İleti Sayısı: 2,260
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
27-10-2022, 21:01
(Son Düzenleme: 27-10-2022, 21:49, Düzenleyen: Ayro. Toplamda 3 kere düzenlenmiş.)
Herhangi bir custom union içinden nasıl çıkıyoruz?
Edit: Union sahibi ülkenin etkileşim penceresini açmamız gerekiyormuş. Kısa yollarda bulunmuyor.
•
İleti Sayısı: 372
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
Oyunun başında eğitim modu ve diğer başlangıç setleri var, diğer seçenekleri seçmemin oyuna bir etkisi var mı?
•
İleti Sayısı: 5,322
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
(27-10-2022, 21:18)MarcussCrassuss : Oyunun başında eğitim modu ve diğer başlangıç setleri var, diğer seçenekleri seçmemin oyuna bir etkisi var mı?
Oyunu onlarla bitirince başarım veriyor. Mesela gdp ile alakalı olanı oynayıp ekonomiyi o oyunda diğer herkesten iyi yaparsan onun başarımı geliyor.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Imperium:
0
(27-10-2022, 22:33)cemal : (27-10-2022, 21:18)MarcussCrassuss : Oyunun başında eğitim modu ve diğer başlangıç setleri var, diğer seçenekleri seçmemin oyuna bir etkisi var mı?
Oyunu onlarla bitirince başarım veriyor. Mesela gdp ile alakalı olanı oynayıp ekonomiyi o oyunda diğer herkesten iyi yaparsan onun başarımı geliyor. Bunun dışında değişik bir şey yok değil mi? Serbest oyunda herhangi bir ülkeyi seçsem bir eksiklik yaşamam sanırım.
•
Imperium:
35
27-10-2022, 23:28
(Son Düzenleme: 27-10-2022, 23:29, Düzenleyen: cemal.)
(27-10-2022, 23:15)MarcussCrassuss : (27-10-2022, 22:33)cemal : (27-10-2022, 21:18)MarcussCrassuss : Oyunun başında eğitim modu ve diğer başlangıç setleri var, diğer seçenekleri seçmemin oyuna bir etkisi var mı?
Oyunu onlarla bitirince başarım veriyor. Mesela gdp ile alakalı olanı oynayıp ekonomiyi o oyunda diğer herkesten iyi yaparsan onun başarımı geliyor. Bunun dışında değişik bir şey yok değil mi? Serbest oyunda herhangi bir ülkeyi seçsem bir eksiklik yaşamam sanırım.
Bildiğim kadarıyla yok belki ileride eklerler derdim ama sanmıyorum. Daha çok başarıma yönelik şeyler gibi duruyor. Serbest modda başlardan diğer tüm başarımları yine açarsın sadece o oyun moduna has 1 başarımı açamazsın.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Imperium:
0
(27-10-2022, 23:28)cemal : (27-10-2022, 23:15)MarcussCrassuss : (27-10-2022, 22:33)cemal : (27-10-2022, 21:18)MarcussCrassuss : Oyunun başında eğitim modu ve diğer başlangıç setleri var, diğer seçenekleri seçmemin oyuna bir etkisi var mı?
Bildiğim kadarıyla yok belki ileride eklerler derdim ama sanmıyorum. Daha çok başarıma yönelik şeyler gibi duruyor. Serbest modda başlardan diğer tüm başarımları yine açarsın sadece o oyun moduna has 1 başarımı açamazsın. Çok teşekkür ederim hocam.
İleti Sayısı: 2,468
Imperium:
47
GDP yi nasıl arttirabilirim, Osmanli ile oynuyorum o kadar fabrika yapmama ragmen hala 10.siradayim.
•
Imperium:
35
Popların arzu ettiği malları nereden görüyorduk ve ne kadar lazım olduğunu ? Pop kısmında tıklamaya çalıştım ama bir şey olmadı
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 524
Imperium:
0
sol menüden pazara tıklayıp görebilirsin
•
İleti Sayısı: 2,260
Imperium:
47
(28-10-2022, 00:49)Sezar : GDP yi nasıl arttirabilirim, Osmanli ile oynuyorum o kadar fabrika yapmama ragmen hala 10.siradayim.
Ülke sıralamasından bahsediyorsan eğer custom union içinde olabilirsin. Ben de baya bir süre neden grand power olamadığımı anlamıyordum meğerse birinin marketine girince grand power seviyesine çıkamıyormuşuz.
•
Imperium:
35
28-10-2022, 03:32
(Son Düzenleme: 28-10-2022, 03:34, Düzenleyen: cemal. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Market kısmında hiçbir özellik belirtmden 2 bin kıyafet 1000 yiyecek eksik felan tarzı şeyler var tamam onu biliyorum zaten. Poplara has tüketim alışkanlıklarından bahsediyorum aslında. Her kültür grubunda farklı olan şeyler hai ? Ayrıca fakirlerle orta gelir ve zenginlerin kendine has tüketimi ve farkları da düzgünce belirtilmemiş. Mücevherli olan zengindir heralde mantıken diyorsun ama onun arayüzü felan nerede yani.
6 milyon popun 5 bin kıyafet ihtiyacının 4 binini karşılayınca orada 4.5 milyon civarının ihtiyacının karşılanmış olması gerekmiyor mu bunun arayüzü nerede acaba yoksa öyle bir hesaplama yok mu hiç =
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 1,370
Imperium:
4
(28-10-2022, 01:06)cemal : Popların arzu ettiği malları nereden görüyorduk ve ne kadar lazım olduğunu ? Pop kısmında tıklamaya çalıştım ama bir şey olmadı
Impoverished yazan yerin üzerine gelince pop needsler gözüküyor. Ayrıca şuan üstü pop needs ile kaplı olan yerin altında kültürlere özel alışkanlıklar ve tabular yer alıyor.
Income üzeirne gelince de ne kadar harcama yaptıklarını görebiliyorsun.
Gözün Vic2´deki gibi mavi,sarı,kırmızı veya kırmızı dilimler arıyorsa öyle bir yer bildiğim kadarıyla.
Outliner´a daha detaylı bir pop grafiği koysalar tüm ülkenin popunu devasa devasa görmek yerine bir dilimde görmek güzel olabilirdi.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
Aşağıdaki 1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 4
Üyelik Yılı: 2022
Imperium:
0
merhabalar.
Verimsiz ticaret yolları için yeni rota mı oluşturmalıyız ?
Pahalı Devlet Malları için (örnek kağıt) kağıt mı üretmeliyiz ?
Yetersiz Vergilendirme uyarısı için Devlet binası mı inşa etmeliyiz ?
teşekkürler
•
İleti Sayısı: 1,519
Imperium:
16
(28-10-2022, 11:29)MahirPAsa : merhabalar.
Verimsiz ticaret yolları için yeni rota mı oluşturmalıyız ?
Pahalı Devlet Malları için (örnek kağıt) kağıt mı üretmeliyiz ?
Yetersiz Vergilendirme uyarısı için Devlet binası mı inşa etmeliyiz ?
teşekkürler
Ticaret yolunun neden verimsiz olduguna bağlı. Mesela kendin uretip fiyati ucuzlatmis olabilirsin. O mal icin marketten fiyat durumuna bakip ona göre karar ver.
Devletin burokrasiye insaata falan kullandigi mallari ucuz tutarsan bütçe cok rahatlıyor. Ucuza getirmek icin hangisi uygunsa o iyidir. Bu mallar cok buyuk miktarlarda ihtiyac oldugu için bazen ithalat kapasitesi yetmeyebiliyor.
İleti Sayısı: 487
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
3
Merhaba mısırın altındaki bu bölgeyi ele geçirdim ve avrupa ülkelerinin kolonileri gibi bir koloni devletine dönüştürmek istiyorum. Böyle bir şey oyunda mümkün mü?
•
İleti Sayısı: 387
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Belcika oyunumda parlamenter nonarsi var, secimden once hukumet dindar parti ve liberal partideydi. Secimde sanayicilerin partisi birinci, dindar 2 lib 3 geldi ama hukumet partileri degismedi, sanayicileri muhalefete attilar. Koalisyon mu kurmus oldular?
Ithalat ihracat rotalarının pratik bir ekrani yok mu. Screende de haritada da ustune gelsem bile tam bilgi vermiyor ihrac mi thal mi cozemedim. Bug filan mi oldu acaba bende?
Afrikaya koloni kurmak icin neler gerekli? Su an kurdurmuyor oyun (daha cok bastayim).
•
İleti Sayısı: 161
Imperium:
0
İlk defa Victoria serisinde bir oyun oynuyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.
Brezilya ile başladım bir süre oynadım mesela bir fabrika veya tarla kurmak istiyorum ve genişletmek istiyorum üstüne gelince uyarı veriyor yeterli sayıda işçi yok veya bürokrat yok diyor bunların sayısı neye göre artıyor veya nasıl arttırabilirim
•
Imperium:
35
(29-10-2022, 00:26)cennaro : Afrikaya koloni kurmak icin neler gerekli? Su an kurdurmuyor oyun (daha cok bastayim).
Yasalardan colonizasyonu açman lazım sonra en sağda institüsyon olarak bürokrasi puanı kullanıp koloni büyüme hızını arttırabiliyorsun
(29-10-2022, 11:01)esatdemir : İlk defa Victoria serisinde bir oyun oynuyorum ve öğrenmeye çalışıyorum.
Brezilya ile başladım bir süre oynadım mesela bir fabrika veya tarla kurmak istiyorum ve genişletmek istiyorum üstüne gelince uyarı veriyor yeterli sayıda işçi yok veya bürokrat yok diyor bunların sayısı neye göre artıyor veya nasıl arttırabilirim
Benim bildiğim kadarıyla bölgedi köylüler fabrika kurulduğu vakit işçiye dönüşürler. Bürokrat içinde bürokratik bina basman lazım. Eğer o vilayetin nüfusu aşırı azsa o zaman iş gücünü zor oturtuyor sonradan göç alabilir.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cennaro
İleti Sayısı: 173
Imperium:
0
Bilanço kısmına baktığımda kredimin fullendiğini görüyorum. Bu yüzden hiçbir inşaat yapamıyorum. Temerrüte düşüyor. Ekonomim de krediyi toparlayamıyor. Ve hiçbir şey yapamadan öyle bekliyorum. Nasıl bir çözüm üretebilirim ?
•
İleti Sayısı: 3,987
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
53
(30-10-2022, 14:34)Jokzilla : Bilanço kısmına baktığımda kredimin fullendiğini görüyorum. Bu yüzden hiçbir inşaat yapamıyorum. Temerrüte düşüyor. Ekonomim de krediyi toparlayamıyor. Ve hiçbir şey yapamadan öyle bekliyorum. Nasıl bir çözüm üretebilirim ?
Vergiyi fulle.
Aşağıdaki 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Jokzilla
|