Strategyturk Forumları
Anno 1404 - Eşya Rehberi #1 - Üretim ve Ticaret Eşyaları - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Diğer Strateji Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-diger-strateji-forumlari)
+--- Forum: ANNO Serisi (https://forum.strategyturk.com/forum-anno-serisi)
+---- Forum: ANNO: Rehberler (https://forum.strategyturk.com/forum-anno-rehberler)
+---- Konu Başlığı: Anno 1404 - Eşya Rehberi #1 - Üretim ve Ticaret Eşyaları (/konu-anno-1404-esya-rehberi-1-uretim-ve-ticaret-esyalari)

Anno 1404 - Eşya Rehberi #1 - Üretim ve Ticaret Eşyaları - Ayro - 10-02-2019

dt7muz.png

Eşyalar Lord Richard Northburgh, Grand Vizier Al Zahir veya Hassan ben Sahid'in depolarından honor karşılığında satın alınabilen ya da bazı görevler tamamlandığında ödül olarak kazanılabilen özel geliştirmelerdir.

Eşyalar Nasıl Kullanılır

Tüm eşyaların kullanımı oldukça kolaydır, örneğin eşyanız bir gemiyi geliştiriyorsa eşyayı geminin kargosuna koyduktan sonra üstüne sol tıklarsanız geminin eşya slotuna taşımış olursunuz. Eğer eşyanın çalışması için aktif edilmesi gerekiyorsa eşya slotunda bulunan eşyaya tekrar sağ tık yaptığınızda çıkan tiki seçerseniz eşyanız harcanarak aktif hale getirilmiş olur. Aktif edilmesi gerekmeyen eşyalar slota konduğu anda çalışmaya başlayacaktır.

Üretim Eşyaları
  • Tüm üretim eşyaları yerleştirildikleri adanın üretimini artırır.
  • Artan üretim depoya konan her X miktardaki ürünle birlikte gelen ekstra ürünü gösterir. Örneğin %25 üretim bonusu depoya konan her 4 maldan sonra ekstra bir ürün kazanılmasını sağlar.
  • Etkilerin gücü toplanarak hesaplanır. Aynı üretim eşyasından 2 tane kullanmak üretiminizi %156 değil %150 hızlandırır.
  • Marzipan, Kahve üretimini artıran eşyalar Sultan's Mosque binası yapıldıktan sonra satıştan kalkar.
  • Parfüm üretimini artıran eşya sadece Grand Vizier Al Zahir, çeşitli yapay zeka rakipler ve halkınız tarafından verilen görevlerle elde edilebilir.
  • Tuz ve maden kömürü eşyalarının satışa çıkması için bu ürünlerin madenlerinden bir kaç tanesine sahip olmanız gerekebilir.

İkonMedeniyet SeviyesiHonour MaliyetiEtki
Productivity.png
Değişken

Değişken

Bu eşya her ürün için aynı ikona ve etkiye sahiptir ancak fiyatları ve bulunma sıklıkları farklılık gösterir. İsminde yazan ürünün üretimini %25 artırır.

Cart.png
Citizen

350

Adanızdaki depoların el arabası miktarını 1-3(depo seviyesine göre) artırır.

Guildmaster.png
Noblemen

350

Imperial cathedral binasını inşa ettikten sonra Lord Richard Northburgh'dan satın alınabilir. Kömür(maden ve kamp), tuz madeni ve çelik fabrikasındaki üretimi 10 dakika boyunca %25 artırır. Yeniden kullanabilmek için 40 dakika beklenmelidir.

Ticaret Vergisi Eşyaları

Ticaret vergisi aktif olan limanlarınızdan pasif ticaretle belli bir miktar tonda eşya alındığında devreye girerek size belirtilen üründen verir. Örneğin "Custom goods: Brocade robes" eşyasının aktif olduğu limandan 22 ton mal satımı yaparsanız 5 ton Brocade robes elde edersiniz. Eşyanın çalışması için gerekli satış miktarına farklı ürünlerin satışlarıyla da erişebilirsiniz ve sattığınız ürünün türü bunu etkilemez. Örneğin 15 ton odun ve 7 ton balık sattığınızda 5 ton Brocade robes kazanırsınız.

Ayrıca eşya sayesinde kazanılan ürün de satışın toplam tonuna etki eder. Örneğin 2 Carpet tax(15 ton satış) ve 1 Cannon tax(22 ton satış) olan limanınzdan 15 ton ürün alındığında iki Carpet tax eşyalanız aktif olarak toplam 10 ton Carpet kazandırır ve satış miktarınız 25 ton sayılır. Bu da Cannon tax eşyanızı aktif eder.

Ticaret vergisi devreye girdiğinde deponuz doluysa fazlalık eşyalarınız 5 dakika boyunca duracak şekilde limanın yanına atılır.

İki çeşit vergi eşyası bulunur. Bunlardan birisi tarafsız yapay zeka karakterler ve korsanlardan alınan, belli bir satış ardından belirtilen üründen 5 ton veren eşyalar, diğeri ise görevlerle elde edebileceğiniz vergi memurlar. Vergi memurları gerekli satışa ulaştığında birden fazla ürün kazandırır.

İkonHonour MaliyetiEtki
Coin.png
Değişken

Bu eşya ikonunu yanında ilgili ürün de bulunur. Açıklamasında yazan gerekli satış miktarına ulaştığınızda ikondaki üründen 5 ton kazanırsınız.

Tax_collector.png
Görev

Açıklamasında yazan satış miktarına ulaştığınızda birden fazla occident(kuzey) ürünü kazanırsınız.(Ürünlerin türü ve miktarı seviyesine göre değişiklik gösterir)

image.png
Görev

Açıklamasında yazan satış miktarına ulaştığınızda birden fazla orient(güney) ürünü kazanırsınız.(Ürünlerin türü ve miktarı seviyesine göre değişiklik gösterir)

X
Görev

Guy Forcas ve Hassan ben Sahid tarafından verilen görevlerle elde edilen "Furious Highwaymen Of The Corsairs" 15 ton satış başına 3 ton Ropes, 2 ton Weapons ve 2 ton of Cannons kazandırır.

X
Görev

Guy Forcas ve Hassan ben Sahid tarafından verilen görevlerle elde edilen "Rapacious Brigands Of The Corsairs" 18 ton satış başına 750 alın kazandırır.

Depo Eşyaları

İkonElde EtmeEtki
image_1.png
Lord Northburgh'dan Satın Alınabilir

Adanızdaki depoların kapasitesini 5 ton artırır.

image_1.png
Al Zahir'den Satın Alınabilir. Lord Richard Northburgh, Izmir, Hilary's kardeşi, Karim ve halkınızdan aldığınız görevler ödül olarak verebilir.

Adanızdaki depoların kapasitesini 10 ton artırır.

image_1.png
Willem van der Mark, Mercante di Giovanni, Elena Flores, Grand Vizier Al Zahir, Izmir, Karim ve halkınızdan aldığınız görevler ödül olarak verebilir.

Adanızdaki depoların kapasitesini 15 ton artırır.

Rehberin ikinci kısmında binaların maliyetini-gücünü etkileyen eşyalara yer vereceğim.

Anno 1404 - Eşya Rehberi #1 - Üretim ve Ticaret Eşyaları - Necromancer - 11-02-2019

Teşekkür ederim hocam zaman ayırıp böyle bir çalışma yaptığın için.