RYO: Mount & Blade II: Bannerlord

Gtx1050ti ile yukardaki gibi oynayabiliyorlar @fodunkiran
Ara
Arkadaşlar merhaba, Epic'ten oyunu alırsam kuponla birlikte 90 ₺'ye düşecek (daha çıkmadı), lakin kendi Workshop'ı olmadığı için ileride çıkacak modları da oynayabilmek açısından oyunu Steam'den almak daha mı mantıklı olur ? Arada 30 ₺ oynuyor.
pz5_4_1_by_schrodyus-d6kbn1b.gif
Ara
Bende 1050 TI var bayağı kasıyor ama onun asıl nedeni benim işlemci ile ramin çok yorulması bununla birlikte pc'mde fan sayısı sadece 1 o da ısınmaya neden oluyor bana kalırsa oyun genel olarak pek optimize edilmiş değiş. Witcher 3'ü rahatlıkla daha iyi şartlarda oynayabiliyorum.

2 saat kadar multiplayer oynadım ve şunu diyebilirim automatch çalışmıyor :D. Onun dışında siege maplerii bende sadece Avustralya serverı olarak gösteriyor.
Ara
3. oldu

1,129,201 1,138,639 Counter-Strike: Global Offensive
602,791 710,105 Dota 2
215,874 219,787 Mount & Blade II: Bannerlord
173,664 508,285 PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
162,305 193,626 Grand Theft Auto V
[+] 2 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
İlk kalemizi aldık bakalım. Kuşatılmadan önce şöyle bir ekran görüntüsü alayım dedim.

20200401012454_1.jpg
[+] 3 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Orman haydutlarına bulaşmayın. Gerçekten hiç şakaları yok.
Ara
Zeytinyağı kaçakçılığı, fidyecilik, köy yağmalama, adam kaçırma her türlü işi yaptım en sonunda esaret altında kaldım. Tövbe edip yeni bir hayata başladım, evliyim... Farkında olmadan 20 saati devirmişim
[+] 2 üye Kirpi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
  • Başlangıçta görevler savaşlardan daha çok ün verir. 
  • "alt" tuşunu kullanmak heryerde çok kullanışlı. Savaşta düşman birimleri hakkında bilgi verirken, asıl haritada birimlerin istatistiklerine detaylı bakmanızı sağlıyor.
  • Tarafsız çok fazla zaman geçirmeyin. Klanınız seviye 2 olduktan sonra taraf seçmeniz daha hızlı gelişmenizi sağlar.
  • Klanınız seviye 2 olduğunda yoldaşlarınla ayrı parti oluşturabilirsiniz. Bu partileri nüfuz harcamadan ordu kurmak için çağırabilirsiniz. 
  • Ucuz diye sadece tahıl alıp durmayın. Çeşitlilik morale büyük etkili.
  • Silahları satmayın eritin. Demircilik sadece bu yolla yükseltilebiliyor. 
  • "N" tuşuna basarak ansiklopediyi kullanabilirsiniz
  • Ticaret için kendinize üç şehir belirleyin ve onlar arasında sürekli seyahat yapın. Pazarda malların altında daha önceden ziyaret ettiğiniz şehirdeki fiyatları gösteriyor. Böylece kolayca ucuza alıp pahalıya satabilirsiniz. 
  • Envanterinizde bulunan atlar yük kapasitenizi arttırır. 
  • Yoldaş seçerken rastgele tiplerine göre seçmeyin. Ansiklopedide kahramanlar bölümünde göçebe kısmını seçtiğinizde alabileceğiniz yoldaşları, istatistiklerini ve konumlarını görebilirsiniz.
  • Levazım subayını idarecilik becerisi yüksek olan bir yoldaşınıza verin veya kendiniz idarecilik kasmaya odaklanın. Parti boyutunu güzel arttırıyor. 
  • Birimlerinizi hızlı seviye atlatmak istiyorsanız otomatik savaşları kullanın. Daha çok tecrübe kazanıyorlar. 
  • Çalıntı mal görevlerini çok sık yapmayın. Tüm krallıkta aranmak bir süre sonra değmiyor. 
  • Tutsaklarınızı otomatik satmak tecrübe vermiyor. Versiyon bugu sanırsam. Şuanlık tek tek satmak en iyisi.
  • Sığınaklara girmeden önce içerisinde kaç grup haydut olduğuna dikkat edin. Eğer çok fazla varsa ayrılmalarını bekleyin. Yoksa rastgele verilen 8 kişiyle 50 kişilik sığınak basılmıyor. Ekrana kafa attırabilir.
  • Okçular gerçekten çok etkili. Özellikle Battania Okçularını kullanmanızı öneririm. 
  • Neden bilmiyorum ama oyunda çok aşırı pahalı yaylar var. Okçu tipli haydutlara saldırarak 100.000 dinar değerinde yay elde etme şansınız var. Tabi okçu tipli haydutlar gerçekten çok can sıkıcı. 
  • Benim gibi haritada kardeşinizi arayıp durmayın. Henüz o görevler eklenmemiş dolayısıyla Chaikand'da kimse yok.
  • Evlilik oyunda var ama baya sıkıcı halde. Eşiniz rastgele doğum yapıyor. Büyük beklentileriniz olmasın.
Şimdilik aklıma gelen bunlar oynadıkça fazlasını eklerim.
[+] 11 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Nvida 840m ekran kartı ve i5-4210U işlemcim var oyunu kaldır mı bilgisayarım?
Ara
reddit'te şöyle bir yazı var optimizasyonla alakalı. 

Kısaca özetleyim; Seçenekler--->Ses--->Ses Kanalları (Yüksek--->Orta)
İngilizce ise; Options--->Audio--->Sound Channels (High--->Medium)

Ses kanalları seviyesini düşürdükçe fps artışı olduğunu söylüyor. Altta bir sürü yorum onaylamış bu öneriyi. Hadi vurduğunuz baş alsın :)
Ara
(31-03-2020, 18:23)MichaelWitmann : Arkadaşlar merhaba, Epic'ten oyunu alırsam kuponla birlikte 90 ₺'ye düşecek (daha çıkmadı), lakin kendi Workshop'ı olmadığı için ileride çıkacak modları da oynayabilmek açısından oyunu Steam'den almak daha mı mantıklı olur ? Arada 30 ₺ oynuyor.

Kesinlikle Steam'den almanı tavsiye ederim. Warband için konuşursak vanilya hikayeden sıkılan herkes modlara yüklenmişti. Mod ile oynama süresi çoğu oyuncu için normal (native) haliyle oynama süresinden çok daha fazla. Ayrıca başarımlar var. Topluluk var. Steam'in artısı 1/4 indirimden daha değerli bence.
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Gece 15 gb indirdim ardından bilgisayarı kapatıp şuan devam etmek isteidm ancak baştan indirme yapıyor oyunu sorun nedir?
Ara
Oyun Warband'e göre daha zor olmuş, tek başınıza 10 kişilik haydut grubun keserek kasıldığınız dönemler bitmiş. Ayrıca haydutları-çapulcuları harita üzerinde yakalamak da ayrıca zor. Very easy yapıp %10 hız alsam bile baya bir kovalamam gerekiyor.

Dövüşteki değişikliklere bayıldım, animasyonlar hala yeterli değil gibi ama en azından karakterler Warband'e nazaran daha oturaklı, gerçekçi hareket diyor. Aynı şekilde at sürme daha tok bir hale gelmiş.

İlk girdiğim turnuva 1v1 sistemi üzerinden gidiyordu ve tüm turnuvaların böyle olduğunu zannederek sevinmiştim. Klasik takımlı sistem de mevcutmuş. Keşke seçim yapabilseydik, tüm turnuvaların 1v1 olmasını tercih ederdim.

Oyunun tek bir büyük sorunu var o da "akmaması". Bir haydut partisini yakalayıp savaşa girmek bile bir süre sonra işkenceye dönüşüyor yükleme sürelerinden dolayı. Warbandde bir partiyi yakalayınca savaşa girmek rahattı ama sırf parti liderini ve korumlarını göstereceğiz diye kasarken gerekesiz uzatmışlar süreyi. Bir de o partiyle savaşa girmek için haritaya geri dönmek gerekiyor üstüne gereksiz bir yükleme ekranı daha. Bunu kesinlikle düzeltmeleri lazım.

Menüye aşık oldum bu arada onu da belirtmek isterim.
[+] 1 üye Ayro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kardeşim için aldığım için onun pcsinden az çok deneyimleme şansım oldu. Oyun güzel temele oturtulmuş ama içi henüz boş.
Optimizasyon sorunları mevcut.
Tavernadayken yaşadığım fps düşüsünü savaştayken bile yaşamadım.
Sınırlı olan görevlerden bir kaç tanesini yaptım.
Çete savaşları olayını gözlemledim.
Yapay zekanin çok daha iyi savaştığını gözlemledim. Öyle ki 1e1de kılıç kalkan dövüşü yapıyoruz resmen. Geriye doğru kaçarken üzerine gelen 10 çapulcuyu indirme olayı artık yok.
Harita çok büyük. Warbanddaki gibi ahmerraddan 3 demir alip, tulgaya satarim. Ordanda bir güne gelip tuz satarım olayı zor. Yolculuk uzun sürüyor..
Yoldaşları daha efektif kullanabilmek güzel. Çünkü her işi kendim yapmak bayıyordu
Son olarak enpara kullanan varsa ayın üyesi oldugu takdirde steama 50tl yüklediginde 25 tl para iadesi kazanabiliyor. 105tlye satın alabilirsiniz oyunu
omnia fui et nihil expedit
[+] 1 üye Mabella nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyunu betada denemiştim ve 25 FPS aldığım için en fazla alıp almamak konusunda tereddüt yaşıyordum ama Geforce Now'a da geldiğini duyunca oyunu aldım ve Geforce Now hesabıyla oynadım. Oyun gerçekten çok hoşuma gitti, aradığım şeyi buldum, yani beklentilerimi karşıladı diyebilirim rahatlıkla. Geforce da 24gb ekran kartı sunduğu için hiç sıkıntı çıkarmadan oynattı. Sadece ara ara internetim yavaşladığı için kalite düştü ama takılma vs. yaşanmadı hiç.

Bu arada oyunun performans ayarlarındaki istenen ekran kartı seviyesi betaya göre baya bir düşmüş kısa bir süre içinde geforce now olmadan da deneyeceğim.
[+] 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Eğitime ara verildiğinden bolca boş vaktim var. Bu nedenle oyuna iki günde 18 saat harcadım. Kısaca bir şey diyecek olsam olursam oyun güzel diyebilirim. İlk oyunun sevilen özelliklerini almışlar,  yeni mekanikler ekleyip bunları da sevecek miyiz diye erken erişime açmışlar. Şuan için çok ciddi buglar var, erken erişim olduğundan çok takmıyorum ve kısa zamanda çözeceklerini düşünüyorum.(Yaşayan vardır belki diye yazayım. Eğer çözünürlüğünüz 1440*900 ise savaşta yöneteceğiniz birliği seçemiyorsunuz. ''Done'' yazması gereken yerde boşluk var.) Optimizasyon için iyi veya kötü denilecek olsa kötüye yakın diyebilirim ama yine erken erişime yoruyorum. (@Elefsar'ın yazdığı gibi ses kanalını orta yapmak performansı arttırıyor.) İlerleyen günlerde bu sorunlar muhakkak çözülmeli yoksa olumlu özellikleri nötrler. Henüz herhangi bir köy kale sahibi olmadığımdan şehir geliştirme gibi mekaniklere girişemedim ama ülkenin iç işlerinde yasalarda Crusader Kings benzeri yapabildiğiniz değişiklikler çok güzel olmuş. 

Yeni başlayanlara birkaç küçük tavsiye vereyim. 
  • Ticarette erken oyunda güzel para var. Markette ürünlerin üzerinde yeşil-kırmızı şeklinde önceki fiyatına göre artış-azalış oranları ve bazı çevre şehirdeki fiyatları yazıyor.
  • Bir krallığa vassal olduğunuzda büyük savaşlardan yüzbinleri geçen paralar kazanıyorsunuz. Bir yerden sonra ticareti bırakmıştım. Belki atölye ve kervan olayı kazandırabilir. Henüz denemediğimden bilemiyorum.
  • Düşman kervanlara yetişmek mümkün değil, kovalamayın bile. Köy yağmalamanın da faydasını çok büyük faydası yok gibi.
  • Kaç oyun açsam sanırım henüz dengelenmediği için Kuzaitler çok güçlü. 
  • Demircilik yeteneği çok zor arttığından kendi kılıcımı henüz yapmadım. Görsel olarak çok güzel dursa da oynanıştaki etkisini deneyimleyemediğimden bilemiyorum. Çok etkin olacağını sanmıyorum.
  • Ordunuzda yoldaşlara uygun görevler vermeyi unutmayın.
  • Bu tavsiye değil daha çok yakınma olacak. Arbaletler çok pahalı. Bir görevde altı bin karşılığında altı arbalet bulmanı istiyor. En ucuz arbaletin yirmi bir bin olduğunu sonradan öğrendiğimden görevi yapamadım.
  • Kervan götürme görevlerinde altı bin kazanmışlığım var. Mesafeye göre ücretlendirdiğini düşünüyorum. Birliğiniz küçükken bu görevleri yaparsanız güzel para kazanıyorsunuz.

Toparlayacak olursam oyunu tavsiye ederim. Şuana kadar severek oynadım ve suyunu çıkarana kadar oynayacağım. Hatta ileride gelecek birbirinden güzel modların da suyunu çıkarana kadar oynayacağımı düşünüyorum. Ama daha önce MB oynamayanların sevebileceğini sanmıyorum.
Vir sapit qui pauca loquitur
[+] 3 üye Emirhan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Ana hikayeyi birazcık ilerlettim.

Taleworlds ekibinden Arda Gündüz ile early access dönemi ve devamı ile ilgili soru ve cevap

Ara
Nasıl nam kasabilirim? Bir sürü haydut kestim, turnuva kazandım hâlâ klana level atlattırmak için yeterli nam yok. Klana level atlattırıp Güney İmparatorluğu'nun vassalı olmak istiyorum.
IbnE9P2.gif
Ara
Nam kasmak için üç dört tane yol var zaten. Soylular başta olmak üzerek çeşitli insanlardan aldığın görevleri yaparak nam kasabilirsin. Her kazandığın savaştan savaşın zorluğuna, düşmanına göre değişen miktarda nam kasabilirsin. Dediğin gibi turnuvalarda başarılı olarak nam kasabilirsin. Paralı askerlik yaparak (aslında bu da savaşarak oluyor) nam kasabilirsin. Oyunda grindi biraz fazlalaştırmışlar sanırım. Zamanla dengeleyeceklerdir diye düşünüyorum.
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Teşekkürler @Elefsar, bir de az önce girdiğimde devamlı erzaklarımın çalındığını söylüyordu. Bu yüzden bir ara bayağı moral kaybettim. Bir aylık erzağım resmen bir iki günde yürütüldü. Bu neden oluyor ve nasıl engellerim?
IbnE9P2.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 22 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.