Günlük: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Hearts of Iron IV (https://forum.strategyturk.com/forum-hearts-of-iron-iv) +---- Forum: HoI4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-hoi4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama (/konu-gunluk-hoi4-amiral-ozellikleri-ve-modlama) |
HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - Ragnvaldr - 05-09-2018 HoI4 günlüklerinde bu hafta geliştirilen amiral özelliklerinden ve modlama yeniliklerinden bahsediliyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/hoi4-dev-diary-modding-and-traits.1117516/ :Herkese merhaba. Bugün amiral özelliklerinden ve bazı modlama yeniliklerinden bahsedeceğiz. Bu günlüğün modlamadan daha da detaylı bahsettiği ekstra bir kısmı var, onu da İngilizce olarak buradan okuyabilirsiniz: https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/in-depth-tech-dev-diary.1117668/ RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - napolyon94 - 05-09-2018 Çeviri için teşekkürler, Amirallerin karacı generallere göre daha kolay XP kazanıp daha hızlı trait alacağını düşünüyorum. Zira denizde XP'ler havada uçuşuyor. Durum öyle ki gemiler ilk ateşte level 5 olup, uçak gemisi pilotlarından as olmayanları tuvalet temizlemeye sürüyorlar. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - The Last Kaiser - 05-09-2018 Çeviri için teşekkürler. Bu olay sadece denizlerde güçlü olan devletlere yaramış. Yani bunun Almanya gibi devletlere pek bir faydası yok. Bakalım daha ne gibi özellikler ekleyecekler. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - napolyon94 - 05-09-2018 (05-09-2018, 22:12)The Last Kaiser : Çeviri için teşekkürler. Bu olay sadece denizlerde güçlü olan devletlere yaramış. Yani bunun Almanya gibi devletlere pek bir faydası yok. Bakalım daha ne gibi özellikler ekleyecekler. Deniz çarpışmalarında 40 bine yakın personelini kaybetmiş Almanya'yı fazla küçümsüyorsun. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - The Last Kaiser - 05-09-2018 (05-09-2018, 22:17)napolyon94 :(05-09-2018, 22:12)The Last Kaiser : Çeviri için teşekkürler. Bu olay sadece denizlerde güçlü olan devletlere yaramış. Yani bunun Almanya gibi devletlere pek bir faydası yok. Bakalım daha ne gibi özellikler ekleyecekler. Denizaltı mürettebatının 28 bin kayıp verdiğini biliyorum. Ayrıca Almanya'yı değil oyunu küçümsüyorum RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - napolyon94 - 05-09-2018 Çok değil şuana kadar duyurdukları deniz mekaniklerine şunlarıda eklerler ise deniz harbi adam akıllı bir hal alacak; -Geçici liman inşa ederek çıkartmaları desteklemek -Deniz bölgelerinin sayısını ikiye, üçe katlamak -Korvet, Eskort Uçak Gemisi, Hafif Uçak Gemisi, AFV vb gibi genel kullanımlı gemi sınıflarını da eklemek. -Son olarak tek province'ı olan adalara özel bir ada savaşı mekaniği eklemek. Haftalarca sürmesi gereken Pasifik Ada savaşları 48 saat sürmüyor. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - DarthSethius - 05-09-2018 Örneklerin hep Türkiye üzerinden olması bir işaret mi sizce? Reddit'te insanlar Türkiye ve İspanya odak ağacı gelecek diyorlar düşünceleriniz nedir? RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - Consul of Time - 05-09-2018 Umarım 2 sine de gelir. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - villager - 05-09-2018 Çok orijinal fikirlermiş pdx kardeş. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - Ragnvaldr - 06-09-2018 (05-09-2018, 23:08)DarthSethius : Örneklerin hep Türkiye üzerinden olması bir işaret mi sizce? Reddit'te insanlar Türkiye ve İspanya odak ağacı gelecek diyorlar düşünceleriniz nedir? Yeni odak ağacı eklerlerse ilk ekleyecekleri ülkeler bunlar ama bu yamada ekleyeceklerini pek de sanmıyorum, umarım yanılırım. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - Semavi7 - 06-09-2018 Daha hala çıkış tarihi vermediler çıksa da oynasak. Yakıt sistemi açıklandığından beri oynayasım gelmiyor. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - zencefil - 06-09-2018 Umarim deniz savaslariyla ilgili en onemli yenilik bu olmaz. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - DarthSethius - 07-09-2018 (06-09-2018, 08:54)Ragnvaldr :(05-09-2018, 23:08)DarthSethius : Örneklerin hep Türkiye üzerinden olması bir işaret mi sizce? Reddit'te insanlar Türkiye ve İspanya odak ağacı gelecek diyorlar düşünceleriniz nedir? 2 ağaca rework ve 2 yeni ağac dediler Reworkler USA ve UK Yeniler mualla RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - zencefil - 07-09-2018 Türkiyeye gelecek odak agacinin modlardaki gibi yok Turani sec yok Osmanliyi kur gibi bir sey gelecekse gelmesin. Turan elbette olmalidir ama sadece sag dusunceli insanlara ozgu bir hedef degil. Osmanliyi yeniden kurma fikri ise cok sacma geliyor. Umarim Türkiye odak agaci daha geç gelir. İspanya ve İrlandaya gelsin. RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - JosephMcGuffin - 09-09-2018 (07-09-2018, 02:23)zencefil : Türkiyeye gelecek odak agacinin modlardaki gibi yok Turani sec yok Osmanliyi kur gibi bir sey gelecekse gelmesin. Turan elbette olmalidir ama sadece sag dusunceli insanlara ozgu bir hedef degil. Osmanliyi yeniden kurma fikri ise cok sacma geliyor. Umarim Türkiye odak agaci daha geç gelir. İspanya ve İrlandaya gelsin. Paradox öyle bir firma değil şimdi burada en iyi Türkiye modunuda getirsen baksan klasik şeyler görürsün ama burdaki adamların hayal gücüne ben hayranım eminim çok manyak şeyler koyacaklar hatta en basitinden aşırı uçuk bir fikir ama Selçuklu ile Osmanlı kurmak arasında fikir ayrılığı olur iç savaş çıkar ki bu en basit örneklerden merak etmene gerek yok bu adamlar ne yaptıklarını biliyorlar RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - KaramelLatte - 09-09-2018 Man The Guns ve 1.6 yaması süper olcak gibi ama şimdi kendi fantezi modumu birazdaha modlamam gerekcek neyse ve inş iyi mod yapabilrim yaomka istiyorum ama fikirim yok neyapacağım hakkında RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - zencefil - 10-09-2018 (09-09-2018, 21:44)JosephMcGuffin : Paradox öyle bir firma değil şimdi burada en iyi Türkiye modunuda getirsen baksan klasik şeyler görürsün ama burdaki adamların hayal gücüne ben hayranım eminim çok manyak şeyler koyacaklar hatta en basitinden aşırı uçuk bir fikir ama Selçuklu ile Osmanlı kurmak arasında fikir ayrılığı olur iç savaş çıkar ki bu en basit örneklerden merak etmene gerek yok bu adamlar ne yaptıklarını biliyorlar İnan bana Selçuklu-Osmanlı durumunu ben de düşündüm ama işte oyun bile olsa insan vatanı için en iyisini istiyor :D RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - POWERFUL - 10-09-2018 Hepsinden önce Sovyet ile İtalyanın focus treeleri değişse çok iyi olur :D RE: HoI4 - Amiral Özellikleri ve Modlama - ErkutErdem - 10-09-2018 Amirallerin traitlerini seçebilmemiz iyi olmuş, şahsen generaller değişirken değişmesi gereken bir özellikti ama donanma yenilenmesine bırakmaları mantıklı geldi. |