Günlük: EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler (/konu-gunluk-eu4-balkanlardaki-ve-avusturya-daki-harita-degisiklikleri-ve-yeni-ulkeler) Sayfalar:
1
2
|
EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Duman - 18-06-2019 Europa Universalis IV geliştirici günlüklerinde bu hafta Balkanlardaki ve Avusturya'daki harita değişikliklerine dair bilgiler veriliyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-18th-of-june-2019.1191238/ :Herkese merhabalar. Bugün sizlere Balkanlardaki harita değişikliklerimizi ve yeni ülkeleri tanıtacak, aynı zamanda Avusturya'dan bahsedeceğiz. Bu günlük Avrupa yaması için kaleme aldığımız günlükler arasında haritadan bahsettiğimiz son günlük olacak. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Voidian - 18-06-2019 Osmanlı'ya güncelleme geleceğini tahmin etmezdim, ilginç. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - fodunkiran - 18-06-2019 Gümülcine'nin Trakya yerine Makedonya state'inde bulunuyor olması kötü olmuş. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - jax61 - 18-06-2019 son dönemlerde haritayı parça pinçik etmek dışında yaptıkları birşey yok. osmanlıya yapılan yegane değişiklik 3-5 yeni şehir eklemek.kısıtlı sayıda verilen state sayısıyla zaten iyice güçsüzleşen devletleri daha da güçsüzleştirip kolonici,trade company kuran güçleri daha da güçlendirmeye çalışmak,hayali hak iddiaları oluşturmak son dönemde yaptıkları en iyi iş.demek ki oyunun genel gidişatından memnunlar. halen vassalların din değişimi yapmaması, aktif savaşlara katılmaması gibi oynayışı doğrudan etkileyen birçok sorun hakkında hiçbir kayda değer gelişme açıklanmadı. umarım bunla ilgili çalışma yapılıyordur. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - altnkurt - 18-06-2019 Balkanlar'ı beğendim. Tirnovo, Gümülcine, Silistre gibi şehirler eklenmesi hoşuma gitti. Yalnız Edirne'den denizi kaldırmak nedir ya? Gelibolu yapıcaksan yine yap da Edirne'nin denizini niye siliyosun? 1 piksel denizi olan şehirler varken Edirne'yi denizsiz bırakmalarına anlam veremedim. Ek olarak Vatan Yahut Silistre achievementi bekliyorum. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Türk Şad - 18-06-2019 Paradoxforum sayfasında bu güncellemeyi sabah görmüştüm dikkatimi çeken bir nokta şu oldu. Adminlerden birisi yaz tatili nedeniyle güncellemelere ara verilecek dedi. Büyük ihtimal gelecek hafta günlüğü sonrası olacak. Zaten gelen geliştirme günlüklerinde parça böl dışında hiçbir şey göremedik. Yıl sonu çıkacak yama yada dlc artık siz ne diyorsanız deyin, pek beklentileri karşılayacak gibi durmuyor. İçerik üretme sorunu bariz görünüyor. Görev ağacı ve yeni bölge eklemeyle geçiştirdiler. Bölge ekleme ile ilgili son geliştirme günlüğü idi bu, artık mekaniklere geçeceklermiş. Osmanlı yeni bölge dışında bir güncelleme beklemiyor. Mekanik olarak katolikliğe büyük bir güncelleme gelecek bence. Yabancı forum sitelerinde gördüğüm kadarıyla haçlı seferi tarzında ordu bazlı bir içerik bekleniliyor; beklenti bu yönde. Böyle bir şey gelirse Osmanlı devri erken kapanır. Gelecek mekanikler tahminimce Kutsal roma imp ve katolik dini ile alakalı olacak. zaten tatili 2.5 - 3 ay sayacak olursak. eylülden itibaren yıl sonuna kadar ancak bunları gösterime sunarlar. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - altnkurt - 18-06-2019 Mekanik olarak HRE ve Papalık'a büyük yenilik gelecek. DLC de yine bunlarla alakalı olur. Osmanlı'ya bundan fazlası olacağını sanmıyorum. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Voidian - 18-06-2019 Papalık ve HREnin rework göreceğini yıl sonu günlüğünde söylemişlerdi, gelmemesini düşünemiyorum. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - basileus - 18-06-2019 Değişiklikleri, Balkanlarla ilgili birisi olarak oldukça beğendim. Hersek bölgesi gibi önemli bir yerin ilave edilmesini çok beğendim. Bağımsız Hırvatistan da çok hoş durmuş. Bu alanda erken bir Yugoslavya kurma macerası daha keyifli olabilir. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Ferreke - 18-06-2019 toprakları kurcalıyacağınıza osmanlı idea setini düzeltin, ambition hariç koyduğunuz son 4 idea tamamıyla çöp EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Türk Şad - 18-06-2019 (18-06-2019, 22:00)Ferreke : toprakları kurcalıyacağınıza osmanlı idea setini düzeltin, ambition hariç koyduğunuz son 4 idea tamamıyla çöp İşte beklediğim yorum. Ne zaman gelecek diye çok merak ediyordum sonunda geldi :) EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Voidian - 19-06-2019 Oyunda tüm ideaları müthiş olan bir ülke mi var? EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Aeschyli - 19-06-2019 Shimazu @Voidian EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Voidian - 19-06-2019 (19-06-2019, 00:36)Aeschyli : Shimazu ama o Shimazu EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - baywatch06 - 19-06-2019 Jan mayenin idealari daha güzel EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Türk Şad - 19-06-2019 (19-06-2019, 00:20)Voidian : Oyunda tüm ideaları müthiş olan bir ülke mi var? Avrupadaki ve hindistandaki ülkeleri geçelim. Onların idea grupları zaten Osmanlınınkinden güçlü. Müslüman devletlere bakalım. persia, mughal, timur hepsinin tutulur bir tarafı var. Osmanlıda savaş yorgunluğu düşüşü ve gemi yapım maaliyeti ideaları aşırı boş idealar. Memlüklerdede askeri idea açısından Osmanlı ile aynı gibi ama genel idealarına bakacak olursan boş bir idea gurubu görmezsin. Karamanın idea gurubu hatta Anadolu gurubu ideaları bile osmanlıya göre bir tık daha iyi. En azından bir ordu geleneği ne bilim bir prestije etki eden bir idea olabilirdi yada +1 politika gibi. Bununla alakalı paradox sitesinde bir sürü arkadaşım öneride bulundu. - vote rekoru kırdı öneriler. osmanlıyı oyundan kaldıralım deseler herkes koşulsuz evet der gibi yorumlar. Bu bir oyundur ya bu kadar nefret bu kadar kin nedir çözemedim. Bu Avrupalıların kuyruk acısı bitmek bilmiyor. Osmanlı diyince Türk diyince adamların ayarı kaçıyor EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Voidian - 19-06-2019 SP için konuştuğumuzu varsayıyorum. Avrupada Osmanlı'dan güçlü idea seti olan bir devlet yok. Idea setleri genel olarak güzel olan devletlerde de bir sürü placeholder idea bulunuyor. Tüm nerflere rağmen Osmanlı, Babür'den sonra hala en güçlü idea setine ve yönetim reformuna sahip. Bunların hepsi placeholder: Alıntı:En azından bir ordu geleneği ne bilim bir prestije etki eden bir idea olabilirdi yada +1 politika gibi. SPde bunların hiç birinin gereği yok. CCR, National Unrest, Trade/Production Efficiency gibi idealar dışı gereksiz kalıyor. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Aeschyli - 19-06-2019 Osmanlının sıkıntısı birim pipleriyle alakalı yoksa idea seti gayet güçlü bir set. Düzeltilmesi gereken birşey varsa o da müslümanlık özellikleri. Normalde alınması gereken %10 moral kırk takla atılarak alınabiliyor. Onun yerine bir ortodoks, protestan daha avantajlı durumda oluyor. Hatta katolik bile daha avantajlı olabilir. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Semavi7 - 19-06-2019 Osmanlı gayet de güçlü oyunda. Daha ne istiyorsunuz anlamadım nası yapıcak millet o zaman karaman ile rum başarımını? Oyun başı milletin içinden geçiyor zaten. Orta ve sonda zaten başta zayıflatmadıysanız çok zorluyor. EU4 - Balkanlardaki ve Avusturya'daki Harita Değişiklikleri ve Yeni Ülkeler - Türk Şad - 19-06-2019 Karamanla rum başarımı ben şahsen yapmıştım. Yapılması gereken basitçe şu. Oyun başı memlük ve tunus müttefik alırsın. Bu sana en azından 40 yıl rahat takılmanı sağlar. gerisi bilindik şeyler. Zaten geçenlerde arkadaşın birisi oyunu oynayanların istatistiklerini paylaştı. Oyunu oynayanların küçük bir kısmı başarımla almakla ilgileniyor. |