Strategyturk Forumları
EU4 - İmparatorluklarınız - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+--- Konu Başlığı: EU4 - İmparatorluklarınız (/konu-eu4-imparatorluklariniz)

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Muhafız - 30-08-2016

aynı oyuncunun no CB + truce varken Granada'ya savaş açtığını unutmaman gerek ;P

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Semavi7 - 30-08-2016

(30-08-2016, 12:47)Duman :
(29-08-2016, 17:40)Semavi7 : Hacı süpersin ya :) O kadar Castille oynadım bölesi denk gelmedi formulün var mı? İronman mı?

Bizim multiplayerdaki oyuncu önce Aragon ve Naples'i eventle, ardından Burgonya topraklarını eventle aldı.
Şimdi ortada Kastilya yok :p

:) Çok agresif mi oynadı? O kadar toprak aldıktan sonra en iyisi İspanya kurulana kadar Avrupa'da rahat durmak ve Amerika'da ilerlemek. Üsteki iletiyi şimdi gördüm :)

EU4 - İmparatorluklarınız - Duman - 30-08-2016

Sürekli savaş ilanı aldı vassallarından, sonra da Fransa tarafından yutuldu.
Multiplayerda İspanyol halkının tek umudu Almanya gibi görünüyor.

EU4 - İmparatorluklarınız - Semavi7 - 30-08-2016

Güçlü durması ve oyunu vasallarını kontrol edecek şekilde odaklanarak oynaması lazımdı. Malum vasalları güçlü.

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Muhafız - 31-08-2016

1.18 den önce son kez oynayalım dedik  :-D
oE3m5m.jpg

achievement olmazsa olmazımızdır  ;P
G3RJA2.jpg

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Blackwhist - 03-09-2016

pEEYPJ.png

Rengi güzelmiş  (Y)

EU4 - İmparatorluklarınız - GaulTurk - 03-09-2016

Beğendim. (Y)

EU4 - İmparatorluklarınız - PashaZade - 03-09-2016

Ben biliydim yapacağını :D Helal gardeş. Devam...

EU4 - İmparatorluklarınız - Redtay - 03-09-2016

Maya rehberi yolda gibi? Steammocking

EU4 - İmparatorluklarınız - jax61 - 03-09-2016

maya gayet keyifli. geçenlerde oynadım ben de.. tek sıkıntı aztekle bir benzer yanı var. aztekle vassal edinip doom olayına dikkat etmeniz gerek.5 vassalla aztekte reform yaparsınız. mayalarda reform için 20 şehre ulaşmanız lazım.20 şehre ulaşmak için de aztek bölgelerine girmeniz şart. 20 şehre ulaşmak da kolay ama reformu geçirince ülkenin yarısının serbest kalması mayaların sıkıntısı :)

bu yüzden mayalarla ilk reform olarak kolonist alınması gerek. kendi kültürünüz dışındaki her bir toprağınız serbest kaldığı için (core olması farketmiyor, bu yüzden aldığınız toprağı sadece corelayın territory olarak kalsın. vassal edinmeyin direk annex yapın.) kendi kültürünüz olacak olan yeni kolonilerle işiniz ilerde kolaylaşacaktır.

EU4 - İmparatorluklarınız - Aeschyli - 03-09-2016

Kültürünü değiştirsek veya başkenti taşısak bunlar engellenemezmi ?
Ben oldenburg oyunumda burgundy bana kalınca hem ticaret için hemde dutch revolt çıkmasın diye başkenti hollandaya taşımıştım. İsyanı engellemişti.

engellenemiyor sanırım zaten kültürünü değiştirmek uzun süreç..aldığın topraklardaki adamların coru silinene kadar avrupalılar çöker sana. coru da uzun süre silinmediği için her hlükarda ordaki topraklar serbest kalacaklar..bu yüzden reformları geçirmen için sıkıntılı bir sürece katlanmak zorundasın.

yeni versiyon çıkmadan geleneksel bir osmanlı oynayayım dedim.güya rise of ottomans oynuyoruz arkadaş gelen varis 2-2-1 gebermek de bilmedi.fatih erken ölmekle kalmadı üstüne başa geçen varisin varisi de 1-1-3 yuh artık yani..osmanlıdan yana hiç şansım yok. kızdım kapattım :)

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Blackwhist - 03-09-2016

Aztek'ten daha kolay gibi görünse de 5 vassallı bir devletin saldırması ile işler baya değişiyor. Hepsini sopaladım ama 30'a yakın kredi çekmek zorunda kaldım. Sonra ödedim tabi :D

Meksika'yı topladım reform ettim batılılaşacağım derken bu sefer kâfir Fransa 6 6 6 kralı ile kıyılarımıza saldırdı. 32k orduyu karaya çıkaracaktı ama nedense buga mı girdi bilmiyorum çıkarma yapmadı benim de işime geldi :D

aztekten daha kolay gibi görünebilir ama değil. bir süre sonra vassallı aztek gruplarına karşı şansın epey düşük. bu yüzden ilk reform koloni olmalı ki saldıramasan da büyümeye dolayısıyla reformlara devam etmen gerek. o bölgede extra tek şansın vassal edinmiş meksikalılara karşı support yapıp vassalları dağıtmak. supporttan karlı çıkmak mümkün.

EU4 - İmparatorluklarınız - Lothebork - 03-09-2016

Çok zor iş, Roman Empire'yi kurabilirim ama şu Maya'yı kurma zor geliyor.

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Muhafız - 04-09-2016

Road the iberia  :D
mEEbm1.jpg
hep otto ile mi oynayacağız biraz hardcore takılalım  :P
önerilerinizi esirgemeyin

EU4 - İmparatorluklarınız - Lothebork - 04-09-2016

Denemek lazım hiç oynamadım Arnavutluk. Macaristanı vassal yapıp corelerini aldır. Create vassal'dan Hırvatistan kurulabilir.

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Blackwhist - 04-09-2016

(04-09-2016, 13:24)Muhafız : hep otto ile mi oynayacağız biraz hardcore takılalım  :P
önerilerinizi esirgemeyin

Bunun nesi hardcore  sıradan ülke işte Steammocking

RE: EU4 - İmparatorluklarınız - Blackwhist - 04-09-2016

Chichen Itza'da dans ediyorduk nerelere geldik arkadaş  Steamfacepalm Steammocking

Ayayeyaeh @Redtay :D

oEELLm.png

EU4 - İmparatorluklarınız - Royal Guard - 05-09-2016

@Blackwhist Edirne ve Burgas taki ülkeler hangileri ?