Strategyturk Forumları
EU4 - İmparatorluklarınız - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+--- Konu Başlığı: EU4 - İmparatorluklarınız (/konu-eu4-imparatorluklariniz)

EU4 - İmparatorluklarınız - baywatch06 - 19-02-2023

(18-02-2023, 23:27)1Manascı : @baywatch06 senin bildiğin hiçbir hileyi bilmem ama o yılda çini yutarım çünkü çinin tribütlerinden truce kısıp 5 yılda bir toprak almayı bilmiyorsun anlaşılan, çinin tribünlerini bağımsız kalana kadar asla ve kataa, kayıtsız ve şartsız annexlememen gerekiyor 3 5 çorak bozkır toprağı için çinden alabileceğin zengin eyaletleri hiçe sayıyorsun.
o sıralar batiya doğru  genisliyodum ozbek savaşı ardından  great horde savaşı  vs oldu o taraflara odakalanamadim ama evet haklısın  dediğin şekilde oynandiginda çin cok kisa surede alinabilir

EU4 - İmparatorluklarınız - Takeda Akane - 19-02-2023

Çini al baywatch.

EU4 - İmparatorluklarınız - turkish lokum - 19-02-2023

ognw7le.png
Ajam ile oyuna başladım, ilk hedefim Persia kurmaktı, ama anlamadığım şekilde istediği toprakların hepsini almadan Persia kurma seçeneği çıktı. Daha sonra Yazd şehrini kullanarak Zerdüşt oldum. Açıkçası zerdüştlük dinini pek sevmedim, kıptilerdeki gibi kutsal şehirler var ama yerleri biraz kötü. Özellikle hindistan ve orta asyadaki şehri almam uzun sürdü, verdiği özelliklerde çok iyi değil, şu an iran kültür grubundaki tüm bölgeleri zerdüşt yaptım. Osmanlıya karşı memlük, polonya ve Avusturya ile dost oldum. Birkaç savaştan sonra Osmanlının gücü iyice kırıldı zaten. Ermenistan, gürcistan, eretna ve dağestan vassallarım.

EU4 - İmparatorluklarınız - baywatch06 - 19-02-2023

zerdüşt oynayacaksan dağıstan gibi bir şehirde özel anıt var onu makslemeni öneririm

EU4 - İmparatorluklarınız - Menars - 19-02-2023

Europa Expanded ve Ages Reformed ile oynadığım Babür oyunum.
eu4_128.png
Timur ile başlayıp expanded´ın bana sunduğu 3 yoldan(Hanlık-İran-Babür) Babür´ü seçtim. Ardından 1550´de tüm Hindistan´ı fethedersem ödül vereceğini söylediği için tüm Hindistan´a odaklanıp 1550´den önce tüm bölgeyi ele geçirdim. Ondan sonra Asya´daki sınırlarımı düzeltmeye odaklanıp görev ağacını takip ettim. Tüm görevleri bitirip Asya´nın büyük bir bölümünü ele geçirdikten sonra oyunuma son verdim.

EU4 - İmparatorluklarınız - PCOyun - 20-02-2023

Yukarıdaki modların aynısıyla oynadığım oyun. Ben Timur değil, Afganistan ile başladım. Babür'ün kendisi oyun başı öldüğü için bazı özel etkiler ve muhtemelen olaylar ile karşılaşmadım. Görev ağacı çeşitli yönler açısından bayağı zevkliydi. Tsang, Yemen, Akkoyunlu ve Hsipaw vasallarım.

image.png

EU4 - İmparatorluklarınız - PCOyun - 21-02-2023

Memluk > Arabistan oyunum. Memluk görev ağacı bolca vasal üzerinden genişleme fırsatı sunan ilginç bir yapıya sahip, Arabistan görev ağacı da bolca flavor dolu. Oyunun sonuna doğru sırayla vasalları ilhak ettim, normalde Anadolu, Etiyopya, Mağrip, İran, Orta Asya, Hindistan bölgelerine vasallar ile genişlemiştim.

image.png

EU4 - İmparatorluklarınız - PCOyun - 24-02-2023

Timur'un Horda ağacı ile oynadım:

image.png

EU4 - İmparatorluklarınız - korkusalan - 24-02-2023

(24-02-2023, 13:33)PCOyun : Timur'un Horda ağacı ile oynadım:

image.png
Ifriqiya ne oluyor? Afrika gibi bir şey mi?

EU4 - İmparatorluklarınız - PCOyun - 24-02-2023

Europa Expanded ile Tunus'un kurabildiği kozmetik bir tag.

EU4 - İmparatorluklarınız - Takeda Akane - 24-02-2023

Timur daha genişlemeli.

EU4 - İmparatorluklarınız - Tusalant - 25-02-2023

9cuihfo.png
AEIOU ve HRE kurma achievement ı için yapmış olduğum habsburg çenesi.(İspanya PU ve HRE ye 1 reform kaldı.)

EU4 - İmparatorluklarınız - tahr1bad - 25-02-2023

(25-02-2023, 04:08)Tusalant : 9cuihfo.png
AEIOU ve HRE kurma achievement ı için yapmış olduğum habsburg çenesi.(İspanya PU ve HRE ye 1 reform kaldı.)

Bu başarımı yapmak istiyorum da ağacı takip etmek kolay mıydı, ağaçta yanlış bir kararla önünü tıkayabileceğim görevler var mıdır bahsedebilir misin? Bir de HRE'da eğer gerekiyorsa hangi karara kadar ilerlemek gerek, en son imparator olarak bu mekanik düzenlenmeden önce oynadığım için bu konuda da bilgiye ihtiyacım olabilir.

EU4 - İmparatorluklarınız - Tusalant - 26-02-2023

En eğlendiğim oyunlardan biriydi. 15 e yakın başarımla kapattım.

l4abnc3.png
qz9kos5.png

EU4 - İmparatorluklarınız - baywatch06 - 26-02-2023

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett...rbox=false

EU4 - İmparatorluklarınız - baywatch06 - 01-03-2023

EU4 - İmparatorluklarınız - Legnica - 01-03-2023

Heklesene oyunu paran bitmiş kanka @baywatch06

EU4 - İmparatorluklarınız - baywatch06 - 01-03-2023

ekonomi artıda olduğu sürece yazmıyorum sonuçta bu seri %99 küsür hilesiz sadece gerektiği zaman hileye başvuruyorum. @Legnica

EU4 - İmparatorluklarınız - Takeda Akane - 01-03-2023

Osmanlı'dan geniş bir Endülüsü var.

EU4 - İmparatorluklarınız - baywatch06 - 05-03-2023