Strategyturk Forumları
Kültürel Tatlar #3: Sebzeli karidesli Noodles - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar)
+--- Forum: Kültür Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-kultur-forum)
+--- Konu Başlığı: Kültürel Tatlar #3: Sebzeli karidesli Noodles (/konu-konu-dizisi-kulturel-tatlar-3-sebzeli-karidesli-noodles)



Kültürel Tatlar #3: Sebzeli karidesli Noodles - Mabella - 10-12-2019

MarvelousKaleidoscopicCanvasback-size_restricted.gif

Kültürel Tatlar:Sebzeli karidesli Noodles
Evde yapabileceğiniz çin mutfağından basit ve pratik bir yemek

Hazırlık: 12 dakika    |   Pişirme: 12 dakika
Zorluk: Kolay   |   Kaç Kişilik:3 Porsiyon

HyYTBLQ.jpeg

Malzemeler
  • 300 gr noodle
  • 250 gr karides
  • 1 havuç (varsa haşlanmış, doğranmış brokoli)
  • 1 soğan, 2 diş doğranmış sarımsak
  • 3-4 mantar
  • 1er kapya ve yeşil biber(varsa sarı biber de olur)(içindeki damar kısımlarını mutlaka alın)
  • Çeyrek beyaz lahana, 5 sap yeşil soğan
  • Sıvı yağ (varsa susam yağı daha iyi olur)
  • Soya sosu, oyster sosu, balık yağı
Hazırlanışı
  1. Tavaya yağ ekleyip ısınınca havuç, soğan ve sarımsakları ekleyip sotelemeye başlıyoruz.Soğanların rengi değişince biberleri ekliyoruz.
  2. Biberler de ölmeye başlayınca mantarı, mantardan 1 dk sonra noodles'ı ve yaklaşık 1 kaşık soya sosu, yarımşar kaşık oyster ve balık yağı ekliyoruz.
  3. 3 dk daha soteledikten sonra lahana ve en son karidesleri ve yeşil soğanı ekliyoruz.
  4. Karidesleri ekledikten 2 dk sonra tavayı alın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  1. Gençler bu çin mutfağı yemekleri genelde wok dediğimiz tavalarda olur ve bu tavaların amacı stir-fry dedigimiz az yağla, durmadan soteleyerek normalde 1 saatte yapacağımız yemeği 5 dkda yapmaktır. Bu sebeple wok kullanırsak ve tavayı yağı eklemeden önce ısıtmaya başlarsak tam istediğimiz uzakdoğu lezzeti yakalarız.
  2. Yüksek ateşte pişirmeniz gerekmekte ve pişirirken gıdaları yakmamaya dikkat edin.
    Ayrıca sotelerken tavayı ocaktan fazla uzaklaştırmayın. Sıcaklığını kaybetmemesi lazım.
  3. Sebzeleri mümkün oldugunca eşit boyutlarda ve julyen kesmelisiniz. Görüntü açısından daha iyi durur.
  4. Kesinlikle tuz atmıyoruz. Zaten soya ve oyster sosları yeterince tuzlu.
  5. Karidesleri suda yıkayıp, kağıt havlu üzerine serip kuruladıktan sonra kullanmalıyız.



Kültürel Tatlar #3: Sebzeli karidesli Noodles - reddga - 10-12-2019

Karides en sevdiğim deniz ürünlerinden biridir ama daha önce sebze ile beraber yememiştim. En kısa sürede deneyeceğim, listeme ekledim.