Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Victoria II (https://forum.strategyturk.com/forum-victoria-ii) +---- Forum: Vic2: Rehberler (https://forum.strategyturk.com/forum-vic2-rehberler) +---- Konu Başlığı: Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) (/konu-victoria-2-politika-rehberi-2-siyasi-reformlar) |
Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - Wayfear - 10-06-2016 Neden reform ? Reformlar , ülkenizi iktisadi yoldan geliştirmeniniz için şarttır. İnsanların haklarının farkına varmalarına , Özgürlük istemelerine vereceğiniz en güzel cevap Refomdur odağınızın önüne engel koyacak reformlar olduğu gibi size fayda sağlayacak reformlarda vardır . Reformlar 2 ye ayrılır. Siyasi ve Sosyal reformlar. Siyasi Reform Tipleri Çoğu Siyasi Reform sıralıdır. Bu tür reformlar Liberaller tarafından talep edilir. Kölelik : Onaylı Kölelik ; Köleleri etkinleştirir. Yasak Kölelik ; Köleleri yasaklar. Üst Meclis Komposizyonu : Sadece İktidar Partisi ; Meclisteki koltuklara sadece İktidar partisinin Milletvekilleri oturur. Kararlaştırılmış ; İktidar partisi koltuklara oturacak mualifleri belirler. Devlet başına İki ; Devletin başına 2 koltuk verir Meclis önemsizdir. Nüfus tabanlı ; Nüfusun seçimine göre koltuklar dolar. Oy Hakkı : Oylama yok ; Ülkenizde seçim olmaz. Arazi sahipler ; Sadece zenginler oy verir. Servet sahipleri (ağırlıklı); Orta tabaka 1 oy verir Zenginler 2 oy verir. Servet sahipleri ; Orta tabaka 1 oy verir Zenginler 1 oy verir. Evrensel (ağırlıklı) ; Fakir tabaka 1 oy , Orta tabaka 2 oy , Zenginler 3 oy verir. Evrensel ; Her tabaka 1 oy verir. Oy verme sistemi : Mutlak iktidar ; En çok oy alan parti seçimi kazanır. Koalisyondan söz edilemez. Jefferson metodu ; En fazla oy almış 2 parti arasında koltuk ayırır. Orantılı ; Oy alan Tüm partiler Meclisde söz hakkına sahip olur , Küçük partiler bile meclise girerek fikir ayrılığı oluşturabilir. Kamu toplantılar : İzin verilmeyen ; Kamu toplantıları yoktur . Hiçbir etkide bulunmaz. İzin verilen ; Politik Refom isteğini %25 arttırır. Basım Hakları : Devlet Baskısı ; Gazeteleri devlet kontrol eder. Sansürlü Basım ; Devlet bazı gazeteleri sansürleyebilir. Serbest Basım ; Devlet hiçbir gazeteye karışamaz. Sendikalar : İllegal ; Sendikalar toplanamaz . Devlet kontrolllü ; Sendikalar devlet kontrolünde toplanır. Sosyalist olmayan ; Sosyalist olmayan her sendika toplanabilir. Hepsine izin ; Tüm sendikalar istediği ideolojiyi savunmak için toplanabilir. Politik Partiler : Gizli ; Partiler gizli oluşturulur. Rahatsızlık ; Partiler bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirirler. Seçimde Hile ; İktidar partisi Seçimi mualiflerin kazanmasına izin vermez. Gizli olmayan katılım ; Partiler resmi olur. Oylama açık yapılır. Gizli katılım ; Partiler miting yapabilir . Oylama gizli olur. Her refom Siyasi reform gelişiminde Göç alma olasılığınız artar. Tüm Siyasi reformlar Liberal teşvik edilerek , Kızgınlık ve Bilinç arttırılarak gerçekleştirilir. Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - GoktugPasa - 10-06-2016 Hmmm oyalama gizli olur. Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - PashaZade - 11-06-2016 Al işte adam yine döktürmüş. Nasıl moderator olacağız. Biraz az çalış da geçelim seni :D Eline dilini beline sağlık kardeşim. Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - Raven1 - 06-01-2021 @Wayfear siyasi reformları nasıl yapacağımızı anlatabilir misin oy reformunu yayınlamak istiyorum ama halkın desteğini alamıyorum. İnternette biraz araştırdım bişeyler bulamadım anlatırsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - Wayfear - 06-01-2021 (06-01-2021, 00:55)Raven1 : @Wayfear siyasi reformları nasıl yapacağımızı anlatabilir misin oy reformunu yayınlamak istiyorum ama halkın desteğini alamıyorum. İnternette biraz araştırdım bişeyler bulamadım anlatırsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Mecliste liberallerin veya sosyalistlerin %50yi geçmesi gerek, Muhafazakar-gerici çoğunlukta reform geçirmek için militancy ve consciousness değerlerinin yüksek olması gerek ancak çok yüksek militancy seviyeleri isyanlara ve devrimlere yol açabilir. Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - Raven1 - 06-01-2021 @Wayfear peki meclisteki sayılarını yükseltmek şans ile mi oluyor yoksa benim yapabileceğim bir şey var mı? Victoria 2 Politika Rehberi 2 ( Siyasi Reformlar ) - Wayfear - 06-01-2021 (06-01-2021, 17:36)Raven1 : @Wayfear peki meclisteki sayılarını yükseltmek şans ile mi oluyor yoksa benim yapabileceğim bir şey var mı? Erken seçime gidip liberal-sosyalist partilerin politikalarını desteklemek gerek, national focusla yükseltilen parti popülaritesi sadece iktidarı belirliyor meclise etkisi yok. Seçim yapabilen ülke değilsen oturup bekliyosun ya da devrim ile seri reform. |