Strategyturk Forumları
Cities Skylines Alınır Mı? - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar)
+--- Forum: Oyun Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-forum)
+--- Konu Başlığı: Cities Skylines Alınır Mı? (/konu-cities-skylines-alinir-mi)

Sayfalar: 1 2

Cities Skylines Alınır Mı? - Semavi7 - 28-10-2018

Arkadaşlar indirimden oyunu almayı düşünüyorum fakat kararsız kaldım. Almalımıyım almalıysam bir paradoks klasiği olarak bir sürü dlc var hangileri alınmalı? Bu arada forumda neden bölümü yok?

Cities Skylines - Duman - 28-10-2018

Selam, oyun şehir kurma & simulasyon oyunu. Daha önce Simcity gibi bu tarz oyunları oynayıp beğendiysen öneririm almanı.

DLC'ler büyük oranda tematik, radyo dlclerinin farkedebileceğin gibi oyuna müzik eklemek dışında bir olayı yok - bunların yanı sıra content creator pack şeklinde yegane olayı farklı bina modellemeleri eklemek olan dlcler var, onları sonlara bırakmak isteyebilirsin. Büyük DLC'ler After Dark, Snowfall, Mass Transit, Green Cities, Parklife ve son çıkan Industries.

Oyun simulasyon oyunu olduğu için forumda alanı yok malesef.

Cities Skylines - altnkurt - 28-10-2018

Oyunun ana konusunda da konuşulmuştu bu konu fakat burdan bir daha yazayım.
Oyunda Simcity veya Cities XL/XXL oyunlarındaki kadar şehir yönetimi detaylı değil. Halkın ihtiyaçlarını karşılamak da bir hayli kolay.
Oyunda uğraşmanı gerektiren tek nokta trafiği ve yolları düzenlemek. Oyunda nüfus diğer şehir kurma oyunlarına göre çok yavaş artıyor ve mevcut nüfusa göre şişirilmiş bir trafik meydana geliyor. 60-70 bin kişilik şehirde istanbul trafiği oluşuyor anlayacağın.
Nüfus, belediyecilik, kaynak yönetimi vs unsurlar çok minimalize tutulduğu için beni tatmin etmedi diyebilirim. Oyun tabiri caizse trafik simülatöründen ibaret. Mudaillerine kıyasla çok daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Ama Cities XL'taki kadar zevk alamadım ne yazık ki. Şahsen eğlencelik bir oyun arıyorsan öneririm fakat gerçekçi bir şehir kurma simulasyonu arıyorsan yanlış yerdesin.

@fff7 3.kez yazdım bak .d Bu daha detaylı oldu ama.

Cities Skylines - Semavi7 - 28-10-2018

@altnkurt cities xl oynamıştım. Peki xxl nasıl? Steamda olumsuz not almış. Oyun optimizasyonları nasıl hangisi iyi.

Optimizasyon olarak nüfus arttıkça şişme yapıyor. Nereye kadar stabil gidebileceğiyse tamamen sistemine bağlı. Ama bi yerden sonra her türlü kasıyor. Csl'de nüfusu az tutmalarının sebebi bu olabilir belki de.

Cities Skylines - fff7 - 28-10-2018

DLC'ler hakkında.
(25-10-2018, 11:20)fff7 : Mass Transit- Blimps(zeplin), monorails, teleferik gibi toplu taşıma ekleyen bir DLC
Snowfall - Tramvay sistemi, Kış haritaları, ısınma mekaniği, sıcak su mekaniği. Kış haritalarında yol bakım ücretleri atırır. Kış haritası kullanmayacaksan çok gerek yok.
Green Cities - Akıllı binaları ekler. Kirlilik üzerine çalışır. Yeni arıtma sistemleri, biofuel otobüsler falan. DLC'nin çoğu asset. En önemli değişiklik gürülütü kirliliği mekaniği değişimidir ki bu da eko bina yapmazsan bir işi yaramaz.
After Dark - Taxi ekler.Gece gündüz döngüsü (şahsen screenshot dışında kullanmıyorum), gece için ışıklandırmalar, bazı şehir servislerinde gelişmeler. Polis ve hapishanede bazı gelişmeler.

Skyrim gibi bazı oyunlar modsuz düşünülemez. Skylines'ın harika modları var.  Move it, Trafic Manager President Edition, Road Anarchy, Quad Anarchy, Percision Engineering(evet hala kullanıyorum), 81yada 25 Tiles ... saymakla bitmez. Bu modları kullnabilmek için modların istediği DLC'lere sahip olmak lazım. Çoğu yol  ve toplu taşıma üzerine.Bazı DLC'ler asset üzerine yine Cities'in harika asset atolyesi var. Birkaç vanilla oyundan sonra bunlara bakmadan geçme derim.

Şahsen çoğunu al derim ama Mass transit en önemlisi bence. Snowfallda da tramvay olmasa almayacaktım. Citiesin en zorlu mekanik trafik mekaniği. Buna karşıda toplu taşımayı iyi kullanmak lazım. Ayrıca bedava olan DLC'ler var onları da almayı unutma.
Sistemin gerçekten iyiyse modlarla yapılacakların neredeyse sınır yok. Strictoaster kanalına bir gözat. Bazen adam gezdiği yerleri oyunda yapmaya çalışıyor. Benim bu level detayla oynayacak zamanım yok maalesef ama yinede zevkli geliyor.

Steam/valve tarafından sızdırılan verilere göre (ne kadar doğru bilmiyorum) Paradox'un dağıttığı en çok satan oyun (yaklaşık 6M).

(18-10-2018, 12:14)fff7 : Öncelikle XXL haritası skylinesın haritasından daha büyük. XXL ve simcity oyunlarına nüfus sadece sayı. Yapımcılar isterlerse 100M çıkarabilirler sayıyı bu oyunu etkilemez. Skyline'da ise nüfus simule edilir. XL'ın yapımcılarının zaten kötü ünü var. Burada amaç bigger=better daha büyük daha iyi kampanyası gibi.  Ben hesabını yapmadım ama paradoxplazada birisi yapmış. Kilometrekareye düşen insan sayısı aslında oldukça yeterliymiş. Ben dikkat etmiyorum bu sayıya benim için sadece sayı. Ayrıca cities skylinesda bu olayı değiştiren mod varmış ben denemedim.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/population-density-in-cities-skylines.891622/

XL oynanmışlığım var ama Cities XXL  performansına çok kötü dedikleri için almamıştım zamanında o yüzden oyunu çok az oynamışlığım var. Oynanış hakkında çok yorum yapamayacağım. Ayrıca yapımcılarına sahtekar diyen birçok insan var. Yapımcı oyunun kaynak kodunu kaybettiini iddia etmiş. :smile:
https://www.reddit.com/r/Steam/comments/2uxr49/a_warning_to_all_people_thinking_of_buying_cities/
https://www.reddit.com/r/CitiesSkylines/comments/7d8eoe/cities_xxl_or_cities_skyline_or_simcity_2013/

Skylines'a gelirsek, ilk başlarda bende  dahil trafiği çoğu kişi beceremediği için kötü yorumlar geliyor malesef. Bende yapamıyor ve rage quit atıyordum. Daha sonra birkaç rehber okudum.  Şu an pek sıkıntı çekmiyorum anlamanız gereken trafik haritasında her yer yeşil olacak diye bir durum yok.  Hangi şehirde sıfır trafik var. Toplu taşımaya gereken önemi verirseniz ve yol sistemini kavrarsanız olay çözülüyor. Bu işi kolaylaştıran birçok modda cabası.

"Skylines trafik simulasyonu gibi bişey kalıyo onlarında yanında" şu yorum çok ağır ve haksız olmuş bence. Skylines toplu taşıma mekanikleri gibi mekanikler başka bir oyunda yok. Tramvaylar, metrolar, balon yolculuğu, teleferik, otobüs çoğunun simulasyonu çok güzel ve toplu taşıma trafiği engelleyen çok güzel bir sistem. Yol yapımına gelecek olursan gerçek hayattaki interchangeleri birebir yapıp koymuşlar workshopa daha ne kadar gerçekci olabilir. Yol yapımında xl'dan daha iyi bence. Daha konserler gibi yan etkinliklere ve mod camiasına değinmiyorum bile.

(28-10-2018, 20:05)fff7 : "Skylines trafik simulasyonu gibi bişey kalıyo onlarında yanında" şu yorum çok ağır ve haksız olmuş bence. Skylines toplu taşıma mekanikleri gibi mekanikler başka bir oyunda yok. Tramvaylar, metrolar, balon yolculuğu, teleferik, otobüs çoğunun simulasyonu çok güzel ve toplu taşıma trafiği engelleyen çok güzel bir sistem. Yol yapımına gelecek olursan gerçek hayattaki interchangeleri birebir yapıp koymuşlar workshopa daha ne kadar gerçekci olabilir. Yol yapımında xl'dan daha iyi bence. Daha konserler gibi yan etkinliklere ve mod camiasına değinmiyorum bile.

Trafik kısmını çıkarırsan cxl'deki belediye, nüfus, üretim, kaynak kontrolünün yanından bile geçemez csl. Yol yapımında xlden daha iyi evet. Trafiği çözünce de oyun bitiyor gibi bişey. Cxl'deki ögelere kıyasla cslde bi şehir yönetmiyoruz ki abi. Karayolları genel müdürlüğü gibi bişey oluyo o.

Cities Skylines - perverende - 28-10-2018

Trafiğin sağ tarafta birikmesini engelleyen bir mod var mı? Oyunu oynarken en çok canımı sıkan bu oluyor o yüzden de para verip alasım gelmiyor. Bir de tramvay dlc ile mi geliyor oyuna? Çıplak oyunda tramvay yok mu?

@fff7 sen bilgili bir abiye benziyorsun :grinn: Peki hangi dlcleri alıyım? En son bir dlc çıkmış çok lazım mı?

Trafik için Trafic Manager President Edition adlı mod var. Daha kolaylaştırıyor diyemem ama AI üzerinde çalışmalar yapıyor. Bouncing Bus gibi modları da kapsayan bir mod. Realistic populasyon modu da var.
Ayrıca trafik için toplu taşımayı iyi yönlendirmek, yolların nasıl çalıştığını anlamak ve şehir dizaynını iyi yapmak gerekiyor.
Yol dizaynı için şu rehberi öneriyorum. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=522776740
Şehir planı için RR RC CI II (residential, commercial, industrial, office) gibi çözümler var. DEtaylarını araştırarak bulabilirsiniz.
Şöyle de bir rehber var. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=turkish&id=475455648
Toplu taşımayı iyi yapmak için birçok rehber bulunuyor.
Bu üç unsuru düzgünce hallederseniz trafik sıkıntınız kalmıyor.
Youtube'da trafik sıkıntısı minimal olan 1M kişi barındıran şehirler bile bulabilirsiniz.

Son DLC'yi almadım Red Dead yüzünden. Diğer önemli DLC'leri paylaştım zaten. Şu sıralar masaüstünde oyun oynayamadığım için Cities oynayamıyorum. Modlarla beraber bayağı iyi bir sistem istiyor çünkü. Masaüstünde de mod ve asset çok olduğu için şehri açmak bayağı zaman alıyor. Oyunun bu yönü çok kötü ama şehir açılınca sıkıntısız oynayabiliyorsun.

Industries okuduğuma göre bayağı bir mikromanagement ekliyormuş oyuna ama almadım yorum yapamayacağım. Park life gibi olduğunu zannediyorum.

Cities'ı sandbox oyun gibi görüyorum. İlk etapları bankrupt olmadan atlattığın zaman oyunu kaybetme ihtimalin neredeyse sıfır.  Bu yüzden yapımcılar limitsiz para ve bütün binalar açık gibi built in modlar eklemişler oyuna. Oyun yeni çıktığından bu yana senaryolar hariç her zaman limitsiz para opsiyonuyla oynadım çünkü bir mantığı yok. Zaten kazanıyorsun. Bu oyunu sandbox gibi düşüneceksin. Bu konuda diğer arkadaşlar haklılar.

Okuduğuma göre XXL'ın çekirdek optimizasyonu kötü.

Bu video Skylines çıkmadan yaklaşık 1 ay önce hazırlanmış quill18 tarafından paylaşmak istememiştim şu ana kadar çünkü quill18 paradoxcu bir arkadaş ama severim.

(28-10-2018, 21:37)Semavi7 : @fff7 sen bilgili bir abiye benziyorsun

Üzdün

Alıntı:Oyun yeni çıktığından bu yana senaryolar hariç her zaman limitsiz para opsiyonuyla oynadım çünkü bir mantığı yok. Zaten kazanıyorsun. Bu oyunu sandbox gibi düşüneceksin. Bu konuda diğer arkadaşlar haklılar.

@fff7 İşte trafik kısmını çıkarınca elde bişey kalmıyo. Aslında bi şehir yönetmediğini farkediyosun.

Cities Skylines - Snyk - 28-10-2018

Kategorisindeki oyunlar baz alındığında Cities XL'in multiplayer'a oldukça değişik bir yaklaşımı vardı diye hatırlıyorum. Şehirler arası hammadde ticareti, borç alımı & verimi, turizm tetiklemek gibi. Cities Skylines daha casual ögeler barındırıyor içinde, ki bu kötü bir şey mi? Tartışılır.

(28-10-2018, 22:05)altnkurt :
(28-10-2018, 21:37)Semavi7 : @fff7 sen bilgili bir abiye benziyorsun

Üzdün

Alıntı:Oyun yeni çıktığından bu yana senaryolar hariç her zaman limitsiz para opsiyonuyla oynadım çünkü bir mantığı yok. Zaten kazanıyorsun. Bu oyunu sandbox gibi düşüneceksin. Bu konuda diğer arkadaşlar haklılar.

@fff7 İşte trafik kısmını çıkarınca elde bişey kalmıyo. Aslında bi şehir yönetmediğini farkediyosun.

Video'yu izlemedin sanırsam adam yol çizgilerini çekiyor, gerçek hayatta videoya aldığı tren istasyonunu yapıyor. Binaların çevresini ploppable rico adlı modla tek tek dizayn ediyor. Binanın önündeki otomatlara kadar dizayn ediyor. Otoban yapıyor reklam levhası koyuyor. Bunların neresi trafik ??
Nitekim bu bir strateji oyunu değil simulasyon oyunu. Bence senin şehir yönetiminden kastın strateji öğeleri.

@altnkurt Hocam şakasına söyledim sen oyunu gömüyorsun ya o yüzden sana sormadım :D
@fff7 hocam oyunu steamden indirmek kaç gb mal oluyor. adil kullanım kotası bitti de gerekirse ek kota alayım. Bu arada bende laptop var.
http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-500-core-i5-6200u-23ghz-8gb-ram-1tb-hdd-156-2gb-w10-notebook.html#urun-ozellikleri

Ram kurtarıyor ama min. 3.0 ghz işlemci istiyor. Steamden min. sistem gereksinimlerine bakmadın mı ??
Bu arada 8GB ram modlu oyuna zar zor yetiyor.
Edit:
MİNİMUM:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1 (64-bit)
İşlemci: Intel Core 2 Duo, 3.0GHz or AMD Athlon 64 X2 6400+, 3.2GHz
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: nVIDIA GeForce GTX 260, 512 MB or ATI Radeon HD 5670, 512 MB (Does not support Intel Integrated Graphics Cards)
DirectX: Sürüm 9.0c
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 4 GB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7/8 (64-bit)
İşlemci: Intel Core i5-3470, 3.20GHz or AMD FX-6300, 3.5Ghz
Bellek: 6 GB RAM
Ekran Kartı: nVIDIA GeForce GTX 660, 2 GB or AMD Radeon HD 7870, 2 GB (Does not support Intel Integrated Graphics Cards)
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 4 GB kullanılabilir alan

Cities Skylines - Semavi7 - 04-11-2018

@fff7 hocam oyunu aldım bir hafta oynadım fakat bir sorum var. Bu yüksek yoğunluklu konut alanlarını nasıl gökdelen tarzı büyük bina yapıyoruz? Hep küçük apartman olarak kalıyorlar? Dlc mi lazım?

Cities Skylines - fff7 - 04-11-2018

Koyu yeşil high density kontları açman lazım. Avrupa temasına göre falan değişiyor şekilleri. Koyu renkliler high density oluyor sadece ofisler farklı.
https://skylines.paradoxwikis.com/Zoning

(04-11-2018, 21:32)fff7 : Koyu yeşil high density kontları açman lazım. Avrupa temasına göre falan değişiyor şekilleri. Koyu renkliler high density oluyor sadece ofisler farklı.
https://skylines.paradoxwikis.com/Zoning
Onlardan yaptım fakat apartman olarak kalıyor daha gelişmiyor. Yüksek katlı gökdelen gibi apartman olmuyor?

Cities Skylines - fff7 - 04-11-2018

Apartmanların updateleri var. Bu updateleri alabilmeleri için yeterli servise ihtiyaç duyarlar. Çöp,itfaiye,güvenlik,okul vb. sosyal servisler apartmanları kapsıyorsa bu apartmanlar otomatik update alırlar.
Birde avrupa temasında oynuyorsan o tema binalarında gökdelenler yok yanlış hatırlamıyorsam.

(04-11-2018, 22:24)fff7 : Apartmanların updateleri var. Bu updateleri  alabilmeleri için yeterli servise ihtiyaç duyarlar. Çöp,itfaiye,güvenlik,okul vb. sosyal servisler apartmanları kapsıyorsa bu apartmanlar otomatik update alırlar.
Birde avrupa temasında oynuyorsan o tema binalarında gökdelenler yok yanlış hatırlamıyorsam.
Yok avrupa teması almadım. Bütün hizmetler var fakat rezidans tarzı büyük apartman olmuyorlar. Park falanda yaptım. Acaba dlc mi var. Bir dlc gördüm art deco diye onla alakası mı var acaba?