EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +--- Konu Başlığı: EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz (/konu-eu4-lions-of-the-north-ilk-izlenimleriniz) Sayfalar:
1
2
|
EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - PCOyun - 13-09-2022 Lions of the North eklentisi hakkında ilk izlenimlerinizi bu konuda paylaşabilirsiniz. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - PCOyun - 13-09-2022 Oyun yama öncesine kıyasla çok daha hızlı. Özellikle yama öncesinde 5 hız zaman zaman 4 hızdan daha yavaş olabiliyordu fakat yamadan sonra iki hız arasında ciddi bir fark olmasının yanı sıra ikisi de öncesine göre daha akıcı. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Voidian - 13-09-2022 Ne vadettiği çok belli, ufak tatlı bir DLC olmuş. Baltık gibi Karadeniz kıyısı vs. için de böyle ufak çaplı rework DLCleri yapsalar güzel olur. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Sezar - 13-09-2022 Bir 20 yıl Isveç ile oynadım gayet hoşuma gitti. Çok kolay genişlenebiliyor. 10 yılda AE fazla yemeden çoğu yeri toparladım. Görevle beraber danimarkanın rivalleri otomatik destek veriyor ve sonrada ally kalıyor. Eventler görevler çok güzel olmuş ve fiyatı da sadece 33 TL. Zaten olumlu hava da hemen yansımış az sayıda review olmasına rağmen dlc Very Positive almış. Önceki dlcde hatırlarsanız ilk günlerden itibaren mostly negative deydi. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - PCOyun - 13-09-2022 Ben de İsveç oynadım, bağımsızlık savaşı çok daha rahat geçti zira beleş general ve müttefik elde edebiliyorsunuz. Görev ağacından Norveç'i PU aldım, ayrıca Burgundy veraset olayı sayesinde bana kaldı fakat müttefikim İmparator Avusturya'nın isteğiyle HRE topraklarını bağımsız bırakmak durumunda kaldım. Moskova'ya karşı Polonya'nın verdiği savaşı fırsat bilerek onları da alt ettim. Müttefiklerim İngiltere ve Avusturya da oldukça güçlüler. Oyuna devam edersem Protestan olmayı planladığım için Avusturya müttefikliğinin geleceği şaibeli. Onun dışında Amerika'ya kolonileşmek de oldukça kolay olmuş, Tech 7'ye ulaştıktan sonra görevi tamamlayıp direkt Amerika'ya atlayabiliyorsunuz çünkü görev %75 menzil artışı veriyor. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - baywatch06 - 13-09-2022 bende danimarkayla oynuyorum gayet hoşuma gitti özellikle gotlanddaki ve danimarkanın başkentinde olan great projectler gerçekten faydalı EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - baywatch06 - 13-09-2022 bu arada dlc muzikleri güzel ve osman ak koyun muttefik olmuyo EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - PCOyun - 13-09-2022 Benim oyunumda olmuştu. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - baywatch06 - 13-09-2022 Osmanlı Kastilya bu oyunda baya bir genişleme sergiliyor ayn ızamanda great hordeun zayıflığını kullanan komşularıda görebilirsiniz bu arada iskandinavya idealarında atların fire damage hariç hepsi güzel ve kullanışlı bence en büyük savaslarda bile bu atlarin + fire damage vurmasi bile erkileyebilir orası ayri bi konu EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Joseph16 - 15-09-2022 1-Quantity-Eco metasının bitmesi iyi oldu. Hatta quantity direkt hakkın rahmetine kavuşmuş. Doğal olarak dev costta çok az. Bu nedenle değişik idealar çıkılabiliyor. 2- Süvari kullanan ülkeler için, Aristo-Espionage . Piyade kullanan ülkeler için Quality-İnnovative gidilmeli bence. CCA ve ICA stacklemek için. 3-Ülkelere gelen görev ağaçları, ek idealar, ek bonuslar gayet güzel olmuş. Polonya meclisinden baya bonus elde edebiliyor mesela. 4-Prusya, Töton Şövalyeleri ile çok kolay ve erken olarak kurulabiliyor fakat Prusya Govermenti yok fakat reform olduktan sonra onuda alabiliyor. 1460 yılında Prusya kurulabiliyor hatta çok daha erken bile kurulabiliyor belkide . 5-Yeni Goverment Reformlar güzel olmuş fakat bonuslar bence yeterince iyi değil. Şimdilik izlenimlerim bunlar genel olarak olumlu bakalım belki ileride düzenlemeyle daha iyi olur. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Voidian - 15-09-2022 Goverment Reformları bence çok daha iyi olmuş, en azından eskisi gibi ezbere tıklamamdansa kafamı karıştırıyor. Seçerken şuan benim ülkem için en iyisi bu mu emin olamıyorum, durumu değerlendirmem gerekiyor. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Sezar - 17-09-2022 Tek oyun oynadım ama reform desire size de yavaş arttıyor gibi gelmedi mi? 1520'deyim hala desire 70'lerde. Eskiden olsa çoktan 100 ü bulup reform çıkmış olurdu. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - PCOyun - 17-09-2022 Benim yukarıdaki oyunumda 1502 civarı Reformasyon çıktı fakat savaşta olduğum için geçemedim. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Voidian - 17-09-2022 AI yarınlar yokmuşçasına dev basıyor. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Zebercet - 18-09-2022 Performans nasıl arkadaşlar peki artmış mı? Yarın Danimarka ile başlayacağım aksilik olmazsa. Sekiz on başarım almaya çalışacağım bakalım umarım oyunun performansı da artmıştır. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - PCOyun - 18-09-2022 (13-09-2022, 15:57)PCOyun : Oyun yama öncesine kıyasla çok daha hızlı. Özellikle yama öncesinde 5 hız zaman zaman 4 hızdan daha yavaş olabiliyordu fakat yamadan sonra iki hız arasında ciddi bir fark olmasının yanı sıra ikisi de öncesine göre daha akıcı. EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - baywatch06 - 18-09-2022 şimdide norveçle başldım ve görevleri gerçekten güzel özelikle deniz doktorini gerçekten güzel EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - baywatch06 - 19-09-2022 yalnız ikidir songhai baya bir görev ağacını takip etmeye başlamış EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - baywatch06 - 20-09-2022 yalnız artik epsioenge ideasiji daha sık gorucez anlasilan EU4 - Lions of the North İlk İzlenimleriniz - Menars - 20-09-2022 Oyun optimize edilmiş. Oyunun sonlarında yaşanan lagları hiç yaşamadım. Oyunun başlangıcı da daha akıcı. Stackwipe´ın geri gelmesi iyi olmuş. Devasa orduları sw´siz kesmek çok yorucu oluyordu. Development metası hala bitmemiş. Hala gücünü koruyor. Goverment capacity oyunun başı çok hızlı büyüyen ülkeler için biraz frenleme olmuş olabilir. Ama courthouselarla gayet rahat korunabiliyor. Yeni görev ağaçlarını çok beğendim. Özellikle Gotland çok keyifli. Force limit nerfleri Rusya tarzı ülkelere yaramış. Şahsen bu tarz ülkelerin idealarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ai önceki patchlere göre daha akıllı. Keşke development basarken base tax kullanmasa. Government reformları beğendim. Keşke bu tarz değişiklikleri idealara da getirseler. |