Strategyturk Forumları
Baş belası Ruslar! - Baskı Önizleme

+- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com)
+-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari)
+--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv)
+--- Konu Başlığı: Baş belası Ruslar! (/konu-bas-belasi-ruslar)

Baş belası Ruslar! - Vickz - 13-10-2017

Uzun bir aradan sonra bir Osmanlı oyunu başlattım, bir kere daha oynamıştım aynı hatayı yine yaptım Rusya'yı unuttum bir baktım benim doğu sınırlarıma kadar ilerlemiş.. Fransa'nın da içinde olduğu üç beş müttefik toplayıp saldırdım ve kazandım, gücünü hafiflettim sanıyordum hayvan gibi genişliyor. Özbekler, Kazaklar, Nogaylar vs.  hepsini yedi bitirdi.. En son baktım en geniş toprağı olan Yarkand'ı da yuttu, Hive'yi bari yutmasın diye Hive ile müttefik oldum para yardımı vs. gönderdim hayvan durur mu yine de saldırdı arkasına da Avusturya'yı almış.. Tabi benim tüm ordularım doğu sınırındaydı, Avusturya 50-60k'lık ordularla İstanbul'a kadar işgale geldi. Mecbur orduları bi oraya bi buraya dağıtırken Anadolu'nun tamamı isyan etti. 100K Köylüler, 25k Persler, 25k Astrahanlılar, 25k Sırplar, 25 Arnavutlar, 25 Nejidler..25,25,25 dedim aha battık. Ama şansım güldü, Avusturya'nın orduları isyan ordularıyla karşılaşınca kendi topraklarına doğru geri çekilmeye başladılar güçleri kırıldı, isyancıların yarısı da temizlenmiş oldu.. Bir süre sonra da zaten Avusturya savaştan geri çekildi, benim 60k'ya yakın ordum halen duruyordu Rusya'da barış gönderdi hemen kabul ettim çünkü her tarafım isyancılarla dolduydu, neyse ben isyan topraklarını ele geçirinceye kadar anlaşmanın süresi bitmiş Rusya Hive'ye girmiş, birde baktım Hive iki üç toprakla kalmış. 
Rusya bayağı bir yakınlaştı bana, karşısında tek güçlü devlet benle Milletler Topluluğu var(Lehistan-Litvanya'nın birleşimiyle oluştu). Verebileceğiniz taktikler var mı Ruslara karşı?

Baş belası Ruslar! - Ulumete - 13-10-2017

Rusya çok güçlü devlettir yapabileceğin şey askeri idealara yönelip sınrında marçlar çıkarmak olabilir

RE: Baş belası Ruslar! - Vickz - 13-10-2017

(13-10-2017, 16:31)Ulumete : Rusya çok güçlü devlettir yapabileceğin şey askeri idealara yönelip sınrında marçlar çıkarmak olabilir

Març derken?

RE: Baş belası Ruslar! - BatuHqn - 13-10-2017

(13-10-2017, 16:41)Vickz :
(13-10-2017, 16:31)Ulumete : Rusya çok güçlü devlettir yapabileceğin şey askeri idealara yönelip sınrında marçlar çıkarmak olabilir

Març derken? 
Vassal tarzı ama annexliyemiyorsun ve askerisi daha iyi oluyor ben bi CN oyunumda Mantuayı Marchlamıştım 5-6 toprakla 30 k askeri vardı iyi yani

Baş belası Ruslar! - strateggy - 13-10-2017

Bir de Ming'i görmen lazım. Rusya ile bu noktada baş etmen zor. Batıya genişlemesini engellemek için ve ortak saldırı için CW ile dost olabilirsin.

Baş belası Ruslar! - Zebercet - 13-10-2017

Erken dönemde bordergore çizerek Moskovaya uzanıp parçalaman lazım bir kere kurulup genişlerse zorlar. İmkansız değil ama uğraştırıyorlar işte lüzumsuz yere.

Baş belası Ruslar! - Semavi7 - 13-10-2017

Bende moskova ile oynarken çok zorlanıyorum. Tam Danimarkayı atlattık birz toparladık diyoruz bu seferde cw salsırmaya başlıyor o tam bir canavar zaten. Moskova ile nasıl bir başlangıç yapmak lazım?

Baş belası Ruslar! - Vickz - 14-10-2017

CW dediğiniz Prusya mı? Prusya kurulmadı bende daha 1700'lü yıllardayım. Fransa-Livonya Şovalyeleri-Tilimsan-Danimarka(Norveç, İsveç falan Danimarka'ya bağlı :D) müttefiğim. O yüzden şuan bana savaş açabilen yok fakat Rusya harbiden baya genişledi, Asya'ya indi Asya tam bir kaos ortamı zaten, hep mini devletcikler büyük olmak için uğraşıyorlar Rusya'da bunları çerez niyetine yutuyor..

Baş belası Ruslar! - ragnarl7 - 14-10-2017

CW polonya-litvanyanın birleşmiş hali

Baş belası Ruslar! - Kurt Knispel - 14-10-2017

Ordu kaliteni yüksek tutacak poliçeler seçebilirsin. Rusya orduları da ahım şahım değil. Tabi poliçeler için ideaları da onlara göre seçmen gerekiyordu.

RE: Baş belası Ruslar! - strateggy - 14-10-2017

(14-10-2017, 15:58)Kurt Knispel : Ordu kaliteni yüksek tutacak poliçeler seçebilirsin. Rusya orduları da ahım şahım değil. Tabi poliçeler için ideaları da onlara göre seçmen gerekiyordu.

Evet ideasız çok kötü ama kalabalık bir ordu oluyor Rusya ordusu.