Söyleşi: Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Total War Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-total-war-forumlari) +--- Forum: Total War Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-total-war-forum) +---- Forum: Total War Saga: Troy (https://forum.strategyturk.com/forum-total-war-saga-troy) +---- Konu Başlığı: Söyleşi: Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey (/konu-soylesi-total-war-saga-troy-a-dair-her-sey) |
Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Duman - 19-09-2019 Total War, yeni duyurulan Total War Saga: TROY'a dair ilk bilgileri paylaştı.
https://www.totalwar.com/blog/a-total-war-saga-troy-faq/ :Total War Saga: TROY bu zamana kadar anlatılmış en iyi hikayelerden birisini konu alıyor. Homeros'un İlyada eserinden ilham alınan TROY'da bir Total War oyununun bu zamana kadar geçtiği en eski döneme, Bronz Çağına yolculuk ediyoruz. Total War Saga: TROY'a Dair - Onur34 - 19-09-2019 Patlar. Zira ne fantezi severleri ne de tarih severleri doyurabileceğine inanmıyorum. Total War Saga: TROY'a Dair - Rzenma - 19-09-2019 Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor. Total War Saga: TROY'a Dair - Alduin - 19-09-2019 (19-09-2019, 19:29)Onur34 : Patlar. Zira ne fantezi severleri ne de tarih severleri doyurabileceğine inanmıyorum. Oyuna tepegözü eklemezlerse patlar. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Duman - 19-09-2019 8 kahraman tahminim:
Odysseus'u kurnaz yaparlar. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - D.K - 20-09-2019 Şu oyunun mitolojik yönü ağırlıklı olursa hiç iyi olmaz ama onun dışında sadece İlyada destanından yararlanmaları basitliğe kaçılmış demektir. O dönemde Truva dışında Anadolu'da Hitit İmparatorluğu Kizzuwatna ve Likyada krallıklar bulunmaktadır. Kizzuwatna ve Likya Truva savaşında Truva'nın arkasındadır. Yardım göndermiştir. Onun dışında Hitit İmparatorluğu kralları bu savaşta Truva'yı desteklemişlerdir. Hitit metinlerinde Ahhiyawa(Akhalar) ve Wiluşa(Truva) ile antlaşma tabletleri mevcuttur. Hatta II.Muvatalli ile Alakşandu(Aleksandros/Paris) ile antlaşması mevcuttur. Eğer oyunda bu devletlerle ilgili herhangi bir event dahi göremeyeceksek yada kendileri olmasa dahi etkilerini göremeyeceksek yazık etmiş olurlar. Anadolu halkını hiçe saymış olurlar. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - birisi43 - 20-09-2019 @Duman nestor yerine philoctetes olabilir. Okçu bir karakter farklılık olur. O dönemde savaşa katılan ve var olan. Trakya ( at arabaları) hitit bitinya ve hatta kilikya da olmalı oyunda. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Cannabis - 20-09-2019 (19-09-2019, 21:50)Duman : 8 kahraman tahminim:Aşilin kuzeni truva savasinda ölen patroclus muydu ismini tam hatırlayamadım ama o kesin olur Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - ichbinme - 20-09-2019 Mitolojinin dozunu düşük tutacaklarmış gibi geliyor. Şahsen düşük olmasından yanayım. Önümüzdeki aylarda birer birer kahramanları tanıtırlar. Denizlerde savaşamayacak olmak bence yeterince üzücü ve saçma. Dediğiniz gibi Anadolu'ya ait şeyler de oyunda görmemiz lazım. Oyuna dair paylaşılan video, görsel ve bilgileri topladığım videoyu dilerseniz aşağıdan izleyebilirsiniz. Total War Saga: TROY'a Dair - irfandurmus - 20-09-2019 (19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor. Hakikaten doğru tespit artık kabak tadı verdi bir oyunu sevip bağlanamadan etinden sütünden faydalanamadan yenisi geliyor. Nasılsa tabanı hazır üstüne koy kremayı al yeni pasta. Nerde Medieval dönemleri oyunu öğrenecek ve zevkle oynayacak zamanımız olurdu. Total War Saga: TROY'a Dair - D.K - 20-09-2019 (20-09-2019, 12:20)irfandurmus :Ana oyun serisi ile saga serisini karıştırmamanız lazım normalde warhammer ekibini ayırdığınızda Ana tarihçi ekibi Attiladan sonra Three kingdoms çıkardılar arada 4 sene gibi bir aralık var. Ha tabi gönül isterdi ki Bronz çağını geniş bir alanda kapsayan bir ana oyun yaptıktan sonra Truva oyununu çıkarsalar daha uygun olurdu. Bronz çağına baktığımız zaman özellikle Anadolu ve Mezopotamya da çok önemli olayların olduğunu görmekteyiz. Ve bunların kayıtları bol miktarda o dönemde kil tabletler üzerinden tutulmuştur. Bronz çağı döneminin bilgisine ulaşılamama gibi bir şey yoktur yani. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki Wiluşa(Truva) kenti halkı Luvi kökenli olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır.(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Duman - 20-09-2019 (20-09-2019, 09:43)birisi43 : @Duman nestor yerine philoctetes olabilir. Okçu bir karakter farklılık olur. Paris de okçu. Bu arada senaryo haritası videosunda lakaplarıyla ipucu vermişler muhtemelen, Aşil hıza yönelik Odysseus ise diplomasiye yönelik bir özelliğe sahip olabilir. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Rzenma - 21-09-2019 (20-09-2019, 12:33)D.K :(20-09-2019, 12:20)irfandurmus :Ana oyun serisi ile saga serisini karıştırmamanız lazım normalde warhammer ekibini ayırdığınızda Ana tarihçi ekibi Attiladan sonra Three kingdoms çıkardılar arada 4 sene gibi bir aralık var. Ha tabi gönül isterdi ki Bronz çağını geniş bir alanda kapsayan bir ana oyun yaptıktan sonra Truva oyununu çıkarsalar daha uygun olurdu. Bronz çağına baktığımız zaman özellikle Anadolu ve Mezopotamya da çok önemli olayların olduğunu görmekteyiz. Ve bunların kayıtları bol miktarda o dönemde kil tabletler üzerinden tutulmuştur. Bronz çağı döneminin bilgisine ulaşılamama gibi bir şey yoktur yani. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki Wiluşa(Truva) kenti halkı Luvi kökenli olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır.(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor. God of war sonrası total war britannica'yı çıkardılar AC:Odyssey sonrasında bu oyun çıkıyor bana biraz rüzgar nerden esiyorsa oraya gidiyorlarmış gibi geliyor. Three kingdoms geliştirme sürecinin 4 sene sürdüğünü sanmıyorum söylemek istediğim yaptıkları oyunlara çok özenmiyorlar yola aklımızda çok muhteşem bir fikir var diye çıkmıyorlar. Warhammer oyununu yapan ekiple diğer oyunu yapan ekibin birbirinden bağımsız olduğunu da düşünmüyorum hangi oyun geliştirme sürecindeyse diğerlerini oraya kaydırdıklarını düşünüyorum bununla ilgili bir haber okumuştum. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - altnkurt - 21-09-2019 God of War ile total war britannica ne alaka anlayamadım? Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - Rzenma - 21-09-2019 Viking istilasını konu alıyor. AC'de sonraki oyunun viking temalı bir oyun olacağını açıkladı bunlar hep God of War rüzgarı. Total War Saga: TROY'a Dair Her Şey - D.K - 22-09-2019 (21-09-2019, 21:07)Rzenma :Warhammer ekibi ile tarihçi ekibin arasında illaki bilgi alışverişi oluyordur. Ama konu olarak birbirinden ayrı giden ekipler benim demek istediğim konu bakımından ayrım vardır. Warhammer ekibi 1 ve 2 yi çıkarırken tarihçi ekip 4 senede konu ne olsun diye düşünmüşler ve sonrasında Three Kingdoms karar verdikten sonra çin tarihi hakkında bilgileri toplama ve hikayeye uygun oturtma sürecine girmişlerdir. Benim demek istediğim tarihsel bir özel konuyu ele almadan önce o çağlardaki bölgenin geniş anlamda tarihsel doğrulukta ana oyun halinde çıkarmaları sonra özele inmelerini isterdim.(20-09-2019, 12:33)D.K :(20-09-2019, 12:20)irfandurmus :Ana oyun serisi ile saga serisini karıştırmamanız lazım normalde warhammer ekibini ayırdığınızda Ana tarihçi ekibi Attiladan sonra Three kingdoms çıkardılar arada 4 sene gibi bir aralık var. Ha tabi gönül isterdi ki Bronz çağını geniş bir alanda kapsayan bir ana oyun yaptıktan sonra Truva oyununu çıkarsalar daha uygun olurdu. Bronz çağına baktığımız zaman özellikle Anadolu ve Mezopotamya da çok önemli olayların olduğunu görmekteyiz. Ve bunların kayıtları bol miktarda o dönemde kil tabletler üzerinden tutulmuştur. Bronz çağı döneminin bilgisine ulaşılamama gibi bir şey yoktur yani. Ayrıca şunu da belirtmek isterimki Wiluşa(Truva) kenti halkı Luvi kökenli olduğu yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmıştır.(19-09-2019, 19:41)Rzenma : Fifa gibi her sene bir oyun çıkarıyorlar haliyle önceki oyunun biraz farklı versiyonu oluyor. |