![]() |
Empire - Osmanlı Rehberi - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Total War Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-total-war-forumlari) +--- Forum: Empire: Total War (https://forum.strategyturk.com/forum-empire-total-war) +---- Forum: Empire: Rehberler (https://forum.strategyturk.com/forum-empire-rehberler) +---- Konu Başlığı: Empire - Osmanlı Rehberi (/konu-empire-osmanli-rehberi) |
Empire - Osmanlı Rehberi - kebab oyuncu - 15-08-2016 Osmanli imp. oynamasi en zor devletlerden biri olmakla birlikte kisa ve uzun vaadede kendi sahsi fikrimi ve deneyimleri paylasmak istiyorum. Genel bilgiler : Osmanli imparatorlugu dogusunda Persler, kuzeyinde Rus imp, batisinda ise Avusturya-Macaristan imp bulunmaktadir. Ne yazik ki oyunun basinda Devlet-i aliyenin ekonomik yapisi bu uc devletle savasacak durumda degildir. diplomasi konusunda daha dikkatli olmaniz lazim. not : kafkaslardaki tehlikeyi hafife almamak lazim ozellikle oyunun basinda gurcistan ve dagistan buyuk problemler cikartabilir. (ne kadar tek toprakli devletler olsalarda osmanli imp daha saglam ordu yapisana sahipler) Diplomasi rehberi :
Ekonomi Rehberi : Burada yazacaklarim oyunun ilk basinda gecerli olup, ilerleyen zamanlarda istediginiz gelistirmeyi acabilirisiniz.
ilk basta Devlet-i aliyede 2 tane din gorevlisi bulunmaktadir bunlardan birini transilvanyaya digerini ise morea adasini cekiniz. bu iki bolgeyi almasindan cok elinde tutmasi zor olacaktir bu yuzden hizli bir sekilde islamiyete gecmesi devletin gelecegi icin cok onemlidir. Askeri rehber : Guzel haber ilk tur sonrasi avusturya macaristan savas acacak, bir kac tur sonra persler gelecektir. ilk baslara koylu askerler elinizde kalsin lakin yeni birimler oklusturdugunuzda yok edin.( dusmaniniz sizi zayif gorurse daha erken saldirabilir...)
Bunun icin rehber yapmaya gerek yok en fazla yildizi pasayi bir mevkiye getirmeniz saha sonra en uygun yere yerlestirmeniz yeterli. istediginiz mevkiye rahatlikla atiyabilir ve dogru adami bulana kadar devam edebilirinisiniz. Zeka bedava rehberi:
bir sey unutum lakin hatirlamiyorum . yorgunum hafta sonu saglam kafa ile tekrar okurum
edit : 16/08/2016 21.04 rehber yenilenmistir edit 2 : 18/08/2016 23.47 " " Osmanli Imp rehberi - kebab oyuncu - 18-08-2016 normal sartlarda ETW Osmali imp rehber bitti eksik ve noksan yerlerini belirtiseniz seve seve degistirim, kaynagini paylasirim ... sira : napolyon rehberi yapmayi dusunuyorum Osmanli Imp rehberi - glorfindel - 19-08-2016 Eu4 diye okuyodum taaa ki bakanlıklara gelene kadar yıldızı görünce o zaman ampul yandı empire total war mış meğersem eline sağlık :D:D:D Osmanli Imp rehberi - jax61 - 19-08-2016 osmanli rehberine önemli katkı.. ermenistan bölgesini ve baslangıcta acık olan teknolojilerinizibir miktar para karşılığı + askeri müttefiklik karşılığı irana verirseniz dostluğu kabul edecek ve size savaş açmayacaktır.bunu yaptığınız taktirde 3 kazanımınız olur 1- doğu cephesi uzun süre kapanır 2- iiran , gürcistan ve dağıstandan kurtulursunuz 3- tüm gücünüzle avusturyaya karşı durabilirsiniz. sonrasında yapılması gerekenler. yavas yavas sehir merkezlerini geliştirin. ve ticari gemi basıp ticaret merkezlerine gönderin. bir tur bina kasın diğer tur ticaret gemisi tüm ticaret merkezlerini almaya calısın. korumak için bu gemilerin yanına sloop koyun . piratesler saldırrısa gemileri kendiniz savaşarak kaçırın. yakalayamadıgında yenilmiş olacaktır ve gemileriniz orda kalmaya devam edecektir. fasla savaşmayın ticaretinizin ağzına eder.zaten ispanya onu yokedecektir. savaş açarsa hemen para ve teknoloji karşılığı bitirin. venedik savaş acacaktır yunanistanda biraz birim bulundurun. kırımı koruyun.berberlerle anlasmayı sona erdirin. tüm gücünüzle avusturyayı zayıflatın . 1725 e geldiğinizde güçlenmişsinizdir. janissary muskeeters açtığınızda yardırın. Osmanli Imp rehberi - HulkSpider03 - 19-08-2016 Rusya medium seviyesinde guclu degil yani eger ordunuz silahli ve neredeyse full veya full ise ve kendiniz iyi bir komutan iseniz rusya cok rahat yenilebilir.(ordu sayiaini hatirlamiyorum ama 20 uzerinden sey yapcam mesela 15 silahli 5 kilicli ya da tirpanli asker bulunsun) Osmanli Imp rehberi - cemal - 19-08-2016 Ah be eski günleri hatırladım bu bahaneyle osmanlı taktiğimi yazayım istersen sorun olmazsa: -Ermenistanı irana verip onla müt oluyorum -Cezayiri fastan koruması için asker yollayıp sonra fası ele geçiriyorum -Doğudaki askerleri gemilere bindirip güneyden hindistana saldırıyorum bu arada babürlülere her türlü teknolojik yardımı yapıyorum -Kırımı kendime alıyorum Bu arada ticaret para teknoloji kasıp yeniçerileri açıyorum sonrasında -Avusturyaya saldırıp viyanayı alma keyfi :) |