmesi için, bu devletlere karşı Britanya'dan başka ülkelerin bu bölgede mandacılık yapmaması.
 
8) Burma'nın Avrupalı devletler tarafından potansiyel sınır sürtüşmelerini engellemesi için bağımsız ve Japon nüfuzunda kalması.
 
Konferansın bütün maddelerinin kabul edilmesi ile oluşacak yeni düzende katılımcıların himaye altına alacakları nüfus sırasıyla;
 
Fransa İmparatorluğu - Doğu Hindiçin = 1,750,720
Avusturya İmparatorluğu - Siyam 655,000 Johore 55,680 = 710,680
Hollanda İmparatorluğu - Endonezya = 439,680
Japonya İmparatorluğu - Tayvan Adası = 798,080

Olabildiğince tarafsız ve devletlerin halihazırdaki durumlarina uygun şekilde hareket etmeyi amaçladım. Uygun bulmadığınız maddeleri buraya yazarak karşı tekliflerinizi belirtmenizi, eğer anlaşmayı kabul ediyorsanız, uyum içinde hareket etmenizi umuyorum. Teşekkürler.
Ara
Cevapla
#54
Bugün oynuyor muyuz?
tumblr_mjxogyPp2u1qgwg37o1_500.gif
трагедия
Cevapla
#55
Oynayalım.
Ara
Cevapla
#56
Multiplayer bitene kadar her Cumartesi ve Pazar belirtilen saatlerde oynanacak. Yani bugün Multiplayer var.


Ayrıca ben bu anlaşmayı memnuniyetle kabul ediyorum.
Ara
Cevapla
#57
Fransa'nın bu olumlu tavrını ilgiyle karşılıyoruz. Anlatşma bizim için kabüldür. Aynı zamanda yakın bir zamanda Liverpool'da Afrika için konferansa tüm Marsilya Konferansı ülkelerini davet ediyorum.
Ara
Cevapla
#58
Hindistan ve Pasifikte , Fransa ve Japonya çıkarlarını desteklemekteyiz.

Japonya ile anlaştık adalar karşılığında uzun bir saldırmazlık imzaladık. Ayrıca çin ile ilgimizi etki seviyesinde tutuyoruz. Çinin hakimi Manchuların etki çevresini de Japonyaya bıraktık .

Hindistan konusunda hiçbir emelimiz olmadığına emin olabilirsiniz İran ve Afganistanı arada set olması için etkimize aldık. Kalat , Makran , Sind ve Pencapta hiçbir emelimiz yok vedahi bağımsız kalan hint devletleri ile ilişkimiz yoktur . Buradaki İngiliz hakimiyetini destekliyoruz.

Japonya için tavsiyelerimiz formosa üzerine ayrıca Filipinler ve Guamı alabilir . İspanya bildiğimiz üzere Fas ve Cezayirde Fransız haklarını gasp ediyor , bu sayede İspanya zayıflar ve Fransa hakkı olan toprakları İspanyanın elinden alabilir. Ayrıca ABD'de Kübayı alabilir. Tabi bu konular bizi ilgilendirmez sadece tavsiye veriyoruz.

İlişkilerimizi tüm Avrupa devletleri ile geliştirmek istiyoruz. Osmanlı ile hiçbir sıkıntımız yok . Ortodox kilisesinin bizim kontrolümüzde olduğunu kabul ettikleri sürece.
Ayrıca Eflak-Boğdan konusunda Avusturya-Rusya-Osmanlı olarak üçlü bir mutabakat sağlayabiliriz.
Ara
Cevapla
#59
Imparator Meiji sarayindan Marsilya konferansi konulu duyuruyu iletiyorum

"Bizzat mensubu oldugumuz uzak dogu bolgesinin dunyanin diger tarafindaki saygideger devletler tarafindan paylasilmasi planini esefle karsiliyorum. Kaynak temini adi altinda uzak dogulu kardeslerimin evlerinin isgal edilmesi de sahsimi oldukca uzmustur. Benim cagrimi sudur ki, saygideger avrupanin buyuk devletleri onlari temsil edemeyecek guclu bir ortaklari olmayan bolgelerin paylasimi ile ilgilensinler. Imparatorluk halkinin her turlu kaynak zengini olan Avrupa ve Afrika'da herkangi bir plani yoktur, bilmukabele Avrupanin da benim arka bahcemi paylasma hakkinin olmadigina inaniyorum. Degerli delegelere saygilarimi sunarak cekildigimi bildiriyorum."
Ara
Cevapla
#60
Lobi kuruldu
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.