![]() |
Kulüp: Strategyturk Film Kulübü - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Ana Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-ana-forumlar) +--- Forum: Strategyturk (https://forum.strategyturk.com/forum-strategyturk) +---- Forum: Forum Kulüpleri (https://forum.strategyturk.com/forum-forum-kulupleri) +---- Konu Başlığı: Kulüp: Strategyturk Film Kulübü (/konu-kulup-strategyturk-film-kulubu) |
Strategyturk Film Kulübü - altnkurt - 14-02-2018 ![]() Strategyturk Film Kulübü
Kulüp Amaçları Film Kulübünün amacı hem güncel hem de kült haline gelmiş eski filmler, diziler vb. görsel içeriğe yönelik konular hazırlamak ve etkinlikler düzenlemektir. ![]() Kulüp Etkinlikleri Film Kulübü olarak "Film Gecesi" başta olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenleyecek, tartışma konuları hazırlayacağız. ![]() Kulübe Katılım Film Kulübüne katılmak için Kulüp Üyelikleri arayüzünden Film Kulübüne katılım başvurusu göndermelisiniz. Filmlere ilgi duyan herkes Film Kulübüne katılabilir, kulüp üyelerinden kulüp aktivitelerine katılım sergilemesi beklenir. Film Kulübünün 31 üyesi bulunmaktadır. ![]() ![]() Her Cuma akşam saat 21.00'da Film Gecesi adı altında forum üyelerinin katılımıyla toplu bir şekilde film izleme etkinliği düzenliyoruz. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - perverende - 14-02-2018 Mellon Strategyturk Orta Dünya Kulübü - yafeshan - 15-02-2018 Hain iki yuzlu elflerin diliyle gireceksem almayayim. "Elflere kimse guvenemez" (bknz Gimli, Elrond divani) Hem hangi akli evvel cuce moria girisinin sifresini elfce yapmis ki. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - Sxario - 15-02-2018 Mellon Strategyturk Orta Dünya Kulübü - BatuHqn - 15-02-2018 (15-02-2018, 11:18)yafeshan : Hain iki yuzlu elflerin diliyle gireceksem almayayim. "Elflere kimse guvenemez" (bknz Gimli, Elrond divani)İlk Çağ'dan kalma bir dağ. Durin'in konağı diye de geçer. Dağın derinliklerine indiklerinde "Mithril" madenini buluyorlar. Daha da indiklerinde Balrog'u uyandırıyorlar. Bu olayda Moria cücelerinin sonu oluyor malesef. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - yafeshan - 16-02-2018 Batuhan kulliyati biliyoruz. Sorun birbirini hic sevmeyen elf ve cuce halklari. Cuceler kesinlikle elflere guvenmez. Elfler de onlari hakir görür. Moria cucelere ait bi yer ve girisinin elfce olmasi biraz abzurd oluyo bana gore. Zira maden vb seylerle ugrasan elfler noldor elfleri. Bir nevi cucelerle en az sorunu onlanlar. Ama mellon. Kelimesi sindarin elfcesi, noldor lehcesi degil. Sindar elfleriyle cucelerin kan davasi var taa silmaril zamanindan beri. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - perverende - 16-02-2018 Mellon, hem Sindarin lehçesinde hem de Noldorin lehçesinde dost demek. Moria ile Noldorin Elfleri arasında da çok sıkı bir bağ var, hem ticari hem siyasi. Elfler 3. Durin'e güç yüzüğü de veriyorlar. Hatta Moria'nın meşhur Batı kapısını da birlikte yapıyorlar. Böylece kapının üstündeki yazı mantığa oturuyor. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - perverende - 16-02-2018 Bir etkinlik önermek istiyorum. Film ve kitap serisindeki farklılıkları yazabiliriz. Peter Jackson'ın mahvettiği yerler olduğu gibi bence güzellik kattığı yerler de var. Tabi bu konu altında degil de bir başlık açılabilir. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - altnkurt - 16-02-2018 Not aldım. Biraz bi millet toplaşsın. Kaynaşalım. Her şeyi yaparız evelallah. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - GandalfınTorunu - 16-02-2018 Açıkçası ben koyu bir orta dünya hayranı bir insanım hep o atmosferi kafamda canlandırırım hatta keşke orta dünya efsanesinde yaşasaydık elfler, orklar diğer ırklar çok efsane olurdu ama. Katılmak isterim. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - turkish lokum - 16-02-2018 Kalbim buruk şekilde herkese merhaba diyorum. Çok katılımda bulunabilir miyim bilmiyorum. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - kilical12333 - 16-02-2018 Katılmak isterim Strategyturk Orta Dünya Kulübü - Merco - 16-02-2018 Katılıyorum. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - onaz - 17-02-2018 Elfler Eregion’u kurunca cüceler ve elfler ticaretlerini Durin’in Kapıları üzerinden yaptılar. Kapıyı kullanacak olanlar elfler olduğu için kapıda Elfçe sözcükler bulunur. Ayriyeten kapının yapıldığı dönemde Narvi ve Celebrimbor’un sıkı dost olduklarından bahsedilir. RE: Strategyturk Orta Dünya Kulübü - altnkurt - 18-02-2018 Orta Dünya Evreni Tartışmalarımız ve paylaşacağımız şeyler bu konuda bulunacak. Belirli başlıklara da Kulüp konusunun ilk mesajında link verilecek. Bu haftaki tartışmamız için buyurun. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - BatuHqn - 19-02-2018 GandalfınTorunu'nu da ekleyin. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - altnkurt - 19-02-2018 @GandalfınTorunu Gelmek ister misin? Strategyturk Orta Dünya Kulübü - BatuHqn - 19-02-2018 (19-02-2018, 20:03)altnkurt : @GandalfınTorunu Gelmek ister misin? Kendisi zaten yazmış gelmek isterim diye ondan şey ettim zaten... RE: Strategyturk Orta Dünya Kulübü - turkish lokum - 19-02-2018 Türkiye ve dünyada LOTR bitiyor. Bu gün ölü bir LOTR forumu buldum :( TWT nin Tarihi adamlar da aynı ülke gibi kuruluş yükseliş ve çöküş dönemi yaşıyor ve bence şu an çöküş döneminde. Onlar bittikten sonra Türkiye için LOTR diye bişey kalmayacak. Tolkien birşeyler yapmalı kendisine bırakılan miras yok oluyor. Strategyturk Orta Dünya Kulübü - GandalfınTorunu - 20-02-2018 Foruma girme fırsatı bulamamıştım. Kesinlikle katılıyorum. Bu arada hobbit adını tam hatırlamıyorum sanırsam fredoydu o yüzüğü takıyorya sonradan aynı smegol gibi bir canavara mı dönüşüyor yoksa yüzüğün lanetinden kurtuluyor mu? Birde bu elfler neden göç ediyor gemilerle nerelere gidiyor ve neden fredo onlarla birlikte gidiyor.? |