Strategyturk Forumları
Simülasyon: Cities: Skylines II - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar)
+--- Forum: Oyun Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-forum)
+---- Forum: Oyun Kütüphanesi (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-kutuphanesi)
+---- Konu Başlığı: Simülasyon: Cities: Skylines II (/konu-simulasyon-cities-skylines-ii)

Sayfalar: 1 2

Cities: Skylines II - Attila the Hun - 15-09-2023

Aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok bölgede Cities: Skylines II'ye 24 Ekim 2023 itibarıyla zam geliyor. Türkiye fiyatına %60'a kadar zam yapılacakmış.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/threads/regional-price-adjustments-for-selected-upcoming-titles.1599059/

Cities: Skylines II - Semavi7 - 15-09-2023

Oyun çıkmadan zam mı geliyor? Hemde %60

Cities: Skylines II - Attila the Hun - 15-09-2023

Çıkmadan değil, çıkar çıkmaz zam geliyor. Ön sipariş fiyatında bir değişiklik olmayacak.

Cities: Skylines II - Boba Fett - 15-09-2023

Hiç aklımda yoktu almak, alacağız galiba.

Cities: Skylines II - Craetus - 29-10-2023

8 bölge temasına uygun 2500'den fazla bina modellemiş modcular. Mod desteği ile birlikte yayınlanacakmış.

Cities: Skylines II - Craetus - 27-11-2023

Ek paketleri ertelemişler ve çıkış tarihlerini duyurmuşlar. Ertelemenin sebebi oyun performansını artırma çalışmaları ve mod editörünü çıkartmak istemeleri. Bu iki işe öncelik vermek istemişler.

80ddcc3765d5747f3e74c6184636e14411942260.jpg

Cities: Skylines II - Craetus - 21-03-2024

header.jpg?t=1710752390

Cities: Skylines II - Beach Properties DLC'si 25 Mart'ta çıkıyor.

Beach Properties, aşağıdakiler de dahil olmak üzere 70 yeni varlığa sahip:
  • Üç katlı 10 Kuzey Amerika konut binası (30 varlık)
  • Üç katlı 10 Avrupa konut binası (30 varlık)
  • Altı imza bina
  • VE Dört Yeni Ağaç

Güncellenmiş roadmap:

Cities: Skylines II - Semavi7 - 21-03-2024

Oyunu yakın zamanda oynayan var mı optimizasyon nasıl oldu?

Cities: Skylines II - Attila the Hun - 18-04-2024

Görsel

Colossal Order, oyunun ve Beach Properties DLC'sinin çıktığı vaziyetten ötürü özür mesajı yayımlamış. Verdikleri sözleri tutamadıklarını ve gerçekçi bir zaman çerçevesi belirleyemediklerini dile getiriyorlar. Beach Properties'i bedava içerik hâline getireceklerini ve Ultimate Edition adı altında fazladan içerik sunacaklarını belirtiyorlar.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/threads/the-way-forward-an-update-from-the-team-behind-cities-skylines.1665858/

Cities: Skylines II - Henri - 18-04-2024

Ne kadar kolay özür diliyorlar böyle. Kabul etmiyoruz ama. Şimdi ofislerine gidip ağlayabilirler.

Cities: Skylines II - Semavi7 - 18-04-2024

Bugüne kadar aldığım hiçbir oyuna pişman olmamıştım ama buna büyük pişmanım.

Cities: Skylines II - fff7 - 19-04-2024

İlk oyunu modlayıp geri döndüm. İlk çıktığında hype ile bayağı sarmıştı ama fan olarak beni kaybettiler.

Cities: Skylines II - Attila the Hun - 22-04-2024

Yukarıdaki iletimde paylaştığım özür mesajında dile getirdikleri vaat doğrultusunda Beach Properties DLC'sinin içeriğini oyuna bedava olarak eklemişler ve netice şu şekilde:

Görsel

Akılları sıra Steam'de gelmiş geçmiş en fazla olumsuz incelemeye sahip DLC olan Beach Properties'i topyekûn ortadan kaldırarak bu rezillik hiç yaşanmamış gibi devam edeceklerdi fakat bunu bile düzgün yapamamışlar. "Bu süreç daha kötü yönetilemez herhâlde." diye düşünüyordum ki yaptıkları her şeyde beni haksız çıkarmayı başardılar, bravo.

Cities: Skylines II - Duman - 17-06-2024

2 gün sonra ekonomi değişiklikleri içeren büyük bir güncelleme çıkacak.

Cities: Skylines II - Craetus - 19-11-2024

Modculara Fransa ve Almanya bina paketi modu yaptırmışlar. Paradox Mods üzerinden erişebiliyorsunuz.

Fransa bina paketinde bulunan binaların türleri:
  • Service Buildings
  • Signature Buildings
  • Mixed Housing
  • Medium Density Housing
  • Medium Density Row Housing
  • Low Rent Housing
  • High Density Offices

Almanya bina paketinde bulunan binaların türleri:
  • Service Buildings
  • Signature Buildings
  • Mixed Housing
  • Medium Density Housing

25 Kasım'da da Birleşik Krallık bina paketi çıkacakmış.

Cities: Skylines II - Craetus - 27-11-2024

2 Aralık 2024 tarihinde 2 Creator Pack ve 1 Radio Station DLC'si çıkıyor.

Creator Pack: Urban Promenades oyuna:
  • 60 Karma Konut Binası
  • 5 Hizmet Binası
ekliyor.

Creator Pack: Modern Architecture oyuna
  • 21 Hizmet Binası
ekliyor.

Rock müziğinin enerjisi ve ruhunun, rahat ve huzur verici bir şekilde sunulduğu Soft Rock Radio, şehrin için isteklerini gerçekleştirirken sana eşlik edebilecek en iyi seçenek. Bu radyo, yumuşak gitar tonları ve sakin vokal armonisiyle macerana ilham verecek ve neşelendiren ve enerji veren mükemmel müzik manzarasını oluşturacak. Böylece rüyalarındaki şehri kolaylık ve neşe hisleriyle inşa edebileceksin.

Yeni roadmape göre 2025 birinci çeyrekte 3 Creator Pack ve 3 Radio Station daha çıkıyor. Ultimate Edition satın alanlar bu DLC'lere otomatik olarak sahip olacak. Başından beri planladıkları büyük expansion olan Bridges & Ports ise 2025 ikinci çeyrekte.

oaHzsD5.png

Ayrıca modculara yaptırdıkları Fransa ve Almanya bina paketi modlarından sonra Birleşik Krallık bina paketi modu da çıktı. Paradox Mods üzerinden erişebiliyorsunuz.

Birleşik Krallık bina paketinde bulunan binaların türleri:
  • Service Buildings
  • Signature Buildings
  • Low Density Detached Housing
  • Medium Density Semi-Detached Housing
  • Medium Density Terraced Housing
  • Mixed Housing
  • Medium Density Housing
  • High Density Housing

Gelecekte Japonya, Çin, Doğu Avrupa, Kuzey Doğu Amerika ve Güney Batı Amerika bina paketleri de çıkacak.

Cities: Skylines II - Craetus - 05-12-2024

Yeni çıkan Creator Packler ve Region Packlerden sonra uzun bir süre ardından tekrar denemek için girdim oyuna. 52000 nüfuslu şehrim bir anda tüm region packlerdeki binaların görünmez olmasının ardından çöktü. Tek kayıt dosyası da anladığım kadarıyla corrupt olmuş, açılmıyor. Yükleme ekranında bir süre sonra ekran kararıp oyun kapanıyor.

İlk zamanlarda oynadığımdan çok daha fazla eğlendiğimi söyleyebilirim. Buna Region Packleri deneme hevesi etki etmiş olabilir. Şimdiye kadar çıkmış olan Almanya, Fransa ve İngiltere Region Packleri kullandım. Bence en iyisi ve en çok içerik barındıranı Fransa paketi. Görüntü olarak da çok güzeller, temayı tamamlayacak her türlü servis binası da eklemişler. Almanya binalarını 6 veya 8 karelik yerlere koymak gerekiyor ki düzgün bir şekil olsun. Diğer türlü karman çorman bir görüntü oluşturuyorlar. İngiltere binalarının sadece Low Density olanlarını deneme şansım oldu. Bir de oyunun mezarlığından çok daha küçük, güzel bir mezarlık ekliyor İngiltere, o baya kullanışlı.

Oyunun DLCleri olan Creator Packlerden ise Urban Promenades'deki binaların görüntüsü çok güzel. Modern Architecture da parklar ve Service Buildings ekliyor. Ana oyunun kendisine ücretsiz içerikler eklemeden ve topluluk tarafından dile getirilen problemleri çözmeden DLC çıkardıkları için oyuncular tepkili. Bu DLClerin Steam Mağaza sayfalarına da olumsuz inceleme girmişler. Packlerde daha çok içerik olmasını dilerdim. Beach Properties adlı DLC çıkarıp beach koymamışlardı. Urban Promenades isimli DLC çıkarıp promenade koymamışlar. Bütün bu DLCleri Waterfront Expansion Pack isimli bir çatı altında topluyorlar gelecekte çıkacak olan Bridges & Ports DLCsi ile birlikte. Daha henüz doğru düzgün deniz, nehir veya göl kenarına dişe dokunacak bir şey gelmedi. Ağır toplarını büyük expansion olan Bridges & Ports için saklıyorlar galiba. Ayrıca birinci oyundan beri oyuna doğru düzgün bir yaya alt geçidi ve üst geçidi eklemiyorlar. Son oyunumda buna çok takıldım. Bazı yerlerde yollardaki yaya geçitlerini kaldırıp üst geçit koymak istiyorum, mevcut üst geçit mekaniği o kadar dandik ki, kullanılamaz halde. Alt geçit olsa ne güzel olur, kaldırımdan aşağı bir merdiven propu ekleyecekler, yandaki kaldırımdan da çıkışını ekleyecekler. Üst geçit yapmak istediğinizde en dar sokaktaki üst geçit bile devasa yer kaplıyor.

Oyunun simülasyonunda da hala hatalar var. Oyunun içindeki Twitter olan Chirper'dan vatandaşların memnuniyetsizliklerini takip edebiliyoruz. Peş peşe birisi "iş yok kardeşim" diyor, diğeri de "her yerde iş var, çalışacak adam yok" diyor, Türkiye simülasyonu gibi oldu şehrim. İstatistiklere bakıyorum %40 işsiz gözüküyor. İş yerlerine bakıyorum boş yer var. (*Sonradan gelen düzenleme: Bir takım buglardan ötürü böyle oluyormuş. Özellikle bir bug var ki başka bir kaydımda şehre gelen göçü durdurdu. Nüfus artışım bitti. Tüm hizmetler tamam olmasına rağmen bir saat boyunca nüfus sürekli eksildi. Araştırmalarım sonucunda "homeless bug" denen bir bugdan kaynaklandığını öğrendim ve Paradox Mods'ta bulunan bir moddaki bir butona basarak kaydınızda başınıza gelen bu bugdan kurtulabiliyorsunuz. Ancak mod ile girdiğiniz için o dakikadan sonra başarım alamıyorsunuz.)

Trafik yapay zekası da çok saçma. 4 ileri, 4 geri toplamda 8 şeritli yol. Sağa dönecek adamlar sadece en sağ şeride girmeye çalışıyor. Sağdan ikinci şeritteki adam da sağ dönmek için döneceği yolun en sağ şeridine girmeye çalışıyor. Yolun en önünde duruyor. Oysa ki döneceği yol da 8 şeritli, oranın da sağdan ikinci şeridine dönse akacak trafik. Otoyollardan tali yollara dönen adamlar da aynı, yol çift şerit, ikisi de sağ dönebiliyor, inatla en sağdaki şeritten sağa dönmeye çalışıyorlar. Otoyol tıkanıyor. Bir mod yardımı ile şeritlerin hangi şeritlere dönebileceğini tayin edebiliyoruz. Ancak mod açıldığında da başarımlar devre dışı kalıyor. Ya bu trafik yapay zekasının iyileştirilmesi lazım ya da o modun işlevini vanilla oyuna entegre ederek dahil etmeleri lazım. Şöyle bir şey:

Güzel fotolar çekemeden güzel şehrim error verdi :( Kar yağdığında bir tane çekmiştim oyun içi foto sistemini denemek için rastgele. Elimde o kaldı bir tek:

Ha bir de değinmeyi unutmuşum. Radyoda çok az replik var. Hep aynı replikleri duymak çok sıkıcı. Aynı durumu anlatan birden fazla replik olsa çeşitlilik olur en azından. Profesör müdür nedir bir tane gıcık sesli bir adam var, özellikle onun sesinden gına geldi.

Cities: Skylines II - Craetus - 09-12-2024

Japonya Region Pack çıktı. Paradox Mods üzerinden erişebiliyorsunuz.

Japonya bina paketinde bulunan binaların türleri:
  • Service Buildings
  • Signature Buildings
  • Low Density Housing
  • Medium Density Housing
  • Mixed Housing
  • Low Density Business

Şu ana kadar çıkanlardan en çok hoşuma giden Fransa oldu. Daha Japonya'yı denemedim ama biraz zayıf gözüktü gözüme. Planları aksamazsa 23.12.24'de geriye kalan Çin, Doğu Avrupa, Kuzey Doğu Amerika ve Güney Batı Amerika Region Packlerden biri daha çıkacak.

Cities: Skylines II - Craetus - 11-12-2024

Detailer’s Patch #2 1.2.0f1 çıktı.

Yeni Özellikler:
  • Line Tool
  • Roadside Tree Selector
  • Traffic Routes
  • Service Vehicle Parking

Yeni Varlıklar:
  • Bir yeni Taxi Depot
  • 7 yeni Roundabout Variations (tüm boyutlarda)
  • 3 yeni Cul-de-sac Variations (tüm boyutlarda - boş XL hariç)
  • 7 yeni Parking Lots
  • 2 yeni Parking Halls
  • 12 yeni Parking roads
  • 6 yeni Parking Roads with Perpendicular Parking
  • 6 yeni Parking Roads with Angled Parking
  • 8 yeni Roads
  • 2 yeni Asymmetric Highways
  • 3 yeni Asymmetric Roads
  • Bir yeni One-Way Alley
  • Bir yeni One-Way Gravel Road
  • Bir yeni Small Pedestrian Street
  • 10 yeni Pocket Parks