İsyancıları Desteklemek - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +--- Konu Başlığı: İsyancıları Desteklemek (/konu-isyancilari-desteklemek) Sayfalar:
1
2
|
İsyancıları Desteklemek - Okkes - 23-01-2017 Osmanlı ile yeni bir oyuna başladım. Ortodoks yaptım ülkeyi. Şimdi Kara Koyunlular'a savaş açtım ve ülkelerini kuzey ve güney olarak ikiye böldüm. Güney Kara Koyunlu Bölgesinde Iraklı isyancılar çıktı, ben de bendeki az bir toprak parçasıyla Irak'ı kurdum ve Kara Koyunlular'daki Iraklı İsyancılar da benim vassalım Irak'a katıldılar. Başta iyi giderken Irak'ın büyümesiyle özgürlük istekleri %70-80'e dayandı yani ilhak edemiyordum. Prestij puanı kullanarak özgürlük isteklerini azalttım aynı şeyi Timur ve İran olarak denedim yine aynı şey oldu. Bu sorunu çözmemin tek yolu prestij puanı mı kullanmak ? Farklı dinden olduğum için etkileme durumu olabilir mi ? İsyancıları Desteklemek - Duman - 23-01-2017 Başka bir ülkeden defection vb. unsurlar vassalın bağımsızlık isteği üzerinde büyük bir etkiye sahip oluyor, bu etki bir süre sonra azalıyor. İsyancıları Desteklemek - baywatch06 - 23-01-2017 Sürekli prestije yazacaksın ökkeş gerekli dlc varsa. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 23-01-2017 Yani prestij dışında bir çözüm yok mu ? İsyancıları Desteklemek - Duman - 23-01-2017 Genel olarak vassal devleti defectionlarla güçlendirmek makul değil, ancak savaş açıp o toprakları ona verirsen düzelir. Bunun yanı sıra o vassal devlete toprak vererek yine bağımsızlık isteğini bir süreliğine azaltabilirsin ancak annexlerken daha çok dip. puanı harcaman gerekir. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 24-01-2017 Zamanla azalıyor galiba özgürlük isteği, Irak'ınki 50'lere kadar düştü. Dini Kıpti'ye çevirmek istiyorum. Kars'tan Kıpti İsyancılar çıkıyor ancak boş Anadolu toprakları yerine diğer ülkelere gidiyorlar ve harcanıyorlar. Dini nasıl Kıpti'ye çevirebilirim ? İsyancıları Desteklemek - altnkurt - 24-01-2017 (23-01-2017, 19:43)Okkes : Osmanlı ile yeni bir oyuna başladım. Ortodoks yaptım ülkeyi. Şimdi Kara Koyunlular'a savaş açtım ve ülkelerini kuzey ve güney olarak ikiye böldüm. Güney Kara Koyunlu Bölgesinde Iraklı isyancılar çıktı, ben de bendeki az bir toprak parçasıyla Irak'ı kurdum ve Kara Koyunlular'daki Iraklı İsyancılar da benim vassalım Irak'a katıldılar. Başta iyi giderken Irak'ın büyümesiyle özgürlük istekleri %70-80'e dayandı yani ilhak edemiyordum. Prestij puanı kullanarak özgürlük isteklerini azalttım aynı şeyi Timur ve İran olarak denedim yine aynı şey oldu. Bu sorunu çözmemin tek yolu prestij puanı mı kullanmak ? Farklı dinden olduğum için etkileme durumu olabilir mi ? Vassalınla farklı dinde olman bağımsızlık isteğini artırır. Ayrıca ilişkinin kötü olması ve askeri gücünün düşük olması da. Vassalının dinini değiştirmeye çalışırsan da aynı din grubu %50, farklı din grubu %100 liberty desire oluşturur. (24-01-2017, 00:05)Okkes : Zamanla azalıyor galiba özgürlük isteği, Irak'ınki 50'lere kadar düştü. Dini Kıpti'ye çevirmek istiyorum. Kars'tan Kıpti İsyancılar çıkıyor ancak boş Anadolu toprakları yerine diğer ülkelere gidiyorlar ve harcanıyorlar. Dini nasıl Kıpti'ye çevirebilirim ? Kıpti olan bir bölgeye misyoner yolla. Misyoner görevini hemen bitiremesin diye maaşını kıs. Mümkünse o bölgedeki otonomiyi de düşür. İyice unrest artsın. Sonra isyancılar çıkınca da önlerinden çekil. Ülkenin yarısını ele geçirdiklerinde istekleri kabul olacaktır. Yüksek DEV puanı olan bölgeleri ele geçirmeleri senin için avantajlı olur. Çünkü kalan %50lik kısmı sen kendin dönüştürmelisin ve yüksek DEV puanı olan şehirler zor dönüşecektir. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 24-01-2017 Müttefiklerim Danimarka ve Rusya. Hızlı bir şekilde Moldovya'ya saldırdım Bessarabia'dan Kiev'e kadar bir koridor şeklinde aldım. Daha sonra hızlıca Venedik'e saldırdım ve tüm Ege'deki tüm adalarını Girit'i ve Ragusa ile Dalmaçya'yı aldım. Baktım Cenevizliler Kırım'ı tamamen almışlar ve hiç müttefikleri yok. Fırsat bu fırsat diyerekten onlara da saldırdım. Sakız adası, ve Kırım'daki kıymetli arazilerini aldım. Tüm bu bahsettiklerim 10-20 yılda oldu. Sonuç olarak güneyde Memlük, Hicaz kuzeyde Avusturya ve Macaristan'ın başını çektiği büyük bir koalisyonun ortasında kaldım. Birkaç yıl idare edebiliyorum ancak fazla sürmeden saldırıyorlar. Kastilya'yı müttefik yaptım onlar da savaş çıkınca beni satıyorlar. Fransa zaten rakibim yani müttefik olamıyorum. Bohemia ve Brandenburg ile müttefik olsam da pek güçleri yok. Bu durumda ne yapmam lazım ? Aç gözlülük yüzünden kendimi bir çıkmazda buldum. İsyancıları Desteklemek - altnkurt - 24-01-2017 Fransa seni rivallemeden sen onu asla rivalleme. Toprak alırken 50 ae'yi aşmamaya çalış. Barış anlaşması ekranında kaç ae alacağın kısmına gelince kimlerin koalisyona girecek kadar ae aldığı yazar. 50 ae almayacak kadar toprak al . Acele etme. Yavaş büyü. Osmanlı müttefik açısından fakir biraz. Güçlü ol. Manpowerını yüksek tut. Teknolojide geri kalma. Askeri idealar al. Mantıklı savaşlar yap. Savaşın püf noktalarını iyi öğren. Kendi lehine kullan. Ticareti Ragusa'da değil. İstanbul'da topla. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 24-01-2017 Asıl merak ettiğim şey içinde bulunduğum durumda ne yapabilirim ? İsyancıları Desteklemek - altnkurt - 24-01-2017 Fransayı rivallemişsin. Zor durum. Bulabildiğin tüm müttefikleri al. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 24-01-2017 Daha önce müttefiktik Fransa ile baktım olur olmaz savaşa çağırıyor. Ben ittifakı bozdum. Biraz da güçlenince kendileri beni rakip gördü. RE: İsyancıları Desteklemek - Okkes - 28-01-2017 Haritam gördüğünüz gibi. Kıpti oldum. Portekiz ile PU dayım. Toskana ile PU dayım. Büyük Britanya'da da Osmanoğlu Hanedanı hüküm sürüyor. Onlarda da hak iddia edecektim ancak cesaret edemedim. Açtığım fikirler gördüğünüz gibi. Fransa ile doğudaki bir sürü ülke bana karşı koalisyondalar. Ne yönlü ilerleyeyim ? Core maliyeti Kıpti olmanın da etkisiyle baya düştü ancak bu kadar büyümek gereksiz miydi ? Mali yönden belim bir türlü doğrulmadığından teknolojiyi yakından takip edemiyorum ve Batı Avrupalılara göre geride kalıyorum. Padişahlar yeteneksiz çıktığından puan toplamada da sıkıntı yaşıyorum. Bu oyunum için ne tavsiye edersiniz ? Makuria ile de PU yaptım ancak gereksiz gibi sanki siz ne dersiniz ? İsyancıları Desteklemek - Menars - 28-01-2017 Öncelikle Hicaz,Umman ve Aden körfezindeki tüm ülkeleri bi sil süpür.Ardından Afrika´da ticaret gemisi bas ve Afrikadan İstanbula Para getir.Bunu İran´a da uygularsan Ekonomin hizaya gelir.Trade idea açılabilir Religiousda açılabilirmiş ama geç kalmışssın.Ekonomin iyi olunca +3 advisor alıp teknolojide sıkıntını giderirsin. İsyancıları Desteklemek - Fire - 28-01-2017 stratejik noktalar pek state yapılmış gibi değil ülke dini etkin bir din olmadıgı için başta ekonomik sorunlar olması doğal e rulerlar kötü diye advisore yükleniyorsan da ekonomini bu durumda olması doğaldır İsyancıları Desteklemek - Okkes - 28-01-2017 Başkent hala Edirne, İstanbul'a taşıyayım mı ? Bana ne gibi faydası olur ? İsyancıları Desteklemek - altnkurt - 28-01-2017 Başkent nasıl Edirne? Decisionu geçirmedin mi? Arabistan ve İran'a girmekte geç kalmışsın. Oralara girdiğinde ekonomin düzelir ve +3'er advisor tutabilirsin. İdea olarak trade almanı tavsiye ederim. Doğu'ya ilerlemeyeceksen trade idea pek işine yaramaz. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 28-01-2017 Oyunun başında Ortodox olduğumdan İstanbul'un dini değişmesin diye başkent yapmadım. Bu bana herhangi bir zarar verir mi ? Gireceğim gireceğim de Fransa'nın da dahil olduğu büyük bir koalisyon var bana karşı o yüzden bekliyorum. Doğu ve Batı arasında sıkıştım bu koalisyon yüzünden. Makurya Etiyopya yönlü veya Macaristan Polonya yönlü ilerlemekten başka çarem yok şimdilik. İsyancıları Desteklemek - altnkurt - 28-01-2017 İstanbul farklı bir dindeyse çok fazla dini birlik eksikliği yaşatır ve bu da corruptiona sebep olur. Farklı dinden şehirler daha az vergi verir. Ayrıca o decisionu yapmayarak İstanbul gibi önemli bir şehire 13 DEV basma şansını kaybetmişsin. İsyancıları Desteklemek - Okkes - 29-01-2017 İstanbul farklı dinde değil yahu dinini değiştirdim. Arkadaşlar herhangi bir devletle belli bir yere kadar büyüdükten sonra yorulduğunuz ya da sıkıldığınız oluyor mu ? Yoksa bu benden mi kaynaklanıyor ? Mesela bir önceki Prusya oyunumu sonlandırmadan Osmanlı'ya başladım. Dün de Osmanlı ile İspanya'daki çoğu toprağı alınca koalisyona Avrupa'dan da çok sayıda devlet katıldı o yüzden biraz hevesim kaçtı. |