Strategyturk Forumları
Throne claim - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+--- Konu Başlığı: Throne claim (/konu-throne-claim)

Throne claim - candrall - 15-04-2020

ingiltere ile oynuyorken danimrkaya claaim throne yaptım savaş açacağım zaman evlilik var diyor stability atıyor royaal marrige i bozdum bu seferde svaş sebebi gitti tekrar evlenmiyorda 
throne calaim caasus bellisi bu şekilde mi işliyor yoksa ben birşeyler mi gözden kaçırdım

Throne claim - FokluGeneral - 15-04-2020

(15-04-2020, 14:12)candrall : ingiltere ile oynuyorken danimrkaya claaim throne yaptım savaş açacağım zaman evlilik var diyor stability atıyor royaal marrige i bozdum bu seferde svaş sebebi gitti tekrar evlenmiyorda 
throne calaim caasus bellisi bu şekilde mi işliyor yoksa ben birşeyler mi gözden kaçırdım

Böyle işliyor. Bence 1 stability başka bir ülkenin tahtına konmak gibi büyük bir ödülün yanında küçük bir bedel.

dedim belki stability yemeden yapmanın yolu vrdır ben yanlış bir şey yapmışımdır diye bayadır denemiyordum unutmuşum teşekkürler

Throne claim - baywatch06 - 15-04-2020

rakip tahta kendi ailenden biri geldiginde ve heiri yoksa claim atmak ve savas baslatmak yerine o ulkenin kralını hileyle öldür direk pu atarsın

Throne claim - Türk Şad - 15-04-2020

O savaşların en büyük sorunu tahtta hak iddia ettikten sonra 5 yıl truce oluşuyor. O truce bitmeden savaş açmak gerekiyor buda ağır bir agresiflik demek. Onun dışındaki etkiler pekte önemli değil. Bunu engellemek içinde 2 tane diplomatın micro diplomasi bölümünden sürekli olarak agresiflik kazanlar ülkelerle ilişki içerisinde olmalı. Kısaca Pu yapmak için ideal olan fikir gruplarınada yönelmekte lazım. Her ne kadar diplomasi idea grubu bu iş için biçilmiş kaftan gibi dursada. Ben tercihimi genellikle espionage ideadan kullanmayı seviyorum

Throne claim - Voidian - 15-04-2020

Truce bitmeden açmaya gerek yok, hak iddiası giderse oyun çöker. Royal marriage stab hitini yememek için eklenebiliyorsa rival eklenebilir.

(15-04-2020, 16:15)kralılgaz : rakip tahta kendi ailenden biri geldiginde ve heiri yoksa claim atmak ve savas baslatmak yerine o ulkenin kralını hileyle öldür direk pu atarsın

kral nasıl hileyle öldürülüyor

Throne claim - baywatch06 - 16-04-2020

kil ve ülke kodu yazarak

Throne claim - Aytaç - 16-04-2020

(15-04-2020, 16:29)Voidian : Truce bitmeden açmaya gerek yok, hak iddiası giderse oyun çöker. Royal marriage stab hitini yememek için eklenebiliyorsa rival eklenebilir.

Rival eklemek ne işe yarıyor?

Throne claim - Voidian - 16-04-2020

Ai rm bozuyor veya rival eklenince otomatik bozuluyordu şuan emin değilim.

Throne claim - Selene - 16-04-2020

Eğer diplomatic idea grubunu tamamlarsan rm olan ülkeye savaş açınca stab hit yemezsin.

Throne claim - candrall - 16-04-2020

(16-04-2020, 07:54)kralılgaz : kil ve ülke kodu yazarak

güzelmiş ama ironman oynuyorum :D