Günlük: EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı (/konu-gunluk-eu4-hansa-birligi-reformcular-ve-imparatorluk-arayuz-tasarimi) |
EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Duman - 14-04-2020 Europa Universalis IV geliştirici günlüklerinde bu hafta yeni İmparatorluk Olaylarına ve arayüz tasarımına dair bilgiler veriliyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-14th-of-april-2020.1374783/ :Herkese merhabalar, geçtiğimiz günlüklerde İmparatorluk Olaylarından bahsetmiştik, o zamandan bu yana tasarım ve arayüzde önemli ilerlemeler katettik. Bugün sizlere 2 yeni İmparatorluk Olayını tanıtacak, Büyük Köylü Savaşı'nda yapılan değişiklikleri özetleyeceğim. EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - baywatch06 - 14-04-2020 fena durmamış günlük EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - altnkurt - 14-04-2020 Fena durmuyorlar. Ama son resimlerdeki elector kısmında hep bir boş ülke logosu var. 7 elektör varken simetrik dursun diye 8 ülkelik alan yapmanın sonucu olarak oyun boyunca boşta bir elektör kutusu duracaksa bütün tasarımın kalitesini çizip geçer. Custom ülkelerle alakalı ne tanıtılacağını merak ettim açıkçası. EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Enesrar - 14-04-2020 (14-04-2020, 21:22)altnkurt : Fena durmuyorlar. Ama son resimlerdeki elector kısmında hep bir boş ülke logosu var. 7 elektör varken simetrik dursun diye 8 ülkelik alan yapmanın sonucu olarak oyun boyunca boşta bir elektör kutusu duracaksa bütün tasarımın kalitesini çizip geçer.Belki özel birseyler yapınca 8 elektör olabiliyordur En az 3 hafta var çıkmasına :( EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - BigFenrir - 14-04-2020 Hepsi tamam da bu köylü ayaklanmasını anlamadım ben imparatorluk içindeki :/ EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Voidian - 14-04-2020 Custom ülkelere özellikten ziyade daha çok achievement lazım. EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Türk Şad - 14-04-2020 Plazada sabah yorumlara bakıyorken tasarımcıyla alakalı olarak biri yorumda bulundu. Cevaben groogy adlı geliştirici yorumda bulundu. Paradox içinde her kimse diğer diğer paradox oyunları içerinde çalışmada bulunabiliyormuş. Kendiside diğer oyunların ekibinde bulunmuş. PDX yıl etkinliğinde eu4 dlc duyuramamıştı hatırlarsanız. Durum böyle olunca bana kalırsa eu4 geri plana atıldı. Ck3 ve diğer paradox oyunlarıyla alakalı bir çok içerik oluşturuluyor ekibin çoğunluğu oralara kaydırıldı bence kaldıki eu4 boş geçmiş seneyi. Yani eu4 için aceleye gerek duymuyorlar. İçeriğe gelecek olursak imparatorluk menüsü panelini ufak değişiklerle 4-5 seferdir paylaşıyorlar. Koskoca hafta bu kadar mı içerik oluşturulabildi diye sormadan edemiyorum. Aynı şeyleri görmekten artık bana gına geldi. Açık ve net söylemek gerekirse Emperor dlcsinin gelmesine en az 2-3 ay var. EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - 1Manascı - 15-04-2020 (14-04-2020, 22:05)Böri Şad : Plazada sabah yorumlara bakıyorken tasarımcıyla alakalı olarak biri yorumda bulundu. Cevaben groogy adlı geliştirici yorumda bulundu. Paradox içinde her kimse diğer diğer paradox oyunları içerinde çalışmada bulunabiliyormuş. Kendiside diğer oyunların ekibinde bulunmuş. PDX yıl etkinliğinde eu4 dlc duyuramamıştı hatırlarsanız. Durum böyle olunca bana kalırsa eu4 geri plana atıldı. Ck3 ve diğer paradox oyunlarıyla alakalı bir çok içerik oluşturuluyor ekibin çoğunluğu oralara kaydırıldı bence kaldıki eu4 boş geçmiş seneyi. Yani eu4 için aceleye gerek duymuyorlar. İçeriğe gelecek olursak imparatorluk menüsü panelini ufak değişiklerle 4-5 seferdir paylaşıyorlar. Koskoca hafta bu kadar mı içerik oluşturulabildi diye sormadan edemiyorum. Aynı şeyleri görmekten artık bana gına geldi. Açık ve net söylemek gerekirse Emperor dlcsinin gelmesine en az 2-3 ay var. sayılı gün çabuk geçermiş, ümidimizi kesmeyelim (14-04-2020, 21:45)BigFenrir : Hepsi tamam da bu köylü ayaklanmasını anlamadım ben imparatorluk içindeki :/ anladığım kadarıyla imparatorluk bünyesinde küçük ülkeler köylü cumhuriyetine dönüşüp isteklerini imparatora dayatmak için savaş sebebine sahip oluyor lar, savaşın geçtiği zaman zarfında nekadar çok küçük prensliğin yönetimini değiştirirsen imparator tarafı puan alıyor aksi durumda nekadar çok prenslik köylü cumhuriyetine dönüşürse cumhuriyetler tarafı puan kazanıyor zamanla yarışıyorsun stratejik kararlar vermen gerekecek. EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Defterdar - 15-04-2020 Bakın size diyorum, Şu oyuna asıl getirilmesi gereken şey ne biliyor musunuz? İmparatorlukların çöküşü. Şimdi bu cümleyi biraz açıklayayım: 1-Fransız devriminin etkileri daha yıkıcı olmalı 2-Fransız devrimi zayıflamış değil güçlü bir ülkede çıkmalı. Bunun sebebi ise şu: Bilmiyorsanız söyleyeyim,Fransız devrimi çıktıktan sonra oyuna bir tane Triggered modifier geliyor: 1-The revolution target exists. 2-is not the revolution target. 3-has its capital in Europe. 4-is not a subject nation other than a tributary state. 5-is not at war with the revolution target. 6-does not have a truce with the revolution target. 7-is a monarchy. Bu şartları sağlayan Avrupa'lılar da şu özellikler geliyor: −5 Yearly prestige +30% Stability cost modifier +5 National unrest Ne kadar gerçekçi değil mi? Değil! Lan zaten devrimin çıktığı ülkeye istersen +10 Disiplin ver adam dayak yemiş halde olduğu için ve sen o seneye kadar 13287712398 development olduğun için adama bir tane tokat atıp devrimciliğini kaldırıp tekrar monarşi yapıyorsun. Fransız Devrimi yaşandıktan sonra yer yerinden oynamalı azınlıklar isyan üstüne isyan etmeli hatta buna özel Disaster bile gelmeli! (Not:Yeni eklentide devrim biraz daha değişecekmiş. Dürüst olayım tam okumadım.) EU4 - Hansa Birliği, Reformcular ve İmparatorluk Arayüz Tasarımı - Vakvakiyye - 18-04-2020 Baya arayüz geliştirme soslu bomboş günlük olmuş. Çok daha iyisini beklerdim ama yapacak bir şey mi bulamıyorlar anlasam. |