![]() |
İpekyolu: Harita Oyunu - 32. Tur - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar) +--- Forum: Oyun Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-forum) +---- Forum: Forum Oyunları (https://forum.strategyturk.com/forum-forum-oyunlari) +---- Konu Başlığı: İpekyolu: Harita Oyunu - 32. Tur (/konu-ipekyolu-harita-oyunu-32-tur) |
İpekyolu: Harita Oyunu - 32. Tur - Duman - 14-08-2019 ![]() OYUNUN İŞLEYİŞİ
![]() Oyun büyük oranda deneme aşamasındadır, ilk oyunun şekillenişine göre oyunun haritasında ve işleyişinde değişiklikler yapılabilir. TUR OYNANIŞI
Tur Mesajı Şablonu : BAŞVURU ŞEKLİ
İpekyolu: Harita Oyunu - Ayro - 14-08-2019 Hazar İmparatorluğu
İpekyolu: Harita Oyunu - Sylvanas - 14-08-2019 Silkroad online, Hayat offline.. İpekyolu: Harita Oyunu - Leon - 14-08-2019 Leon İmparatorluğu
![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Mabella - 14-08-2019 Memlük Sultanlığı ![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Onur34 - 14-08-2019 Zhou Hanedanı
![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Duman - 14-08-2019 ![]() Mevcut haritamız, oyuncu ülkelerini daha iyi gösterecek şekilde yerleşim stillerinde değişiklik yaptım. İpekyolu: Harita Oyunu - Gurt - 19-08-2019 Bangkok Türk Sultanlığı
![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Aytaç - 19-08-2019
Pencab Maharajalığı
![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Justicar - 19-08-2019 ![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Duman - 20-08-2019 Yeni oyuncu haritamız: ![]() İpekyolu'nun İstanbul'a ve İskenderiye'ye kara yoluyla da akabilmesini sağlamak amacıyla Urfa, Konya ve Kudüs ticaret merkezi haline getirildi. Azov limanında artık bir şehir var ve bu şehre uzanan 3 yeni ticaret merkezi mevcut. Hazar denizinde yeni bir liman mevcut, harita genelinde tarım alanı ve maden sayısı yükseltildi. İlk mesajdaki haritaları da güncelledim. Oyunun ticaret mekaniğinde meseleyi basitçe "çok ticaret merkezine sahip olan çok kazanır" yerine "daha uzak coğrafyalarla kesintisiz ticaret yapabilen çok kazanır"ı sağlayabilecek bir fikrim var. Bu raddede oyunun "İpekyolu" temasını hissettirmesi, aynı zamanda savaş esnasında bu yolların kesintiye uğrayabilmesi önem sarfediyor. Burada meseleyi aşağıdaki görsellerle anlatmaya çalıştım: Her oyuncunun direkt şehre bağlanan ticaret merkezi 1 altın veriyor, eğer onun ardında bir başka ticaret merkezi varsa 2 altın, onun ardındaki 3 altın veriyor ve bu şekilde artıyor. Bu sistemde teoride Gürcistan'da bulunan oyuncu Musul'a indiği vakit Urfa -> Musul -> Bağdat yolunu ortadan kesmiş oluyor, aynı zamanda Kahverengi Ülkenin tam (Urfa'dan 4, Musul'dan 3) 7 altın kaybetmesine sebep oluyor. Bu kesinti sonrası ilk tur 7+2 altın elde ediyor. Bu sistem ilk resimde Samarkand etrafındaki 7 ticaret merkezinden yıldız şeklinde para kazanılmasını engellemese de, ticarete rotalar kurularak ulaşılabilen farklı bir potansiyel kazandırıyor. Oyun başlayana kadar düşüncelerinizi/önerilerinizi paylaşırsanız hoş olur oyunun işleyişiyle alakalı. İpekyolu: Harita Oyunu - reddga - 20-08-2019 Katılıyorum. ![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Leon - 20-08-2019 @Duman bu sistem güzel olmuş fakat fazla oyuncu olması gerekmiyor mu? İstenilen oyuncu sayısına ulaşılmazsa gm olarak birkaç ülke kurup onları her tur senin yönetmen gerekmez mi? İpekyolu: Harita Oyunu - Duman - 28-08-2019 Çok fazla oyuncu olması gerekmiyor, ancak katılım hala açık tabii ki. Önümüzdeki günlerde basit toplama çıkartma işleminden ibaret olmayan ancak aynı zamanda işi çok fazla da bulandırmayan bir savaş sistemi oluşturmaya çalışacağım. Yukarıda bahsedilen ticaret sisteminde gördüğüm problemlerden birisi ticaret rotasının uç noktalarında yer alan yol ayrımlarının geliri haddinden fazla arttırması. Örneğin bir şehre ticaret 5 ticaret merkezi üzerinden bir yolla gidiyor. Bu şehir 1+2+3+4+5 altın kazanıyor. Eğer 4. ticaret noktasında bu ticaret rotaları 3 farklı parçaya bölünüyorsa bu durum 1+2+3+4+5+5+5 altın kazanılmasına sebep oluyor, bu çok fazla. Bunun yerine benim düşüncem 1 parçanın ana rota dahilinde, diğerlerinin ise alternatif rota olarak görülmesi ve kendi içlerinde 1->2->3 diye artması. Dolayısıyla hesap şuna geliyor 1+2+3+4+5+1+1 İpekyolu: Harita Oyunu - Lokman811 - 29-08-2019 Haritayı boyamak için ne kullanıyorsunuz İpekyolu: Harita Oyunu - Justicar - 29-08-2019 Paint. İpekyolu: Harita Oyunu - Duman - 31-08-2019 ![]() Mevcut oyuncu haritamız, ticaret sistemini kurallara ekledim. Aynı şekilde basit bir savaş sistemi oluşturup daha fazla katılım gelmesiyle birlikte başlayacağız. İpekyolu: Harita Oyunu - Duman - 01-09-2019 ![]() Savaş sistemi prototipimiz şu şekilde, 3 çeşit birim var Piyade, Okçu ve Süvari. Piyadeler süvarilere, süvariler okçulara, okçular da piyadelere karşı belli bir bonusa sahip olacak, oyun içerisinde kalelerle oyuncular bu bonuslarını daha da yükseltebilecekler, dolayısıyla bazı oyuncuların okçuları daha efektifken bazı oyuncuların süvarileri daha iyi olabilecek. Önerilerinizi bekliyoruz. İpekyolu: Harita Oyunu - redstar - 01-09-2019 Muziris Guruluğu
Teokrasi foreva'. ![]() İpekyolu: Harita Oyunu - Tetsure - 01-09-2019 @Duman Oyun başlamadan yerimi değiştirme imkanım varsa Hazar'ın doğusuna geçiyorum. Bu şekilde oyunun alanı da genişleyecektir. Bir mahsuru varsa eski haline döndürebilirim. Akhunlar
![]() |