RYO: Mount & Blade II: Bannerlord
Herkes nasıl abandıysa sepete ekle butonuna daha yeni alabildim, 34 dakikadır uğraşıyorum...
Ara
İndirim bekleyeceğim, indirim bekleyeceğim, indirim bekleyeceğim... Bu arada oyun EA'dan çıktığı zaman başka bir şey satın almaya gerek olmayacak değil mi? Satın alanlar EA'yı devam edebilecek mi oynamaya?
Düzenleme: Dayanamadı :)
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Alabildim sonunda. Neyse ki indirmede bir sıkıntı yok.
Ara
Türkçe dil seçeneği mevcut steam sayfasına baktığımda.
Ara
Alanlar yorumlarsa almayı düşünenlere bir fikir olur.
Sic Parvis Magna
[+] 4 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kapalı Beta'da onlineı 40 küsur saat oynama fırsatım oldu, indiriyorum şu an oyunu. Birkaç saat singleplayer oynadıktan sonra buraya görüşlerimi belirtmeye gelirim.
76561198034761601.png
[+] 1 üye Craetus nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyunun steam sayfasında Türkçe ile gelmiş gibi gözüküyor alanlar bilgilendirirse güzel olur.
Ara
unknown.png
[+] 2 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
İçerik durumu ne acaba, korktuğumuz kadar eksik mi?
Ara
Ben izlediğim yayınlardan anladığım kadarıyla warbandın modlu hali gibi geldi.
Ara
Şu ana kadar bi 2 saat oynadım. Oyun güzel, gördüğümüz gibi Warband'in gelişmiş hali.

Şu ana kadar karşılaştığım en büyük sıkıntı bir yerleşimde sadece biriyle konuşmak istiyorsanız aynı Warband'daki gibi adamın olduğu yeri yükle>konuş>haritaya dönerken tekrar yükle döngüsü. Hani bende SSD var 4-5 saniye sürüyor belki ama bu oyunda biraz daha akıcı olacağını düşünmüştüm.

@fodunkiran

Oyunda şu anda İngilizce, Türkçe ve Çince var. Türkçe olmayan bir yer var mı bilmiyorum.
[+] 3 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(30-03-2020, 17:16)Ragnvaldr : Şu ana kadar karşılaştığım en büyük sıkıntı bir yerleşimde sadece biriyle konuşmak istiyorsanız aynı Warband'daki gibi adamın olduğu yeri yükle>konuş>haritaya dönerken tekrar yükle döngüsü. Hani bende SSD var 4-5 saniye sürüyor belki ama bu oyunda biraz daha akıcı olacağını düşünmüştüm.

unknown.png

Sağ üstteki karakter portrelerine tıklayarak direkt konuşabilirsin.
Ara
@Ayro
Arada yine yükleme ekranı var ama sıkıntım o.

Ticarette büyük para var gençler. Bir şehri ziyaret ettiğinizde daha sonra başka bir şehre giderseniz oyun size diyor bunu daha önceki şehirde X'e alabilirsin veya X'e satabilirsin diye. Tek bir mala odaklanmadan çeşitli şeyleri alıp satın güzel para geliyor.
[+] 2 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(30-03-2020, 14:01)altnkurt : Alanlar yorumlarsa almayı düşünenlere bir fikir olur.

Ufak bir + - incelemesi yazabilirseniz bize de fikir olur.
Ara
Türkçe olmayan ufak tefek yerler var. Kılıç yapma olayı baya renk katmış. Oyun bana optimize geldi İ5 6500 4.7ghz, msi 970 8gb ramim var. Yüksek ayarlarda rahatça oynayabiliyorum. Kuşatma mekanikleri hoşuma gitti ve kuşatmalar baya zevkli. NPC'lerin yerden silah alıp son çare olarak saldırması göz yaşartıcı bir sahneydi benim için...
[+] 1 üye Kirpi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Aslında biraz bekleyip alacaktım ama dayanamadım, kaptım. Biraz oynayınca kısa bir değerlendirme yazar paylaşırım.
Vir sapit qui pauca loquitur
Ara
(30-03-2020, 13:36)Attila the Hun : İndirim bekleyeceğim, indirim bekleyeceğim, indirim bekleyeceğim... Bu arada oyun EA'dan çıktığı zaman başka bir şey satın almaya gerek olmayacak değil mi? Satın alanlar EA'yı devam edebilecek mi oynamaya?
Düzenleme: Dayanamadı :)

Oyun tamamlandığında sende kalacak. Oyun çıkmadan (geliştirilme sürecindeyken) alıp oynamış oluyorsun kısaca.
[+] 1 üye Wickhart nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bir günlük satışla anlık kullanıcı sayısında GTAV'de geride kaldı durduramıyoruz.

679,117 1,138,639 Counter-Strike: Global Offensive
440,477 705,206 Dota 2
287,191 530,038 PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
140,382 178,562 Mount & Blade II: Bannerlord
138,281 198,917 Grand Theft Auto V
106,203 167,773 Tom Clancy's Rainbow Six Siege
89,560 168,765 Football Manager 2020
71,085 126,334 MONSTER HUNTER: WORLD
66,995 82,207 Team Fortress 2
65,948 102,628 ARK: Survival Evolved

Grafikler iyi, optimizasyon fena değil, diyaloglar kötü. Savaş sistemi warband ile aynı pek bir fark göremedim. At üzerinde yapılan savaş hala çok zevkli, düşmana ok atarak kaçmak yada adamın yanından geçerken kafaya baltayı indirmek felan çok gerçekçi on yıl daha gideri var. Ama şu kılıç kalkanla yapılan savaş artık sıkıcı ve basit gelmeye başladı. Kale kuşatmalarında yenilikler varmış izlediğim kadarıyla güzel gözüküyor henüz oyunda kuşatma yapmadım ticaret yapıyorum daha çok.

Ticaret sistemi yenilenmiş, yerleşim yerlerinde diyalog kurabileceğiniz ve görev alabileceğiniz daha çok npc var. Atölye de kurabiliyorsunuz yeni gelen mekanikler oyuna renk katıyor ama bu içeriklerin fazla ömrü yok gibi. Umarım elde ettikleri satış rakamları ile oyunu daha hızlı geliştirebilirler.
[+] 2 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Savaş sistemi ile alakalı bazı videolar vardı detaylıca değişiklikleri anlatan izlediğim kadarıyla ilk bakışta warband'a benzer olsa da bir sürü yeniliği vardı.
@Rzenma Optimizasyonu fena değil demişsin ama ne durumda bende gtx1050 ekran kartı var alıp almamak konusunda karasız kaldım. çok düşükte 40fps falan oynayacaksam almayacağım çünkü sistemin ile ne kadar performans aldığın ile alakalı biraz detay verirsen çok güzel olur.
Ara
GTX1660 ve Ryzen 5 2600 ile 1080p'de ultra ayarlarda oynuyorum. FPS limitini 90a aldım. Gayet iyi ve akıcı oynuyorum. Nadiren karlı savaş alanlarında koşan atların arkasından kar kalkıyor ve buga giriyo sanırım, gökyüzüne doğru çok hızlı partiküller uçuşuyor. O zaman anlık drop giriyor. Singleplayerda girdiğim en kalabalık savaş 100 kişilik bir savaştı, custom game kurup daha kalabalık savaşlarda performans ne kadar etkileniyor bakmam lazım. Multiplayerda üç arkadaş komutanlar savaşına girdik. İki takımda da 6vs6 oyuncular 7 ile 24 kişilik birliklerden seçim yaparak bayrak kapmaya ve son 5 dakikada tepenin hakimi olmaya çalışıyor. Bu modda da hiç FPS drop yemedim ancak bir kere crash yedi oyun. Sistemim yeni olduğu için sıkıntı çıkartmıyor olabilir ancak 3-4 senelik sistemlerde optimizasyon sorunu muhakkak olacaktır.

Singleplayerda oyunun skoru oyundan neler beklediğinize göre değişir. Şu anki haliyle grafikleri artırılmış bir Warband. 4 saat kadar Singleplayer oynadım ve hep İmparatorluk topraklarında takıldım, tüm İmparatorluk şehirleri birbirinin aynı, haritada liman şehri olan şehre bile girip gezdiğinizde aynı şehri geziyorsunuz. Şehirlerin hanları hep aynı. Öteki ülkelerin şehirlerini gezmeye fırsatım olmadı ama muhtemelen onlar da birbirinin aynısı. Köyler ürettikleri ürüne göre değişik yerleşim tiplerine sahipler. Karakter yaratma ekranında çok az saç vardı ve nedense hiçbiri hoşuma gitmedi, çeşitlilik gelmesi lazım. Diyaloglar Türkçe'ye devrik bir şekilde çevrilmiş, bazı cümlelerde hatalar var ve kodlama ile alakalı sanırım bazı cümlelerde hatalı ve gözükmemesi gereken karakterler var. Warband'daki diyaloglar ile nerdeyse birebir aynı diyaloglara sahip.

Köy ve şehirlerden aldığımız yan görev çeşitliliği çok az, köylerden kan davası, yağmacı sığınağı yok et gibi görevler, şehirlerden, kaçakçılık, kervana eşlik etmek gibi görevler alıyoruz. Saymadığım en fazla iki üç görev tipi daha vardır ve bir yerden sonra inanılmaz kendini tekrar etmeye başlıyor. Gerçekçi zorluk ayarında oynadığım için gelişmem biraz yavaş oluyor, arada bir, iki-üç tane yağmacı grubu birleşip dövüyorlar beni, esir düştüğüm oluyor. İlerledikçe belki yeni mekanikler de görürüm.

Başından beri saydığım her şey düzeltilebilir şeyler, artık ne kadar sürede düzeltirler onu bilmem, birlikte bekleyip göreceğiz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Oynadıkça eklerim.

Edit: Şimdi custom savaştan denedim 250vs250 bir savaş. Çok kalabalık ve yoğun bir yere dalarsam FPS 30 civarına düşüyor ama savaşı bir general gibi yönetip sağ sola koştururken bir problem yok.
76561198034761601.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.