11-01-2021, 21:46
(Son Düzenleme: 11-01-2021, 22:09, Düzenleyen: Yasin Ahmet.
Düzenleme Nedeni: Yazım düzeltme
)
Merhabalar, bu rehberde size arayüzden ve basit şeylerden bahsedeceğim. Kısaca oynamak için bilinmesi gereken en basit şeyleri. Player vs player modunda oynadığınızı varsayıyorum ancak bot oyunlarında da kullanılabilir.
Arayüz

1- Satın alınabilecek kahramanları gösteren bölüm.
2- 1 numaralı bölümdeki tüm karakterleri bir turluğuna bedavaya dondurma tuşu ve yukarısında da tur sayacı.
3- Bu buton ile oyun wikisine ulaşabilirsiniz.
4- Bu tuş ile 2 altın karşılığı satın alınabilecek kahramanları yenileyebilirsiniz.
5- 5 altın vererek 5 xp alabilir, xp gereksinimi fullendiğinde de level atlayabilirsiniz.
6- Elinizdeki kahramanlar bu bölümde gözükür, kahramanları satabilir veya sahaya koyabilirsiniz.
7- Maksimum sahaya koyulabilir kahraman sınırı.
8- Oyuncuyu ilgilendiren bilgiler burada yer alır. Oyuncu karakterinin özellikleri, oyuncunun can puanı, elindeki altın gibi şeyler burada gözükür.
9- Grup kimyası durumunu gösteren yer. En efektif grup kimyası, kimya penceresinin en sol üst tarafında gözükür.
10- Grubun sadece son tur için verdiği hasarlar bu grafikte gözükür. Her tur sonu buraya bakmanızı öneririm çünkü bazen bazı karakterler hiç iş yapmıyor bazı gruplarda.
11- Tüm oyuncuların gözüktüğü yer, düşman oyuncuların kaç altını veya canı olduğuna buradan bakabilirsiniz. Eğer sahalarını görmek isterseniz bir oyuncuya tıklayabilirsiniz.
?- Eşyaların bulunduğu yer. Buradan eşyaları sürükleyip sahada bulunan karakterinize yerleştirebilirsiniz(numara koymayı unutmuşum, 7. numaranın bulunduğu yerin üstü).
Başlangıç
Başlangıç olarak olabildiğince iyi kimyalar kazanmaya ve farklı kimyalardan kahraman almamaya çalışın. Eğer olur da alırsanız oyun başı belki yenersiniz ancak birkaç tur sonra tüm birlikleri birbiri ile kimya yapan düşmanlarınız sizi kolayca alt eder. Gözünüze kestirdiğiniz bir türden gördüğünüz her kahramanı almaya başlayın.
Örneğin Rogue kahramanları alıp alıp kimya fulleyebilirsiniz, fullediğinizde kahramanlarınızda gözde görülür bir fark göreceğinizden eminim. Ayrıca her kahramanın gördüğünüz tüm kopyaları alın. Her kahraman 3 kopyası olduğunda seviye atlar. Örneğin 2. seviye karakter almak için 1. seviye olan 3 aynı kahraman, 3. seviye almak için 2. seviye olan 3 aynı kahraman.
Ancak tek bir kimya fullemek yetmez, her kahramanın her zaman iki veya üç kimya türü olur. Örneğin bir Rogue aynı zamanda Human da olabilir. Böyle kahramanları en iyi kim birbirine bağlar ve kimya yaparsa genelde o kazanır.
Konumlandırma olarak menzilli kahramanlar merkez tarafa, hafif kahramanlar arka tarafa, ağır kahramanlar ise ön tarafa konumlanmalı. Eğer farklı bir stratejiniz yoksa normal olarak böyle yapılıyor genelde. Arkadan gelen birlikler eğer menzilli karakterinize dalan suikastçiler varsa onlara saldırıyor, yoksa yoluna devam ediyor. Ağır birlikler ile Menzilliler ise savaşıyor. Veya okçularınıza bir şey olmayacağını düşünüyorsanız kanatlara hafif karakterler, en yukarıya ise ağır karakterler yerleştirilebilir.
Kimya ve kahramanlardan yeterince bahsettiğimi düşünüyorum. Rehberin son kısımlarında önerilen kimyalardan bahsederim. Eşyalardan bahsedeyim, Eşyalar her 4 turda bir size karakterlerinize koymanız için verilir. Her eşyanın farklı bir özelliği vardır ve bazen de dezavantajı olabilir. Arayüz kısmında gösterilen yerden ulaşılabilir.
Eşyalar aşşağıdaki grafikte gösterildiği nadirlikte verilir:

Tüm eşyalara ve özelliklerine şu linkten ulaşılabilir.
Alliances(Kimya)
Kimyalar kahraman birbiri ile uyumudur, örneğin aynı türden iki veya üç birlik sahada olunca(kopyalar sayılmaz) türlerine göre belli bir bonus alırlar. Aşşağıda bu türlerden ve aldığı bonuslardan bahsedeceğim. Bonuslar Underlords wikisinden alınıp türkçeye çevrilmiştir.
Suikastçi kimyası: Eğer 3(6) Suikastçi sahada ise her Suikastçi %15(%25) kritik hasar vurma şansı kazanır(%325 fazladan hasar(%400)). Kritik vuruş alan düşman yaralı kabul edilir ve iyileşme oranı 3 saniyeliğine %75 düşürülür(%100 düşürülür).
Dövüşçü kimyası: 2(4) Dövüşçünün sahada olduğu turlar, Dövüşçüler öldürdükleri her düşman başına 5 can kazanır(10). Dövüşçü kahramanların yıldız seviyesi ile çarpılır. Canlandırılmış birliklerden 5(10) yerine 0.25 alınır.
Yabani kimyası: Eğer sahada 2(4) dost Yabani varsa saldırdıkları düşmana -%30(-%50) saldırı eksisi verirler. Eksilerin 4 saniyelik süresi bittiğinde eksi alan karakter 80(120) hasar alır. Yabaniler eksiye sahip olmayan düşmanlara saldırmayı seçer.
Şampiyon kimyası: Sahadaki Şampiyon kahraman yapılmış tüm kimya bonuslarını kendine de alır. Uygulanan her kimya başına %3 hasar bonusu ve %8 can bonusu alır.
İblis kimyası: Bir İblis büyü kullandığında tüm diğer İblisler susturulur(büyü kullanamaz) ancak büyü kullanan İblis, sahadaki İblis başına %50 fazladan hasar verir.
Ejder kimyası: Sahada 2 Ejder varsa tüm Ejderler bir özellik kazanır.
Yitik kimyası: Sahada 3(6) Yitik varsa, öldüğünde 2 kare yakınlığında tüm dostlarına 250 can ve %10 hasar bonusu verir. Yitik karakterler 0(1) kere %40 can ile kendini diriltebilir.
Şifacı kimyası: Sahada 2(4) Kimyacı varsa, tüm iyileşme bonusları %25(%45) arttırılır.
Cansız kimyası: Sahada 2(4)(6) Cansız varsa, tüm düşmanlar 4(9)(15) zırh kaybeder.
İnsan kimyası: Sahada 2(4)(6) İnsan varsa, tüm İnsanlar saniyede 4(8)(15) mana yeniler.
Avcı kimyası: Sahada 3(6) Avcı varsa, tüm Avcıların %30(%45) şansla 2(3) kere vurma şansı vardır.
Şovalye kimyası: Sahada 2(4)(6) Şovalye varsa, tüm Şovalyeler %15(%20)(%25) daha az fiziksel ve büyü hasarı alır. Eğer ön tarafından ve 1 kare yanından birisi saldırırsa ek olarak %15(%20)(%25) daha az büyü ve fiziksel hasar alır.
Büyücü kimyası: Sahada 3(6) Büyücü varsa, tüm düşmanlar %35(%75) daha fazla büyü hasarı alır.
Magi kimyası: Sahada Magi varsa, Magilerin canı %50'nin altına düşerse 3 saniyeliğine ölümsüz olurlar.
Zehirci kimyası: Sahada 3 Zehirci varsa, Zehircilerin vurduğu düşman zehir biriktirir ve biriktirdiği her zehir 7 saldırı hızı azaltır.
Rogue kimyası: Sahada 2(4) Rogue varsa, %20(%40) saldırılardan kaçınma şansı verir. Eğer bir düşman saldırısından kaçınılırsa +10(+20) saldırı hasarı kazanır.
Yırtıcı kimyası: Sahada 2(4)(6) Yırtıcı varsa, Yırtıcılar her saldırı sonrası 5(tüm dostlar 8)(tüm dostlar 13) hasar bonusu alır.
Pullu kimyası: Sahada 2(4) Pullu karakter varsa, Pullular %30(%55) büyü savunması kazanır.
Şaman kimyası: Sahada 2(4)(6) Şaman varsa, tur başı bir küçük kurt(kartal)(kara ejderha) yardıma gelir.
Ruh kimyası: Sahada 3 Ruh varsa, her Ruh büyü kullandığında hazır konuma gelir. Eğer 3 Ruh da hazır konumda ise Delta Slam özelliğini kullanırlar, her Ruh tüm düşmanlara 130 hasar verir ve elemental güçlerini kullanırlar.
Summoner kimyası: Sahada 2(4) Summoner varsa, tüm yaratılan birliklere +%20(+%40) hasar bonusu verir.
Silahşör kimyası: Sahada 3(6) Silahşör varsa, her yan yana olduğu birlik başına +%10(+%25) bonus hasar kazanır.
Trol kimyası: Sahada 2(4) Trol varsa, Trollere 40(70), diğer dostlara ise 20(40) saldırı hızı verir.
Tetikçi(Vigilant) kimyası: Sahada 2(4) Tetikçi varsa, menzilinde büyü kullanan bir düşman olduğunda ona odaklanır ve odaklandığı düşmana sonraki saldırısı %40(%50) daha fazla hasar verir.
Void kimyası: Sahada 3 Void varsa, tüm dostların %40 ihtimalle hasarlarına ek olarak düşmanın canının %4'u kadar ek saf hasar vurma ihtimali olur. Her karakter için yarım saniye bekleme süresi vardır.
Savaşçı kimyası: Sahada 3(6) Savaşçı varsa, tüm Savaşçılar +10(+25) zırh kazanır.
Kimyalar bu kadar, önerdiğim kimyalar arasında Savaşçı, Trol, Rogue, Avcı, Suikastçi ve Yabani var. Suikastçi ve Rogueler hızlıca düşman eritmekte çok işlev görüyor, aynı şekilde Troller de hızlıca birlik parçalayabiliyor. Savaşçılar, Troller ve Yabaniler de tank olarak iyi iş görüyor, Avcılar da arkadan iyi hasar vurmalarıyla ünlü.
Maalesef tüm kimyalarda bir tekniğim olmadığı için söz konusu alliancenin taktiklerini araştırmanız gerekecek. Veya kendiniz bir taktik geliştirebilirsiniz. Ben genelde en iyi kartları toplamaya çalışır ve sahaya yığarım.
Temel Bilgiler
Bu başlık altında oynamak için gereken çoğu şeyi anlatacağım. Başlangıç başlığında basit şeyleri anlattım, Kimya başlığında ise kimyaları ve kimya özelliklerini anlattım.
Altın ve gelirler hakkında anlatmaya başlayayım, altınlar her tur başı size verilir(Standart olarak 5 altın gelir) ve birkaç tane değişken vardır. Örneğin Win Streak, Lose, Interest gibi. Interest maksimum 3 olmak üzere stoğunuzdaki her 10 altın başına tur başı +1 altın verir. Eğer acilen para harcamaya ihtiyacınız yoksa 30-40 altın civarı bir para deponuz olursa en verimlisi olur.
Win Streak art arda muharebe kazanırsanız devreye girer, 8 muharebeye kadar çıkar ve yaklaşık her 2 muharebede bir altın geliriniz artar. Bir turu kaybettiğinizde bedava, alınabilir kahramanları değiştirme hakkı kazanırsınız. Eğer 3 kere art arda yenilirseniz 1, 5 kere art arda yenilirseniz 2 altın fazladan kazanmaya başlarsınız.
Arayüzde gösterildiği gibi seviye atlama tuşu ile paranızı seviye atlamaya harcayabilirsiniz, harcadıktan sonra maksimum kahraman sayısı +1 kadar maksimum kahraman sayısına sahip olursunuz. Ekstra olarak nadir kahramanların satın alma ekranında çıkma ihtimali yükselir.
Her kahraman kopyasından 3 tane olduğunda bir yıldız kazanır. Yaklaşık olarak yıldız başına özellikleri ikiye katlanır. Her kahraman 3 yıldız olduğunda kullanabileceği ek bir yeteneği de vardır. Sadece tek kimyaya odaklandığınız zaman oyun başı güçlü olursunuz ancak sonlara doğru iki kimya fullemiş kişiler size zorluk çıkarır.
Olabildiğince esnek ve sağlam oynamaya çalışın. Kopya kahramanları nasılsa kullanmayacağım diye bir seviye kahramanlarla oynamayın. Bulduğunuz ve seviyesini arttırmak istediğiniz kahramanların kopyalarını alın. Yazım yanlışı veya eklenmesini istediğiniz bir kısım varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.
Arayüz

1- Satın alınabilecek kahramanları gösteren bölüm.
2- 1 numaralı bölümdeki tüm karakterleri bir turluğuna bedavaya dondurma tuşu ve yukarısında da tur sayacı.
3- Bu buton ile oyun wikisine ulaşabilirsiniz.
4- Bu tuş ile 2 altın karşılığı satın alınabilecek kahramanları yenileyebilirsiniz.
5- 5 altın vererek 5 xp alabilir, xp gereksinimi fullendiğinde de level atlayabilirsiniz.
6- Elinizdeki kahramanlar bu bölümde gözükür, kahramanları satabilir veya sahaya koyabilirsiniz.
7- Maksimum sahaya koyulabilir kahraman sınırı.
8- Oyuncuyu ilgilendiren bilgiler burada yer alır. Oyuncu karakterinin özellikleri, oyuncunun can puanı, elindeki altın gibi şeyler burada gözükür.
9- Grup kimyası durumunu gösteren yer. En efektif grup kimyası, kimya penceresinin en sol üst tarafında gözükür.
10- Grubun sadece son tur için verdiği hasarlar bu grafikte gözükür. Her tur sonu buraya bakmanızı öneririm çünkü bazen bazı karakterler hiç iş yapmıyor bazı gruplarda.
11- Tüm oyuncuların gözüktüğü yer, düşman oyuncuların kaç altını veya canı olduğuna buradan bakabilirsiniz. Eğer sahalarını görmek isterseniz bir oyuncuya tıklayabilirsiniz.
?- Eşyaların bulunduğu yer. Buradan eşyaları sürükleyip sahada bulunan karakterinize yerleştirebilirsiniz(numara koymayı unutmuşum, 7. numaranın bulunduğu yerin üstü).
Başlangıç
Başlangıç olarak olabildiğince iyi kimyalar kazanmaya ve farklı kimyalardan kahraman almamaya çalışın. Eğer olur da alırsanız oyun başı belki yenersiniz ancak birkaç tur sonra tüm birlikleri birbiri ile kimya yapan düşmanlarınız sizi kolayca alt eder. Gözünüze kestirdiğiniz bir türden gördüğünüz her kahramanı almaya başlayın.
Örneğin Rogue kahramanları alıp alıp kimya fulleyebilirsiniz, fullediğinizde kahramanlarınızda gözde görülür bir fark göreceğinizden eminim. Ayrıca her kahramanın gördüğünüz tüm kopyaları alın. Her kahraman 3 kopyası olduğunda seviye atlar. Örneğin 2. seviye karakter almak için 1. seviye olan 3 aynı kahraman, 3. seviye almak için 2. seviye olan 3 aynı kahraman.
Ancak tek bir kimya fullemek yetmez, her kahramanın her zaman iki veya üç kimya türü olur. Örneğin bir Rogue aynı zamanda Human da olabilir. Böyle kahramanları en iyi kim birbirine bağlar ve kimya yaparsa genelde o kazanır.
Konumlandırma olarak menzilli kahramanlar merkez tarafa, hafif kahramanlar arka tarafa, ağır kahramanlar ise ön tarafa konumlanmalı. Eğer farklı bir stratejiniz yoksa normal olarak böyle yapılıyor genelde. Arkadan gelen birlikler eğer menzilli karakterinize dalan suikastçiler varsa onlara saldırıyor, yoksa yoluna devam ediyor. Ağır birlikler ile Menzilliler ise savaşıyor. Veya okçularınıza bir şey olmayacağını düşünüyorsanız kanatlara hafif karakterler, en yukarıya ise ağır karakterler yerleştirilebilir.
Kimya ve kahramanlardan yeterince bahsettiğimi düşünüyorum. Rehberin son kısımlarında önerilen kimyalardan bahsederim. Eşyalardan bahsedeyim, Eşyalar her 4 turda bir size karakterlerinize koymanız için verilir. Her eşyanın farklı bir özelliği vardır ve bazen de dezavantajı olabilir. Arayüz kısmında gösterilen yerden ulaşılabilir.
Eşyalar aşşağıdaki grafikte gösterildiği nadirlikte verilir:

Tüm eşyalara ve özelliklerine şu linkten ulaşılabilir.
Alliances(Kimya)
Kimyalar kahraman birbiri ile uyumudur, örneğin aynı türden iki veya üç birlik sahada olunca(kopyalar sayılmaz) türlerine göre belli bir bonus alırlar. Aşşağıda bu türlerden ve aldığı bonuslardan bahsedeceğim. Bonuslar Underlords wikisinden alınıp türkçeye çevrilmiştir.


























Kimyalar bu kadar, önerdiğim kimyalar arasında Savaşçı, Trol, Rogue, Avcı, Suikastçi ve Yabani var. Suikastçi ve Rogueler hızlıca düşman eritmekte çok işlev görüyor, aynı şekilde Troller de hızlıca birlik parçalayabiliyor. Savaşçılar, Troller ve Yabaniler de tank olarak iyi iş görüyor, Avcılar da arkadan iyi hasar vurmalarıyla ünlü.
Maalesef tüm kimyalarda bir tekniğim olmadığı için söz konusu alliancenin taktiklerini araştırmanız gerekecek. Veya kendiniz bir taktik geliştirebilirsiniz. Ben genelde en iyi kartları toplamaya çalışır ve sahaya yığarım.
Temel Bilgiler
Bu başlık altında oynamak için gereken çoğu şeyi anlatacağım. Başlangıç başlığında basit şeyleri anlattım, Kimya başlığında ise kimyaları ve kimya özelliklerini anlattım.
Altın ve gelirler hakkında anlatmaya başlayayım, altınlar her tur başı size verilir(Standart olarak 5 altın gelir) ve birkaç tane değişken vardır. Örneğin Win Streak, Lose, Interest gibi. Interest maksimum 3 olmak üzere stoğunuzdaki her 10 altın başına tur başı +1 altın verir. Eğer acilen para harcamaya ihtiyacınız yoksa 30-40 altın civarı bir para deponuz olursa en verimlisi olur.
Win Streak art arda muharebe kazanırsanız devreye girer, 8 muharebeye kadar çıkar ve yaklaşık her 2 muharebede bir altın geliriniz artar. Bir turu kaybettiğinizde bedava, alınabilir kahramanları değiştirme hakkı kazanırsınız. Eğer 3 kere art arda yenilirseniz 1, 5 kere art arda yenilirseniz 2 altın fazladan kazanmaya başlarsınız.
Arayüzde gösterildiği gibi seviye atlama tuşu ile paranızı seviye atlamaya harcayabilirsiniz, harcadıktan sonra maksimum kahraman sayısı +1 kadar maksimum kahraman sayısına sahip olursunuz. Ekstra olarak nadir kahramanların satın alma ekranında çıkma ihtimali yükselir.
Her kahraman kopyasından 3 tane olduğunda bir yıldız kazanır. Yaklaşık olarak yıldız başına özellikleri ikiye katlanır. Her kahraman 3 yıldız olduğunda kullanabileceği ek bir yeteneği de vardır. Sadece tek kimyaya odaklandığınız zaman oyun başı güçlü olursunuz ancak sonlara doğru iki kimya fullemiş kişiler size zorluk çıkarır.
Olabildiğince esnek ve sağlam oynamaya çalışın. Kopya kahramanları nasılsa kullanmayacağım diye bir seviye kahramanlarla oynamayın. Bulduğunuz ve seviyesini arttırmak istediğiniz kahramanların kopyalarını alın. Yazım yanlışı veya eklenmesini istediğiniz bir kısım varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.