![]() |
EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +--- Konu Başlığı: EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz (/konu-eu4-emperor-ilk-izlenimleriniz) |
EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Ferguner - 12-06-2020 Benim fikrim hre ile Osmanlı dengelenmiş. Fransa ile de hre dengelenmiş. Ayrıca Fransa ispanyayı da tehdit edebilir diye düşünüyorum. Ben %20 inf combat poliçesinin %5 olmasını beğendim. Bu devletlerin kendi askeri fikirlerini öne çıkartmış. Papalıkta iyi olmuş diyebilirim. Golden bulls nedir anlamadım ama papa olan bi bonus veriyor. Mesela rönasanta İngiltere %25 gibi enstitü yayılma hızı verdi kardinalleri olan ülkelere Birde papalığa para karşılığı söz geçiyoruz ama o parayı kim ne yapıyor sonra Bu arada deniz savaşlarını deneyen var mı? Nasıl olmuş. Z EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - altnkurt - 12-06-2020 @Ferguner O parayla reform desire düşürülüyor. Millet çok para verirse reform hareketlerini ciddi manada geciktirebiliyorsunuz. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - candrall - 12-06-2020 hem imparator hem elektör olunuyor mu? EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Defterdar - 12-06-2020 (12-06-2020, 13:35)candrall : hem imparator hem elektör olunuyor mu? Teorik olarak mümkün. Ama soru sorma yeri burası değil. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - candrall - 12-06-2020 avusturya ile oynuyordum imparator öldükten sonra beni elektör yaptı şu an hem elektör hem de imparatorum EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - altnkurt - 12-06-2020 Bohemyayı inheritlediysen elektörlüğü sana geçiyor. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Aeschyli - 13-06-2020 Excommunication çok kötü nerf yemiş. Afaroz attığınız devlet savaş sırasında bile papalık hazinesine bağış atarak afarozdan kurtulabiliyor. Az bir bedel ödeyen her devlet afaroz edilmekten kurtulabiliyor. Almış olduğunuz cb tamamen boşa gidiyor. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Defterdar - 13-06-2020 Fransa oynarken Kastilya'ya rastegele event ile PU cb'si geldi. Sebebini bilen var mı? Ayrıca gemiler galiba artık daha fazla attrtion yiyor ve denizdeki birlikler daha fazla hasar alıyor. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - altnkurt - 13-06-2020 Artık açık denize çıkıldığı anda ay geçişi beklenmeden attrition yeniyor. Gemideki birliklerin de %10'u ölüyor. Ay geçişinde tekrar. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Zebercet - 13-06-2020 Avusturya bu görev ağacı geldiğinden beri kolaydı zaten. Oyun başı Bohemya ve Macarı pu alıyordunuz. O yönden değişen bir şey yok. Millet Avusturyayla ilk kez oynayınca şaşırmış. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Aeschyli - 13-06-2020 (13-06-2020, 18:36)Defterdar : Fransa oynarken Kastilya'ya rastegele event ile PU cb'si geldi. Sebebini bilen var mı? Versiyonda oluşan hata sebebiyle rastgele cb gelebiliyor. Hotfix ile düzelecektir. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Aeschyli - 13-06-2020 (13-06-2020, 19:46)Zebercet : Avusturya bu görev ağacı geldiğinden beri kolaydı zaten. Oyun başı Bohemya ve Macarı pu alıyordunuz. O yönden değişen bir şey yok. Millet Avusturyayla ilk kez oynayınca şaşırmış. Katılmıyorum. Avusturya görev ağacı gelmeden önce bile bohemya ve macaristan üzerine pu claimi alabiliyordu. Bu versiyonda güçlü olmasının sebebi bütün çevre devletlerin imparatorluğa katılması oldu. Burgonya olayının netlik kazanması üzerine bedava milan pu'su alabiliyor. Avusturya açık ara bu versiyonda en güçlü başlayan devlet. Sonrasında Fransa geliyor. Tabi hotfix ile ayarlamalar yapıldıktan sonra ne değişir bilemem. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Voidian - 13-06-2020 O puları görev ile alan var mıydı cidden? :S EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Zebercet - 13-06-2020 Burgonyayı savaşla pu aldım diye hre bana koalisyon kurup içimden geçti. İmparator muyuz eşeğin malum organı mıyız belli değil. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - jax61 - 14-06-2020 Gemi attritionu çok yüksek..Avrupa'dan Amerika'ya gidesiye ordunun yarısı ölüyor .. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - altnkurt - 14-06-2020 On binlerce adamla dünya turu atmanın bi bedeli olmalı elbette. Ayrıca marineler ölmüyor. Açın naval idea, basın marine, açık denizlere hükmedin. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Selene - 14-06-2020 (13-06-2020, 20:30)Aeschyli :(13-06-2020, 18:36)Defterdar : Fransa oynarken Kastilya'ya rastegele event ile PU cb'si geldi. Sebebini bilen var mı? Bildiğim kadarıyla pu cblerinin bug değil introduce new heir butonuna basıldığında royal marriage olan tüm ülkelerin pu cbsi alması olması gerek rastgele pu cblerinin sebebi bugdan ziyade. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - 1Manascı - 14-06-2020 (14-06-2020, 00:43)jax61 : Gemi attritionu çok yüksek..Avrupa'dan Amerika'ya gidesiye ordunun yarısı ölüyor ..Okyanustan asker taşımak için artık deniz piyadesi istihdam etmen gerekiyor şikayet edilecek bir durum yok. EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Voidian - 14-06-2020 Yoksa Malayalar artık keyif için Britanya'ya çıkamıyo muymuş? EU4: Emperor - İlk İzlenimleriniz - Türk Şad - 14-06-2020 Kimse bahsetmemiş adama oyunda ciddi bir şekilde performans değişimi var. Oyunu oynayan arkadaşlarımın bazıları pclerinin artık zorlandığını dile getirdi. Oyunun sistem gereksinimleri bence de bir tık arttı. Yavaşlama sorunu performans düşüşü en belirgin göstergeler. |