Strategyturk Forumları
RTS: The Settlers - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Diğer Strateji Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-diger-strateji-forumlari)
+--- Forum: Strateji Kütüphanesi (https://forum.strategyturk.com/forum-strateji-kutuphanesi)
+--- Konu Başlığı: RTS: The Settlers (/konu-rts-the-settlers)

The Settlers - Yasin Ahmet - 08-02-2021

5b647012ef3aa548048c597b.png

The Settlers Volker Wertich tarafından yaratılan bir RTS serisidir. Serinin ilk oyunu 1993'de Amiga'ya çıktı(Sonradan MS-DOS'a da çıktı). Seri 7 oyundan ve 2 remake oyundan oluşuyor. İlk remake serinin 2. oyunu için 2006'da çıkartıldı, serinin ilk oyunu için olan, serideki ikinci remake ise 2018'de duyuruldu ancak hala geliştirilme sürecinde.

Serideki tüm oyunlar:
unknown.png 

Yayımcı ve yapımcı: Blue Byte(Sonradan Ubisoft Blue Byte)
Platformlar: Amiga, Windows ve diğer bilgisayar platformları

The Settlers - Yasin Ahmet - 09-02-2021

Günlükleri çevirdiğim sırada yeni oyunun vaat ettikleri şeyler çok hoşuma gitti. Ben de serinin 2. oyununun yenilenmiş versiyonunu yükledim ve oynadım. Oyun 2006 remastered'ine göre bayağı güzel ve eğlenceli. Oyun tipi olarak Age of Empires serisine ve Anno serisine bayağı benziyor. Umarım yeni oyunun vaat ettiği şeyler gerçekten güzel olur.

Oyundan aldığım bir kare(2006 versiyon):
unknown.png

The Settlers - Attila the Hun - 09-02-2021

Birkaç sene önce 2006 remastered'ından bihaber olduğum için The Settlers 2'nin orijinalini oynamıştım (evet, 1996'da çıkanı). Bir iki oyun oynamak eğlenceliydi ama ANNO'yu denedikten sonra geri dönemedim.

The Settlers - Faramir - 10-02-2021

Sevdiğim bir seridir. 2004'te çıkan Heritage Of King ile sanırım seriye başlamıştım.

The Settlers - Yasin Ahmet - 27-02-2021

unknown.png
Var mı The Settlers 2 oynamayı bilen biri? Sürekli odun kıtlığına uğruyorum ve bot bana fark atıyor :/

Eğer varsa haritada tükenen odunlara karşı ne yapabilirim? Bu oyun, oyun başı biraz yetiştim bota yukarıdaki fotoğraftaki gibi ama yine odun kıtlığı yine hüsran.

The Settlers - Craetus - 28-12-2021

TSR_logo_white_v2_EN.png

Ubisoft'un sitesinde The Settlers'ın kapalı betası için başvurular açılmış. Ayrıca Epic Games'in sitesinde de The Settlers oyunu için sayfa açılmış.

The Settlers - Attila the Hun - 13-01-2022

Çıkış tarihi 17 Mart 2022 olarak açıklandı.

The Settlers - SoulForged - 19-01-2022

Beta katilimi icin mailler gelmeye baslamis dun bana geldi on yukleme yaptim 20 sinde de 5 gunluk betaya katılicam memnun kalirsam artik indirim beklicez zira oyun 268 lira

The Settlers - Yasin Ahmet - 19-01-2022

@SoulForged

268 tl cidden fazla para ama, günlüğünü çevirdiğim zamanlar bayağı hypelıydım. Eğer söyledikleri gibi olacaksa oyun, değer gibi duruyor o paraya. Özellikle e-spor camiası tarafından rağbet göreceğini ve age of empiresvari bir yer alacağını düşünüyorum. Ben de betaya katıldım ama henüz mailime birşey gelmedi.

The Settlers - unonimus - 19-01-2022

Espor senin düşündüğün şeye denmiyor.

The Settlers - Yasin Ahmet - 19-01-2022

(19-01-2022, 15:30)unonimus : Espor senin düşündüğün şeye denmiyor.

tm

The Settlers - SoulForged - 19-01-2022

(19-01-2022, 15:30)unonimus : Espor senin düşündüğün şeye denmiyor.

Arkadasin demek istedigi daha rekabetci bir oyun sunmak istedikleridir. Mesela starcraft, age of empires , campany of heroes gibi girip 1v1 2v2 skirmish mac atabilcegin gerci benim Settlerdan beklentim Anno gibi sehir kurayim ama malasef oyle olmicak anlasilan.

The Settlers - Craetus - 20-01-2022

Bugün kapalı betada yaklaşık 2 saat kadar oynadım. Önce tutorialları tamamladım. Sonra bir el yapay zekaya karşı bir oyun girdim 1v1.

Grafikleri ve animasyonları çok hoş gözüküyor. Daha önceki Settlers oyunlarını oynamadığım için hangi mekanikler yeni eklenmiş, hangi mekanikler değişmiş, hangileri aynı kalmış bilemeyeceğim ancak oynanış ve gelişim çok yavaş gibi geldi bana. Belki bu oyunun normali böyledir ama alışamadım. Yaklaşık 1.5 saat kadar oynadım yapay zekaya karşı. Haritayı keşfedip alanımı genişlettim, hemen hemen her binayı bastım. YZ'ye ben hiç saldırıya gitmedim ama o bana sık sık geldi, kendimi savundum. En son sıkılıp kapattım ve sildim oyunu. Beni çok sarmadı.

The Settlers - SoulForged - 20-01-2022

Ben de bugun 2 saat kadar denedim oyun dediginiz gibi baya yavas mekanikleri fena degil ama yine de bir yavanlik var gibi daha gelistirilmesi getek. Betada online mac da acik sanirim bir de oyle denicem belki zevkli olur

The Settlers - Takeda Akane - 05-03-2022

e62cbad0-9fb5-4d2f-b5c0-abbbf207209c.jpg

The Settlers - Craetus - 16-02-2023

The Settlers: New Allies 17 Şubat 2023'te çıkıyor ve şu an ön siparişe açık. Ubisoft Store'da standart sürüm 700TL.

Görsel