Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Rehberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-rehberler) +---- Konu Başlığı: Oyundaki Kaliteli Poliçeler (/konu-oyundaki-kaliteli-policeler) |
Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Defterdar - 30-05-2020 Merhaba, Biliyorsunuz ki Eu4'te tam olarak 120 poliçe var. Ben de sizin için bu poliçeleri araştırdım ve kaliteli bulduklarımı sizin için derledim. Umarım rehberi beğenirsiniz ayrıca sizin sevdiğiniz poliçeler rehberimde yoksa bunu yorumlara yazabilirsiniz! 1-Religious-Diplomatic: %20 Dini birlik artışı %1 Misyoner gücü artışı Bu poliçe din fikri alanlar için mükemmel bir seçim! Şayet büyük bir imparatorluk olursanız bir yerden sonra bazı bölgelere misyonerleriniz yetişemeyecekler. Bu poliçeyi seçersen dini birliğin çoğu zaman %100'ün üzerinde olacaktır! 2-Religious-Offensive: %3 Farklı mezheplere karşı misyoner gücü artışı %20 Dini birlik artışı Bu poliçe din fikri alanlar için mükemmel bir seçim! Şayet büyük bir imparatorluk olursanız bir yerden sonra bazı bölgelere misyonerleriniz yetişemeyecekler. Bu poliçeyi seçersen dini birliğin çoğu zaman %100'ün altına inmeyecektir! 3-Quality-Economic %5 Disiplin artışı Disiplin oyundaki en önemli değerlerden birisidir. Bence sırf bu poliçe için bile Economic fikir alınmalı. 4-Naval-Expansion Bağımlı devlet gelişmişliğinden gelen bağımsızlık isteğini %20 azaltma Eyalet masraflarının %20 düşüşü Kolonist bir millet bu poliçeyi kesinlikle almalıdır. Yukarıdaki çeviriden bir şey anlamadıysanız ben anlatıyım. Vassal milletler,özellikle koloniler,gelişmişlik değeri arttıkça isyan isteğide artar. Bu poliçeyi alırsan sana bağlı devletin gelişmişlik değeri arttığı oranda bağımsızlık isteği düşer. 5-Exploration-Religious Bağımlı devlet gelişmişliğinden gelen bağımsızlık isteğini %10 azaltma Kolonilerden gelirin %10 artması Kolonist bir millet bu poliçeyi kesinlikle almalıdır. Yukarıdaki çeviriden bir şey anlamadıysanız ben anlatıyım. Vassal milletler,özellikle koloniler,gelişmişlik değeri arttıkça isyan isteğide artar. Bu poliçeyi alırsan sana bağlı devletin gelişmişlik değeri arttığı oranda bağımsızlık isteği düşer. 6-Administravite-Influence Bağımlı olan devleti ilhak etme ücretinin %20 düşüşü Vassallar vasıtası ile büyüyen bir milletseniz bu işinize yarayacaktır. 7-Innovative-Quality Piyade savaş yeteneğinin %20 artması Bu poliçe size savaşta üstünlük sağlayabilir! Uyarı:Bu poliçe 1.30.2 sürümünde nerf almış ve oran %20'den %10'a düşürülmüştür. 8-Aristocratic-Espionage Süvari savaş yeteneğinin %20 artışı Atlılar Polonya ve Hordalar haricinde pek kullanılmaz. O yüzden bu poliçeyi sadece Horda veya Polonya iseniz seçin. Uyarı:Bu poliçe 1.30 sürümünde nerf almış ve oran %20'den %10'a düşürüldü. 9-Maritime-Innovative Ağır gemilerin savaş yeteneğinin %10 artması Amirallerin manevra kabiliyeti artacaktır. Okyanusa hükmetmek isteyen denizci bir devletseniz bu poliçe işinize yarayacaktır. 10-Quality-Maritime %20 Donanmada moral artışı Denizde hakimiyet kurmak istiyorsanız bu poliçe size yardımcı olacaktır. 11-Economic-Offensive %10 Topçuların savaş yeteniğinde artış Oyunun orta ve geç döneminde kullanılan bu birliğin savaş yeteneğini arttırmak muhakkak ki size avantaj sağlayacaktır. 12-Quantity-Expansion %10 Ordu limitinde artış +10 Kolonilerdeki yerleşimci sayısı Eğer diğer devletlerle koloni yarışındaysanız bu fikir işinize yarayabilir. 13-Innovative-Influence Agresif genişleme cezasını 10 azaltır Danışman masrafı %10 azalır Avrupa'da oynayan bir milletseniz veya çok hızlı genişleyen bir ülkeyseniz bu poliçe yararlı olacaktır. 14-Religious-Quality %5 Orduda moral artışı Kuşatma yeteneğinde %10 artıs Moral oyundaki önemli değerlerden biridir. Bu poliçe size savaşlarda yardımcı olacaktır. Ayrıca verdiği kuşatma bonusununda faydalı olacağı kesin. 15-Religious-Quantity %10 Orduda moral artışı %5 ordu morali daha hızli dolar Moral oyundaki önemli değerlerden biridir. Bu poliçe size savaşlarda yardımcı olacaktır. Oyundaki Kaliteli Poliçeler - baywatch06 - 30-05-2020 güzel olmuş Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Lothebork - 30-05-2020 Innovative + Quality = +20% Infantry combat ability Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Ferguner - 30-05-2020 Konu güzel tebrikler Benim favorilerim Ekonomi-ofansif %10 topçu yetenek artışı oyunun sonuna doğru faydalı oluyor. Ekonomi-kalite %5 disiplin İnovasyon-kalite %20 piyade yetenek artışı ki arkadaş yukarda yazmış Bu 4 ideayı genelde alırım. 3 poliçe favorim. Naval fikrinin de poliçeri güzel iyi kombinasyonları var. Denizci ülkelerle iyi gidiyor. Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Littleİskender - 30-05-2020 exploration+expansion +20 global settler increase veriyor agresif koloni politikasıyla çok hızlı koloni atmanızı sağlayabiliyor. Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Defterdar - 30-05-2020 O poliçe çok meşhur yazmaya bile gerek yok bence. Oyundaki Kaliteli Poliçeler - baywatch06 - 30-05-2020 benim favori poliçelerim şunlar askeri olarak infanrty combat ability -20 veren ve toplamda %20 ekstrasiege ability veren politikalar 100 de 100 askeri profesyonellik +offensive ideadan gelen 20 +20= %60 siege ability oluyor totalde diplo poliçe kolonist gidiyorsam expansian + exploration kalan 2 side naval + maritine den gelen poliçeler admin vassal feed gidiyorsam admin + influence diğer ikisi faketmiyor Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Aytaç - 31-05-2020 Religious-Quantity ve Religious-Qualtiyden gelen moraller de iyi oluyor, özellikle multilerde. Trade ideasının da neredeyse tüm poliçeleri baya iyi, 20 trade eff. 20 production eff. 20 goods produced falan var ekoniyi kalkındırıyor gerçekten. Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Türk Şad - 31-05-2020 İnnovative - İnfluence : %10 danışman ücreti ve -%10 agresiflik. Avrupa oyunlarımda kesin tercih ederdim. Quality - Exploration : %10 insan gücü yenileme ve -%25 alan yıpranması Religion - Defensive : Düşmana %1 alan tahribatı ( yıpranma ).Yeni gelecek yama ile birlikte popülaritesi artacaktır. İnnovative - Espionage : -%25 istiktar puanı +1 diplomat Erken oyunda bunları çok kullanırdım. Favorilerim bunlardı. Oyundaki Kaliteli Poliçeler - Defterdar - 01-06-2020 (31-05-2020, 18:32)Türk Şad : Quality - Exploration : %10 insan gücü yenileme ve -%25 alan yıpranması Bunlar bana pek yararlı gözükmedi? Oyundaki Kaliteli Poliçeler - baywatch06 - 26-01-2022 (30-05-2020, 18:52)baywatch06 : benim favori poliçelerim şunlarGüncelleme Naval +Diplomatiik idea =%33 düşman gemisi çalabilme+ Deniz doktirininden gelen +%33 =%66 + Korsan cumhuriyeti veya teokratik ülkeyseniz +%33 gemi çalabilme alabilir totlad e %90 küsür gemi çalabilirsiniz acayip güzel birşey hiç ekstra gemi basmadan gemi alabilirsiniz hemde tonlarca Not: Bu yöntemi kullanmak isterseniz maritine ideayı kesinlikle almanızda fayda var maritine +admin gemi süresinin maaliyeti -%5 azalıyor pek tercih etmedim ama faydalı bir idea özellikle Ceneviz ile oynuyorsanız işe yarayabilir offensive +İnno = +%10 siege ability yukarıda belirtildiği gibi quality+dinfikrinden gelen +%10 siege ability ile 100de 100 ordu profesyonelliğine ulaştığınızda ve askeri hegemon olduğunuzda gelen siegre abilitylerle hiç zorlanmadan tüm kaleleri kışatabiliirsiniz Oyundaki Kaliteli Poliçeler - altnkurt - 26-01-2022 Hiç gemi çalma bonusu olmasa bile bikaç zaferden sonra limite hızlıca ulaşabiliyoruz. Gemileri satıp paraya çeviremedikten sonra çok kullanışlı bir poliçe olduğunu düşünmüyorum. |