Strategyturk Forumları
Amerikan İç Savaşı - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar)
+--- Forum: Oyun Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-forum)
+---- Forum: Forum Oyunları (https://forum.strategyturk.com/forum-forum-oyunlari)
+---- Konu Başlığı: Amerikan İç Savaşı (/konu-amerikan-ic-savasi)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

Amerikan İç Savaşı - Royal Guard - 29-11-2016

O kadar arazi varken ... (-_-)

RE: Amerikan İç Savaşı - PashaZade - 29-11-2016

(29-11-2016, 19:50)İlKeR : Bayrakları nerden yapabiliriz yada bulabiliriz

İdeolojine göre Google'da aratabilirsin.

Amerikan İç Savaşı - İlKeR - 29-11-2016

Ülke: Amerika komünizm Devleti
Bayrak:[/url]

İdeoloji:Komünizm

RE: Amerikan İç Savaşı - Ahrep - 29-11-2016

Mohicans
Nationalism

@Kızılderili son Mohikan kalana kadar

Amerikan İç Savaşı - PashaZade - 29-11-2016

Tek kişilik yer kaldı. Kapanmadan @momidik istiyorsan gir.
Ayrıca  Huron'un oradan geçiş yok. O yüzden @Kızılderili ve @Ahrep 'in aynı yerde olmasına izin verdim.

@Justicar bayrak koymamışsın. Koy istersen.

Amerikan İç Savaşı - Duman - 30-11-2016

Kuralları belirleyip bugün başlayalım. Royal Guard son şekli versin.

Amerikan İç Savaşı - PashaZade - 30-11-2016

@Royal Guard sen yap bana özel mesajla at istersen ben editlerim. Geceye doğru oyuna başlarız umarım.

Amerikan İç Savaşı - Royal Guard - 30-11-2016

@PashaZade yazdıklarıma ekleyecek birşey bulamadım.Cümleleri düzenleyip son haline getirebilirsiniz.

RE: Amerikan İç Savaşı - Duman - 30-11-2016

Ahreple Kızıl aynı ideoloji olmuş sanırım.

RE: Amerikan İç Savaşı - Royal Guard - 30-11-2016

O ideolojiye en çok @Kızılderili yakışır ama  :ok:

RE: Amerikan İç Savaşı - PashaZade - 30-11-2016

(30-11-2016, 22:22)Duman : Ahreple Kızıl aynı ideoloji olmuş sanırım.

Evet.

RE: Amerikan İç Savaşı - Royal Guard - 30-11-2016

Tüm oyuncular bu kuralları dikkatle okuyup oyunu bu kurallara göre oynamalıdır !

Genel Kurallar

1) Oyunda para ve asker olmak üzere 2 parametre bulunur.
2)Herkes 5000 $ ve 2000 Asker ile başlar.
3)Her topraktan 1 turda 1000$ vergi gelir.
4)Askerler para ile satın alınır ve 1 asker 1$ karşılığında alınabilir.(Satın alınan askerler satın alındığı tur kullanılabilir.)
5)Her topraktan 1 turda 200 asker yetişir.
6)Boş arazi alma bedeli tercihe göre 2500$ veya 2500 Askerdir.
7)Oynanmayan turlarda herhangi bir gelir olmaz(Konuya "bu tur herhangi bir işlem yapmıyorum" yazarak belirtmesi durumunda gelirler oyuncuya verilir.).Arka arkaya 3 tur oynamamanın cezası yok olmaktır.
8)Herkes her tur gelirini,giderini,saldırdığı yerleri,kişileri ayrıntılı biçimde belirtmelidir.
9)Herkes 1 tur içinde aşağıdakilerden yalnızca birini yapabilir: 
-Bir oyuncuya saldırmak.(1 toprak veya para almak)
-Boş arazi ele geçirmek.
-Müttefiğine yardım etmek.
10) Herkes 1 tur içinde yalnızca 1 oyuncuya saldırabilir.Saldırılan oyuncudan en fazla 1 toprak alınabilir.
11)Herkes 1 tur içinde yalnızca 2 boş arazi alabilir. 10. turdan itibaren herkes 3 boş arazi alabilir.
12)1 tur 2 gün sürer.
13)Oyuna 5. tura kadar yeni oyuncu dahil olabilir.Fakat yeni oyuncu her oyuncuya en az 10 toprak mesafede olmalıdır.
14)Kurallar yalnızca oyuncuların %75 lik kısmı değişimi kabul ettiğinde değiştirilebilir.
15)Kural değişimlerinde herhangi bir fikir belirtmeyenler oylamada sayılmaz.

Savaş Kuralları 

1)Savaş sonuçları para ile değil asker ile belirlenir.Askeri fazla olan taraf kazanır.
2)Savaşta kazanan tarafın askeri kaybeden tarafın askeri kadar eksilir.Kaybeden tarafın askeri ise bunun yarısı kadar eksilir.
3)Savaşı kazanan taraf kendi tercihine göre ya rakibinden toprak alır yada 2000$ para alır.Kaybeden taraftan para çıkışı olmaz.

Diplomasi Kuralları

1)Herkes maksimum 1 kişi ile ittifak yapabilir.İttifaklar konu içinde belirtilmelidir.
2)İttifak bozulduktan sonra 3 tur (ittifak ortağına) saldırı yapılamaz.
3)İttifak bozulmadan yapılan saldırılarda saldıran taraf kazansa bile para ve askeri sıfırlanırSavunmacıdan eksilen olmaz.Bir sonraki tur iki oyuncu birbirine saldırabilir.
4)Herkes birbirine saldırmadan önce savaş ilan etmek zorundadır.Savaş ilan etmeden yapılan saldırılar geçersiz sayılır.Savaş ilanının yapıldığı turdan sonraki turda savaş başlar.Eğer savaş açmadan birine saldırırsanız (saldırıyı tur sonuna kadar geri çekmemeniz durumunda) o tur oynamadığınız varsayılır.
5)Müttefikler birbirine para ve asker gelirlerinin (yani turluk 5000$ ve 1000 asker gelir varsa 1000$ ve 200 asker) %20 lik kısmını o tur için yollayabilir.Yollayan kişi o turu oynamış sayılır.(Gelirin kalan %80 lik kısmı yardım yapan oyuncuya verilir) (Yardımı yapan oyuncu aynı turda bir yere saldıramaz)

@Duman @PashaZade

Amerikan İç Savaşı - Duman - 30-11-2016

Güzel görünüyor, binler yerine k ile daha basitleştirebiliriz paraları.

1 kişi ile ittifak sınırı varsa oyuncu sayısının çift sayı olması makul olur, öbür türlü herkes 1 ittifak bulduğunda biri dışarıda kalabilir.

Amerikan İç Savaşı - PashaZade - 01-12-2016

Ben de zaten 1 kişi daha istemiştim @Duman oynayabilecek birisi varsa davet edebilirsin.

Paraların k ile gözükmesi daha hoş olur. Onun dışında kurallar güzel eline sağlık @Royal Guard.

Amerikan İç Savaşı - Justicar - 01-12-2016

Bir toprak alma sınırı mantıksız bence. Nasıl doldurcaz haritayı?

Ve tekrar söylüyorum. Haritada ki rengim gridir. Düzeltin artık @PashaZade

Amerikan İç Savaşı - Royal Guard - 01-12-2016

Peki her tur 1 topraktan gelen 200 askerlik geliri 0.2k olarak mı gösterelim ?
Bence kurallar bölümünde sayıların bu şekilde olması iyi.Oyunu oynarken oyuncular kolaylık olsun diye "k" şeklinde yazabilirler.

Oyunu oynayan kişi sayısına dikkat etmemiştim.Dediğiniz gibi çift sayıda oyuncu bulundurmak oyunu daha adil hale getirir.

@Justicar daha önceki oyunlarda da bu kural vardı.Ve harita yavaş yavaşta olsa doluyordu.
Ama oyuncular tarafından istenirse bu sınır esnetilebilir veya kaldırılabilir tabi neden olmasın ?

Amerikan İç Savaşı - Justicar - 01-12-2016

Bizim bi öncekinde yoktu. Çok keyifliydi. Bu aarada onda bina felanda yapıyoduk. Eklenebilir.

Eklense oyunun güzelliği artar tabi ama oyunu yönetmek için bir yazılım geliştirmek gerekir artık :D
Boş araziler için sınırlama 2 olabilir.Yani bir oyuncuya saldırırsan yukardaki kurallar geçerli.Saldırmazsan 2 boş toprağı para veya asker yoluyla alabilirsin gibi.
Hatta 10. turdan sonra herkesin malı mülkü arttığında bir turda 3 boş toprağa çıkılabilir.
@Duman @PashaZade siz ne dersiniz ?
@Justicar

RE: Amerikan İç Savaşı - PashaZade - 01-12-2016

(01-12-2016, 01:33)Justicar : Bizim bi öncekinde yoktu. Çok keyifliydi. Bu aarada onda bina felanda yapıyoduk. Eklenebilir.

Öncekinin kuralları çok zor ve anlama problemi yaşattığı için Kızılderilinin de yönettiği forum oyunlarındaki sistemi baz almaya karar vermiştik.

Kızılın sistemde 1 savaşı kazanan oyunu kazanmış oluyordu.Hem bunu önleyip hem kazanan kişiye karşılığını verebilmek için ikili sistem yaptım.