Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +--- Konu Başlığı: Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek (/konu-osmanli-ile-roma-imparatorlugu-kur-national-decision-i-eklemek) |
Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - XXprogamerJR - 09-11-2017 Merhabalar, bildiğiniz üzere Fatih Sultan Mehmet'in hayali olan Roma İmparatorluğu'nu tekrar kurma görevinin Osmanlı için de olması gerektiğini düşünüyorum. Oyunun dosyalarında "Decisions" bölümü altında "RomanianNation" txt dosyasında bulunuyor. Benim amacım ise bu decisions'ı Osmanlı için uyumlu hale getirmek. Bunu nasıl yapabilirim? Kodlar aşağıdaki gibidir: Kod: country_decisions = { RE: Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - Duman - 09-11-2017 Uzun süre kodda Osmanlı'nın kurmasını engelleyen şey ne diye bakındım durdum ancak mesajda yer verdiğin kod Roma'nın değil Romanya'nın kodlarıymış. Bakman gereken kod bu, aynı klasörde RestoreRomanEmpire.txt: Kod: country_decisions = { Buradaki şu kısma Kod: OR = { şöyle bir ekleme yapacaksın: Kod: OR = { Osmanlı da dahil olmak üzere tüm Sunni devletler kurabilir hale gelecek diye tahmin ediyorum. Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - memetd171 - 11-11-2017 fatih sultan mehmet romayımı kurmayı hayal etmiş ? Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - XXprogamerJR - 12-11-2017 Cevap için teşekkürler, ben yanlışlıkla Romanya'nın kodlarını vermişim sanırım. Daha deneme fırsatım olmadı fakat Osmanlı ile oyun açtım ve Roma'yı kurduğumda buraya screenshot olarak atarım. Fatih Sultan Mehmet ve Roma konusuna gelince: "İstanbul'un fethi, II. Mehmed'i bir anda İslam aleminin en şanlı sultanı durumuna getiriyordu. Mehmed, kendisinin artık evrensel bir imparatorluğun, Roma kayserlerinin varisi olarak görüyor, mutlak bir iktidar sahibi olduğuna inanıyor, İstanbulun her bakımdan bir cihan devleti merkezi haline gelmesini istiyordu." - Halil İnalcık, Devlet-i Aliyye Ayrıca Georgios Trapezuntios Fatih'e şöyle hitap etmiştir: "Kimse şüphe etmez ki, sen Roma İmparatoru'sun. İmparatorluk merkezini elinde tutan kimse İmparator'dur ve Roma İmparatorluğunun merkezi de İstanbul'dur." RE: Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - Spartanturk - 12-11-2017 (11-11-2017, 21:07)memetd171 : fatih sultan mehmet romayımı kurmayı hayal etmiş ? Yok Budist Pers imp. kurmak istemiş ama kendine Kayser-i Rum demiş Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - misterASB - 14-11-2017 Bekliyorum cidden, pagan bir devletle kurmuştum Romayı şimdi de Sünni bir devletle kurmak isterim. RE: Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - memetd171 - 18-11-2017 (12-11-2017, 21:27)Spartanturk : Yok Budist Pers imp. kurmak istemiş ama kendine Kayser-i Rum demiş kendini komik mi sanıyorsun adam yorumun başında fatih sultan mehmedin hayali roma imparatorluğu yazmış bu yorumu o yüzden yaptım Osmanlı ile "Roma İmparatorluğu kur" National Decision'ı eklemek - metehanx - 21-12-2017 Roma İmparatorluğunu Osmanlı'yla kurmak istiyorsun. Bildiğim kadarıyla resmi dinin Hristiyanlık olması lazım. |