Türk Yakın Tarihiyle İlgili Görseller ve Videolar - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar) +--- Forum: Tarih Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-tarih-forum) +--- Konu Başlığı: Türk Yakın Tarihiyle İlgili Görseller ve Videolar (/konu-anakonu-turk-yakin-tarihiyle-ilgili-gorseller-ve-videolar) |
Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 26-09-2017 Zaten bu görsel, giyim kuşamlardan farkedilebilecek bir modda. 1900'lü yılların, İstanbul modası. Cemal Paşanın (Beyaz Ceketli). Üstüne üstlük koskocaman: "1900'lerde İstanbul'da Türk olmak." yazıyor. Bu farkı anlayamaman pek iyi olmadı. Bu zamana kadar hangi Türk arkadakiler gibi giyinmiş, pek görmedim. Ne fermanlar yayınlandı, ne dönemler geçildi. Gerek edebi gerek sosyal,siyasal... @Sübaşı Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Royal Guard - 26-09-2017 (26-09-2017, 22:24)Dionysos : Zaten bu görsel, giyim kuşamlardan farkedilebilecek bir modda. 1900'lü yılların, İstanbul modası. Cemal Paşanın (Beyaz Ceketli). Üstüne üstlük koskocaman: "1900'lerde İstanbul'da Türk olmak." yazıyor. Bu farkı anlayamaman pek iyi olmadı.Ben mi anlatamıyorum sen mi anlamadın çözemedim.Boş muhabbet çevirmişsin. Arkadakiler Türkten çok Suriyeliye benziyor. Sen sanırım paşayı kastederek Istanbulda Türk olmak yazmışsın. Ben arkadakiler için diyorsun zannettim. Ve Istanbulda Türk değil de Suriyeli olmak yazsa daha doğru olabilirdi demişim hani arkadakiler Suriyelilere benziyor diye. Ama gerçekten Türk değillermiş bu yüzden ordaki espriyi anlamadın sanırım. Neyse boşver. RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 "Sen sanırım paşayı kastederek Istanbulda Türk olmak yazmışsın. Ben arkadakiler için diyorsun zannettim." @Sübaşı Evet evet böyle idi. Sakin olalım. Alevlenmeye gerek yok. Normalce konuşuyoruz şurada. Konu nerelere gitti yahu... aman... RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 Kiel'de inşa edilen, İkinci Dünya Savaşı nedeniyle Türkiye'ye teslim edilmeyen ve Almanya tarafından el konan TCG Batıray Denizaltısı.
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 Bir Alman iş adamının Osmanlı'ya gidişi ve dönüşü.
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 1925 5. emisyon 5 liranın üzerindeki resmin alındığı orijinal fotoğraf. Giresun'lu fındık toplayan kızlar.
Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Kierkegaard - 27-09-2017 En sağdaki vatandaşımıza ayıp etmişler. :) RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası apronu - Etimesgut, Ankara, 1948
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 1 Spitfire ve 2 Focke-Wulf FW-190s uçağı kol uçuşunda, 1946
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 Türk Hava Kuvvetleri - Spitfire Mk 9
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 27-09-2017 "Kartal Yuvası" üs bölgesi, Yüksekova, Hakkari.
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 28-09-2017 Çelik Harekatı - Kuzey Irak, 1995
(Örses Arşivi)
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 28-09-2017 Kağıthane Deresi kıyısında müzik çalarak eğlenen İstanbullular - 1930
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 28-09-2017 Galata Köprüsü üzerinde geçiş yapan Türk süvariler - 1940'lı yıllar.
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 29-09-2017 Kore'de Marilyn Monroe ve Türk askerleri
(M.Monroe'nin koluna girdiği kişi Pilot Üsteğmen Cavit Özata)
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 30-09-2017 İstanbul Hava Savunma görevi için Samandıra'ya intikal ettirilen 4.Filo FW190Aa3 uçağı ve uçuş ekibi - İstanbul, 3 Eylül 1944
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 30-09-2017 Bir tatbikat esnasında uçaksavar bataryasını kullanan Türk kadın askerler - Ankara, 1948
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 03-10-2017 1923 senesinden Haliç'e ait renkli bir fotoğraf.
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 04-10-2017 Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın otomobil yarışçısı ve şampiyonu Sâmiye Cahid Morkaya (1897-1972)
RE: Türk Yakın Tarihiyle Alakalı Görseller ve Videolar - Dionysos - 05-10-2017 İzmir, Alsancak’ta II. Meşrutiyet kutlamalarını gösteren bir kartpostal - 1908
|