Strategyturk Forumları
Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Ana Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-ana-forumlar)
+--- Forum: Strategyturk (https://forum.strategyturk.com/forum-strategyturk)
+---- Forum: Forum Etkinlikleri (https://forum.strategyturk.com/forum-forum-etkinlikleri)
+---- Konu Başlığı: Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği (/konu-nostalji-kusagi-2020-starcraft-etkinligi)

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Duman - 21-12-2020

nost4.png

Strategyturk Kış Festivali 2020 kapsamında çıkışının üzerinden 10 seneden fazla geçmiş, normalde forumda etkinliği yapılmayan strateji oyunlarından etkinlikler düzenleniyor.
Etkinliğe başvurmadan evvel tüm konuyu okumuş olmanız önerilir, etkinlik gününe kadar etkinliğin işleyişinde çeşitli değişiklikler yapılabilir.

StarCraft Etkinlik Sorumlusu: @reddga ve @Attila the Hun
Nostalji Kuşağı: StarCraft
  1. Etkinliklerin düzenlenmesi oyuncu katılımına bağlıdır.
  2. Her etkinlik festival dahilinde sadece 1 oyun günü sürer.
  3. Her etkinlikte multiplayerın işleyişine dair bilgiler etkinlik sorumlusundan temin edilebilir (Hamachi/Gameranger kullanımı vb.)
  4. Oyunların eski oyunlar olması sebebiyle multiplayer kurulmasında sorunlar, çökmeler vb. sorunlar yaşanabilir.
  5. Bu sorunların çok yoğun/oyunu oynatmayacak derecede yaşanması durumunda etkinlikler iptal edilebilirler.
  6. Etkinlikler Strategyturk Twitch'te yayınlanabilir.
Etkinliğe dair başvurular ve iletiler bu konu altında yer alır.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Yasin Ahmet - 21-12-2020

Katılıyorum.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - reddga - 21-12-2020

Oyunu Battle.net üzerinden aşağıdaki linkten ücretsiz bir şekilde indirip yükleyebilirsiniz. Katılanlar önceden beni reddga#2868 Battle.net üzerinden eklerse oyun vakti toplanmamız daha kolay olur.

Battle.net Linki

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Alcarin - 21-12-2020

İlk oyundan bahsediliyor galiba. Starcraft 2 olsaydı katılırdım.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Selene - 22-12-2020

Katılıyorum

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Littleİskender - 23-12-2020

Katılıyorum.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Yukare - 25-12-2020

katılıyorum

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - reddga - 25-12-2020

Bugün saat 21.00'da lobi kurulacak.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - reddga - 25-12-2020

Yavaş yavaş toplanıyoruz, kaç kişi olduğumuza göre o kapasiteli oda kurulacak. Strategyturk Discord'una gelebilirsiniz.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - PCOyun - 25-12-2020

Katılıyorum.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Littleİskender - 26-12-2020

Kendi halimizde barışçıl şekilde mutasyon geçirirken bizi yokeden barbar @Selene u kınıyoruz.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - reddga - 26-12-2020

Dün 3 maç yaptık. İlkinde 20 dakikalık ana üslere saldırmazlık koyarak ısınma oyunu oynadık. Saldırmazlıktan dolayı oyun bir hayli uzadı. Ben en son @Attila the Hun'un diktiği Bunker zincirine arkadan dolanıp üslerine saldırı yaptım ama nihayetinde @Selene'un Ultralisklerine karşı gelemeyeceğimizi anlayınca beyaz bayrağı çektik.

İkinci oyun bir hayli hızlı başladı. @Yukare ve @Selene'un Zerg'leri tarafından rush yiyerek erken aşamada geriye düştük ama sonrasında @Yasin Ahmet görünmez birlikleriyle karşı tarafa zor anlar yaşattı.

Son oyunda biraz daha "görünür" birlikler kullansa da yine benzer şekilde bitti. Ben hızlı bir şekilde yıkıldım ama @Yukare ve @Littleİskender sonuna kadar mücadele etti.

Oyundan ekran görüntülerini hem orijinal hem remastered (cartoon grafik eklentili) halleriyle eş zamanlı olarak aldım. Katılan herkese teşekkürler.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Yasin Ahmet - 26-12-2020

Bundan sonra beni kaynaksız bırakmazsınız artık. Neyse ki intikamımı aldım. Hem de iki kere.

Nostalji Kuşağı 2020: StarCraft Etkinliği - Attila the Hun - 26-12-2020

Gerçekten de eğlenceliydi. Kendinle fazla seviye farkı olmayan insanlarla bir oyun oynamanın verdiği keyif bambaşka. Yenilsen de "Direndim ve hakkımla yenildim." diyebiliyorsun. Bu etkinlikten önce StarCraft'ı doğru düzgün oynamamıştım. Oyun gayet eğlenceliymiş. Oyuna karşı olan ön yargılarım bu etkinlik sayesinde kırılmış oldu. Katılan herkesi tebrik ederim, umarım tekrar oynayabiliriz birlikte.

Yasin Protoss Ahmet'in görünmez birimlerini unutamayacağım...