Strategyturk Forumları
Yama Notları: EU4 - 1.31.1 Yaması - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler)
+---- Konu Başlığı: Yama Notları: EU4 - 1.31.1 Yaması (/konu-yama-notlari-eu4-1-31-1-yamasi)

EU4 - 1.31.1 Yaması - Voidian - 28-04-2021

unknown.png

Europa Universalis IV için 1.31.1 yaması çıktı.

Denge Değişiklikleri
  • Yerli topraklarının 70 yıl içinde tamamen harap olması engellendi.
  • Anıtların geliştirilmesini hızlandırmak için harcanan insangücü sayısı düzeltildi.
  • Bazı bağlı devlet türlerinin gelişmişlik toplamasından etkilenmesi engellendi.
  • Topraktaki ticaret ürününü değiştiğinde uygun olmayan türdeki fabrikalar yok olacak.
  • Eyalet merkezileştirmesi artık tüm eyaletin idari maliyetini azaltıyor.
  • Kolonilerden elde edilen insangücü ve denizci sayısı anlık yerine maksimum değerler üzerinden hesaplanacak şekilde değiştirildi.
  • Anıtlar yeniden dengelendirildi.
  • Federal yapıya geçildiğinde tüm yerli topraklarının yerleşik düzene geçmesini sağlayacak bir düzeltme yapıldı.
  • Devletler artık yeterli gereklilikleri sağlamadıklarında denizcilik doktrinlerini kaybetmiyor.
  • Koloni coreları territorylerdeki minumum otonomi etkilerinden etkilenecek şekilde düzeltildi.
  • Shan devletini kurmak artık jenerik Ulusal Fikirlere geçmenize sebep olmuyor.
  • Yerli federasyonlarının reform hızı yavaşlatıldı.
  • Federasyonların değerlerinde dengelemeler yapıldı.
  • Totemizm dininde ancestor bonuslarının hızlı bir şekilde toplanabilmesi engellendi.
  • Esprit de Corps politikasının absürd bir oranda misyoner gücü vermesi düzeltildi.
  • Bağlı devletlerin, bağlı devletlerinin limanlarını kullanma izinleri düzeltildi.
  • Desteklenen isyancıların devletlerini Release Nation ile serbest bırakmak yerine Enforce Rebel Demands seçeneğini kullanmanız gerekecek.
  • Savaşta olduğunuz devletin aynı anda hem başkentini ilhak etmek hem de dinini değiştirmek istedeğinizde artık eski başkentleri yerine yeni başkentlerindeki dinleri değişecek.
  • Takviye yapmamaya ayarlanan isyancı orduları artık takviye almayacaklar.
  • Attach butonu ile başka bir orduya bağlanan ordular bağlandıkları ordu geri çekildiğinde geri çekiliyor sayılacaklar.
  • Dini zorla değiştirilmiş devletler artık "global_holy_war_released_modifier" etkisine sahip olacaklar.
  • Threatening war hesaplamalarında artık garantör devletler de hesaba dahil olacaklar.
  • Haraçgüzar devletlerin bağlı olduğu devlet artık haraçgüzar devlete açılan koalisyon savaşlarına dahil olacaklar.
  • "cb_push_back_colonizers" savaş sebebi sınırdaki kabile devleti olmayan devletler için de kullanılabilecek şekilde düzeltildi.
  • Düşmanların rakiplerlerinin müttefik olunmadan savaşa çağrılmasına sebep olan bir hata düzeltildi.
  • Devrimi feshet seçeneğinde savunan ve saldıran tarafın farklı savaş skorlarına sahip olmasına sebep olan bir hata düzeltildi.
  • Yerlilerin başkentlerini artık kayıpsız bir şekilde yağmalayamayacaksınız.
  • Bazı yönetim biçimlerinin Favor karşılığında varis yerleştirebilmesi engellendi.
  • Kuzey Amerika'daki bazı toprakların iklimleri düzeltildi.
  • Favor kazanma hesabındaki ittifak gücü farkı etkisi artık doğru taraf üzerinden hesaplanıyor.
  • Favors for x seçeneklerinde artık iki taraf için de en düşük aylık gelir üzerinden hesaplama yapıldıktan sonra alıcı ülkeye aktarım yapılıyor.
Diğer Değişiklikler
  • Yapay zeka artık acilen ihtiyacı varsa monark puanı elde etmeye öncelik verecek.
  • Yerleşim yapmış kabilelerin koloni arayüzünden kabile toprağı elde edebilmesi sağlandı.
  • Büyük Britanya bayrağındaki çizgilerin hizzaları düzeltildi.
  • Ulster bayrağının renkleri artık biraz daha az grimsi.
  • Ulm bayrağının kalitesi biraz arttırıldı.
  • Artık ledger üzerinden anıtların sağladığı etkilere bakılabiliyor ve çift tıklama ile anıtın olduğu şehre bakılabiliyor.
  • Varis meşruiyetinin neden o seviyede olduğu artık detaylı olarak yazıyor.
  • Bazı kültürlerin hangi birim modellemelerini kullanacağına dair düzenlemeler yapıldı.
  • Sikhism dini için kullanılan UI'da düzeltmeler yapıldı.
Hata Giderimleri
  • Gelişmişlik arttıran event ve görevler artık yerli devletlerde de çalışıyor.
  • Dhimmi estateleri için tapınak inşası görevini tamamlamayı imkansız hale getiren bir hata düzeltildi.
  • Ming artık Asyalı olmayan bir ülkeye savaş açtığı için mandate kaybetmiyor.
  • Anıtlar artık barışçıl bir şekilde başka ülkeye devredildiğinde seviye düşmüyor.
  • Totemism dinindeki ancestor etkilerin çalışmamasına sebep olan bir hata giderildi.
  • Savaş esnasında Personal Union altına girmeye zorlanmış devletler artık devam eden savaşlara dahil oluyorlar.
  • Gelişmişlik toplamasının yeniden kullanılabilme süresi artık tüm eyaletlerde tutarlı.
  • Artık "fall_of_majapahit" felaketinin yaşanması için Leviathan eklentisinin aktif olması gerekiyor.
  • Oyuncuların Portekiz vs İspanya görev ağaçlarını kullanabilmesini engelleyen bir hata düzeltildi.
  • Dynamic Historical Eventlerin sebep olduğu bazı hatalar düzeltildi.
  • Kabile savaş sebeplerinin sebep olduğu bazı hatalar düzeltildi.
  • Oyun devam ederken yazılan üst üste binmesine sebep olan bir hata düzeltildi.
  • İtalya kurulduğunda otomatik olarak Kutsal Roma İmparatorluğuna girmesine sebep olan bir hata düzeltildi.
  • Oyunun çökmesine sebep olan bazı hatalar düzeltildi.
  • Senkronizasyon sorularına sebep olan bazı hatalar düzeltildi.

Oyuna şuana kadar gelmiş en önemli yama olabilir.

unknown.png

1.31.0 bozuk diye 1.30.6'ya dönüp o sürümde oynuyordum. 1.31.1 çıktığından beri oyunu 1.30.6'da da açamaz oldum. Mevcut sürüm zaten bozuktu hotfixle eski sürümü de bozmuşlar. :S

EU4 - 1.31.1 Yaması - Ekuban - 28-04-2021

(28-04-2021, 20:14)Voidian : 1.31.0 bozuk diye 1.30.6'ya dönüp o sürümde oynuyordum. 1.31.1 çıktığından beri oyunu 1.30.6'da da açamaz oldum. Mevcut sürüm zaten bozuktu hotfixle eski sürümü de bozmuşlar. :S
Korsan dlc ile 1.30.6 sürümünü sorunsuz oynuyorum. KEKW

EU4 - 1.31.1 Yaması - He be - 28-04-2021

Anıtların çoğu gerçekten baya nerflenmiş. Tüm albenileri gitti. Bari 1 ay kaymağını yeseydik be. Son halinde oldukça zayıf bazı anıtlar.

Vassalımı annexledim yine de anıtın seviyesi düştü.

EU4 - 1.31.1 Yaması - Legnica - 29-04-2021

Keopsu kullanmak için pagan olmak gerekliliği kaldırılmış, osmanlı parhteon ve keopsu kullanırsa %40 danışman maliyeti düşüşü elde ediyor bu hala güçlü bir avantaj.

EU4 - 1.31.1 Yaması - baywatch06 - 29-04-2021

(28-04-2021, 22:42)He be : Anıtların çoğu gerçekten baya nerflenmiş. Tüm albenileri gitti. Bari 1 ay kaymağını yeseydik be. Son halinde oldukça zayıf bazı anıtlar.

neyi nerflemişlerki ?

EU4 - 1.31.1 Yaması - dejango - 29-04-2021

Yeni dlc ve güncellemeden sonra Osmanlıyla deniyim dedim ; Bizans karaman candarı sırasıyla aralarında belli zaman ve diplomatlarımı ilişki geliştirterek fethettim lakin memlük venedik genoa koaya giriyor , leviathandan önce böyle bir durum olmuyordu . Agresiflik ve koalisyonun etkisini mi arttırdılar ?

EU4 - 1.31.1 Yaması - He be - 29-04-2021

(29-04-2021, 06:14)baywatch06 :
(28-04-2021, 22:42)He be : Anıtların çoğu gerçekten baya nerflenmiş. Tüm albenileri gitti. Bari 1 ay kaymağını yeseydik be. Son halinde oldukça zayıf bazı anıtlar.

neyi nerflemişlerki ?

3. Seviye Elhamra %15 yerine %5 administrative efficeny

3. Seviye Pantheon %50 adm danışmanı indirimi yerine tüm danışmanlar %20 indirim. Ayrıca artık aylık +1 adm puanı vermiyor. 

Piramitler artık %15 Tech cost, %10 idea cost, +1 adm puanı vermiyor. Bu özelliğin düşmesi iyi olmuş. Suyunu çıkarmamak lazım. 

Vb düzeltmeler.

EU4 - 1.31.1 Yaması - baywatch06 - 29-04-2021

piramitlerin öyle olması kötü oldu

EU4 - 1.31.1 Yaması - Voidian - 29-04-2021

Birlikte savaşa girdiğim müttefikimin limanlarını hala kullanamıyorum. :/

EU4 - 1.31.1 Yaması - Ferguner - 29-04-2021

Herkese selam
Steam den indirmeyi yaptı, yalnız ben abonelik ile oynuyorum oyun içinden güncelleme yapamadım loadinde takılı kalıyor.

EU4 - 1.31.1 Yaması - Voidian - 29-04-2021

Reddit'te başkalarının başına geldiğini görüyordum, şimdi benim de başıma geldi. Haritadaki tüm ülkeler silindi ve save bozuldu. Soldaki backuplarda da durum aynı.

unknown.png

EU4 - 1.31.1 Yaması - PCOyun - 29-04-2021

Sanki modlu saveyi modu kapatıp açmış gibi. Bakalım bir dahaki sefere neler olacak.

EU4 - 1.31.1 Yaması - Apol10 - 30-04-2021

(29-04-2021, 19:18)Voidian : Reddit'te başkalarının başına geldiğini görüyordum, şimdi benim de başıma geldi. Haritadaki tüm ülkeler silindi ve save bozuldu. Soldaki backuplarda da durum aynı.

unknown.png

Aynı durum benimde başıma geldi save i kurtarmanın bir yolu var mı yoksa güncelleme gelene kadar oyunu açmayalım mı hocam

EU4 - 1.31.1 Yaması - Voidian - 30-04-2021

Denemedim ama o saveleri kurtmarmak için bir yol olduğunu sanmıyorum. Save dosyaları corruptlanmış olmalı. Ben hiç uğraşmadan yeni oyun başlatmıştım ondan sonra.

EU4 - 1.31.1 Yaması - Apol10 - 30-04-2021

(30-04-2021, 21:03)Voidian : Denemedim ama o saveleri kurtmarmak için bir yol olduğunu sanmıyorum. Save dosyaları corruptlanmış olmalı. Ben hiç uğraşmadan yeni oyun başlatmıştım ondan sonra.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/threads/mini-tool-1-31-savefile-recovery.1470979/#post-27484664

plazada şöyle bir link buldum hocam benimkini düzeltmedi ama deneyip düzeldiğini söyleyenlerde olmuş, gören birileri deneyip sonuç alabilir.

EU4 - 1.31.1 Yaması - Voidian - 30-04-2021

Derken 1 save daha kaybettim. :(((

EU4 - 1.31.1 Yaması - Sezar - 30-04-2021

(30-04-2021, 22:05)Voidian : Derken 1 save daha kaybettim. :(((

Pdx forumda dolasan iddiaya gore ana menude "Continue" tusuna basmak save dosyasinin corrupt eylemesine sebep oluyor