HoI4 Saldırı Planı Sorunu - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Hearts of Iron IV (https://forum.strategyturk.com/forum-hearts-of-iron-iv) +--- Konu Başlığı: HoI4 Saldırı Planı Sorunu (/konu-hoi4-saldiri-plani-sorunu) |
HoI4 Saldırı Planı Sorunu - felina - 27-09-2020 Herkese iyi forumlar ilk defa bir foruma üye oldum oyunu oynamak istiyorum ama bir derdim var. hearts of iron 4 te Türkiye ile oynuyorum. Oyunu daha önce oynadım ama hiç yunan veya bulgara önce saldırmamıştım öyle oynayım dedim bu kez. ama bir tuhaflık var çıldırttı beni. Savunma hattını çizip orduyu oraya getirdikten sonra ofansif hattıda çiziyorum savaş nedeni olana kadar plana bakınca %80 lehimize diyor. Ama savaş ilan edince başlayınca bir saçmalıklar oluyor yok bölük hazır değil yerinde değil kaybediyorum ağır adam kaybetmeye başlıyorum. Yeşil olan ikon sarıya kırmızıya dönüyor yani.üstün düşmanda çıkıyordu sanırım. Bir şey anlamadım oyunun üstadları yardımcı olursa sevinirim. Linkte görselde var bakabilirsiniz. https://hizliresim.com/ly3698 HOİ4 SALDIRI PLANI SORUNU - Attila the Hun - 27-09-2020 Merhabalar, bölüğüne emir verdikten sonra hazırlanması için belli bir sürenin geçmesi gerekir. Biraz daha beklersen bölüklerin zaman içinde hazır hâle gelecektir. Bazı bölüklerin mevkiinde olmamasını ise birimleri çizdiğin cephe hattında atandıkları yerlerde mevzilendirerek çözebilirsin. HOİ4 SALDIRI PLANI SORUNU - Royal Guard - 27-09-2020 Savaşı açmadan önce Yunanistan ile Bulgaristan tüm ordusunu senin sınırına getirmeyip sen savaş açtığın zaman getiriyor olabilir. Türkiye sanayisi iyi olmadığı için tank sayın yetersizdir muhtemelen. O yüzden atağa geçtiğin zaman çok kayıp veriyorsundur. Sen bekle onlar saldırsın. Manpower ları eridiği zaman saldırıya geçersin. HOİ4 SALDIRI PLANI SORUNU - 1Manascı - 27-09-2020 @felina oyuna ilk başladığımda başıma aynı olay gelmişti seni en iyi ben anlarım :), yunanistan ve Türkiye sınırı dar bir hat, üstüne Meriç nehri saldıran için büyük bir dezavantaj teşkil ediyor, yapılacak bir çok şey var önce 7 piyade 2 Topcu dan oluşan division template ini hazırla ve doktrin araştırması yapmadan yunana girme mümkün değil cepheyi itemezsin, düşmana karşı hem savaş doktrini hususunda hemde savaş endüstrisi açısından üstün olman lazım önce bunu aklında tut ardından biraz detay bilgiler söz konusu örneğin denizci ünitleri nehir konusunda daha avantajlı yada yunan sınırının arkasına çıkartma atarak düşmanın sınır savunmasını kuşatabilirsin hava üstünlüğü de dikkat etmen gereken bir nokta daha renkli çözümler istiyorsan önce bulgarı işgal edip cephe hattını genişletebilirsin ama sana tavsiye ediyorum bu dönemlerde Türkiye oynama gerek ülke içi dinamikler gerekse tarihsel durumumuz hususunda doğru yansıtılmamışız, ekimin 15 inde yeni bir ek paket çıkıyor çoğunlukla Türkiye üzerine. Ek: Güçlü bir ordu kurup cephede sorun yaşamamak için, forumumus bünyesinde var olan kara harp rehberlerini incelemeni tavsiye ederim bilmen gereken çok şey var. HOİ4 SALDIRI PLANI SORUNU - felina - 27-09-2020 (27-09-2020, 21:00)Attila the Hun : Merhabalar, bölüğüne emir verdikten sonra hazırlanması için belli bir sürenin geçmesi gerekir. Biraz daha beklersen bölüklerin zaman içinde hazır hâle gelecektir. Bazı bölüklerin mevkiinde olmamasını ise birimleri çizdiğin cephe hattında atandıkları yerlerde mevzilendirerek çözebilirsin.hazır oluyolar. ben savaşı ilan ettikten sonra çıkıyor o hazır değil ibaresi normalde yok yani. (27-09-2020, 21:04)Royal Guard : Savaşı açmadan önce Yunanistan ile Bulgaristan tüm ordusunu senin sınırına getirmeyip sen savaş açtığın zaman getiriyor olabilir.anladım teşekkür ederim buda oalbilir aslında ben düşünemedim korkanın çocuğu olmaz felsefesiyle oynarım her oyunu o yüzden hep atak :D (27-09-2020, 21:18)1Manascı : @felina oyuna ilk başladığımda başıma aynı olay gelmişti seni en iyi ben anlarım :), yunanistan ve Türkiye sınırı dar bir hat, üstüne Meriç nehri saldıran için büyük bir dezavantaj teşkil ediyor, yapılacak bir çok şey var önce 7 piyade 2 Topcu dan oluşan division template ini hazırla ve doktrin araştırması yapmadan yunana girme mümkün değil cepheyi itemezsin, düşmana karşı hem savaş doktrini hususunda hemde savaş endüstrisi açısından üstün olman lazım önce bunu aklında tut ardından biraz detay bilgiler söz konusu örneğin denizci ünitleri nehir konusunda daha avantajlı yada yunan sınırının arkasına çıkartma atarak düşmanın sınır savunmasını kuşatabilirsin hava üstünlüğü de dikkat etmen gereken bir nokta daha renkli çözümler istiyorsan önce bulgarı işgal edip cephe hattını genişletebilirsin ama sana tavsiye ediyorum bu dönemlerde Türkiye oynama gerek ülke içi dinamikler gerekse tarihsel durumumuz hususunda doğru yansıtılmamışız, ekimin 15 inde yeni bir ek paket çıkıyor çoğunlukla Türkiye üzerine.Değerli yorumun için teşekkür ederim. Evet biraz yeniyim. iran ırakta böyle bir sıkıntı yaşamamıştım ondan tuhaf geldi demekki her ayrıntı önemli nehirler dağlar... dikkat etmek gerek. Önerilerini dikkate alacağım |