19-11-2023, 16:36
New Granada ile biraz oynadım. Panama Canal Company iyi bir şey olur diye düşünmüştüm, ama anladığım kadarıyla oyunda Panama Kanalı hiçbir madiat üretmediği için her zaman 0 productivity oluyor ve dolayısıyla Panama Canal Company hiçbir şekilde prosperity kazanamıyor, oyunda kanalların zarar olması gerçekten tuhaf. Ayrıca Panama Kanalı'nı inşa etseniz bile diğer ülkelerin claim'inin gitmemesi de baya kötü bence, oyun boyunca tüm büyük güçlerle aram genial veya cooperative idi, sonra birer birer civilizing mission teknolojisini açınca hepsi benden nefret etmeye başladı. Oyunda toprak olarak genişlemek de oldukça zorlaşmış, artık bir ülkeyi direkt puppet yapıp annexlemek gibi bir seçenek yok, önce protectorate yapıp sonra kademe kademe özerkliğini düşürüp annexlemek gerekiyor. Bunun dışında yapay zeka da yeni savaş sistemine alışamamış gibi, avrupada white peace ile bitmeyen savaş görmedim sanırım. Ekonomik büyüme bana fazla yavaşlamış gibi geldi ama o konuda benden iyi bilenler daha iyi yorum yapabilir gibi.