![]() |
Günlük: EU4 - Yeni Görev Sistemi - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: EU4 - Yeni Görev Sistemi (/konu-gunluk-eu4-yeni-gorev-sistemi) Sayfalar:
1
2
|
EU4 - Yeni Görev Sistemi - Duman - 23-01-2018 ![]() Europa Universalis IV geliştirici günlüklerinde bu hafta DDRJake oyundaki yeni görev sistemini tanıtıyor.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-23rd-of-january-2018.1066296/ :Herkese merhabalar, bir başka Salı günü daha karşınızdayız. Geçtiğimiz hafta Trin Tragula direksiyonu devralıp sizlere 1.25 yamasıyla birlikte yaptığımız harita değişikliklerinden sözetmişti. Eklentiyle birlikte gelecek olan içeriklerden bahsetmeden evvel sizlere 1.25 ile birlikte gelecek bir başka bedava özellikten bahsetmek istiyorum, yeni Görevler Sistemi. EU4 - Yeni Görev Sistemi - ragnarl7 - 23-01-2018 Hoş olmuş. EU4 - Yeni Görev Sistemi - Voidian - 23-01-2018 Güzel olmuş. Immersion packte bu kadar genel oyuna yönelik bir değişiklik beklemiyordum açıkçası. EU4 - Yeni Görev Sistemi - Duman - 23-01-2018 Tüm bu görev sistemi çeviriyi yaparken "koşullu görevler ne olacak?" diye sordurttu. Örneğin Avusturya'ya gelen "Fransa'yı İtalya'dan çıkart" görevi var, malumunuz bu görev Fransa "İtalya'daysa" geliyor. Şimdi o görevin bu sistemdeki yeri nedir? Aynı şekilde Avusturya'da "Drive back the Turks" tarzında görevler var, Osmanlı belli yerleri almamışsa gelmiyor. Bu yeni sistemle birlikte bu tarz görevleri kaybettik gibi geliyor bana. EU4 - Yeni Görev Sistemi - Belendithas - 23-01-2018 Hearts Of Iron IV'de ki odak ağacı mekaniğine benziyor,güzel. :D EU4 - Yeni Görev Sistemi - ragnarl7 - 23-01-2018 Şimdiki görev sekmesi ile bu görevlerin sekmesi farklı görünüyor. O tarz görevlerde duruyor olabilir. EU4 - Yeni Görev Sistemi - Işıkay - 23-01-2018 Baya güzel olmuş parayla satsalar alırı çok olurdu EU4 - Yeni Görev Sistemi - Merco - 23-01-2018 Normal görev sekmesi duruyor. Bence önceki görevlerde değişiklik olmayacaktır. RE: EU4 - Yeni Görev Sistemi - Dionysos - 23-01-2018 (23-01-2018, 17:38)Duman : Görev ağacı nasıl işliyor? Biraz kafam karıştı. Şimdi Osmanlı ile "City of the world desire" görevini seçtikten hemen sonra Yunanistan'ı fethet görevini de mi seçebiliyoruz? EU4 - Yeni Görev Sistemi - Işıkay - 23-01-2018 İlk görevleri almış durumda olarak başlıyorsun. Birini bitirdiğinde diğeri için permanent claim verip o görevleri yapmanı bekliyor oyun sonra sırasıyla ilerliyon. Yani Ottoda permanent claimle başlıyon İstanbulu fethetmek için bitirir bitirmez yunanistana permanent claim veriyor ve o görevi bitirmeni bekliyor. EU4 - Yeni Görev Sistemi - SHD - 23-01-2018 Paradox iyice tembelleşmiş anlaşılan çünkü yeni mekanikler geliştirmek yerine sürekli diğer oyunlarında bulunan mekanikleri diğer oyunlarına adapte ediyor. Ha iyi mi kötü mü orası tartışılır ancak ben bu gidişatı beğenmedim. EU4 - Yeni Görev Sistemi - Semavi7 - 23-01-2018 Bence çok güzel olmuş. Fakat dumanın dediği gibi değişken görevler gitmez inş. RE: EU4 - Yeni Görev Sistemi - yavuzkaan - 23-01-2018 Yeni görev sisteminde artık yenilenebilir görevler yok. ![]() Ayrıca haritaya dikkatle bakarsanız İskoçya'da yeni bir tag var, oyuncular bunun -büyük ihtimalle- İskoç Krallığına uzun süre vassal olan Adalar Lordluğu olabileceğini söylüyor ![]() Ayrıca tag değişikliği halinde permanent claimler kalıyor, yani etkin görevin -tamamlanmamış olan üstteki görevler- verdiği permanent claim varken başka bir ülke oluşturduğunuzda bu permanent claimi kaldırmıyor. EU4 - Yeni Görev Sistemi - Semavi7 - 23-01-2018 Yani artık görevler sabit mi? Belkide o yenilenebilir göörevlerde sabit listede olur ama aktif olması için bazı dış şartların oluşması gerekir. Fransa'nın İtalya'da olması gibi. EU4 - Yeni Görev Sistemi - yavuzkaan - 23-01-2018 Custom nationların nasıl olacağı, CK2'den EU4'e aktarırken nasıl işleyeceği ile hala boşluklar var sistem ile alakalı, moderatörlerden cevap gelirse forumda cevapları atmaya çalışacağım, ayrıca İspanya'nın da ağacı paylaşılmış: ![]() (23-01-2018, 21:53)Semavi7 : Yani artık görevler sabit mi? Belkide o yenilenebilir göörevlerde sabit listede olur ama aktif olması için bazı dış şartların oluşması gerekir. Fransa'nın İtalya'da olması gibi. Sanmıyorum, görsellerde böyle görevler yok ve sanırsam yenilenebilir görevleri daha genel "Ordu kur" "Yeni yerler kuşat" "Hazineni genişlet" şeklinde yapmışlar, ayrıca Paradox Moderatörü de net bir şekilde yok demiş. RE: EU4 - Yeni Görev Sistemi - perverende - 23-01-2018 (23-01-2018, 20:07)Dionysos :(23-01-2018, 17:38)Duman : Görev ağacı nasıl işliyor? Görev seçme yok, görevler orada açık olarak gelecek, biz görevin şartlarını yerine getirdikçe ödüllerini alacağız. Ben böyle anladım. RE: EU4 - Yeni Görev Sistemi - PashaZade - 23-01-2018 (23-01-2018, 19:52)Merco : Normal görev sekmesi duruyor. Bence önceki görevlerde değişiklik olmayacaktır. Orada decisionlar ve idealar kalır. Görev olacağını zannetmiyorum. Yoksa bir manası yok ki bu geliştirmenin ? EU4 - Yeni Görev Sistemi - Zebercet - 24-01-2018 Osmanli oyuna milyon tane claim ile mi baslayacak bu durumda? EU4 - Yeni Görev Sistemi - baywatch06 - 24-01-2018 görevleri nasıl yapıcaz biri anlatabilirmi RE: EU4 - Yeni Görev Sistemi - jax61 - 24-01-2018 (24-01-2018, 14:58)kralılgaz : görevleri nasıl yapıcaz biri anlatabilirmi yesman yazacaksın ılgazcım sıkıntı yok.. |