![]() |
[MP] EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Multiplayer (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-multiplayer) +---- Konu Başlığı: [MP] EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 (/konu-mp-eu4-multiplayer-ocak-2019) |
EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - mlhblkc - 07-02-2019 ![]() Mali Krallığı
Muzik:
Afrika topraklarinda, Burkina Faso ormanlarinda, Fas collerinde, Brezilya ormanlarinda, Afrika kiyilarinda mucadelemiz devam ediyor. Ileride filmlere konu olacak bolgeyi ele gecirmis bulunmaktayiz.
![]() Sinirlarimiz son seklini aldi. Bu sureden itibaren yurtta baris dunyada baris ilkesini kabul ediyoruz.
Dunya`da olup biteni takip ediyoruz elciler yolluyoruz, olup biten gelismeleri ulkemize uyguluyoruz. Teknoloji devrimi icin puanlarimiz hazir ve uygun zamani bekleyip Avrupali guclerle denk olacagimiz gunleri sayiyoruz.
Hollanda, Danimarka Kralligini isgal ederken ~1577 Bahari
![]() Dunya`nin en gelismis sehirlerinden olan Kostantiniye ~1577 Yazi
![]() Ve tabi ki kralligimiz tekrar 7.sirada.
![]() EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - fodunkiran - 07-02-2019 ![]() Yüce Büyük Şanlı Babür İmparatorluğu
Delhi'ye karşı açtığımız ilk savaşta düşmanımızın müttefikleri olan Ayutthaya ve Ming'i savaştan çıkardıktan sonra müttefiğimiz Vijayanagar'ın beyaz barış yapması sonrası Osmanlı ve Rusya'nın Beyaz barış yap ultimatomu sonrası stratejik bir karar vererek beyaz barış yapmıştık. Delhi artık müttefiki kalmayan bir devlet ve ordu gücü iyice zayıflamış bir devlet olmuştu. Delhi'ye ateşkesimiz biter bitmez tekrar savaş açtık ve hızlıca ülkesini zapt ettik. Bu savaş'ın sonucu Delhi ülkesi yavaş yavaş haritadan silinirken BABÜR İMPARATORLUĞUNU ilan etmemizle sonuçlandı. Sonrasında henüz devam etmekte olan Mewar savaşımızı da başlattık bu savaşın sonucunu belli olmakla birlikte Hindistan'da artık tek güç olduğumuzu ispatlayacak.
Hindistan'ın artık tek sultanı olduğu tüm dünyada biline.
EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Aeschyli - 07-02-2019 52 bin kişilik ordumuzun (yeteneksiz reziller) 23 bin kişilik prusya ordusuna yenilmesi tamamen seyir zevki için ayarlanmış üst akılların oyunudur. Büyük resmi gördüğümüzden dolayı bu durumu biliyoruz ve kınıyoruz. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Ferreke - 07-02-2019 harita ne zaman gelir EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Bot Alperen - 07-02-2019 İlk Mp deneyimimdi. Gerçekten elinize sağlık. Çok şey öğrendim sayenizde. Ha bu arada https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1509665646 Böyle bir mod var.Ming oynanmıyor (yasak) biliyorsunuz.Bu modda Çin devletlerinin hepsi bağımsız durumda.Ve güzel idea iyileştirmeleri var.Bir sonraki mp için çok kullanışlı olur. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Ayro - 07-02-2019 Dünya Haritası (1581)
![]() EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - fodunkiran - 07-02-2019 Ethiopia 6. regionuna girmiş. Normalde 4 olmalı o @iberkay Malinin koloni devleti kurulmadıysa o da 5. regionunda EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - iberkay - 07-02-2019 Yok 5 olması lazım farkındayım.Scutra daki adadan dolayı arabia dayım.Vassal saldım Yemeni vermeye çalışırken savaş ilanı aldık muhtemelen return core yapıcam 6. regionu nereden buldun anlamadım. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - fodunkiran - 07-02-2019 @iberkay tam region isimlerini bilmiyorum ama anlayacağın şekilde yazayım 1-brunei 2- malaya 3- horn africa 4- eventle sonradan çıkan ülke sanırım adı funj onun toprakları orta afrikada ki regionların birinde 5-mısır 6- arabistan https://eu4.paradoxwikis.com/images/1/16/Region_map.png EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - iberkay - 07-02-2019 Vassal aldığımda Funj un Horn of Africa da toprakları vardı ondan dolayı dikkat etmemişim.Kendi regionumda sanıyordum haklısın orası fazladan.Funj u salıp halledebilirim sanırım zaten Arabia yı halledecektim tek toprak kaldı.Uygunsa bu şekilde yapayım @Ayro ? EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - ZoronoaRoro - 07-02-2019 (06-02-2019, 18:08)Duman : Merhaba, öncelikle hoş geldin foruma. "In video games, an exploit is the use of a bug or glitches, game system, rates, hit boxes, speed or level design etc. by a player to their advantage in a manner not intended by the game's designers." - wikipedia Exploitin subjektifliği konusunda haklısınız ama "burada değil" kısmına katılmıyorum. Paradoxun komutan istihdamını manpower için tasarlamadığını bu iş üzerine düşünen her insan anlar bence. Bana kalırsa düpedüz exploit. ![]() Güney amerikadaki koloni olduğundan çok önemli değil ama afrikadaki çirkin ve kasıtlı. O kadar ÜRKÜTÜCÜ KURAL var şu üstte işaretlediğim border gore kurallarda kapsanmıyorsa yada ihlal sayılmıyorsa boşuna yazılmış o kurallar. Birde bunu gm yapmıştı heralde orası tunusken. İmam cemaat ilişkisi... Yeni gelen oyuncuları bu konularda kontrol edemeyeceğinizi anlayabiliyorum fakat çekirdek kadronuz da ne kadar sağlam tartışılır. Ben eleştirilerimi ve aklıma gelen çözüm önerilerini dile getirdim. Bu düzeyde Türkçe eu4 mp yayını başka yerde bulamıyoruz ama katılmak için çok extreme ve bence overkill kurallarınız var. Görüldüğü üzere ne kadar uyuluyor tartışılır. Dışardan bunlar gözlemleniyorsa oyun içi diplomasi ne kadar sağlıklı geçiyor diye sorguluyor insan.... EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - jax61 - 07-02-2019 sadece etiyopya bölgesinde 4 regiondasin iberkay.. arabistan horn of africa sahel ve egypt .. endonezyada tam olarak kac regiondasin bilemiyorum ama bölgende 4 region hakkin dolmus durumda.. ![]() EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - iberkay - 07-02-2019 @jax61 üstte açıkladım.Scutra daki dandik ada işlerime baya engel oldu, Yemen e de veremedim.Muhtemelen sahibine return edeceğim.Onun harici aşmışız evet yaptırım uygulanacaksa bir şey diyemem.Ben yukarıdaki şekildeki gibi yapmak isterim başka türlü çözüm bul denirse de Brunei de 1 kolonim var onu abandon edebilirim ama isteğim sahel den çekilmek ne karar verilirse bakalım. @ZoronoaRoro ikidir exploit diyince geçen mp deki Fransa oyuncusu olarak yazayım.Aslında bu mp konusunda geçen mp den bir şeyler tartışmak ne kadar mantıklı bilemiyorum ama 2. sefer yazışın.Şimdi oyunda bir profesyonellik mekaniği var ve çeşitli bonusları var herkes biliyordur.Ayrıca askeri kısımda bir buton var 5 profesyonellik karşılığı mp veriyor.Peki general atamak ne veriyor 1 profesyonellik.Şimdi zaten büyük savaşlarda mp oynamadıysan bilemeyebilirsin başlangıçta sağlam general için ve savaş içinde general basılır ara ara.Bana bunu bir arkadaşım söylemişti pro bitince tamamla diye baktığımda zaten generallerden dolayı 3 prof vardı 2 tane daha atayıp aldım.Buradaki sorun mekaniğin kendisi general atanması değil.Sen 5 prof karşılığı mp veriyorsan ve her general 1 prof veriliyorsa neden askeri puanım varsa bunu kullanmayayım ki?Sanki general atamak bedavaya oluyor gibi yazıyorsun.Bir şey denecekse en başta general atanmasının prof vermesine veya mekaniğin kendisine demen lazım.Bunu exploit olarak görüyorsan da önlenmesi için sanırım general basmayı kaldıracaksın.Dediğim gibi mekaniğin kendisi baştan sorunlu. İkinci yazdığın border konusuna gelirsek onu da yazayım.Tunus a karşı değil oyun sonu haritası o bana karşı öyle toprak alındı.Başka savaşlarda olduğum için acele barış yapmasını istedim arkadaştan öyle gönderdi.Burada artniyet aramamak lazım aceleyle böyle hatalar yapılabiliyor.Aynısını bende çok defa yaptım çünkü.Asıl niyeti ise burada benim yararıma olması için daha çabuk anlaşmaya çalışması ki önemli olan bu diye düşünüyorum.Bana vermeye daha sonra o toprakları çalıştı fakat core um olmadığı için verilemiyordu bende kalsın dedim.Yapılan kişi olarak ben böyle itiraz etmezken tepkin fazla.Olayları iyice öğrenmeden tespitler yapmaman gerekli. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Aeschyli - 07-02-2019 ![]() Dosta korku düşmana güven veren koca yürekli Mainz Ordusu. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Voidian - 07-02-2019 Kurallar, doğal olarak yukarıda anlatılan olay benzeri şekillerde, oyunu oynarkenki ufak dikkatsizliklerle ihlal edilebiliyor. Dolayısıyla, önceki etkinlikleri takip ettiyseniz, etkinliğe kasıtlı zarar verme amacı gütmeyen herhangi bir eylemde "ceza" tarzında bir yaptırım uygulanmadığını görmüşsünüzdür. Çoğu zaman ihlalin giderilmesi yönelik bir işlem yeterli gelir. Şuan kurallarla ilgili, kuralların gerekenden uzun bir metinde yazılmış olması ve cümlelerin yeterince basit kurulmuş olmaması sorunumuz var. Bu sebepten dışarıdan bakınca fazla korkutucu gelebiliyor. Sıradaki etkinlikte kural metnini yazım olarak sadeleştirmeyi hedefliyoruz. Onun dışında, aşırı ve gereksiz gördüğün tüm kuralların hepsi önceki etkinliklerden yaşanan tecrübelerle listeye eklenmesi gerektiğine karar verilmiştir. Tabi bu tüm kuralların mükemmel olduğu ve gelecek etkinliklerde de olacağı anlamına gelmiyor. Olmasını mantıksız bulduğun kuralları belirtip, mp topluluğunu ikna edersen kural değişikliğine gidilebilir. @ZoronoaRoro EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - jax61 - 07-02-2019 Berkay benim açımdan sorun yok. Zaten girdiğin 3 regiondaki toprakların devi toplasan 40 yoktur. Ver kurtul bence ?? EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Sxario - 07-02-2019 Etkinlik boyunca ilk ve henüz tek oyuncu savaşımız :(( delhi ordularını bir daha göremedik.. ![]() EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Spartan - 08-02-2019 Etiyopya'dan aldigi topraklari vermesini istiyorum region limitini asiyor ise. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - Ayro - 08-02-2019 Etiyopya limiti doluyken bir oyuncu toprağı almışsa geri vermek durumunda. Bunun dışında region limitine geri dönene kadar istediği regiondan çıkabilir. EU4 - Multiplayer: Ocak 2019 - cetanu - 08-02-2019 Maldivler Etiyopyanınsa oda Deccan region ına bağlı olması lazım. |