MTGA - Historic Simic Flash

simic.pngSimic Flash zamanında Standard formatta en güçlü destelerden biriydi. Şimdi Historic'te çoğunluğu benzer kartlardan oluşan bir versiyonda yine neredeyse eski gücünde olup oynanabilir bir durumda. Özellikle düşük ranklarda çok etkili. Rakibin önemli 1-2 kartını Counter'lamak çoğunlukla oyunu orada kazandırabiliyor.

Ben Best of One (Bo1) oynadığımdan destenin yanında bir Sideboard veremiyorum, eğer bu desteye gidecek güzel bir Sideboard'ı olan varsa paylaşabilir.

Deste

rarities.png

Deste Kodu :Deck
2 Sinister Sabotage (GRN) 54
4 Quench (RNA) 48
4 Frilled Mystic (RNA) 174
4 Brineborn Cutthroat (M20) 50
4 Nightpack Ambusher (M20) 185
2 Brazen Borrower (ELD) 39
4 Wildborn Preserver (ELD) 182
1 Castle Vantress (ELD) 242
1 Fabled Passage (ELD) 244
1 Temple of Mystery (M20) 255
1 Temple of Mystery (M21) 254
4 Spectral Sailor (M20) 76
2 Unsummon (M20) 78
4 Opt (M21) 59
1 Hinterland Harbor (DAR) 240
9 Island (HBG) 295
7 Forest (HBG) 307
2 Thassa's Intervention (THB) 72
1 Breeding Pool (RNA) 246
1 Dreamroot Cascade (VOW) 262
1 Barkchannel Pathway (KHM) 251

Destenin Amacı

Kendi turumuzda değil daha çok rakibin turunda oynuyoruz. Destenin neredeyse tamamı Instant ve Flash kartlarından oluşuyor ve böylece kartlarımızı tam potansiyelinde kullanabiliriz. Ayrıca destede bulunan birçok Counter kartı ile rakibinizin planlarını bozabilirsiniz.

Mana Curve

Manamız düşük. Bu yüzden Mulligan başlığında da bahsedeceğim Counter ve Creature kartlarını bulmamız kolay. 4 manalık birkaç kart ise agresif oyun tarzımızı desteklemek ve oyunu sonlandırmak için bulunuyor.

Destede Bulunması Gereken Kartlar

Yukarıdaki kartlar desteye ismini veren temel kartlar. Counter kartları da aslında önemli ama zaman içinde yeni çıkacak Counter kartlarının da koyulabilme ihtimalinden dolayı burada dahil etmedim. Yukarıdaki dörtlü ise olmak zorunda.

Spectral Sailor: 1 mavi için yaptığı şey sayısı bir hayli fazla. Flash ve Flying ayrıca kart çektirme potansiyeli ile destedeki en güçlü kartlardan biri denilebilir.

Brineborn Cutthroat: Rakibin turunda oynadığımız her Creature için +1/+1 alması onu sahadaki en tehlikeli kartlardan biri yapıyor. Özellikle saldırı ve savunmada bu daha da önemli çünkü alacağı fazladan +1/+1 ile rakibiniz planlarını alt üst edebilirsiniz.

Wildborn Preserver: Brineborn Cutthroat ile bir bakıma benzerler ama kullanım alanı daha geniş denilebilir. Reach sahibi olması Flying sahibi kartlara karşı durabilmemizi sağlıyor. Ayrıca manamız fazlalaştığında +1/+1'leri Brineborn Cutthroat ile kıyaslandığında çok daha hızlı alabilir.

Frilled Mystic: Mono-Blue değil de simic.pngSimic oynamamızı sağlayan asıl kart. Frilled Mystic ile 4 mana ve üzeri bir kart Counter'lamak oyunu hemen orada kazandırabiliyor. Hem sahanızı genişleten hem de rakibinizin planlarını bozan bir kart olduğundan oyunun seyrini bir anda sizin lehinize döndürebilir.

Değiştirilebilir Kartlar

Destenin bu hali son derece optimize. Yine de elinde Wildcard'ı olmayanlar veya harcamak istemeyenler için birkaç alternatif sunmak istedim. Ayrıca Land kartlarını da renk oranını fazla bozmadığınız sürece istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Onları fazladan buraya koymadım. Bunun yerine eklenebilir kartlardan en iyi Land kartlarını görebilir ve destedeki Dual Land kartları onlarla değiştirebilirisiniz.

Unsummon: Metaya göre değiştirilebilir. Eğer agresif destelerle sık sık karşılaşıp kontrol destelerini fazla görmüyorsanız daha kontrol odaklı bir kart ile değiştirilebilir. Yine de hızlı Burn desteleri bizim için kötü bir karşılaşma, fazla yapılabilecek bir şey yok.

Brazen Borrower: Destedeki tek Mythic Rare kart olduğundan daha ucuz bir alternatif isteyenler aşağıda Eklenebilir Kartlar'dan birini koyabilir. Yine de Brazen Borrower aşırı güçlü bir kart ve çıkarılması bir yana sayısının arttırılması bile düşünülebilir.

Thassa's Intervention: Aynı Brazen Borrower gibi daha ucuz bir alternatif isteyenler için burada. Yerine Sinister Sabotage koyularak onun sayısı arttırılabilir.

Quench: Yerine koyulabilecek bir kart benim bildiğim yok. İleride daha güçlü Counter kartları çıkarsa veya Counterspell Historic'te banı kaldırılıp oynanabilir olursa düşünülebilir.

Eklenebilir Kartlar

Burada bahsettiğim Dual Land kartları hariç diğer kartları destede zaman içinde denedim ve maalesef iyi sonuçlar elde edemedim. O yüzden bunları daha çok Wildcard harcamak istemeyenler için bir alternatif seçenek niyetinde ekledim. Dual Land kartları ise desteyi büyük ihtimalle geliştireceğini düşündüğümden burada ve düz Land kartları veya destedeki diğer Dual Land kartları ile değiştirilebilir.

Wavebreak Hippocamp: Açıkcası Flash sahibi olmaması tek başına oynamamamız için bir sebep. Ben yine de özelliği için denedim ve gerçek anlamda olumlu bir sonuç alamadım. Özellikle Flash olmaması Nightpack Ambusher ile negatif sinerjili.

Growth Spiral: Geride kaldığınız karşılaşmalarda ramp özelliği ile sizi öne geçirme potansiyeli var. Ancak agresif olmak adına kötü bir kart bu yüzden kullanmamayı tercih ediyorum.

Sea-Dasher Octopus: Kart eksikliği yaşadığınızı düşünüyorsanız Sea-Dasher Octopus'u deneyebilirsiniz. Ama bence manasına göre fazla zayıf kalıyor.

Cunning Nightbonder: Buradaki diğer Creature kartları ile kıyaslandığından aralarında en güçlü olanı. Hızlı bir şekilde elinizdeki diğer Creature kartlarını oynatarak çok daha agresif gitmenizi sağlayabilir. Yine de bir Human olduğundan Wildborn Preserver ile negatif sinerjisi sıkıntı yaratabilir.

Breeding Pool: Güçlü bir Dual Land kartı. Ona sahipseniz ekleyebilirsiniz. Çok agresif bir meta varsa ufak bir ihtimal eklenmemesi daha sağlıklı olabilir.

Yavimaya Coast: Yine Breeding Pool gibi güçlü bir Dual Land kartı. Ondan farklı olarak Standard formatta da kullanılabilir. O yüzden Breeding Pool'dan önce craftlamak daha mantıklı olacaktır.

Mulligan

İdeal bir el 3 Land ve yukarıdaki kartlardan oluşuyor diyebilirim. Bunları aramaya bakın. 3 Land bulamazsanız da fazla sıkıntı değil. Deste çoğunlukla düşük manalı kartlardan oluştuğundan 2 Land kartı ile de idare edilebilir.

Tavsiyeler ve İpuçları

En çok önem arz eden durumlardan biri sahada Nightpack Ambusher'ınız varken kart oynamamaktır. Yoksa o tur token oluşturmaz. Elbette o anda oyunu kesin kazandıracak bir durum söz konusu ise (Unsummon ile rakibin Creature'larını kaldırmak gibi) yapılabilir.

Frilled Mystic ile bazen bir kart Counter'lamadan oynamanız gerekebilir. Bu tarz durumlarda tereddüt etmeyin ve oynayın. Agresif karşılaşmalarda bunu çokça yaşadım.

Yukarıdakine benzer bir biçimde Brazen Borrower'ı, onun Instant özelliğinden önce oynamanızı gerektiren durumlar olabilir. Yine tereddüt etmeyin ve oynayın. Bazen 3/1 Flying tek başına oyunu kazandırabiliyor.

Quench ve Thassa's Intervention ile bir kart Counter'lamadan önce rakibinizin kaç tane kullanabilir manası var dikkat edin. Yoksa Counter'lamanız başarısız olabilir.

Brineborn Cutthroat'ı öldürebileceğini düşündüğünüz Shock gibi bir kart varsa onu bekleterek birkaç tur sonra birden fazla Flash kartı ile oynamanız daha yararlı olabilir. Aynısı Wildborn Preserver için de geçerli.

Metaya ve karşılaşmalara göre hangi kartları Counter'layıp hangilerini Counter'lamayacağınıza karar vermek size kalmış bir durum. Potansiyel daha büyük tehditler için daha küçük kartları pas geçmek mantıklı olabilir.

Deste hakkında düşüncelerinizi, farklı kart tavsiyelerinizi ve diğer şeyleri paylaşabilirsiniz.
tTRiYax.png
[+] 1 üye reddga nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Gold'a çıkmak için çok iyi bir deste herkese tavsiye ederim.
tTRiYax.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.