Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar) +--- Forum: Tarih Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-tarih-forum) +---- Forum: Tarih Tartışmaları (https://forum.strategyturk.com/forum-tarih-tartismalari) +---- Konu Başlığı: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? (/konu-turklerin-tarihindeki-en-buyuk-zaferi-sizce-hangisidir) |
RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - cemal - 26-12-2015 Preveze deniz muharebesi RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Pierro - 28-12-2015 (25-12-2015, 20:25)Kaiser-i Rum :(20-12-2015, 01:10)Hajra : Tesir bakımından İstanbul'un Fethi. Güzel bir bakış açısı. Çanakkale'nin bir diğer tesiride Bolşevikler'in yayılmasının engellenememeside sayılabilir. RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Yabgu Khan - 28-12-2015 Türk tarihini detaylı incelersek büyük zafer diyebileceğimiz o kadar fazla olay vardır ki say say bitmez. Ama bazıları vardır ki adeta ben tarihi değiştirdim diye bağırır. Bunlardan bana sorarsanız en başında Katalon Savaşı gelir. Tam olarak bir zafer olarak adlandırılmasa da Batı Roma İmpartorluğu'nun kesin olarak yıkılış sürecinin başladığı savaştır. İkincisi Dandanakan'dır. Kendinden 3 kat fazla Gazne ordusunu bozguna uğratan Çağrı ve Tuğrul beyler imparatorluğa gidecek devletin temellerini atmışlardır. Üçüncüsü ise Çanakkale Savaşı ve devamında gelen Kurtuluş Savaşı'dır. Her türlü yokluğa rağmen bir milletin dünyayı nasıl kafaya alabileceğini gösteren en iyi örnektir. Daha sonra bağımsızlığını ilan edecek bir çok devlete örnek olmuştur. RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Emirhan - 28-12-2015 Birçok var, ama yakın tarihi düşünürsek Kurtuluş Savaşı. RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - GaulTurk - 29-12-2015 (28-12-2015, 22:43)Yabgu Khan : Ama bazıları vardır ki adeta ben tarihi değiştirdim diye bağırır. Bunlardan bana sorarsanız en başında Katalon Savaşı gelir. Tam olarak bir zafer olarak adlandırılmasa da Batı Roma İmpartorluğu'nun kesin olarak yıkılış sürecinin başladığı savaştır. : ( RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Yabgu Khan - 29-12-2015 (29-12-2015, 20:15)GaulTurk :(28-12-2015, 22:43)Yabgu Khan : Ama bazıları vardır ki adeta ben tarihi değiştirdim diye bağırır. Bunlardan bana sorarsanız en başında Katalon Savaşı gelir. Tam olarak bir zafer olarak adlandırılmasa da Batı Roma İmpartorluğu'nun kesin olarak yıkılış sürecinin başladığı savaştır. Ne oldu dostum ? :) Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Lehr - 20-04-2017 Bende hakkımı Büyük Taarruz dan yana kullanıyorum Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - kebab oyuncu - 20-04-2017 Ak troller gelmeden Rcp tyyp koltuga oturusudur Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Pierro - 20-04-2017 Taharet Musluğunu icat etmek. Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - zencefil - 20-04-2017 Dünyanın kaderini defalarca kez değiştiren büyük savaşlarımız oldu ama Kurtuluş Savaşı ile dünyaya bağımsızlık fikrini aşıladık ve Kurtuluş Savaşı sonrası yaptıklarımızla dünyadaki bir çok şeyi değiştirdik. İstanbulun fethi gibi durumlarda çok önemlidir tabi ama İstanbul elbet ele geçirilecekti fakat bizim 100 yıl önce bağımsızlık için tek şansımız vardı. Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Wickhart - 20-04-2017 Ben daha ilerisini düşünerek gelecekte yapacağımız büyük galaktik fetihler cevabını vermek istiyorum. Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Denys - 20-04-2017 Büyük Taarruz Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - SiyahAtlıHarzem - 20-04-2017 Talas Savaşı 751 RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - PashaZade - 20-04-2017 (19-12-2015, 20:03)Duman : RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Doraemon - 20-04-2017 (20-04-2017, 16:35)Wickhart : Ben daha ilerisini düşünerek gelecekte yapacağımız büyük galaktik fetihler cevabını vermek istiyorum. "Galaksiler fetih edilmeyi bekleyen hazinelerdir." Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - gardyans - 20-04-2017 93 harbi bence. Butun balkanlari kaybetti abdulhamit 93 harbinde ama olsun o zafer yine de ulu hakan abdulhamit. Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Ahrep - 20-04-2017 Türk Tarihi sayabiliceğimiz bir kaç savaştan oluşmaz. Türk Tarihinde öyle bir düşünüp en büyük savaşımız ''bu'' diyemeyiz. Tarihimize hakaret olur. Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - MichaelWitmann - 20-04-2017 Mohaç Savaşı. Avrupa'nın en güçlü krallığı 2 saat içinde yok oldu. Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - denizreyiz1342 - 23-04-2017 Mohaç'da çok bariz bir osmanlı üstünlüğü vardı. Tamam çok çabuk imha edildi az kayıp verildi de 20 kişi toplanıp 1 tane küçük çocuğu dövüp, yaptığım en kaliteli kavga buydu demek gibi birşey bu :p Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Kher - 23-04-2017 Zafer illa ki bir savaş mı olmalı ki ? En büyük zafer islamla şereflenmemizdir yani islam dinine geçmemiz En büyük zaferdir Türklerin tarihindeki |