Strategyturk Forumları
Hikaye: Nostalji Kuşağı I - Ren Nöbetçisi (TAMAMLANDI) - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Paradox Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forum)
+---- Forum: Hearts of Iron III (https://forum.strategyturk.com/forum-hearts-of-iron-iii)
+---- Konu Başlığı: Hikaye: Nostalji Kuşağı I - Ren Nöbetçisi (TAMAMLANDI) (/konu-hikaye-nostalji-kusagi-i-ren-nobetcisi-tamamlandi)

Sayfalar: 1 2

Nostalji Kuşağı I - Ren Nöbetçisi (TAMAMLANDI) - Lehr - 30-06-2017

Battle of the Bulge
"Hitler'in son kumarı"
20170628091238_1.jpg

Taraf                                : Almanya 

Oyun sürümü                 : Their Finest Hour

Oyun Modu                    : Battle of the Bulge Senaryosu

Zorluk derecesi             : Very Hard

Operasyonel Hedefler  : Den Hagg'ın elde tutulması, Aachen'in kurtarılması, Antwerp ve Calais limanlarının ele geçirilmesi. 

mg12.jpg
  1944 yılının Eylül ayı… Müttefik ordularının Kuzey Afrika’da başlayan yürüyüşleri Normandiya Çıkarması’yla devam etmiş ve Alman sınırına dayanmış, Sovyet orduları ise Nazilere son büyük darbeyi vuracakları büyük bir taarruz için durmadan yığınak yapmaktaydı. Adolf Hitler’in düşlediği “bin yıllık imparatorluk” 2. Dünya Savaşı’nın beşinci yılında artık yerle bir olmak üzereydi. Bu şartlar altında Führer, Batı cephesindeki bütün komutanlarını Wolfsschanze adını taşıyan karargâhına çağırır. 20 Temmuz suikastının yankıları ve kuşkularının sürdüğü bu toplantıda, komutanların silah ve çantalarına el konulur, toplantı sırasında ise her komutanın başına silahlı bir SS dikilir. 2 saate yakın süren toplantı sonucunda Hitler, Ardenler bölgesinde büyük bir saldırı yapılmasını emreder. Bu emir üzerine Genelkurmay Harekât Başkanı General Alfred Jodl tarafından hazırlanan “Noel Gülü” tasarısı Hitler’e sunulur. Tasarı üzerinde yapılan değişikliklerden sonra, saldırı planı “Ren Nöbetçisi” adıyla bizzat Hitler tarafından onaylanır.

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - napolyon94 - 30-06-2017

Şu tek paragraf bile heyecanlandırmaya yetti. Hevesle bekliyorum hoca :)

Birde HOı3 de ne güzel senaryolar ve başlangıç tarihleri vardı. Hoi4'e de keşke senaryo ve başlangıç tarihleri getirseler.

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 30-06-2017

(30-06-2017, 10:28)napolyon94 : Şu tek paragraf bile heyecanlandırmaya yetti. Hevesle bekliyorum hoca :)

Birde HOı3 de ne güzel senaryolar ve başlangıç tarihleri vardı. Hoi4'e de keşke senaryo ve başlangıç tarihleri getirseler.

DLC ile çıkartırlar parasını verir oynarız nasılsa :D

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - napolyon94 - 30-06-2017

(30-06-2017, 11:39)Lehr :
(30-06-2017, 10:28)napolyon94 : Şu tek paragraf bile heyecanlandırmaya yetti. Hevesle bekliyorum hoca :)

DLC ile çıkartırlar parasını verir oynarız nasılsa :D

Keşke onu da yapsalar :D Mod kısmında da hayır yok. Sözde en kolay modlanabilen PX oyunu ama gel gelelim bir tane bile senaryo, bir tane bile alternatif harita modu bulunmuyor atölye de de .

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Duman - 30-06-2017

Bu bölümde ilk hikayemiz sanırım, eski oyunlara daha çok önem göstermemiz gerek aslında.

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 30-06-2017

Senaryo konusuna gireceklerini düşünüyorum 2. oyunda da vardı senaryolar  bu arada ısınma ve tanıtım amacıyla hazırladığım bölümü yayınladım iyi okumalar.
Edit : İmla ve anlam karmaşası yarattığını düşündüğüm birkaç yeri düzelttim Heeresgruppe C yazmışım yanlışlıkla G olacak okuyup bitiren arkadaşların kafası karışmasın :D

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - PashaZade - 30-06-2017

Güzel bir hikaye olacağa benziyor, takip ediyorum.

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - napolyon94 - 30-06-2017

oo ilk bölüm efsane, İnşallah hiç çizgini ve hızını bozmazsın hoca :)

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 30-06-2017

(30-06-2017, 15:07)napolyon94 : oo ilk bölüm efsane, İnşallah hiç çizgini ve hızını bozmazsın hoca :)

Teşekkür ederim :)

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - GaulTurk - 30-06-2017

Derin bir seri olacağı belli, güzel yazmışsın. :ok:

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 01-07-2017

(30-06-2017, 22:38)GaulTurk : Derin bir seri olacağı belli, güzel yazmışsın. :ok:

Teşekkür ederim umarım beğenirsiniz.

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 01-07-2017

2. Bölüm geldi iyi eğlenceler.

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 03-07-2017

3.Bölüm geldi iyi eğlenceler

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - PashaZade - 03-07-2017

Bölümler güzel olmuş. Font'u üçüncü bölümde daha küçük yapmayı iyi akıl etmişsin. İkinci bölümün puntosunu da daha küçük yaparsan daha iyi olur.

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 03-07-2017

(03-07-2017, 15:00)PashaZade : Bölümler güzel olmuş. Font'u üçüncü bölümde daha küçük yapmayı iyi akıl etmişsin. İkinci bölümün puntosunu da daha küçük yaparsan daha iyi olur.

2. bölüm puntosu gözümden kaçmış düzelttim uyarı için teşekkür ederim.

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - napolyon94 - 03-07-2017

Oo 2 ve 3 gelmis eline saglik hoca hemen okuyorum

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 04-07-2017

4.Bölüm geldi iyi eğlenceler

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 05-07-2017

RE: Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Lehr - 06-07-2017

Nostalji Kuşağı - Ren Nöbetçisi - Feldmarschal - 06-07-2017

@Lehr yine çok çok çok güzel bölümler ben bu konuyu nasıl kaçırmışımda okuyamamışım tamda bi saat önce yayınlanmış yeni bölüm şansımdan artık yine güzel bir proje ellerine sağlık :))