HoI4 Sorularım - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Hearts of Iron IV (https://forum.strategyturk.com/forum-hearts-of-iron-iv) +--- Konu Başlığı: HoI4 Sorularım (/konu-hoi4-sorularim) |
HoI4 Sorularım - kenanhan - 02-08-2017 Sorularım. Ben Almanya olarak oynadım. 2,5000.000 kara ordum var. Yıl 1939 1)İtalya bana savaş ilan etti. İtalyan sınırına 40 Tümen dağcı ordumu gönderdim(Dağ tümen şablonunda 9 dağcı+destek olarak topçu+siper+gözcü+lojistik+tank savar var) Aylar geçmesine rağmen italyan dağlarınan 1 metre öteye gidemedim. Bariz hava üstünlüğümün olmasına rağmen. Sonra 20 tümenlik bir kuvvet daha yolladım ama ilerleyemedim. 600K askerim öldü italyanın ise 120K Askeri öldü. Biraz geriye attım. Bu sefer nehir vardı. Çok uzun zaman geçmesine rağmen ilerleyemedim. Sizce nerede hata yapıyorum ? 2) Polonya komuninst oldu. Ve Benim sınırıma baştan başa kara hisarı oluşturmuş. Ayrıca SSCB'de sınırıma yığılma yaptı. Polona cephesine 1.750.000 ordumu 4 parça olacak şekilde konumlandırdım. Fakat planlarda hep kırmızı işaret vardı. Üstün düşman yazıyordu. Sizce neden böyle oluyor. SSCB saldırınca kısa sürede yenildim. Ayrıca sınıra boydan boyu kara hisarı çekilirse nasıl ilerleyebilirim ? Teklonıji olarak inşaat ve kısa zamanda araştırma bonusu verenleri yaptım. Sonra panzer III, MP38 vs gerekli araştırmalarıda yaptım. Son olarak ekipman eksiğim yoktu. HIO 4 Sorularum - yusufbugra76 - 02-08-2017 Pek çok sebepten olabilir sorunun Ama sana genel tavsiyeler verebilirim Tavsiyelerim MP için geçerli değil söyleyim :) Minor Ülkeler Kara doktrini:Superior Firepower önce sola taraf sonra sağ tarafı geliştir İlk Fetihlerdeki Tümen dizilimi:10 Piyade,2 Dağcı,4 topçu,2 anti tank,1 uçaksavar.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics kayıp oranın 1/10 Benim bulduğum Tümen dizilimim :10 Piyade,2 Dağcı,10 topçu,2 anti tank,1 uçaksavar.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics kayıp oranın 1/20 Bu konuda benim açtığım konu linki : https://forum.strategyturk.com/konu-kendi-gelistirdigim-super-tumen Major Ülkeler 2 seçenek var 1.seçenek Tavsiye etmem Kara doktrini:Superior Firepower Tümen dizilimi :10 Piyade,2 Dağcı,10 topçu,2 anti tank,1 uçaksavar.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics Pek çok seçenek var Kara doktrini:Mobile Warfare önce sağ taraf sonra sağ tarafı geliştir Heavy Tank yerine Medium Tank da kullanabilirsin 1.Tümen dizilimi:2 Motorized,3 Heavy Tank. Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital 2.Tümen dizilimi:2 Motorized,8 Heavy Tank.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital 2.Tümen dizilimi:2 Motorized,3 Heavy Tank,5 Light Tank.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital 4.Tümen dizilimi:9 Motorized,3 Heavy Tank,4 Heavy SP Artillery.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital İki tümen tercihi daha var Kara doktrini:Mobile Warfare önce sol taraf sonra sol tarafı geliştir 1.Tümen dizilimi:9 Motorized,4 Mot. R. Artillery.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics 2.Tümen dizilimi:12 Motorized,11 Mot. R. Artillery.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics Hava Kuvvetleri Minor Major Farketmez Operational Integrity nedeni hava üstünlüğünü ele geçirmeni sağlar ve eğer hava üstünlüğünü ele geçiremezsen hiç bir şeyin önemi yok Burdan ayrıntılı bilgi alabilirsin http://www.hoi4wiki.com/Air_doctrine Donanma Minor Major Farketmez Base Strike Filo dizilimin uçak gemisi,dd ve light cruiser Uçak gemilerine sadece 10 Carrier Bomber koy gerisini Carrier Fighter nedeni hava üstünlüğünü ele geçirirsen batıramayacağın filo kalmaz 5 cv de 50 Carrier Bomber ki bu bir filoyu yok etmeye yeter ama çoğunluk yarı yarıya yapıyor ai de de mp de de ama bir düşün 85 uçak 1 cv de 45 fighter 40 bomber sendeyse 1 cvde 10 bomber 75 fighter havada üstünlüğü kesin :) Sahil güvenlik Minor Major Farketmez 6 Piyade.Support:Engineers,Recon Çıkartma Tümeni 10 Marine.Support:Engineers,Recon,Field Hospital Yada istersen Major ülkelere 9 Marine,1 Medium Tank.Support:Engineers,Recon,Field Hospital Supporta fazla şey koyma organization 80 altına düşmesin HoI4 Sorularım - kenanhan - 02-08-2017 Hocam o tümene ekipman yetiştiremeyiz ama ? HoI4 Sorularım - yusufbugra76 - 03-08-2017 Hangi Tümen? daha açıklayıcı olursan? ana saldırı tümenleri olarak bu tümen ise ben Türkiye ile 80 tümeni rahat yetiştirdim ama mp bitti diye tıkandım Tümen dizilimi:10 Piyade,2 Dağcı,4 topçu,2 anti tank,1 uçaksavar.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics kayıp oranın 1/10 bu tümeni ben almanya da kullandım 90 tümeni rahat ürettim 1940 tan önce 10 Piyade,2 Dağcı,10 topçu,2 anti tank,1 uçaksavar.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics kayıp oranın 1/20 zırhlı tümenler ise bunu rahat yapıyorum ben almanya ile 50 tümen kadar 1940 tan önce 1.Tümen dizilimi:2 Motorized,3 Heavy Tank. Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital diğerleri biraz zor olur bu tümenler ise 1941 e kadar uzar yapmak sebebi Mot. R. Artillery 39 da açılır 1.Tümen dizilimi:9 Motorized,4 Mot. R. Artillery.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics 2.Tümen dizilimi:12 Motorized,11 Mot. R. Artillery.Support:Engineers,Recon,Maintenance,Field Hospital,Logistics HoI4 Sorularım - TR Ace - 03-08-2017 (02-08-2017, 20:57)kenanhan : Hocam o tümene ekipman yetiştiremeyiz ama ? Zorlama bencede bir tümende o kadar ekipman harcamaya, özelliklede minor oynarken bir tümende line hata en fazla 1 artillery yeterli bence. İtalyada dağları geçememe sebebin bölgeye kaldırmayacağı kadar askeri yığmış olabilirsin yapay zekaya karşı oynarken böyle durumlarda ilerlemelerine izin verip üstün olduğun bir yere geldiklerinde yeniden saldırıp dağa kaçtıklarında organizasyonları olmamasını sağlayabilirsin. Sovyet cephesi olayında savaşırken bir resim çekersen birliklerin statlarını göstererek neyde üstünsün neyde değilsin anlayabilirim. HoI4 Sorularım - Wayfear - 03-08-2017 O kadar çok Tümen dizaynı kullanacaksan ve hepsinden azar azar koyacaksan Dispersed Industry araştır Ama birkaç tümen dizaynını kullanıp çok üreteceksen Dispersed Industry daha mantıklı . |