Strategyturk Forumları
Rome II - Mısır Rehberi (İmparator Augustus) - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Total War Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-total-war-forumlari)
+--- Forum: Total War: Rome II (https://forum.strategyturk.com/forum-total-war-rome-ii)
+---- Forum: Rome II: Rehberler (https://forum.strategyturk.com/forum-rome-ii-rehberler)
+---- Konu Başlığı: Rome II - Mısır Rehberi (İmparator Augustus) (/konu-rome-ii-misir-rehberi-imparator-augustus)



Rome II - Mısır Rehberi (İmparator Augustus) - Gurt - 14-09-2018

mon_256.png
Mısır Rehberi (İmparator Augustus)
20180914163757_1.jpg

Oyuna Nil nehrinin zengin toprakları üzerine kurulmuş Mısır olarak başlıyoruz. 2 adet ordumuz bulunmakta. Yukarıda da görebileceğimiz üzere biri 11 birimlik asker barındırırken güneyde bulunan diğer ordumuz 6 birimlik asker barındırmaktadır. Batıdaki Nasomanlar'a karşı savaşta başlıyoruz. Doğuda bir adet casusumuz bulunmakta ve oyuna başlar başlamaz hakimiyetimizde bulunan 5 yerleşim yerini 8'e çıkarmamız isteniyor. Oyunun erken safhalarında elimizdeki 7000 talenti iyi değerlendirmemiz gerekiyor. 2 ordumuzda da bulunan birliklerde yükseltme mevcut bunu batıdaki düşman şehrine saldırmak için yaklaştığımızda yapmalıyız zira erkenden yükseltme yaparsak tur başına gelen talent gelirimizde düşüş meydana gelir. Bu düşüş çok fazla bizi etkilemese de bu küçük hamleyle birkaç yüz talent kazanabiliriz. Ayrıca eğer isterseniz güneyinizdeki devletler ile  ticaret antlaşması yapabilirsiniz. 

20180914170324_1.jpg

Oyunda aynı zamanda Antonyus'un Roması'nın bağlı devletiyiz. Aramız çok iyi ve ticaret anlaşmamız mevcut. Ayrıca batıda hemen yanımızda komşu şehrimize sahipler. İlk hedefimiz Nasamonlar olmalı. Hali hazırdaki ordularımızla rahatça alabileceğimiz iki şehirlik bir devlet. Bu devleti aldıktan sonra batıda karşımıza Garamantiyalılar ve Lepidus'un Roması çıkıyor. Nasamonlara son verdikten sonra karşımızda 3 seçenek mevcut ve aslına bakarsanız bu 3 seçeneğide oyun bitene kadar uygulayacaksanız fakat şuan hangisini önce yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Batıya, doğuya veya güneye genişleyebilirsiniz. Öncelikle bunlardan nispeten en kolayı güney olacaktır. Çünkü güneyde Bilemiler, Meroe ve Aksum bulunuyor. Eğer oyunda yeniyseniz güneye saldırmak için Nasamonlardan sonra 3 tur bekleyebilirsiniz. Bu sürede biriken talent ve ele geçirdiğiniz şehirlerdeki yenilenen binalar sizi düşündürmeyecektir. Bekledikten sonra Kleopatranın ordusunu güneydeki ordunuzla birleştirip düşmanlarınızın üstüne yürüyebilirsiniz. Bir diğer seçenek olan doğuya gitme fikri ise karşımıza büyük bir düşman çıkartıyor. Fakat çıkacak olan bu büyük düşmanla hemen savaşmak zorunda değiliz. Yani bu düşmanın ordularıyla savaşana kadar bizim ordularımız da aynı büyüklüğe gelecektir. Bu düşma Partya ve satraplıkları. Yine buraya da tek bir ordu yerine en az iki orduyla yönelmenizi tavsiye ederim. Şehirleri işgal ederken birlikleriniz ikmal yapacaktır ve iki orduyla savaştığınız için zaiyat oranınız da düşecektir. En son seçeneğimiz olan batıda ise Lepidus'un Roması'na savaş açacağız bunu yapmadan önce Antonyus'un Roması ile aramızın iyi olduğuna emin olmalıyız. Çünkü her koşulda bize yardımcı olacaklardır. Ayrıca zafer koşullarında kontrol etmemiz istenen bölgelerden birkaçı da Antoyus'un Roması'na ait. Kukla devlet statüsünü iptal ettikten sonra Antonyus'un Roması ile anlaşmalı evlilik yaparsanız aranız düzelecektir. Ayrıca birkaç tur sonra da askeri ittifak olabilirsiniz. Askeri ittifaklığı yaptıktan sonra Lepidusa saldırmak daha mantıklı olacaktır. 

20180914174440_1.jpg

Bir diğer müttefiğimiz olan Ermenistan ise Partya ile olan savaşta size yardım sağlayacaktır. Partyayla savaşırken dikkat etmemiz gereken birkaç konu mevcut. Bunlardan ilki çölde gereğinden fazla asker kovalamamak. Çöllerde vereceğimiz zaiyatlar savaşta bizi olumsuz etkileyebilir. Bir diğeri ise bu taktiği tüm haritada kullanabilirsiniz ordunuzdan önce bir mümessilinizin ya da komutanızın önden gitmesi ve görüşü sağlamasıdır. Bu da size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Son olarak da sefer de yolları kullanmak özellikle Partya ve satraplarıyla olan savaşınızda çok önemli olacaktır. Bu sayede ordularınızın sefer hareket menzilleri artacaktır. Şehirleri işgal ederken karmaşık bir düzen sürmeyin acele etmeyin. Önce sınırınıza yakın olanı hedef alın. Ordu mevcutsa odağınızı düşman ordusuna verin. 

20180914174934_1.jpg

Şehirlerinizdeki bina inşalarını yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz düzende yapabilirsiniz. Bu her konuda size avantaj sağlayacaktır. Ammon-Zeus Tapınağı asayiş yönünden en kullanışlı tapınak hemen hemen her şehrinize inşa edebilirsiniz. Limanlarınızı hep aynı türden yapmaktansa yan yana veya yakın şehirlerde her çeşidinden bulundurmak size avantaj sağlayacaktır. Askeri binaları ise her şehre yapmaktan kaçının birkaç garnizon şehri belirleyin kendinize ve bu şehirlere yapın. Diğer şehirlerde ise askeri bina yerine yer altı su kemerleri yapıp bunları geliştirmek daha mantıklı olacaktır. Sonuç olarak yukarıdaki sistemi her eyalette uygularsanız gıda, gelir, askeri ve asayiş sıkıntısı çekmezsiniz. Yeni şehirlerini fethettiğinizde binaları yenilemeden başka şehirlere yönelmeyin.

20180914175459_1.jpg20180914175504_1.jpg20180914175510_1.jpg20180914175515_1.jpg

Yukarıdaki ekran görüntülerinden kullandığım orduları, yerlerini ve türlerini görebilirsiniz. Piyadelerde Karya Baltacıları ve Galat Kılıççıları favori ekonomik piyadelerim genellikle bunlara ağırlık veriyorum. En az 2-3 birim atlı veya fil birimleri bulundurmalısınız. Bunun nedeni kimle savaşırsanız savaşın size ekstra saldırı fırsatı ve düşman ordusunun arkasına sarkma fırsatı vermesidir. Son ordum olan paralı askerler dışında 3-4 birim okçu da yeterli olacaktır. Son ordumda öyle olmasının nedeni düşmanın fazla piyade bulundurmasıydı. Eğer düşman ordusunun yaklaştığını ve savaşın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorsanız ve ordu basmaya zamanınız yoksa paralı askerler sizin için mutlak çözüm olacaktır.