Günlük: EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları (/konu-gunluk-eu4-saray-degisiklikleri-memluk-hukumeti-ve-ikta-vergi-politikalari) Sayfalar:
1
2
|
EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Duman - 10-10-2017 Europa Universalis IV geliştirici günlüklerinde bu hafta DDRJake saray değişikliklerinden, Memlük Hükümeti yönetim biçiminden ve İkta vergi politikalarından bahsediyor.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-10th-of-october-2017.1049703/ :Herkese merhabalar, geçtiğimiz haftayı Polonya'da düzenlenen EU4 Grandest Lan Party etkinliğinde planlar yaparak, diğer oyuncuları arkalarından bıçaklayarak, diğer oyuncuları önlerinden bıçaklayarak ve Fars ulusal çıkarlarını savunarak geçirdim. İnanılmaz bir etkinlikti ve benim için bu yıl içerisinde dahil olduğum en güzel işlerden biriydi. İsveç'teki normal hayata geridönüşün ilk adımı olarak sizlere yeni bir geliştirici günlüğü yazıyorum. Bu günlükte 1.23 Persia yaması ve onla birlikte çıkacak olan Cradle of Civilization eklentisiyle birlikte oyuna eklenecek çok sayıda özellikten bahsedeceğiz. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - strateggy - 10-10-2017 Yine Osmanlı-Memlük savaşıyla ilgili bir event eklenmemiş. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Voidian - 10-10-2017 SSlerde benzer buton mekaniklerini görünce yine boş boş şeyler mi eklenmiş dedim ilk başta da günlüğün tamamını okuyunca genel olarak beğendim. Perslere yoğunlaşalım diye Timuru silmelerinden korkuyodum ama ona da bi çözüm bulmuşlar, iyi olmuş. RE: EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Manwell - 10-10-2017 Ortadoğu şu haliyle Avrupa'dan daha detaylı bir hale geldi. Özel mekanikler barındıran pek çok ülke mevcut artık. Yapmayacaklarını düşünüyorum ama şu oyunda bir de periyodu uzatacak eklentiler yapsalar çok güzel olacak. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Dionysos - 10-10-2017 O halde Memlükler hızlı kültür dönüşümüyle, Osmanlı'nın corelarının silinmesi ile beraber Anadolu'ya hızlıca girerek, Rûm kurup; aşırı güçlü fikirlere sahip olabilirler. Yönetim biçimi ve ek paket ile gelen bonuslar ile beraber bu bölgede adeta bir "Ming" haline dönüşür. Bak bunu beğendim. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Zebercet - 10-10-2017 Eu4 için çıkacak olan en geniş kapsamlı dlc diyebilir miyiz? EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - strateggy - 10-10-2017 Orasını bilemem de ülkede en çok sevilen DLC'i olabilir. Osmanlı sevdalıları hariç. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Duman - 10-10-2017 (10-10-2017, 18:09)Zebercet : Eu4 için çıkacak olan en geniş kapsamlı dlc diyebilir miyiz? Sanmıyorum. Çok bölgesel mekanikler var. Oyunun genelini geniş çaplı etkileyen daha büyük eklentiler oldu Art of War veya Common Sense gibi. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Semavi7 - 10-10-2017 Memlüğün ilhakını oyunun sistemine yansıtmak çok zor. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Aragramir - 10-10-2017 Dedem yapma buflama diyordu ama PARAdox dinlemiyordu Koyunlar'a buff atıyordu, coreları siliyordu, Memlüğe özel yönetim şekli veriyordu dedem ağlıyordu :'( Memlük ve Timur kırılgan oldukları için en nefret ettiğim ülkelerdir.Bu eklenti yeni oyunlar açtırır ama genel olarak pek beğenmediğimi söyleyebilirim.Çok fazla bölgesel mekanik eklediler, 1-2 tane geniş çaplı mekanik lazım.Mesela Fransa oynarken "haa bak bu da yeni eklentinin özelliğiydi" diyebilelim. RE: EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Republic - 10-10-2017 (10-10-2017, 16:35)Dionysos : O halde Memlükler hızlı kültür dönüşümüyle, Osmanlı'nın corelarının silinmesi ile beraber Anadolu'ya hızlıca girerek, Rûm kurup; aşırı güçlü fikirlere sahip olabilirler. Yönetim biçimi ve ek paket ile gelen bonuslar ile beraber bu bölgede adeta bir "Ming" haline dönüşür. Bak bunu beğendim.Rum kurulunca Osmanlı Hükümet sistemine sahip olacak yani Memlük sahip olduğu tüm bonusları kaybeder o şekilde. (10-10-2017, 19:48)murathan3459 : Dedem yapma buflama diyordu ama PARAdox dinlemiyordu Koyunlar'a buff atıyordu, coreları siliyordu, Memlüğe özel yönetim şekli veriyordu dedem ağlıyordu :'( Ordu eğitimi ve profesyonellik var. RE: EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Duman - 10-10-2017 Sadece Osmanlı'nın Memlüklere tek seferde ilhak atması değil, bu coğrafyada yaşanmış daha çılgın olaylar da var oyun içerisinde imkansız olan, örneğin: 1468 1469 EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Aragramir - 10-10-2017 (10-10-2017, 19:55)Republic : Ordu eğitimi ve profesyonellik var. Ne kadar gerekliydi? Küçük ülkelere ne kadar yarar sağlar? Mesela Mandate of Heaven'da çağ mekanikleri küçük ülkelere hem yarar hem zarardı.Major devletlerin kendine has mekanik seçimi, küçük devletler için kötüydü ama diğer özellikler yarar sağlıyordu.Ordu talimi güçsüzü zayıflatıp, güçlüyü ilahlaştıracaktır. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - altnkurt - 10-10-2017 Bu gidişatı iyi görmüyorum. Yakın zamanda EU5 çıkmazsa Navarra Hükümeti’ne kadar yolu var. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Royal Guard - 10-10-2017 @Duman 1469 gibi bir tarihte oyuna başlayınca başarımlar alınabiliyormuydu ? EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Zebercet - 10-10-2017 Başarım için 1444de başlama şartı var - ayı hatırlamıyorum ama oyunun en erken tarihinde başlamak lazım - bunun istisnası da Abd ile İngiltereyi püskürtüp bağımsız olmakla alakalı bir başarım var 1770 civarlarında başlamak gerekiyordu tam hatırlayamadım. Dumanın paylaştığı foto Akkoyunluların 1669 haritası olsa gerek. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - kostok218 - 11-10-2017 Memlük oynayası geliyor insanın. EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - altnkurt - 11-10-2017 Ne Memlük ne de başka bi ortadoğu ülkesi oynayasım gelmiyo ama mal gibi gidip alıcam dlcyi yine. RE: EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - Fire - 11-10-2017 (10-10-2017, 22:55)Sübaşı : @Duman 1469 gibi bir tarihte oyuna başlayınca başarımlar alınabiliyormuydu ?Sadece amerikan bağımsızlık başarımı haricinde bildigime göre bütün başarımlarn standard 1444 tarihinde başlıyor bu her gelen yönetim şeklinin op olması nedir ya ben çözemedim gitti artık istanbulu almış ai memlük görürüz :S EU4 - Saray Değişiklikleri, Memlük Hükümeti ve İkta Vergi Politikaları - altnkurt - 11-10-2017 Sen yaşıyo muydun ya @Fire? |