![]() |
Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Project Caesar (https://forum.strategyturk.com/forum-project-caesar) +--- Konu Başlığı: Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz (/konu-project-caesar-eu-v-hakkinda-bildiklerimiz) Sayfalar:
1
2
|
Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Voidian - 04-04-2024 Bu konu altında EU V olduğu henüz resmi olarak duyurulmamış, şuan Project Ceaser olarak tanıtılan oyun ile ilgili geliştirici günlükleri dışında gösterilen/belirtilen bildiklerimizi listeliyoruz.
*Son güncelleme:17.04.2024 *Hızlı yazdığım için bazı maddelerin anlaşılması zor olabilir, belirtirseniz düzenlerim. *Gözden kaçırdıklarımı yorumlarda kaynağı ile belirtirseniz listeye eklenecektir. Project Ceaser(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Voidian - 04-04-2024 Şu raddede önemsiz olduğunu düşündüğüm bazı oynayış detaylarını listeye eklemedim. (Atıyorum "Topraktaki kontrol %20 altındaysa isyan çıkmaya daha meyillidir." gibi.) Yine madde olarak belirtmedim fakat Johan'ın yazdıklarından oyunda genel olarak, eksi butonuna basıp otonomiyi azaltma gibi butona basıp işi bitirme türü oynayıştan/butonlardan kaçınıldığı iması çıkıyor. O tarz herhangi bir buton olmadığı dolaylı olarak belirtiliyor. Project Ceaser(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Selene - 04-04-2024 Project Ceaser'da bahsedilen parlamento sistemi EU4'teki parlamentonun değil diet'in karşılığı. Project Ceaser(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Voidian - 04-04-2024 Günlükteki değil, maddenin sebebi olan yorumdaki EU4'teki parlamento. Özellikle seat sisteminin değişeceği ima ediliyor. Project Ceaser(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - KARTAL - 04-04-2024 Oyunda, IR'daki gibi terrain ve politik mapmodelarının birleşimi olan bir mapmo içermesi için çalışılıyor. Gerçekten şu olaydan nefret ettim, uzaklık mesafesini ayarlamak oyunu oynamaktan daha fazla acı veriyor bana. Project Ceaser(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Voidian - 04-04-2024 Ondan ayrı klasik politik mapmode olacağı da söylenmişti ama toprakların bu kadar micro düzeyde işlendiği bir oyunda ne kadar işlevli olacak bilmiyorum. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - turkish lokum - 05-04-2024 Sadece 1 tane başlangıç tarihi olacak olması bayağı kötü olmuş bence. Spesifik olarak yaşamak istediğim bir dönemi açıyordum şimdi yapamayacağım. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - baywatch06 - 05-04-2024 (05-04-2024, 04:34)turkish lokum : Sadece 1 tane başlangıç tarihi olacak olması bayağı kötü olmuş bence. Spesifik olarak yaşamak istediğim bir dönemi açıyordum şimdi yapamayacağım.yapma be o kötü olmus Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Voidian - 17-04-2024 Konu güncellendi. Şimdilik son eklediklerimi Tinto Talks #8 olarak ayırdım. Tam olarak nasıl kategorilendirmem gerektiğine karar verince öncekileri de düzenleyeceğim. Bence en bomba olan bazı şeylerin hammadde gerektirecek olması. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - BeRDuSH - 17-04-2024 victoria görünümlü eu5 Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Voidian - 20-04-2024 Oyun yaklaşık 500 yıl sürecekmiş. Yani 1800ler'de bitiyor. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Númenorë - 20-04-2024 (20-04-2024, 17:46)Voidian : Oyun yaklaşık 500 yıl sürecekmiş. Yani 1800ler'de bitiyor.500 yıl çok uzun bir süre. Umarım oyun dlc ordusu ile 10 yılda oynanabilir olmaz ama süreç öyle olacağını gösteriyor. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - gLo1NN - 20-04-2024 ![]() Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - PCOyun - 25-04-2024 Kaleler, EU4 & Imperator karşımı bir sistem kullanacakmış. EU4 gibi geçişi engelleyecek fakat Imperator gibi düştüğünde bölgeyi de komple düşürecekmiş. Ayrıca EU4'teki gibi YZ kale kurallarını yok sayıp istediği gibi hareket edemeyecekmiş. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Attila the Hun - 21-05-2024 Paradox çalışanı pdx-sanke, "Yakın zamanda bir duyuru beklemeyin. Bu yıl duyurulmaması kuvvetle muhtemel." diyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/threads/when-is-the-game-announcement.1680607/post-29640458 Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - baywatch06 - 21-05-2024 (25-04-2024, 14:55)PCOyun : Kaleler, EU4 & Imperator karşımı bir sistem kullanacakmış. EU4 gibi geçişi engelleyecek fakat Imperator gibi düştüğünde bölgeyi de komple düşürecekmiş. Ayrıca EU4'teki gibi YZ kale kurallarını yok sayıp istediği gibi hareket edemeyecekmiş.güzel Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - MelaRossa - 22-05-2024 Şimdiye kadar eklenen şeyler güzel. Ama şu oyunda değiştirmelerini en çok istediğim şey savaş mekanikleri. Sırf bu warscore sistemi yüzünden savaşmak keyif vermiyor. Çünkü gerçekçi değil. 3 5 toprak almak için bazen çok yüksek warscore gerekmesi ve bunun için bir ülkeyi baştan sonna işgal edilmesi saçmalık. En son Portekiz ile savaşıyorum. Amacım Portekizi Afrikadan atmak. Sadece orada 3 5 bölgesi var zaten. Ama baştan başa işgal ettiğim halde gerekli yerleri vermeye imtina etti :D. Bunu neden yaptıklarını anlıyorum eğer gerçek tarihte olduğu gibi olsa bu sefer oyun mekanikleri yüzünden haritalar tuhaf hallere bürünecek. Gene tek savaşta alınabilecek toprak miktarı sabit olsa Ama warscore kolay kazanılsa bu sefer de savaşlar fazla kolay olacak. Ama gene de hiç çözüm bulunamaz bir alan gibi durmuyor. Sadece bir şeyleri baştan sona yenilemeleri lazım. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - kampi - 22-10-2024 https://www.reddit.com/r/EU5/comments/1g8wyi2/johan_on_flavor_in_eu/ şimdiye kadar 60'tan fazla ülkeye içerik eklemişler. vay be. Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Pharmacist - 27-10-2024 Bir kullanıcı, şu ana kadar yayınlanan günlüklerdeki haritaları bir araya getirip, dünya haritası oluşturmuş. ![]() https://www.reddit.com/r/eu4/comments/1gc88t2/eu5_atlas_the_whole_thing_that_has_been_released/ Project Caesar(EU V?) Hakkında Bildiklerimiz - Craetus - 16-01-2025 Son yazılan günlükte söylenenlere göre oyundaki ordu sistemi EU4'ten farklı olacak. Örnek olarak Imperator: Rome verilmiş ancak ekran görüntüsünden Victoria 3'teki ordu sistemine benzettim. Ordulara görevler verilecek ve orduların otomatik olarak bu görevleri yapmalarını izleyeceğiz. |