AAR: Cumhuriyet için - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar) +--- Forum: Oyun Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-forum) +--- Konu Başlığı: AAR: Cumhuriyet için (/konu-aar-cumhuriyet-icin) |
Cumhuriyet için - Mabella - 06-01-2021 Öncelikle belirtmek isterim ki ben bu oyunda tecrübeli degilim. Bilmediğim mekanikler elbette var. Eğlenme ve rol yapma maksatlı bir hikaye serisi oluşturmak istedim. Yorumlarınızla öneri ve görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Devlet yönetme simülasyonu oyunu olduğu için genelde devlet başkanı olarak başlanması önerilir. Fakat ben bu seride ana muhalafet partisi lideri olarak oynuyorum. Eğer seçimi kazandığım takdirde sonraki seriyi devlet başkanı olarak yazmayı düşünüyorum. İlk bölümde 1 sene içinde yaşanan olaylar konu alındı. Bu seride parlamentoda 136 sandalyeye sahip 'Birleşik Merkez Sol Grup' partisi lideri olarak başlıyorum. Zorluk ayarları bu şekildedir. Oyunda bazı buglara yol açtığı için turnoil ve disaster seviyeleri düşürüldü. Özel kalem müdürümün önerisi üzerine parti meclisinde ilk konuşmamızı yaparak göreve başladık. Göreve gelişimizden sonra ilk çıkarılmak istenen yasa teklifi grev haklarının kısıtlı ve gözlem altında olmasına yönelikti. Elbette en demokratik haklarımızdan birinin kısıtlanmaya çalışılmasını kabul edemeyiz Bu sebeple televizyona çıkıp basın açıklaması yaptık ve bu yasa teklifinin protesto edileceğini bildirdik. Mecliste %10 oyla 57 sandalyeye sahip sosyalist emek birliği partisi bizim açıklamalarımızı destekledi ve gösterilere katılmaya karar verdi. Ülke genelinde büyük çapta protestolar başladı. Yaklaşık 85 bin'e yakın gösterici olduğu düşünülüyor. İşçi federasyonu da gösterilere davet edildi. Gösterilere bizzat destek verdiğimizden bu eylemlerimiz parti ve sendikalar tarafından olumlu yorumlar aldık Eylemlerimiz halkta karşılık buldu ve popülerliğimiz hızlıca artışa geçti. Gösterilere rağmen yasa teklifi meclisten geçti. Hükümet koalisyonu halk nezdinde destek kaybetti. Ülkemizdeki göçmen ve yabancı yerleşimcilere yönelik daha katı kurallar getirilmesine yönelik bir teklif verildi. Elbette bunu da kabul etmeyeceğiz. İnsanı paylaşım ve dayanışma vakfını protestolara çağırdık. Bu olaylar olurken grev hakkının kısıtlanmasına yönelik büyük bir gösteri daha çıktı. Yaklaşık 250 bin'e yakın göstericiye biz de destek verdik. Solcu milyarder iş adamı Mehmet Bey'den partimiz için bağış yapmasını istedik ve kendileri bizi kırmadılar Büyük kalabalıkla başlayan gösteriler 6. güne gelindiğinde ne yazık ki heyecanını kaybetmişti Evcil hayvanlar için vergi alınması teklifi verildi. Partimiz nötr kaldığı için herhangi bir açıklama yapmayacağız Şirketlerden ciro vergisi alınmasına yönelik tasarı partimizce desteklendiği için parlamentoda destek verdik Çıkarılan bir diğer yasada mobese kameralarının artırılmasına yönelikti. Halkımız güvenlik endişelerini göze alarak destek verse de partimiz insanların sürekli gözetim altında bulunmasının doğru olmayacağı görüşünde. Biz karara karşı çıktık fakat halk nezdinde popülerliğimiz biraz düştü Tüm bunlar olurken ülkemizdeki koronavirüs seviyesi oldukça yüksek rakamlara çıktı. Hükümet gerekli eylemleri geç aldığından salgın büyük boyutlara yayıldı. Fakat geç de olunan sert yasaklar sayesinde vaka sayısı düşüşe geçti. Halk, hükümetin çıkardığı bir çok tedbiri (Sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoranların, okulların kapatılması gibi) olumlu karşılamadı Uygunsuz film endüstrisinden ek vergi alınmasına yönelik teklifi destekledik Ankara zafer meydanının ele geçiren göstericileri ikna ettik ve dağıldılar. Bu kadar sınırlı güçle polise direnebilme şansları yoktu Asgari ücretin düşürülmesine yönelik teklifi sert bir dille eleştirdik. Hükümet halkın parasına göz dikeceğine önce kendi saray harcamalarını kıssın. Kemer sıkılacaksa ilk kendilerinden başlaması gerek. Bu sebeple oturma eylemi ve basın açıklaması yaptık. Parti ve sendikalar tarafından övgüler aldık TRT gibi devlet kanallarının özelleştirilmesi, silah satışının kolaylaştırılması ve asgari promil seviyesinin düşürülmesi gibi önergelere de karşı çıktık. Anlaşılan büyük bir krize girdik ki hükümet toplayabildiği her yerden para toplamaya çalışıyor. Silah satışlarının lisansa bağlanmasının kendi taraftarlarını silahlandırmalarına yol açmasından endişe duyuyoruz. Lakin halk bunları unutmaz Bu yasaların hepsi meclisten geçti. Lakin bilmiyorlar ki kendi topuklarına sıktılar Son kararlarla birlikte hükümetin yoldan çıktığı açık bir şekilde kanıtlanmış ve popülerliğimiz ciddi bir oranda artışa geçti. 31 Aralık 2020 yılında yaptırdığımız kamuoyu araştırmaları sonucunda Sanatçılar, Dernekler, İş adamları, çeşitli tarikatlar, sendikaların çoğunluğunun desteğini çekebilmişken, din adamları ve kanaat önderleri, askerler sağcı partilere destek vermeye devam etti. Bölgelere göre dağılımda ise iktidar partisiyle neredeyse başa baş bir orana sahip olduk. Yıl başından bu yana popülerlik yüzdemiz (Mavi Emre Fatih Tadilhan (Devlet başkanı) (Pembe Mabel Mabeloglu (Ana Muhalafelet Partisi Lideri) 2021'de teklifi verilen ilk yasa işsizlik ödeneğinin azaltılmasına yönelikti. Partimiz ve halk tarafından onaylanmayan bir öneriyi reddettik. 13 Şubat 2021 tarihinde ABD, ilk koronavirüs aşısını bulduğunu ilan etti. Umarım bir an önce seri dağıtıma başlanır Ülkemizde salgın büyük çapta yayılmaya devam ediyor. 41bin aktif vaka ve bugüne kadar 9558 ölüme sebep oldu. Hükümet halen gerekli önlemleri almakta yavaş davranıyor. Ağır vasıta araçların şehir içi trafiğe girişinin kısıtlanmasına yönelik teklifi destekledik 14 yaş altı okula gidebilirken, lise ve üniversitelerin halen kapalı olması konusu gazetelerde manşet oldu Asgari ücretin düşürülmesine yönelik teklifi televizyona çıkıp eleştirdik. Bunun üzerine protesto amaçlı gösteriler başladı Lakin iktidar partisi cephesinden uyarılar geldi. Eğer göstericiler meydanı terk etmezse polisin sert şekilde karşılık vereceği söylendi. Bu sebeple göstericiler dağıldı. Kurumlardan alınmak istenen yüksek vergi teklifini kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Devlet için büyük bir kazanç olsa da işverenler için endişelendirici bir durum. İktidar partisi genetik hastalıklarla savaşılması için ayrılan ödeneğe de göz dikmiş. Tepetaklak çöküşe gidiyorlar 2021 yılı sonunda yaptığımız kamuoyu araştırması sonuçları Popülerliğimiz yükselmeye devam etse de iktidar partisinin bazı popülist kararları halkta cevap bulmuşa benziyor. Aşı rezervimiz yetersiz. Medya açıklaması yaparak Saglık bakanını eleştirdik Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ön seçimler başladı Basının karşısına geçerek adaylığımızı duyurduk Ne yazık ki teröristlerin karabükteki demir çelik fabrikalarına bombalı saldırı haberini aldık. İktidarımız döneminde terör belasını da def edecegiz İşsizlik ödemelerini yine düşürmek için teklif verildi. Bu nedenle gösteriler başladı İktidar partisinin başındaki zat iyice yoldan çıktı. Şimdi de işsizlik ödemelerinin süresini düşürmek istedi 230 bine yakın gösterici ülke genelinde yürüyüşlere başladı İktidar partisi, ılımlı bir harekette bulunmak yerine emniyet güçlerinin bütçesini artırmaya karar verdi Seçimlerin yaklaşmasıyla çakılan popülerliğini tekrar kazanabilmek için popülist kararlara imza atıyorlar. Lakin artık çok geç Seçim kampanyaları resmen başladı Halkın özellikle çevre ve eğitim alanlarındaki menmuniyetsizliğini dikkate aldık Seçim kampanyamıza destek olmayan vatandaşlarımız için bağış hesabı oluşturduk İlk ziyaretimizi ODTÜ'ye yaparak başlıyoruz. Öğrenci ve genç kesimin oyları bizim için çok önemli. Eğitim ve araştırmaya verdiğimiz önemi belirttik Programımız oldukça yoğun mitinglerin ardından sendika ve dernek temsilcileriyle görüşme ayarladık Hükümetin, yargıdaki bazı savcı ve hakimleri para karşılığı satın aldığına dair istihbaratı medyada paylaştık. Bunun sonucunda popülerlikleri iyice düştü Kampanyamıza bağış yağıyor Hükümetimiz döneminde gerçekleşecek pek çok vaadimiz, yapılan yoğun halk mitingleriyle tüm kamuoyuna duyuruldu. Yardımcılarım ve parti vaatlerimi ve programımı oldukça beğendi. En önemli vaadim asgari ücreti 456 dolara çıkarmak Cumhurbaşkanının görev süresini 2 dönemle sınırlandırmak Yargının özerkliğinin artırılması gibi pek çok alanda 13'e yakın özgürlük ve demokrasi vaadinden oluşan paket açıkladık Seçim öncesi ilk anketlerde %36 oy ile birinci sıradayken, son anketlerde %28e düştüğümüz söylendi. Bana göre bunun sebebi rakip adayın kampanyasına belirsiz(!) yerlerden akan yüksek miktarlarda para İlk tur sonuçları açıklandı. %27 oy ile 2.sırada bulunduk ve 2.tura kaldık Seçime katılım oranının %80 olduğu açıklandı 1.tur sonuçlarına etki eden etmenler açıklandı. Popülerliğimiz ve seçim programımız pek cok grup tarafından begenilirken, bölge bazlı sonuçlarda rakibimizin gerisinde kaldık 2.tur öncesi iddialı konuşmayla taraftarımızı tekrardan ateşlendirdik Seçim tartışmasında ilk iki konuyu moderatör tarafından belirlenecek üçüncü ve dördünce konular ise adaylar tarafından belirlenecek. İlk konu adalet ile ilgiliydi. Biz yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekerken, Rakibimiz yargının tamemen devlet kontrolü altında olması gerektiğini savundu İkinci konu ülke sporunun gelişmesi için neler yapacağımızdı. Rakibimiz spora ayrılan bütçenin artırılacagını söylerken, biz altyapı ve gençlik merkezlerine verilen bütçeyi artırmaktan bahsettik Rakip aday ulaşım konusunda bizim gerekli yatırım yapmayacağımızı ve en iyi hizmetin kendileri tarafından verileceğini söyledi ve bize sorular yöneltti Biz ise rakibin zayıf noktası olduğunu bildiğimiz iş ve sosyal harcamalar konusunda sorular sorarak rakip adayı canlı yayında zor durumda bıraktık Tartışma sonrası yapılan anketler benim günün adamı olduğum yönündeydi Artık bizim sözümüz bitti. Söz de karar da milletin! Kıran kırana geçen mücadelenin ardından aynı oy oranına sahip olmamıza rağmen, koalisyon ortaklarımızla birlikte mecliste 193 sandalyeyi kazanırken, rakibimiz 190 sandalyede kaldı. Seçimin kazananı biziz. İktidar artık halkın. Zulüm bitti Taraftarlarımız genel merkezimize gelerek kutlamalara başladı. Biz de balkon konuşması yaparak bütünleştirici ve birleştirici bir dille güzel günlerin yakın olduğunu belirttik İşte 2.tura etki eden etmenler. Önceki seçimden kalma avantajlarına rağmen hem tv tartışmasındaki, hem de popülerlikteki üstünlüğümüz sayesinde rakiplerimizi alt ettik Seçimin ardından ilk ulusa sesleniş konuşmamızı yaptık ve göreve başladık [AAR] Cumhuriyet için - BigUnicorn - 06-01-2021 Oyun senin anlatımın ile dikkatimi çekti bir bakayım dedim 77 tl . Umutlar başka bahara. [AAR] Cumhuriyet için - Sezar - 06-01-2021 Son zamanlarda okudugum en iyi oyun hikayesi. Yalniz harbiden Turkiye simulasyonunda yasiyormusuz. Her satirini keyifle okudum devamini bekliyorum. Cumhuriyet için - Mabella - 07-01-2021 Üçüncü ve son bölüm eklendi. Diğer seriyi iktidarda başlayarak yazmayı düşünüyorum. Görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz Cumhuriyet için - Attila the Hun - 07-01-2021 Muhalefet oynamak eğlenceliye benziyor, daha önce hep iktidar partiyle oynamıştım. Güzel AAR olmuş, eline sağlık. Cumhuriyet için - Kodazot - 13-01-2021 Bakalım iktidarda ne yapacaksın. |