03-05-2020, 16:46
Kartların uzun yazılara sahip olması başlamamak için bir sebep değil. Oynayacak vaktin olduktan sonra başlamaman için bir sebep yok. Bu yılın sonunda mobile de çıkacak, o zaman oynamak daha da rahat olur. @Gurt
MTGA - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
|
03-05-2020, 16:46
Kartların uzun yazılara sahip olması başlamamak için bir sebep değil. Oynayacak vaktin olduktan sonra başlamaman için bir sebep yok. Bu yılın sonunda mobile de çıkacak, o zaman oynamak daha da rahat olur. @Gurt
03-05-2020, 17:15
(03-05-2020, 16:29)Gurt : Kart açıklamaları ürkütüyor. Başlamak mantıklı mı?Oyun telefona çıkana kadar başlamanı önermiyorum çünkü senin kart oyunlarını telefondan oynamak istediğini biliyorum :D. Kart açıklamalarını bir kez okuyunca zaten aynı kartı defalarca göreceğin için sorun olmuyor. İnsanlarda MTG kart açıklamalarını 16. yy İngiliz edebiyatından parçalarmış gibi bir tepki vermesini anlamdıramıyorum. Okumaktan ziyade mekaniklerine alışmak biraz daha zor olabilir. Çünkü oyunda mezarın yanında exile var HS'nin aksine oyunda turlar belli bir düzen içerisinde oynanıyor. Eternal'deki sisteme çok yakın.
03-05-2020, 18:06
Haklısın hsyle loru da en çok mobilden oynuyorum. Ben en iyisi mobile çıkmasını bekleyeyim.
15-05-2020, 15:58
Sahada Godzilla var evet ama yine de bir yaratık 0 cana sahipken nasıl sahada kalabiliyor anlamadım. Bu etkileşimi açıklayabilecek var mı?
15-05-2020, 17:36
Lethal hasar diyor muhtemelen 1 hasar alsa bile o creature ölecek. Benim çıkarımım bu ama cidden ilginç bir durum :D
19-05-2020, 23:17
Merhabalar,
PACKS ekranında sağ üst kısımdaki Uncommon ve Mythic Rare Wilcard kısımları nedir acaba? Ek olarak Gwent steame geldi. MTGA akşamları 3, 5 el kadar oynuyorum. İkisi arasında seçim yapacak olsanız seçim çin sebebleriniz ne olur. Birde bu iki oyununda androide gelme ihtimali var mı? Cep telefonundan da oynayabiliyor olsak, daha bağlanırdık bence.
Wildcard'lar ile o nadirlikte istediğin kartı oluşturabilirsin. Orada sayaçlar var. Sayaçta yazan sayıda paket açtığında sana Wildcard veriyor, Uncommon için bu sayı 6, Mythic Rare için ise daha fazla.
Gwent zaten Android'de var diye biliyorum. MTGA da bu yılın sonunda gelecek. İkisi arasında tercihim MTGA olur. Gwent'in gidişatı pek iyi değil, aşağıdaki linkten bakabilirsin konusunda paylaşmıştım. MTGA mobile çıkınca oynaması daha rahat olacak dediğin gibi. https://forum.strategyturk.com/konu-gwen...#pid174079
19-05-2020, 23:54
(19-05-2020, 23:23)reddga : Wildcard'lar ile o nadirlikte istediğin kartı oluşturabilirsin. Twitch den oynanış videoları izlediğim de MTGA içerik ve oynanış açısından daha zengin. Oynayan oyuncu bakımından da zengin. Başarılı dokunmalar ile Hearthstone geçeceğini düşünüyorum. Androide gelsin, İş yerinde bile oynarım The Elder Scrolls :Legend oynuyordum, GWENT de aynı yoldaysa bulaşmayayım
05-06-2020, 05:43
Agent of Treachery ile Fires of Invention standard'a banlandı. Historic'de ise suspend yedi. 2021 Core seti yolda lakin çok fazla spekülasyon var o yüzden çoğu spoiler'a inanmak güç.
11-08-2020, 10:35
MTG Online'ı hiç oynamadım ama bildiğim ve gördüğüm kadarıyla oranın kart havuzu çok daha geniş. Eski eklentiler var zaten çok daha önceden çıkmış bir oyun. Haliyle hem grafikleriyle olsun hem de oynanışıyla MTG Arena'nın altında kalıyor. Arena daha modern ve yenilikçi bir oyun. Turnuvalar vs asıl oyun burada dönüyor.
11-08-2020, 23:09
Counterların modifierlardan farkı ne? Mesela bir creature'ın +2/+2 alması ile +2/+2'lik bir counter alması arasında fark var mı?
12-08-2020, 03:16
(Son Düzenleme: 12-08-2020, 03:16, Düzenleyen: SatanistKesenKedi.)
@AttilatheHun Counterlar aksini gerçekleştiren bir durum olmadığı sürece kalıcı. Çoğu +2 +2 veren kart tur sonu etkisini kaybediyor. Kaybetmeyen versiyonlarını ise lord effect/anthem diye tanımlıyoruz. Aklıma ilk gelen kartlar:
13-08-2020, 03:59
Eğer elin bitmeye yakınsa ve yeterince land oynamışsan blöf amaçlı saklayabilirsin veya land oynadığında çalışan efektlerin varsa yine tutulabilir fotd gibi.
13-08-2020, 17:44
Land kartlarını manuel olarak taplemekle otomatik olarak taplemek arasında bir fark var mı?
13-08-2020, 22:00
Normalde yok ama ototap bazen dogru calismayip taplememesi gereken landleri tapleyebilir ve istedigin kartlari oynayamamana sebep olabilir. Bu dedigim 3 veya daha fazla renk iceren destelerde daha cok yasanabiliyor. O yuzden manuel yapmak en iyisi.
|
|