Strategyturk Forumları
Osmanlıyla hileli dünya fethi - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+--- Konu Başlığı: Osmanlıyla hileli dünya fethi (/konu-osmanliyla-hileli-dunya-fethi)

Sayfalar: 1 2

Osmanlıyla hileli dünya fethi - baywatch06 - 27-03-2017

Evet arkadaşlar dünyayı fethetmek istiyorsunuz ancak tam olarak ne yapcağınızı bilmiyorsunuz  ama size yardım edicem  öncelikle    dev puanı artırmaya yarayan ek paket olmalı   ardından oyunu açıyoruz  powerpoints yazıyoruz  ve tüm şehirlerin tüm puanlarını 40 40 40 yapıyoruz sıkıcı ve zahmetli  :frown:  ancak bunun karşlığı süper azıcık   cash ve manpower sailors yazıyoruz fazla  yazmayın cılkı çıkar ve prestij yazın bolca çünkü vasallarda bağımsızlık isteiğini düşürcez yesman size bağlı  öncelikle tüm  adm teknolojilerini açıyoruz  ve sırasıyla   aristokratik   adm   hümanizim   2 gemi ideası  off def  ve koloniclik ideası açıyoruz  Ve    tüm limanlarda limitin yettiği kadar bir donanma kurup  hazırlık yapıyoruz aynı zamanda   toplamda 60 k manpowerla  yapılan  asker kalanı ne kadar paralı asker basıyoz önce İstanbulu alıyoz   Bizansı tarihe gömüyoruz  ve İstanbulu başkent yapınca  poowerpoints yazarak  powerpoints yazarak puanları 40 40 40 yapıyoz ve  morayla  atinadakileri ise 20 20 20 yapıyoz minimum sonra yeniden asker basarak ve sonanmayı arttırarak devam ediyoz  işe şimdi anadoludaki tüm beylik ve devletere aynı anda savaş açıyoruz ve tüm orduları birleştirip  2 ye bölün ve tüm beylikleri ve  devletleri annexleyin  sonra moldova  sırplar bsona ve wallahciaya savaş açıp annex atıyoruz  sonra donanmaya bakıyouz uygunsa venediğe dalıyoruz  not  aldığımız her yeri din olarak dönüştürmeyecez ve core olan yerleri önce 20 20 20 sonrada  40 40 40 yapıyoruz ve venediğe giriyoruz  giriti rodosu  arnavutluk şehrini dalmaçyayı  ve venediği alıyoruz  sonra  core atıyoruz  sonra girite kale yapıyoruz  ve dediğim gibi şehirleri  yükseltiyoruz ancak venedik ve dalmaçya ticaret şehri oldukları için direk 40 40 40 yapıyouz ve  trade eastate atıyoruz  sonra  orduları artırıp donanma basın özelikle paralı alın daha çok  ve danışman olarak forse limir artıranları seçin  ve  memlük + QARA KOYUNA GİRİYORUZ   tabi gürcastnı vasal yaptı  qq ama neyse  mamlükten  kudüse olan yerleri alın   qq dansa  persia devletin bırakın vasal  yapın ancak march yapmayın  ve persiayayı kendimize benzeticez  yani tahtta Osmanoğulları ve dini sünni olacak ve prestije kullanın  ve almak istemediğiniz tüm topraklarda ona core attırtın ve   memlükten aldığımız yerleri halep ve çevresini 40 yapıyoz trade adamını atıyoruz  ve diğer yerler 30 30 30 ve donanmayı büyütün orduyu arttırın ve her şehre üniversite kurun süveyşi kurabilirseniz kurun işe yarayacak ilerde  şimdi  venedik ceneviz ve ragusaya üçlü savaş açığ alabileceğiniz kadar yerleri  alın cenevizi full  annex venediğe annex ragusa ya annex atın  ve dediğin gibi puanları artırın  bu arada kırım march olmuştur kabul edin ve marchtan çıkarın ve tüm kuzey bölgelerini isteyin kırım hak idda etsin   böylelikte italyada güçlenmiş mısırda güçlenmiş   asyadada bomba gibisiniz bundan sonra krım sayesinde yukarı çıkın ve kırıma toprak verin aynı şekilde iranı  besleyin  ve vakti geldiğinde annex atın

not: bir süre sonra şehirlerin özelliklerine göre puan artırın  mesela   hicaz yarım adasındaki bir çok yerde puan artırmayacaz çünkü topraklarının çoğu arid ve fazla puan yiyior aynı şekilde afrikada öyle 

not 2:  1500 den önce italya  mısır ve asya sizindir  gerisi sizin hayal gücünüze kalmış  ancak devleti batırmamaya çalışın.

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Kaiser-i Rum - 27-03-2017

kardeş irandan sonra asyayı nasıl alacam lütfen yardım bilen yazsın

Osmanlıyla hileli dünya fethi - baywatch06 - 27-03-2017

İranı besleyeceksin asyadaki topraklarla sonrası çin ve kolonize eidlmemiş bölgeler

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Aragramir - 27-03-2017

ahahha hileli rehber tam beklediğim konu süpersin ılgaz hocam :D

RE: Osmanlıyla hileli dünya fethi - Xepluper - 27-03-2017

ß0ş yhaphMa ßéğéN qéç

Osmanlıyla hileli dünya fethi - altnkurt - 28-03-2017

Hocam yalnız bir sorun var. Bu kadar DEV basınca şehirlerin misyoner gücü çok artıyor ve dinini değiştiremiyoruz. DEV basmak yerine sadece tech 32 yazıp tüm ideaları açıp askeri poliçeleri dizdiğimizde zaten kimse karşımızda duramıyor. DEV basmak gereksiz sanki biraz.

Osmanlıyla hileli dünya fethi - baywatch06 - 28-03-2017

hayır bu sıkıcı asıl zevkli olan bu puanlar 40 olunca daha fazla asker alıyoruz ve zevkli

Osmanlıyla hileli dünya fethi - jax61 - 28-03-2017

rehber gibi rehber.. bu rehber tam aradığım rehber..

Osmanlıyla hileli dünya fethi - villager - 28-03-2017

Amaç ne ?

Osmanlıyla hileli dünya fethi - TR Ace - 28-03-2017

(28-03-2017, 11:50)Finrod Felagund : Amaç ne ?

Loserların bile oyun kazanmasını sağlamak heralde.

RE: Osmanlıyla hileli dünya fethi - Royal Guard - 28-03-2017

(27-03-2017, 20:53)kralılgaz : not 2:  1500 den önce italya  mısır ve asya sizindir  gerisi sizin hayal gücünüze kalmış  ancak devleti batırmamaya çalışın.
Bu kısım çok önemli :P

RE: Osmanlıyla hileli dünya fethi - Duman - 28-03-2017

Konuyu geri aldım, çünkü bu konunun yarattığı bazı soru işaretleri var ve bu soru işaretlerine henüz forumda net bir cevap oluşturmuş değiliz. Bu soru işaretlerinden en önemlisi forumdaki Rehberler alt bölümlerindeki konularda beklenen özellikler üzerine. Bu konu üzerinde düşünüp forumda ne gibi konuların Rehberler alt bölümünde olmasının uygun olurken ne gibi konuların bu alt bölümlerde sergilenmesine müsaade etmeyeceğimize yönelik bir işleyiş oluşturmamız gerekiyor.

Bunun yanı sıra forumda açık olması gereken bir unsur var, forum yönetimi olarak insanların oyunu nasıl oynayacağını dikte etmek bizim haddimize değil. Diğer üyeler kendi inisiyatifleri içerisinde hileli oyun paylaşan veya bu konudaki gibi hileli rehber yazan kişilere tavır alabilirler ve bu şekilde olumlu veya olumsuz kendi yorumlarını dile getirebilirler ancak bir kişinin oyunu sizin tasvip etmediğiniz şekilde oynuyor olması sizin o kişinin konusunun silinmesini talep edebileceğiniz veya o kişiyle dalga geçebileceğiniz anlamına gelmez.

Öte yandan örneğin İmparatorluklarınız konusunda hileli paylaşımların sıkıntı oluşturduğunu düşünüyorsanız (oldukça anlaşılabilir bir durum bu) bölüm Aedileleri İmparatorluklarınız (Hileli) şeklinde bir konu açıp Önemli olarak işaretleyebilir, ancak esas İmparatorluklarınız konusundan farklı olarak bu hileli resim paylaşım konusunu sabitleyemeyiz çünkü oyun bölümlerinde sabitlenen konularda belli bir düzen mevcut. Son olarak konuyu Rehberler bölümünden çıkartıp ana kısma aldım, burada durması daha uygun.

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Wickhart - 28-03-2017

Pek değerli forum üyemiz sayın @kralılgaz 'ın binbir zorluk ve meşakkatle hazırladığı, forumda adeta bir ışık gibi parlayan, bizleri aydınlatmak için en değerli vaktini harcayarak ortaya koyduğu ve yayınlanan ilk saniyelerden itibaren forumdaki bilgi açlığını tek başına gideren pek değerli rehberinin tekrar erişime açılmış olmasından dolayı mutluyuz.

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Kher - 28-03-2017

@kralılgaz arkadaşımıza teşekkür ediyorum emeğe saygı uğraşıp yazmış saatlerce uğraşıp forum için kaynak/rehber çıkarmak gönül ister rehberi beğenmeyen arkadaşlara pek anlam veremiyorum açıkçası bende şahsen EU 4 ü Ironman olarak oynuyorum ama elbet forumda hile kullanmayı seven arkadaşlarda olabilir olucaktır ve hileli oynamayı seven arkadaşlar da bu mesajdan faydalanabilirler rehber statütüsünden çıkarılmasaydı mantıklı bir seçim olabilirdi bana göre rehberin kelime anlamı kılavuzdur hileli oynayan arkadaşlarımıza başlangıçta nasıl oynanabileceğine dair bir kılavuz bu yazı tekrar teşekkür ediyorum @kralılgaz

hepimizin oyun hayatında hileli bir dönem vardır. geçelim şimdi bunları. oyunun en kral oynarları bile oyunda bir açık bulduğunda değerlendiriyor. ılgaz başlıbaşına farklı bir karakter. adam hile uzmanı :D yani bize komik geliyor başlıkları gülüyoruz eğleniyoruz ama dumanın da dediği gibi kimseye oyunu nasıl oynayacağını dayatacak halimiz yok.

isteyen hile ile oynar isteyen hilesiz. ha ben hileli oynar mıyım? bilmediğim oyunu anlamak için bazen de kızdığımda hileli oynadığım olmuştur. tamamen ego tatmini için ama genel olarak hileli oyunlar sıkıcı olur.

Osmanlıyla hileli dünya fethi - altnkurt - 28-03-2017

Hilesiz oyun oynamanın farklı bir zevki vardır. Hileli oynamanın farklı bi zevkli vardır. Hilesiz oynarken bir şeyler başarınca haz alırsınız, hileli oynarken de çok güzel bir şekilde egonuzu tatmin edebilirsiniz. İsteyen istediği gibi oynar. Ben de yeri geliyor hilenin dibine kadar vuruyorum. Tamamen zevk meselesi.

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Lothebork - 28-03-2017

büyük usta ılgaz helal olsun kardeşim youtube kanalını da çok yakından takip ediyorum gerçekten büyüksün https://www.youtube.com/channel/UCvWlPhhfJxIEt5jd2LhzNKA

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Kher - 28-03-2017

Ne alaka anlamadım Ilgazın youtube hesabı bu mu

evet üstte lotheborkun yayınladıgı hesap ılgazın..

100 aboneye ulaştığı videosu efsanedir...

https://www.youtube.com/watch?v=BUj3XeTcyQk&t=53s

Osmanlıyla hileli dünya fethi - Aytaç - 28-03-2017

Ilgazcım bana osmanlıyla değil akkoyunluyla nasıl hileli dünyayı fethedebileceğimi öğret...