Strategyturk Forumları
Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Firaxis Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-firaxis-forumlari)
+--- Forum: Sid Meier's Civilization VI (https://forum.strategyturk.com/forum-sid-meier-s-civilization-vi)
+--- Konu Başlığı: Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar (/konu-civilization-vi-kisa-sorular-ve-kisa-cevaplar)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - yafeshan - 17-02-2018

Son bir kac oyunumda kaydedip save i de kontrol ettigim halde daha sonra tekrar oyunu acunca rastgele bi yerden sonraki saveleri oyunun sildigini görüyorum. Oyundan sogudum neredeyse. Var mi basina gelen


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - altnkurt - 17-02-2018

Son kaç save'yi tutmasını istediğini seçebiliyorsun. Default 10 oluyor. Otosave açıksa da default her tur save alıyor.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - yafeshan - 17-02-2018

Autosave ile ilgili bisey degil. kendi manual aldigim save. Hem autosave de ayni yerden sonrasi silinmis. Belli bi yeri save yaptigim halde silmis oyun onu


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - DarthVenamis - 19-03-2018

Eureka ve Inspration tam olarak ne?


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - birisi43 - 19-03-2018

Oyunda bulunan her teknolojinin altında yapman istenen ufak bir görev bulunur. Eğer bu görevi yaparsan teknolojinin yarısını açmışsın sayar. Mesela sailing teknolojisi için deniz kıyısına şehir kurmak.Oyunda iki tane teknoloji ağacı olduğunu farketmişsindir. eureka ilk teknoloji agacında, inspiration civic teknoloji ağacı için bu duruma verilen isimden. Aralarında sadece isim farkı var.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Yohaynes - 04-07-2018

Rise and Fall sizce alınmalı mı bu indirimde?Oyuna Civ V'teki gibi bir etkisi mevcut mu?Eğer değilse daha da indirime girdiği zaman alacağım da 90 lira biraz fazla geldi dlc için.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Duman - 04-07-2018

Rise and Fall için şurada incelememiz mevcut: http://www.strategyturk.com/tum-incelemeler/civilization-vi-rise-and-fall-incelemesi/

Oyuna kabaca çağ mekaniği, sadakat mekaniği, valiler, gelişmiş ittifak mekanikleri ve genellikle bu yeni mekaniklere dair özellikler taşıyan 9 yeni ülke ekliyor.
Civilization hastasıyım diyen satın alabilir ama bana kalırsa daha ciddi bir indirime girmesi beklenebilir.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Semavi7 - 03-10-2018

Din kuramadığımız zaman ülkemizde en çok olan dini benimseyip yayabilirmiyiz yoksa sadece din kurucularımı dini faaliyetler yapabilir?


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Ayro - 03-10-2018

(03-10-2018, 17:02)Semavi7 : Din kuramadığımız zaman ülkemizde en çok olan dini benimseyip yayabilirmiyiz yoksa sadece din kurucularımı dini faaliyetler yapabilir?

Şehrindeki Holy Site(Kutal Mekan) şehrin inancına göre dini birim çıkartır. Sen kendi dinini kurmuş olsan bile başka bir dindeki şehrinden çıkan din birimleri o şehirdeki inanca göre ayarlanır. Yani evet, kendi dinin olmasa bile başka inançların birimlerini çıkartabilirsin ancak Din Zaferini alamazsın. Dinin sahibini yok edip sahiplenmek var mı onu bilmiyorum ama.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Sezar - 03-10-2018

Din sahibini yok edip dini sahiplenmek yok, maalesef. Dini kim kurduysa onun kalir. Baska dine gecersen Follower bonusundan yararlanabilirsin.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Semavi7 - 03-10-2018

(03-10-2018, 17:49)Sezar : Din sahibini yok edip dini sahiplenmek yok, maalesef. Dini kim kurduysa onun kalir. Baska dine gecersen Follower bonusundan yararlanabilirsin.

Başkasının dinine nasıl geçiyoruz?


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - altnkurt - 03-10-2018

O sizi zorla geçirirse; misyoner veya şehirlerin/tüccarların baskısıyla.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - remember - 07-02-2019

Sid Meiers Civilization VI Rise and Fall oynuyorum sanayi cagındayım  3 tane şehrim var şuan oyunda tur anlattım ve vali seçmmi istedi 3 şehrimdede valim zaten var  ama hayla vali seç diyor zaten seçtim sıra sıra degiştirdim yine seçtim yardımcı olurmusunuz sorun nedir nedeen böyle ? oluyor surekli vali degiştirdim yine tur anlamıyor vali seç diyor zaten seçili sıra sıra tekrar seçtim deliricem 


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Ayro - 07-02-2019

(07-02-2019, 03:27)remember : Sid Meiers Civilization VI Rise and Fall oynuyorum sanayi cagındayım  3 tane şehrim var şuan oyunda tur anlattım ve vali seçmmi istedi 3 şehrimdede valim zaten var  ama hayla vali seç diyor zaten seçtim sıra sıra degiştirdim yine seçtim yardımcı olurmusunuz sorun nedir nedeen böyle ? oluyor surekli vali degiştirdim yine tur anlamıyor vali seç diyor zaten seçili sıra sıra tekrar seçtim deliricem 

Valinin yükseltmesini yapmanı istiyor olabilir oyun. Eğer öyle değilse shift ve enter tuşlarına aynı anda basarsan oyunun istediğini yok sayarak sonraki tura da geçebilirsin.


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - remember - 07-02-2019

(07-02-2019, 03:41)Ayro :
(07-02-2019, 03:27)remember : Sid Meiers Civilization VI Rise and Fall oynuyorum sanayi cagındayım  3 tane şehrim var şuan oyunda tur anlattım ve vali seçmmi istedi 3 şehrimdede valim zaten var  ama hayla vali seç diyor zaten seçtim sıra sıra degiştirdim yine seçtim yardımcı olurmusunuz sorun nedir nedeen böyle ? oluyor surekli vali degiştirdim yine tur anlamıyor vali seç diyor zaten seçili sıra sıra tekrar seçtim deliricem 

Valinin yükseltmesini yapmanı istiyor olabilir oyun. Eğer öyle değilse shift ve enter tuşlarına aynı anda basarsan oyunun istediğini yok sayarak sonraki tura da geçebilirsin.

valiyi nasıl yukseltebilirim oyun %100 turkce degil bazı şeyler ingilizce deniyecegim


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - jax61 - 07-02-2019

Promote yapacaksın. Vali sayfasına gel . orada atanmış valide promote görünür .oraya tıkla . Promotelerrden birini sec


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - tarihmeraklisi - 13-03-2019

Merhaba
Ben Oyunu steam üzerinden orjinal aldım sonrasında gathering storm dlc'sinede orjinal aldım fakat oyun içerisinde rakip liderlerin ses ve animasyonları yok onu nerden ayarlayabilirim bir türlü bulamadım yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Ayro - 13-03-2019

(13-03-2019, 20:25)tarihmeraklisi : Merhaba
Ben Oyunu steam üzerinden orjinal aldım sonrasında gathering storm dlc'sinede orjinal aldım fakat oyun içerisinde rakip liderlerin ses ve animasyonları yok onu nerden ayarlayabilirim bir türlü bulamadım yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?

Oyunun dosyalarını doğrulamayı denedin mi?


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - Rzenma - 13-03-2019

(13-03-2019, 20:25)tarihmeraklisi : Merhaba
Ben Oyunu steam üzerinden orjinal aldım sonrasında gathering storm dlc'sinede orjinal aldım fakat oyun içerisinde rakip liderlerin ses ve animasyonları yok onu nerden ayarlayabilirim bir türlü bulamadım yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?
Oyunun ayarlarında liderlerin animasyonlarını açıp kapatma seçeneği var. Düşük seviye grafik ayarları seçtiysen oyun kendisi kapatmış olabilir Grafik ayarlarından Advanced optionsdan kendin açabilirsin.

Options ->Grapichs -> Advanced options ->Animated leaders (bu veya buna benzer birşeydi)

@tarihmeraklisi


Civilization VI - Kısa Sorular ve Kısa Cevaplar - tarihmeraklisi - 15-03-2019

(13-03-2019, 22:18)Rzenma :
(13-03-2019, 20:25)tarihmeraklisi : Merhaba
Ben Oyunu steam üzerinden orjinal aldım sonrasında gathering storm dlc'sinede orjinal aldım fakat oyun içerisinde rakip liderlerin ses ve animasyonları yok onu nerden ayarlayabilirim bir türlü bulamadım yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?
Oyunun ayarlarında liderlerin animasyonlarını açıp kapatma seçeneği var. Düşük seviye grafik ayarları seçtiysen oyun kendisi kapatmış olabilir Grafik ayarlarından Advanced optionsdan kendin açabilirsin.

Options ->Grapichs -> Advanced options ->Animated leaders (bu veya buna benzer birşeydi)

@tarihmeraklisi

Teşekkürler dediğiniz ayarlar ile halletim.