Strategyturk Forumları
EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+--- Konu Başlığı: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? (/konu-euiv-oynamasi-beklediginizden-zor-gelen-ulkeler)

Sayfalar: 1 2

EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - PiriReis - 19-12-2015

Beklentilerimden daha zor cikan ulkeler:

- Novgorod (Tatarlar fazla yardim etmiyor)
- Ramazan (Osmanlı abi hemen geliyor)

RE: EUIV - Beklentinizden daha zor oynaması olan ülkeler? - Mabella - 19-12-2015

Japonya=Manpower sikintisi cok fazlaydi.Ming parcalanmadi
Memlukler=Osmanli ilk firsatta dagitiyor.Direnmek mumkum degil
Fransa=En kucuk toprak kazancinda dev bir avrupa koalisyonu kuruluyor

RE: EUIV - Beklentinizden daha zor oynaması olan ülkeler? - Kamran - 19-12-2015

Ingiltere cunki : 1. Guller savasi falan-filan derken hic bir sey toparlayamiyorsunuz 2. Henry Lancester (0/0/0) 3. Fransa

RE: EUIV - Beklentinizden daha zor oynaması olan ülkeler? - Duman - 19-12-2015

Ramazan'ın beklediğinizden zor olması ilginçmiş :D

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - lortcush - 19-12-2015

İngiltereye zor denen bir konuda daha fazla duramam.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Kamran - 19-12-2015

lortcush her kim ilk basta olursa olsun Ingiltereyle baslarken afallamisdir.

1470 lerde mi ne parisde şarap içmişliğimi

rRQzYm.jpg

1.13 ten bu tabi ama yeni güncellemede fransa gene güçsüzleştirildi deniyor  :-*  

Bidaha denerim istersen

1509 da fransayı pu lamıştım resimlerini eklemeye üşendim bunu bulmak bile zor oldu.

Oyun başı ve hiç affallamamışım.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - ferevon - 19-12-2015

Önceki patchlerde 1509'da Fransa'yı PU'lamışsan sen çok yanlış gelmişin.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Mabella - 19-12-2015

Eski versiyonda fransayla savas surerken baaladigim oyunda mukemmel taktiksel savasim sayesinde fransayi 100yil savaslarinda yenip puma almistim.Guller savasinda lux stella eventiydi sanirim 6-6-6 ceaser adli kral gelmisti.Ardindan 20 senede tum ingiliz anakarasini ele gecirince onumde duracak guc kalmamisti.Paraya para demiyordum.Ozamanki versiyonda bunu yaptiysam bu versiyonda ingiltere zor demeyin

(19-12-2015, 23:29)ferevon : Önceki patchlerde 1509'da Fransa'yı PU'lamışsan sen çok yanlış gelmişin.

Why ?

50 k ordun olunca onun 10 k lik pleb ordusu sana bir şey yapamıyor burgonyayla beslemkte ayrı bir keyif.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Duman - 19-12-2015

Multiplayerlarda Avusturya oynaması zannedildiğinden daha zordur.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Kamran - 19-12-2015

Lortcush orada ilk oyununda yazdim simdi yalan olmasin Fransayi PU ya saldigim oyunda var. Ben ilk ingiltere oyunumda topraklarimi kaybetdim surekli stability dusuren eventler geldi teknolojide arkada kaldim o yuzden 1460 gormeden oyunu kapattim sinir oldum. Ingiltereyi o yuzden hic sevmem o kadar.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Rodemape32 - 20-12-2015

Umman.

Dininiz İbadi olduğu için herkes Ummana "Sapkın" diye bakıyor. Dost bulamıyorsun. Ayrıca din değiştirmek ve gelen "İmam mı Sultan mı?" eventleri can sıkıyor. Genişlemekte sıkıntı oluyor.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Keovan - 25-12-2015

Üzerine fazla düşmedim ama Burgundyi anlamadım, batıya bakıyorum rival doğuya bakıyorum rival :D Ne biliyim bizans ya da karaman daha kolay gelmişti :D

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Macit - 25-12-2015

Arnavutluk

Eskiden bir yerlere gidebiliyorum Osmanlı donanması pek basmıyordu.Venedik o donanma ile gelince direk rage quit atıyorsun hoş olmiyir.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - bypr010 - 29-12-2015

Beklediğinizden daha zor ülkeler denilmiş ama yani bi Arnavutluk Zaten zor bi ülke Eski sürümlerde Osmanlı Savaşıyla başlıyordu zaten şimdi üstüne birde Venedik eklendi sende bahsetmişsin zaten :) Banada mesela Burgundy beklediğim kadar zorlu gelmedi.

EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - Dionysos - 02-12-2017

Güçlü olmasına rağmen Fransa ile oynamak pek zor idi. Bir toprak alıyorsun; koalisyon. Bir toprak alıyorsun; bütün adm puanını harcıyorsun. İlerleyebilmek için tek çözüm kolonicilik fakat o olayda pek bir sıkıcı.

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - aegon - 05-12-2017

İsveç ; başlamadan önce hemen İskandinavyayi toplar ve Baltıka önerim diyordum ama hem ekonomik açıdan hemde askeri nicelik açıdan beni hayal kırıklığına uğratan bir ülke oldu İsveç

RE: EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - MelaRossa - 05-12-2017

(19-12-2015, 22:39)lortcush : İngiltereye zor denen bir konuda daha fazla duramam.

İngiltere konusuna ben de katılıyorum.

Başlığın ismi beklenenden zor. Yani Osmanlı'yla 50 yılda Avrupa'yı fethetmeyi bekleyip babayı aldıysan o da beklediğinden zordur.

İngiltere Yeni başlayanlar için ideal değil. Bir Kastilya, Avusturya, Fransa gibi değil. Başında bin tane sorun var. Eminim Fransa'da toprak olmasına aldanıp ben üzerinde güneş batmayan imparatorluğumla Fransızlara güzelce ayar vereyim deyip ragequit atan çok insan olmuştur.

EUIV - Oynaması beklediğinizden zor gelen ülkeler? - KARTAL - 05-12-2017

Japonya ve Polanball diyorum.
Polonya,çünkü totonlar dışında yürüyebileceğin az yer var.Dikkat etmezsen arkanda Rusya büyüyor.Önünde de HRE var.Bilemiyorum altan.
Japonya'da da Ming var.Şu anda japonya kaydıma devam ediyorum ve Ming gerçekten ölmüyor.Sadece Koreye çıkabildim.2 vassalım ve 1 TEngri inancında müttefiğim var.İsmini unuttum.Mingi dövüyoruz ama savaş skoru alamıyoruz.Üstelik Manpower'ımız 0'a yaklaşırken ona bir şey olmuyor.Acayip bir MP'si var.

bL7qWj.jpg